06 December 2007

Minggu Biol.....Ngeh Ngeh Ngeh...

sorila....lamenyer tak update blog aku ni, dan selama tu la jugak aku x berkesempatan menjenguk blog korg semua...tahla, lately ni byk sgt mende nak kena settle, dkt 3 hari cuti abih dkt nak kawin ni, mcm2 mende nak kena settle, borang kawin lerr n yg sewaktu dgnnyer...pasni nanti nak cuti kawin pulak, licin ler jwbnyer cuti aku tahun ni....tahun2 sebelum ni ader la jugak cuti berlebih bwk ke tahun dpn, kali ni silap2 satu ari pun x der...huhuhuhu...rupanyer bukan mudah nak buat persiapan kawin ni kan, utk mane2 yg akan kawin, korg2 akan rasa la mcm aku rasa nihhh...kdg2 leh jadi tension, kdg2 leh jadi biol...aku pun perasan, lately ni mcm2 hal jadi kat diri aku, ader sekali tu time nak berus gigi, ader ker aku pi bubuh pencuci muka kat berus gigi, hehehehe...sib baik x nonyoh lagi kat gigi...ader sekali tu pulak, nak pi kuar duit kat bank pertanian, aku pi cucuk kad bsn, nasib baik jugak kad tak tertelan kat situ....satu lagi hal, mlm bila tah...nak bagi kucing mkn kat luar umah, elok jer letak tgn kat tepi pintu, pastu tarik pulak pintu tu kuat2, aper lagi jari dah terkepit...nangis kat situ gak....(chakittttttnyerrrrr....) dkt stgh jam tahan sakit, sib baik jari x putus...ngadu ngan fiance, dia ckp fikiran aku celaru, pehtu ckp aku ni duk pk bukan2 laa, x pk positif laaa...bebel2 la dia kat aku nihhhh....aduiiiii...pening lak paler....ooo yer, kad kawin separuh aku dah edar...maner2 yg dah bagi alamat lum dpt lagi tu, maybe e-mail x sampai or ader la sbb2 teknikal tu, aku akan tempek kad tu kat blog ni nanti yer...jgn risau.....korg2 semua dijemput hadir...okla yer, ekceli lum sarapan lagi ni, ader masa kan ku cuba bertandang ke blog korg pulak yer....jgn mara arrrr...

16 comments:

ayu_mkay said...

isshhhh jgnlah dok celarukan fikiran tu.. sian dia, penat.

jaga diri tu, belai & manja2kan dia..jgn bagi sakit.. sib baik tak putus jari tu, kalau idaaakkk (sendiri jawablah ekk) heheheh.

apapun akak doakan semuanya berjalan dengan lancar tanpa ada halangan.

:)

yun said...

kalo jari tu putus..kurang duit hantaran seribu ekekeke.
hal2 tu semua jadik sbb masa akak nk wat sesuatu perkara akak tak concentrate pd perkara tu. dlm kepala dok pk benda lain. sbb tu jadik camtu :-)
jgn plak nanti hr kawen tu akak pk hr nk bertunang ye hehehe

mama ranggie said...

tahniah...semoga semuanya selamat dan under control k!

happyirfa said...

salam kak..
-alahai ciannya.mmglah kerana tertekan untuk persiapan kawin silap haribulan buleh bergaduh dgn pasangan.byk2 bersabar..tarik napas panjang2

Shumierain said...

ala ciannya...biasela kt akan jd runsing bl nak kawen psl kt nak majlis kt nnt perfect..n mesti b'debar2 nak jd isteri org..

Ape2pun sy doakan majlis akak nnt b'langsung meriah n lebih hangat dr biaseee.

achik said...

bila ek majlisnya?? jgn serabut2.. semoga semuanya berjalan lancar.. :)

NBK466 said...

Tuh org tua kat dekat2 nak kahwin nie 'darah manis' yg sebenarnya bakal pengantin nie banyak sangat on the mind sampai tahap keMAMAIannya maksimum...makanya extra careful jaga diri tu yek...

s * h * i * m * a * h * z said...

bercelaru lak die.. sabar ye kak.. yg susah akan jd senang bila kita pikir senang.. so.. be happy.. senyum selalu..
p/s : alhamdulillah jari tak putus.. kalo tak.. tak comei la jadik pengantin nnt.. huhu

cikdinz said...

perkara remeh temeh jgnlah buat jadi serius sgt...
sabar lah yeik...

darah tengah manes....hehehee...

13may said...

rileks rileks....bawa bertenang :D

Dandelion said...

wah bila majlisnya tu kak? tak sabau n k tgk gambar. sabar kak ek jangan celaru2 sgt. pasni dh selesai legaaa terus. hihi ingat2 balik... best jugak buat keje kawin. tp mmg penattt n tension! ;D

Lily Safiyya said...

Hai Makcik Aqilah...

Tahniahhh ! Dah cukup ke persiapan kahwin nyee??

Kalau ada yg belum lengkap boleh la melawat ke impianabridal.fotopages. kalau nak kita wat special punya cenderahati pun boleh khas utk makcik aqilah..just contact me okey !

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

kesiannn....lawak pun ader kann..sbnrnyer bkn aper tuh...angau nk kawen tuh..hehehhe..camat pantin baru..

Ceera said...

patutla lama sungguh tak update, ingatkan dah majuk ngan dunia blog, hehehe...

Mama Risyiariana said...

baju sexy dah beli (penting ni)muahahahaha

Masy said...

aiyaakk jaga diri wahai bakal pengantin, kang x cun di hari persandinganmu hihi~