03 July 2007

Tag From Iman Mawaddah....

I was tagged by Iman Mawaddah...

* If you are tagged, you need to write an entry related to the meme.

*At the end of your entry you just need to tag as many persons as you like.

*You will then leave a comment in their blog to let them know they have been tagged.

*And to include this message, "By doing this meme you are contributing rm127 to the Darul Izzah Orphanage".

*Then please copy and paste this rule somewhere in your entry.

*The meme is about completing at least seventeen out of the following twenty seven sentences..

1. A person is only as good (Seseorang itu dikatakan baik)... – pandai amik ati dan selalu caring kat diri kengkwn or family dia...

2. Friendship is always (Persahabatan akan selalu)... – bahagia bila adernya keikhlasan...

3. To love is to (Menyayangi adalah)... – satu perasaan yang hanya kita dan yang disayangi jer yg tahu...

4. Money makes me (Duit membuatkan saya)... – hepi sesgt time ujung bulan...hehehehe...

5. I miss (Saya rindu)... – zaman kanak-kanak.

6. My way of saying I care is by (Cara untuk menyatakan saya mengambil berat)... – Mengambil tahu dan selalu cuba menghiburkan hatinya....

7. I try to spread love and happiness by (Saya meluahkan kasih sayang dan kegembiraan dengan cara)... – cari idea buat dia gelak..

8. Pick the flowers when (Petik bunga apabila)... – saya balik kg...sbb umah kat kl ni umah flat jerr...hehehehe...

9. To love someone is to (Menyayangi/mengasihi seseorang bermakna)... – sanggup menggembirakan seseorang melebihi hati sendiri....

10. Beauty is (Kecantikan adalah)... – sesuatu anugerah tuhan buat sumer umat manusia di dunia ni....

11. When I was thirteen, what I remember the most was (Perkara yang paling saya ingati ketika berusia tiga belas tahun)... – form one… emmm....rasa same jer kehidupan dengan usia 14 tahun...cuma rasa dah agak besar bila mula2 masuk sekolah menengah...

12. When I was twenty one, I remember (Ketika berusia dua puluh satu tahun, seingat saya, saya)... – baru datang kl, start keje dahhhh...

13. I am most happy when (Saya sangat gembira apabila)... – menghiburkan hati mak sy, adik sy dan tunang sy....last sekali agah si aqilah najla bagi dia sengih2, anak buah pertama sy....

14. Nothing makes me happier than (Tiada perkara yang menggembirakan saya selain)... – orang lain boleh menerima saya seadanya...

15. If I can change one thing, I will change (Jika saya mampu mengubah sesuatu, saya akan mengubah)... – diri sy supaya suka minum susu...masalah, masalah...hehehehe...

16. If smiles were (Jika senyuman itu adalah)... – pengubat luka hati org lain...

17. Wouldn't it be nice if we could (Alangkah baiknya jika)... – tiada penjenayah kat dunia ni...

18. If you want to (Jika anda mahu)... – kasih syg paling banyak dari org sekeliling x kira kengkwn, keluarga dan org tersayang....

19. Money is not everything but (Duit bukan segalanya, tetapi)... – ia mampu menghancurkan hubungan sesame manusia...

20. The most touching moments I have experienced is (Pengalaman yang paling menyentuh jiwa saya, ialah)... – kali pertama pisah ngan mak masa dia nak gi haji, mak cium kali2 kat pipi sy....sedih tauuu....

21. I smile when (Saya senyum apabila)... – saya dengar tunang sy wat lawak selamba....

22. When I am happy (Apabila gembira, saya)... – senyum sorg2...

23. If only I don't have to (Jika saya tidak perlu)... – kengkwn yg suka buat hati sy sakit...gudbye....

24. The best thing I did yesterday was (Perkara terbaik yang saya lakukan semalam, ialah)... – takder aper kotttt............tunggu hari lain la yerk....

25. If I ever write a book, I will give it this title (Jika saya menulis sebuah buku, saya akan berikannya tajuk)... – ntah...x penah wat buku laaa...dan memang x der bakat pun....

26. One thing I must do before I die is (Satu perkata yang saya mesti buat sebelum kembali ke pangkuan Allah)... – Menambah amal ibadat yg terlalu sedikit ni...itu doa tiap kali pas solat....

27. Doing this meme, I feel (Menyempurnakan meme ini, membuatkan saya merasa seolah-olah)... – saya dah dikenali oleh kengkwn blog sumer...

* Taknak tag sesape dahhhh....hehehehe....

5 comments:

ween said...

first!!! yeay... amboi rajin ko translate iye!

Kaklong said...

salam,

alahai, part yg mak cium pipi yg sebak tetiba tu :(

kemat said...

huh..background baru..nice

yun said...

fuhhh lega tak kena tagged
hehehehe

Iman Mawaddah said...

Kak RM,
Terima kasih ;D