16 May 2007

Kisah Si Kenit Tomeyyyy....



















huhuhuhu...termis satu ari nak update blog, ditambah ngan kebizian kat opis nihhh...almaklum lerr, puterisatu dah masuk bengkel, terpaksa la cover segala keje dia kat opis nihhh...penat memang penat, tapi nak wat camane dah tugas hakiki aku...skrg ni mlm pun cepat jer tido, kul 9 mata dah mamai, rasa penat sesgt, kaki dah tentu lenguh...skrg naik bas, naik lrt pehtu kena lak jalan kaki nak menyampaikan umah puterisatu tu amik masa dlm 10 minit, tu pun aku berjalan malas2, bukan nak kejar ape pun, lagipun taknak rasa penat sgt...

ptg smlm sampai2 jer umah puterisatu, terus azan magrib, sebelum tu singgah bintang dulu ader barang nak kena beli...aku ni memang dah jadi tabiat, kalau jalan sorg2 mesti amik masa...padahal bukan nak beli byk barang pun...sampai umah tengok2 ramai tetamu kat umah, rupanya kakak hubby puterisatu dtg satu family, anak 3 org ngan hubby dia...pagi tu pulak akak yg sulung dia pun ader dtg jugak tgk baby kenit tuuu...tapi baby kenit tu pandai, time org ader haram dia nak buat perangai...diam jer tido, tido lak tu posing sambil letak tgn kat muka, kengkonon memalu ler tuuu....kul 8 diorg dah balik, ingat baby kenit tu jaga lerr...tapi sampai aku tertido dia duk tido jugak...x dengar langsung sore kenit dia tu menangis....tapi cuba kalau mandikan dia, takpun tukar pampers dia, takpun tukar baju dia, ya allah sore dia, mcm nak pecah satu umah....x sukerrrrrr betul....

kul 12 sedar2 adik kejut mak, tanyer nak kejut si kenit tu ker, sbb duk tido x nak jaga2, mak kata kejutlah sbb kena bagi susu...baru lah dengar sore dia nangis...tapi x larat dah nak bangun, tido sampai kul 6 pagi, dah mandi dah siap2 pakai baju pi jenguk si kenit tu baru pas nyusu...diam jerrrr....borak2 ngan dia, member dah boring duk lentang gitu, mula lah kwek kwek dia...aper lagi CIK NGAH dia duk gomol ler si kenit NAJLA tuuu...hehehehe...takper, cik ngah dia dah wangi, bau minyak wangi eternity, kekekekeke....

kat atas ni gambar baby masa kat spital, gambar bwh tu dah sampai umah dia ptg isnin tu, skrg suka jer nak snap gambor dia...sat lagi nak amik gambor baby ngan mama dia, gambor baby ngan papa dia, gambor baby ngan tok dia (mak aku ler), gambor baby ngan cik ngah dia...hehehehe, oklah, stop dulu takat ni, pagi tadi ujan lebat, terpaksalah adik ipar tolong antar pi stesen lrt, x yah susah2 jln kaki dlm ujan lebat...sampai opis kul 8.15, sat lagi pindah opis baru x perlu nak berkejar naik bas lagi dah...satu kenderaan jer, save masa aku...rasanya nak masuk awal skit, nak balik awal skit la bila dah pindah sane...nak kejar baby tomeyyy...nak gomol dia....heheheheh....

35 comments:

Ina said...

Alahai tomeinyer baby Najla tu. Merah je pipi. Hehe pasnih penuh le blog ni dgn gmbr baby je. Buh la video nyer sekali kak. Leh tgk gelagat dia :)

meera said...

comelnyerrrrr... :D

kakLuna said...

gambar yg bawah tu..adoi..kalau dekat..abis la makLang Luna gomoi2 jugak...ge'am nye...eiii...sib baik anak orang..hehe

Izariza said...

terbau2 kat hidung ni bedak baby .. peluk cium kat baby dai cik iza ye :)

minnie said...

Kak RM,
bleh rasa cemana akak rasa masa makcik saya baru dapat baby beberapa tahun lepas... Kita yang terkejar-kejar nak balik kerja sebab rindu nak tgk baby... Bestnya...

RaFFLeSiA MeRaH said...

INA : video? x reti nak letak kat pc, amik gak gambar pakai video kat kamera tuuu...

MEERA : tomeyyyyy...

KAKLUNA : heheheh...cik ngah nyer pun duk asyik gomoi diaaaa, sampai rimas budak tuuu...meh la dtg kl, leh kita gilir2 gomoi dia...

IZARIZA : takper, beli bedak baby taruk kat idung sendiri...hehehe...

RaFFLeSiA MeRaH said...

MINNIE : haáh kan...smgt nak balik keje tu lagi kuat dari sebelum ni....kuat nor power baby ni kan....

faizabelle79 said...

Tahniah dapat anak sedara..

Anonymous said...

ingat anak ko.. hohoho..

