28 August 2007

Kaler Ijo Epal...



korg mesti kenal pantin pompuan dlm gambar atas ni kan? tu la shahida pelakon iklan sunksilk, dulu kan dia tunang ngan anak puan rozita pengasas produk sendayu tinggi tu...encem aarrrr somi dia...same padan same cantik, hehehehe....letak gambar tu kat sini bkn ape, just nak tanyer pendapat korg, kaler ijo epal cenggitu cantik x? x cam terang sgt ker? dahlah pantin lelakinyer gelap, huhuhuhu...akak kat kedai pantin tu kata kalo pantin lelaki kulit gelap dah ok dah ngan kaler ijo tu...emmm, tah lerrrr...nanti time fitting, kalo dia rasa x kenan, tukar ijo lain la kottt, tapi memang plan x nak pakai songket arrrr time kawin nanti, huhuhuhu...kat kedai pantin tu dulu pun x pandang langsung dah songket2, pandang yg jenis kain lace jerrr...huhuhu....tapi hantaran aku memang x ikut kaler ijo epal pun, nak cari sumer kaler tuhhh, jenuh aaarrrrr....so, ader cam ijo2 pun dah orait la dah...ekekekeke....korg2 bagi pendapat ekkk....ader hantaran lawo tema kaler ijo tu sumbang2 la kat aku nihhh, send kat e-mail ker, leh ciplak idea, huhuhu....

33 comments:

Kak Lady said...

Rm...memang cantik ijau epal tu...kak lady minat jugak warna ungu & putih...

Masy said...

ijau epal ke tu? cam pekat je... klu lite sket ok kot kak.. heheh kene tanye abenye dulu ;)

s * h * i * m * a * h * z said...

uiii..cantekla kaler tu kak.. konpem la.. hehe

Purpleheart said...

IJOnyaa.. pakai la PEPEL.. musti lawo. IJO tu pekat sungguh la, kalo kenan gak amik la cair sikit, tak le sakit mata tetamu..

Yatie said...

masa kenduri belah hubby aku, pun aku guna kaler ijau cenggini .. tapi tidaklah striking sgt cam dlm gambar .. light sket .. org kata hijau pucuk pisang .. cenggitu lee lebih kurang .. cantik kaler nieh ...

IndahSakura said...

Salam RM,

Cantiknya pasangan pengantin itu. Tambah seri dengan colour hijau yang dikenakan :)

yun said...

kena bwk cik abg tu sesama pilih baju nanti. baru la bleh tgk kesesuaian dgn kulit dia :-)

NBK466 said...

RM cuber ler tema warna lain dari yg lain..takat nie den raso belum ado yg pakai warna TRANSPARENT lagik...kecoh pulak org tgk baju pengantin..he..he.he...

kakLuna said...

hijau epal atau hijau serindit memang kegemaran saya kak...padan dengan kaler putih....tenang je memandang..

tapi jangan yg striking yer...silau mata you...

cikdinz said...

cantek tu mmg lah cantek tapi kena tenhok tempat lain lak. kena buat semua ijau epal.
kalau baju je epal, yg lain stroberi, kan ke haru....

tapi mmg cantek eih...

Anonymous said...

Cantik je kaler hijau. Actually warna apa2 pun lawa asalkan combination kaler tu sesuai. Tp jgnla striking sgt. Kiter dlu kawin pakai lace n sungguh2 xmo pakai songket. Dah kawin nyesal plak sbb dah xde peluang pakai songket n aksesories dia termsk gelang kaki besor tu. Kalo hari xkawin pn still boleh pakai lace lg mcm g dinner ke. Hehe itu kiter la. Akak ikut la taste akak. Janji puas hati. Kawin skali je ;D

Ina

RaFFLeSiA MeRaH said...

Kak Lady : ungu sbb dah buat tema masa tunang dulu, konon2 nak wat lain skit la pulak, kalau biru pulak tahun lepas adik dah wat tema kaler tu....huhuhu, ijau pun ijau la yerk...

Masy : gambar tu kot wat ijau tu jadi terang sgt kot...tah lerr, sbb x tgk real, kdg dlm gambar pun leh jadi lain dari yg sebenar...x per lah, pas raya nanti nak fitting baju kat kedai tu, x kenan cari ijau lain, x der hal pun, mak andam pun jenis sporting morting...hehehehe...

s * h * i * m * a * h * z : ishhh ishhh...betul ke shimahz, okler kalo cenggitu, kompem ekk? hehehehe

Purpleheart : rasa2nyer dah x pk dah kaler pepel tu sue, maybe kita pakai purple time pi keje jer la kot...ari ni pun kaler purple haa...cair skit yerk...key...nanti tgk balik kat kedai andam tuuu...

Yatie : ekekeke, x sangka same kaler kita yerkkk....nanti lah pi tgk balik baju tu, sekali tgk ri tu dah lupa dah pun....

IndahSakura : harap2 RM nanti pun berseri la dengan keindahan hijo2 tu yerr....

yun : pas raya la nak kena bwk dia, suruh dia pakai terus kat kedai akak tu, abih citer kan....

