04 October 2007

Kad Dah Hilang....



















ayooooooo...pagi2 sudah kalut aku ni....dahla dtg opis nek lrt, sampai2 opis kad swep aku lak ilang tah maner, baru nak swep kat kat pintu depan, tgk2 tinggal sekeping jer kad aku, ekceli gantung kat leher aku ni biasa memang ader 2 kad, satu kad jabatan lame yg ader gambor aku siap...satu lagi kad swep utk nak masuk opis aku yg mempunyai 2 lapis pintu, pintu dpn sekeping, pehtu pintu nak masuk ke cawangan aku ader lagi sekeping...huhuhuhu...x kisah lerr tu kan...pagi ni tah sweeee hape tah, call mak kat umah kot2 cicir time dlm umah td, rasanya time aku jalan kaki sepanjang jalan ke lrt pehtu naik lrt tu, x der la pasan mende alah tu cicir, huhuhuhu...nampak gaya kalau x jumpa jugak, terpaksa lah hulur duit 30 ringgit ketaq2 tgn bayar ganti rugi kad tuuu....satu lagi harapan, duk pk kot2 tercicir dlm keter ke smlm, suh adik aku pi check dlm keter, ntah...x pi pi pun lagi kot...balik nanti nek lrt lagi, nak kena tinggal no fon kat kerani kaunter tu, kot2 ader org jumpa, ader la rezeki aku kan...tapi kat kad tu memang ader alamat opis aku nihhh, cuma no fon jer takder, pegawai mane mengong wat kad tu x reti nak buh no fon gaknyerr.....semput aku pagi td nak masuk opis, terpaksa lah call member suh bukakkan pintu....sabor jer laaaa.....yg tinggal klip dia jerrrr, bekas kad tu pun ikut sekali lesap...aduiii, camane la leh jadi gitu....aduiii, ponin, ponin....

p/s : utk pengetahuan korg, kad aku dah jumpa dah, ader tercangak kat sit keter, huhuhuhu...rasa nak kunyah2 jer kad tu bagi hancur...utk sape2 yg jeles tgk bekgron aku kali ni, sabor2 la yerrr....yg sebenornya bukan aku yg kretip wat mende ni seme, ader org lain yg rajin duk buat, huhuhuhu....

21 comments:

Shumierain said...

Aiyoyooo..
padan la cam nak banjir gan air mata kat blog ni..hihihi..
kekadang teknologi pun m'yusahkan..
kalu dah ilang, kan naya..
sabooo jela..

yun said...

akak cadangkan opis wat system 'thumb print'. konpem lepas ni xde masalah kad ilang nye dah.
ckp psl kad, pg td ada citer kelakar. time nk msk parking xpasan tersalah swipe kad bonuslink.padahal kaler biru ngan putih tu berbeza sangat dah. hahahaha

akirasuri said...

ala keciaaaannya..
mesti bengkek gila pagi tadi ek :)
sabar ek kak RM :)

Yatie said...

ok, dah settle dah cat umah baru ko nieh .. lawa tak? hehehe .. harap2 puas hati la ek .. kalau tak ok bgtau la ye ..

Ceera said...

lor, camne leh hilang nie. Itu la susahnya ada kad2 swep nie.. nasib baik opis saya takder, hehe

s * h * i * m * a * h * z said...

tercicir kot kak.. sbb kad swipe tu bl dah lama sgt tergantung kat klip.. mesti tmpt sangkut tu dah haus.. last2 bole patah tau.. [bercakap berdasarkan pengalaman.. hehe]

Rasha_rz said...

assalamualaikum. salam singgah & salam kenal.... Lain kali jaga kad tu macam menjaga nyawa...

sTrawBerrY sHortCake said...

tu la technology! gune la ape pun pasti ade je yg x kene. tu kes kad hilang, kat opis ni ha mesin nak print thumb tu yg hilang kene kebas!

:) cantik background!

Shumierain said...

kak raff,
asik tukat template jer...
ni yg dengki ni..
dah la menawan..
wuaaa ajar la..
hehehe

achik said...

oh2 selamat la duit ek dari bayar ganti rugi.. hehe ;p

ILA said...

laaaa..baru jerrrr..aku nak suggest suruh pkai kad I/c hehekkk...tiba2 dah jumpa lakkk yeakkk:p

happyirfa said...

salam kakrm..
sib baik jumpa.kira murah lagi akak kena bayar rm30 kalau ilang.
saya kena bayar rm50 tau kalau ilang pas tu..

jeleslah tgk bekground blog akak ni.rasa lapar jer

kakLuna said...

ada hikmah nya tu kad hilang skejap..mujur dh jumpa ye..lupa nk ckp kat akak, kalau nk cari barang ilang,baca selawat dan doa sujud sahwi tu banyak2..kalau masih rezeki kita,insyaAllah terjumpa.

tintaHati said...

Amboi kak kuatnya meraung sampai terkejut tinta yg sedang lena...hehe...

mujur jumpa ya...rezeki la tu...

13may said...

suh depa upgrade guna system biometric...scan jari, tapak tangan atau sebagainya...kan sempoi...hahha

btw, Selamat Hari Raya...
Maaf zahir batin...

:)

lindosh said...

amboi akak.. bekgraun tu kemain lagikk.. raya btoi nohh

cikdinz said...

mengong jap paler...hehehee...

Masy said...

jgn kunyah kak. kang batal lak pose kang hihihi

klu poselah ;)

NBK466 said...

Sesungguhnya kad tuh tak bersalah sehingga nak dikunyah2..bukannya ia berkaki utk berjalan ke mana2. Yg pastinya tuan empunya kad itew.. lebih2 lagi hari bahagia dah makin dekatt...muah.. ha..ha..ha.

lindosh said...

akakakkakakakakkkkkkkkkkkkkkkkkakk

Yatie said...

RM,

Selamat Hari Raya Aidilfitri .. Maaf kalau ada salah and silap sepanjang perkenalan kita di alam maya nieh ye .. semoga gembira2 selalu di hari raya nanti:)

p/s : karang aku post no tipon dalam blog aku .. insyaallah kalau ada rezeki aku akan jumpa ko and puteri1 la ek ..