02 July 2007

Kisah Satu Hari Cari Barang....












sebelum tu nak mintak maap ngan iman mawaddah sbb x dpt nak jwb lagi tag dia ri tu...sbb atas permintaan sorg kwn kita, nak tahu jalan citer jalan2 cari bang smlm, hehehe...pasni ader masa kita jwb tag cik iman tu yerr...bukan ape, x nak hampakan permintaan bakal pengapit (muehehehe...) apepun yg aku tuliskan kat sini harap2 korg enjoy baca kisah hidup aku, kisah family aku, kisah tunang aku dan segala kisahlah yg aku paparkan kat blog aku nihhh...thanks kengkwn sumer...

sabtu balik umah sewa aku, mlm tgk tv, ingat nak basuh kain, langsung x jalan duk tgk majalah 3 kisah budak kembar siam yg dah besar, dah berkeluarga pun salah sorg tuuu...mlm tido awal...pagi ahad pi pasar tani beli kueytiaw goreng ngan kopok lekor goreng tapi keras ya amat...last2 akak housemate aku lak yg mkn, takperlaaa...dari membazir, teringin nak wat agar2 santan pandan tuuu, lame x buat, tgh2 perah santan fiance msg tanyer nak kuar kul bape? oooo...ingatkan lupa dah nak pi cari barang, huhuhuhu...selalu pk bukan2 kat dia...(jahat laaa...) aku kata terpulanglah, aku ikut jerk...nanti dah sampai kat ampang miscal jerrr, katanyer kul 11 dia sampai ampang, alamak...santan pun lum perah, camane nihhh....sempat ke x sempat, nak gak bagi fiance rasa agar2 aku tuuu...last2 dia sampai agar2 baru nak sejuk, lambat lagi nak keras...sebelum kuar sempat masuk peti ais, kot2 teringat balik nanti nak bagi dia....

pegi pertama dulu dia nak tukar henpon dia trade in 2 minggu lepas, dpt patern lain la pulak, dah dpt henpon dia nak beli kasut pulak, emmm...cerewet tu boleh tahan laaa, masih dlm tahap kesabaran aku lagi, muehehehe...lepas kat situ gi klcc, masuk isetan jer laaa, dptlah wallet / tali pinggang, kemeja, seluar dia, pastu turn nak cari barang2 aku lak, haram ngan berkenan...langsung x beli kat situ...uwaaaaaaa, barang dia sumer dpt kat klcc, kitanyerrrr, takat sogo jerkkk, menci arrrrr....kenalah balik semula ke sogo...dahla perut lapar masa tuuuu, dah dekat kul 3 x mkn ape pun, mahu x kebulur, sib baik bwk bekal buah anggur, dua2 org sakan nyuap buah anggur dlm keter, huhuhuhu...last2 singgah kat kg baru solat kat masjid, pastu gi mkn nasi...dah kyg pi sogo pulak...round punyer round, korg tahu....aku lak yg jadi cerewet, muehehehe, tgk kasut tu x berkenan, tgk handbag tu x berkenan....yg berkenan sumer mahal2 lak tuuuu....fiance ckp, takperla mahal skit bukan selalu pun, pasni tah bila lak nak beli barang2 yg branded mcm ni....huhuhuhu...sebak lak rasa masa tuuuu....

last2 dptlah kasut ngan handbag, x nak sgt nyusahkan dia beli barang2 memahal camtu...tapi takut gak dia jauh hati kalo x ikut kata dia...dah dpt tu sumer pi cari towel and last sekali nak cari perfume...ha, part ni memang menyulitkan aku, dah lah sumernya mahal2, harga sumer 2 ratus ke atas...yg seratus lebih pun ader, tapi x byk choice...sampai memantak kepala aku ni duk bau memcm perfume, rasa nak terduduk dah kat sogo tuuu....alhamdulillah, fiance aku x lah jenis ikut kata dia jerrr takat ni...mane yg aku suka tu dia ikut jer laaa...dia pun bukan jenis suka perfume sgt pun...sampaikan maknyah salesgirl tu kata kat dia, pilihlah perfume utk abg pulak....fiance aku ckp ape kat dia...belum pakai perfume pun org kata bau original ni pun dah mcm bau perfume...muehehehe...pasan, pasan.....last2 maknyah tu kasi dia free perfume yg 5 ml kat dia...kemain lagi mesranye dia duk layan maknyah2 tu, siap ngadap org tu bungkus perfume tu lagi....

pas dpt sumer barang, antar barang kat keter, naik kat pertama pi solat asar kat situ...balik terus ke umah aku, nak balik umah adik takut lambat, jalan jem teruk pulak kat depan umah aku tuuu....sebelum naik umah mkn kat gerai depan tu jap, kul 7 fiance dah gerak balik umah, jenuh aku ngangkut barang naik atas umah, sib baik leh bawak sekali harung jerr...sian gak kat dia nak suruh panjat tangga umah aku tuuu....apepun TIMA KASIH KAT ABG SBB LAYAN AYG SMLM...INSYAALLAH AYG AKAN SYG ABG SAMPAI BILA2 DAN MUDAH-MUDAHAN HUBUNGAN KITA KEKAL HINGGA KE AKHIR HAYAT KITA, INSYAALLAH.....

21 comments:

minnie said...

Waduh.. Kenapa comment pertama tu kena delete???

Jadinya saya la yang pertaman kan???