-m.k-

ween said...

alahai tomeyyyy nye si kenit tomeyyy tu.. tahniah buat maknya, mak sedara, bapaknya, neneknya.. semualah..

ish,terasa nak lagi sorang.. ish ish

Iman Mawaddah said...

Wahh..tahniah..dah jadi mak ngah dah. Geram nengok pipi dia. Saya pun baru dapat anak buah. Ingat tak sulaman sarung bantal dan tilam dalam blog saya hari tu? Aha..yang itu sudah ada pemiliknya.

Kak Lady said...

Memang tomei pun...sedap kalau digomolll...wangikan pipi diorang...

yun said...

amboi amboi dia dok excited kat si najla sampai dah tak ingat nk balik umah jenguk kucen2 ye :-P

RaFFLeSiA MeRaH said...

FAIZABELLE79 : tima kasih byk2...

MK : kalo anak aku, sah2 ler aku dlm pantang skrg nihhh...x der masa aku nak berblog aihhhh...

WEEN : timacih, ehhh...tambahlah sorg lagi, mesti lagi meriah rumahtangga....takkan sakit dulu lum ilang lagi kot...hehehehe...

IMAN MAWADDAH : hehehe...mak ngah yerk....oooo, dah bertuan la dah sarung bantal tu yerk...nanti tunjuk gambar tuan dia tau...

KAK LADY : haáh...bau susu masham pun ader kalo dah lame tido tuuuhhh...heheheh...

YUN : haáh kan...cam kemaruk budak kenit pulak...takper, ahad ni nak balik jenguk kejap...sian tucen2 tuuuu x dijenguk langsung dah seminggu....

MAMARISYIA said...

Tahniah utk puterisatu ngan mak sedara dia..

Cik Kema said...

comel kiut miut.

hai... bila la time kite ek? hehehe

RaFFLeSiA MeRaH said...

MAMARISYIA : mekasih, same2 jaga baby kita ni yerk....yg pasti anak akak sebaya la ngan anak puterisatu, kalo satu sekolah tu same kelas kot....

CIK KEMA : kita nyer turn tunggu jer laaa...akan tiba gak satu ari nanti...hehehehe...

iEn said...

baby sapa ni arr?? rasa cam cubit2 pipi diee.. ngeh2!

RaFFLeSiA MeRaH said...

IEN : baby puterisatu...hehehe, anak sedara rafflesia merah...

IndahSakura said...

aduh rm..mmg comeyy baby tu...
peluk cium dari maksu untuk baby comeyy tu yer..

RaFFLeSiA MeRaH said...

INDAH SAKURA : insyallah, nanti tolong cium kan bagi pihak maksu dia....

akirasuri said...

comelnya!!!

tolong cium pipi dia untuk saya ek kak :)

RaFFLeSiA MeRaH said...

AKIRASURI : haáh...nanti akak tolong ciumkan pipi bau susu mashammmm tuu....hehehe....

Kaklong said...

salam,

cik ngah, kecik2 dah ajor anak sedara bau eternity? jangan dia mintak minyak wangi tu time besday dia udah haha..

mmg ada baby, time mandi or tukar diaper akan meraung sekuat hati. guna air suam tak? kalau air sejuk lagilah berganda dia menjerit tu.

kena biasakan diri dengor baby menjerit2 nangih, tak lama lagi turn awak hehe..

RaFFLeSiA MeRaH said...

KAKLONG : heheheh...beli eternity harga 10 ringgit pun takde mende kott....pakai air suam kak, tapi ader gak time dia diam jer tahan org pakaikan...ikut mood dia jerr....turn kita lambat lagi kak, tahun depan jauh lagi...hehehe...

cik pudica said...

oh, akak bz ngn anak sedara baru die rupanye.. bau baby ar blog nih... hiks... tedap bau bedak baby kn?

RaFFLeSiA MeRaH said...

CIK PUDICA : hehehe...tgh ralit ler niii...baby jer berbedak ngan bedak baby, mak sedara baby, pakai bedak pure esential...hehehe...

hotmama said...

omelnya... patut la makcik dia tak sabar2 nak balik...btw.. tahniah!

happyirfa said...

eee..comelnya anak buah CIK NGAH ni..tapi muka dia tak mcm baru lahir.dah mcm umur 3 bulan.budak2 zaman sekarang.cepat sgt besar.

s * h * i * m * a * h * z said...

alahai kenit akak ni, geram je shima tgk. best kan time baby ni, bole gomol2.. die takle nak melawan. nnt da besar sket mesti susah nak cium... dah pandai lari

Ajzie said...

Comelnya dia...

ILA said...

Rm, ila nak pesan niee...kal.baru sampai umah tu jgn terus jumpa baby..tak baik lerrr...
kna cuci kaki dulu & ambik air sembahyang...lebih slamat gitu:)

tintaHati said...

wah wah wah mak ngah kita nih...eh eh silap cik ngah. ngeh ngeh ngeh ;D cute ler baby. mcm nak gomoi jer..

Sastri said...

Salam... Comelnya baby dia... tahniah wat PuteriSatu... :D

Mummy Rizq said...

lebat rambut dia kan!