NBK466 : wekekeke, ko nak suruh aku glamer masuk surat kabor ker pakai baju kaler x penah wat dek org....huhuhu...haru tul ko nihhh..x mau la aku ikut ckp ko tuhhhh...

kakLuna : mcm kita tgk daun2 la jugak kan luna...harap2 org tgk pun x sakit mata....

cikdinz : ekekeke...takderlah kaler stoberi lak yg lain tu, contoh tu ijau epal nyer kaler pun ader, ijau lumut pun ader...tapi cam hantaran ader gak campur ngan kaler krim, gitu gak ngan pelamin ngan bilik tido...kalo ijo seme, pengsan aihhh...

Ina : hehehe...takperla ina, akak dah niat nak pakai lace jerrr, lagipun x larat org ckp songket ni panas...x kisah la maner2 pun boleh janji baju tu baju kaler ijo...huhuhu....

ien said...

perghh lawa lak ijau tu.. nanti cik kak kita pon ijau gak ke?? wekekeke

Leeds Al-Malique said...

canteknye pengantin tuu..
comel!

nk bg cadangan sket, kalau kulit putih mmg sesuai warna2 striking supaya tak nmpk pucat, kalau kulit gelap sesuai warna2 pastel dan soft. nk senang, masa try baju nnt, amik gambar dulu, tgk dlm gmbr jadi camne.

pastu try elak satu warna jer, macam hijau epal tu, campur2 sket ngn putih atau warna2 lembut lain.

akan nmpk lain dr biase. hehe


:D

selamat membuat persiapan yer

RaFFLeSiA MeRaH said...

ien : hehehe...insyallah...

leeds : huhuhu...nak kata pantin pompan ni putih benor, x der la sgt, pehtu pantin laki ko pun kira kulit dah gelap dah...huhuhu, nantiler try masa fitting ni yerk...caner...

Ainul said...

saye baru menjengah blog akak ni sebab terminat tgk gamba org kawin..ijau ni cantik..akak datangla blog saye, kawan saye pun kaler ijau jugak, cantik..abang saye pun berkulit gelap, tapi aritu die kawin gune tema ijau muda..masuk ngan die..tapi bukan ijau yg striking, ijau cerah yg terang..(sebenarnye majlis nye bile? adekah saye terlambat?)

tintaHati said...

Saya sukakaler ijau pucuk pisang atau hijau lumut...hehe...

RaFFLeSiA MeRaH said...

ainul : lum lagi dik...insyallah majlis tu ujung tahun ni....dah pi tgk dah kat blog ainul tu, memang sebijik cam shahida tu nyer kaler baju kan? hehehe...abg akak pun kulit gelap gak, x dpt nak bygkan dia pakai baju kaler ijo ni nanti, takut x sesuai jerrr...

tintahati : samelah kitaa.....

achik said...

cantik!!!! ;)

RaFFLeSiA MeRaH said...

achik : org cantik memang cantik ler...akak nanti, ish ish...x dpt nak bayangkan cunnyer...ekekeke...

lempoyak said...

wah ejau epal ni my paberet. dulu kawin pun tema alah2 ejau jugak. skrg tak susah lh nk cari kaler ijau, mmg byk pilihan. waner ijau + gold mmg cantik giler. tp kan skrg ni byk org pakai meroon + gold. lg cantik.

kemat said...

jarang napak pengantin pakai tema hijau epal nie..tapi memang cantik laa..

iEN said...

uissh dlm perancangan lar nie??? hijau terang beh garrk... tingin nak epal jeek nanti kekeekek

Iman Mawaddah said...

Warna hijau epal dan lilac memang jadi pilihan kebanyakan pengantin sekarang ni. Cantik juga tengok.

akirasuri said...

oh oh!
ijau tu..
cun dah tu..
:D

bau nasik minyak makin kuat ni.
he he he.

::QasiehFirdaus:: said...

ooo ye ke.. baru tau tu model iklan sunsilk tu.. shumel!!

ijo epal? lawo2.. tapi qas suka gold + brown.. uh.. grand.. hahaa

Izariza said...

Salam RM

Entah kenapa saya lebih cenderung warna-warna pastel dalam setiap pemilihan warna untuk pengantin. Mungkin jenis konservatif kut .. tak berani buat perubahan hehe ..

Moga hari bahagiamu kelak dipenuhi warna ria, tidak kira apa jua pilihan sedondong yang menjadi pilihan :)

lindosh said...

ijau kaler pebret saya aaa

ayumkay said...

kalau hijau kiwi pun cantik. warna ungu pun cantik gak mcm tema masa Reff bertunang aritu. gold pun cantik gak. ishhh banyak ler warna2 yang cantik. rambang mata nak pilih. elok bw 2nang sekali masa pilih tu.. baru ngam nanti.

Sunan_Jati said...

pheewiiiiit

cikdinz said...

kaler ijo tu boleh ler. my adek ipar hari tuh pun kaler ijo. nak tengok gamabr....heheheheeee...

RaFFLeSiA MeRaH said...

cikdinz : nak lerrrr.....

13may said...

errr....aku tak pandai dlm bidang nih...

tanya la pendapat pihak satu lagi...dia nak tema kaler apa???

hehhe