Wah akak.. Beroperasi dirumah baru yea... Semuanya serba-serbi ala-ala pengantin... Cayalah akak!

Kaklong said...

salam,

aik..template blog pun berubah dah? hehe..semangat org nak kawin ni

ha, masuk blog akak ya..awak dah kena tag..

RaFFLeSiA MeRaH said...

MINNIE : silap teknik skit...hehehehe...rumah baru ni baru lah tuan rumah nampak, kalo tak jadi rabun ayam...huhuhuhu...

KAKLONG : hehehe...saje nak nyusahkan kwn sy tu kak...dia ni terror tukar2 background ni...kena tag lagi yer...tag yg same mcm iman mawaddah gak yer...sok sy jwb ye kak....

achik said...

wah2 template baru.. isk jeles.. ;p

yun said...

ada org tu hatinya sedang berbunga2 mekar la hehehe.
so skang dah konpiden kan.
make sure pasni xde yg pk negatif ye.
pstt..teringin plak nk mkn keropok lekor hehe

Mummy Rizq said...

seronok.. seronok... mesti excited kan time beli brg brg nak kawin nie!

nanti jgn lupa mandi lulur sebelom kawin erk!

RaFFLeSiA MeRaH said...

ACHIK : template buatan org, memang hepi gilosss...jgn jeles2 tau...

YUN : bunga2 cintaa...hehehe...

MUMMY RIZQ : sonok2...pasni memang x der peluang dah nak pilih barang mcm tu lagi kan...sekali seumur hidup....ape lagi, tibai ler barang2 tuuu...

13may said...

hehhe...sakan!

hahha

happyirfa said...

ee.romantiknya ayat yg ujung tu..
harap bahgia hingga ke ujung nyawa.

Iman Mawaddah said...

Hehe..tak pe..teruskan..orang tengah gumbire nak mengakhiri zaman solo.

Yatie said...

mesti best kan beli brg2 kawen .. aku dah lepas dah .. la nie aku tumpang aje laa gembira beli barang2 kawen sepupu aku .. tuh yg aku hangkut dia pegi Ayer Hitam tuh .. wahhh, rambang mata menengok lawa2 dah perhiasan skang neih .. jeles .. jeles ..

p/s : adaka namaku akan sentiasa menjadi sebutan setiap kali rumahmu bertukar rupa ... hahaha .. nieh nak kena charge buat bisness nieh :p

Anonymous said...

Wah wah sweetnyer hehe. Org yg membaca ni pun dapat rasa tuan punya blog berbunga2 je masa tulis entry ni hehehe. Usik je jgn marah ek kak. Takpe bli brg mahal pun. Bukan slalu. Kdg2 even mahal pun tapi tahan lama kan :)

Ina

kasihlatifah78 said...

amboiii...shopping sakan ko yea... tak per tak per...pilih brg elok2.. tak sabor tunggu kenduri ko..

RaFFLeSiA MeRaH said...

13MAY : bukan sakan...sukan jer, huhuhuhu...

HAPPYIRFA : romantik di amo...checheche....

IMANMAWADDAH : macih2...

YATIE : huhuhu...memang jadi rambang mata aku nihhh, bape kali tawaf kat sogo tu...naik lenguh kaki ni...

INA : itulaa...barang branded ni leh tahan lame...macih atas pandangan ina tuuu yerk...

KASIHLATIFAH78 : hehehe...sabor2, tinggal bape bulan jer lagi...

akirasuri said...

woah!
segala-galanya dah siap ek kak.
mudah-mudahan semua lancar ek :)
amin.

tintaHati said...

Pi solat kat masjid kg baru tu, err perasan tak ada klinik kat situ?hehe...saja tanya...

waaa best tuh...shopping bersama2...

RaFFLeSiA MeRaH said...

AKIRASURI : ader la skit2, tgh smgt ler konon...

TINTAHATI : hehehehe...masjid kg baru tu lerrr....haa, ni mesti ader ape2 kat klinik tu kan? ader bf kat situ yg jadi doktor yerk? hehehehe...

DiaHarris said...

long entry...
but sgt bagus membaca biler tgh takde keje.. hiksss!!!
musti sgt gumbira kan...

~ yus ~ said...

waah romantik gitu. Teringat lak yus time shopping brg utk hantaran kahwin satu masa dulu...hihi

kak RM template ni lawa tp nak baca tu mata yus terkebil2 lak, gambar pompuan kat belakang tu ganggu tulisan akak lah..huhu

RaFFLeSiA MeRaH said...

DIAHARISS : alhamdulillah kalo rasa enjoy ngan blog akak nihhh...lain kali dtg lagi yerr...hehehehe...

YUS : kenangan lame terkenang kembali yerrr...itula, memang akak pun terkebil-kebil duk baca entry akak sendiri, dah gtahu dah masalah ni ngan pembikin rumah akak nihhh...hehehehe...tgh dlm proses nak betulkan tulisan la tu...

s * h * i * m * a * h * z said...

amboi.. ayat ni yg paling tak tahan!!! so sweet la
>>>TIMA KASIH KAT ABG SBB LAYAN AYG SMLM...INSYAALLAH AYG AKAN SYG ABG SAMPAI BILA2 DAN MUDAH-MUDAHAN HUBUNGAN KITA KEKAL HINGGA KE AKHIR HAYAT KITA, INSYAALLAH.....<<<<