03 May 2007

Kad Kawin & Layan Bebudak...


























Yuhuuuuuuu….i’m come back everybody, la la la la…hehehehe…cam senang ati lak bunyinyer aku nihhh ehhhh….apepun sekadar nak menceriakan suasana yg x bape nak ceria nihhh, almaklumlah 2 hari dah cuti pehtu kena lak keje ri ni ngan esok…ala2 malas gitu nak bangun pepagi ari…ri ni x der nak citer aper sgt, just nak tayang2 gambar gitu jer…opsss opssss…kad kawin tu bukan kad kawin cik rafflesia merah yerkkk, jgn cecepat wat tanggapan, tu kad kengkwn yg nak kawin, kawan satu opis yg name nona ngan aji tuuu (dah mcm name pelakon mutiara hati tu jerk yerk) bakal pengantin pompuan ngan pengantin lelaki memang aku kenal, satu bahagian pun ngan aku…dah jodoh kan…majlis ujung bulan 5 ni kat perak…ntah la pi ke tak, tgklah nanti kalo abg kita nak melayan kita, sampai ler akuuu ke sane, kalo tak pegi ngadap anak sedara baru jer la aku masa tuh nanti…hikhikhik…satu kad lagi tu anak kwn opis yg dah pencen nak kawin tarikh yg same gak…majlis kat kl ni jerrr…kalo tak pegi pun majlis2 ni aku tetap doakan kebahagiaan pengantin2 kita nihh…ekceli aku suka sgt terima kad kawin, bukan excited nak kawin, tapi excited wat koleksi kad2 kawin, nanti ader masa aku amik gambar kad2 kawin yg aku kumpulkan selama ni yerk…ari ni intenet tah mcm ape, jap ok jap kiok…nak sambung citer lagi nihhh….

Ari selasa tghari ari tu umah puterisatu kena serbu ngan anak2 sepupu dari jengka, pas asar aku jadi mangsa teman diorg pi klcc, yg kecik tu sibuk duk klcc x lepas dimulut, naik berbulu telinga aku dengor…selagi x dibawak selagi tu la duk tunjuk bangunan klcc tu dari umah puterisatu…sian pun ader…sampai2 sane, parking bwh lak penuh, x leh masuk…terpaksalah parking kat area masjid, punyerlah jauh berjalan…punyerlah ramainya umat manusia kat situ, mcm funfair jer…cuti sekolah dan cuti umum gitulah suasana kat klcc yerk, apepun terpaksa lah redah gak org ramai kat situ, tah bape kali pesan kat bebudak tu jangan duk sibuk pandang org lain, ikut jer mak abah tu jalan kat depan, kang x memasal jadi yin pulok, huhuhuhu…nak pi akuaria langsung x jumpa sampai ke sudah, aku yg duk kl ni pun tak tahu area mane menatang tu kat mane…wakakakaka…last2 bwk diorg main kat taman permainan tu jerr, nak mandi kolam, kolam lak tgh renovate, ishhhh, ishhhh…haru tul…kul 7 gerak balik ampang, singgah kat ampang point jap, masuk situ takat minum eskrem jer kat mcdonald, huhuhuhuhu…kelakor jerrr….kuar2 singgah kat restoran linda onn blkg ampang point utk dinner mlm tuuhhh, bungkus bwk balik umah…sampai2 umah x cukup lak nasi, call2 restoran tu balik, sib baik ler diorg nak dtg antor nasi yg tertinggal tuhhh…nasi dah sampai ape lagi nyam2 reramai…erkkkkk…kenyang perut akuuuuu…dan pagi smlm diorg dah gerak balik pahang dah…

Diorg dah balik, aku duk tido baring lak kat umah puterisatu, mcm nak balik umah sewa, tapi dah tengahari sgt2, kang nak balik semula kat situ, penat aku jerrr…last2 tido baring jer la keje aku smlm, dah puas tido, aku bangun, masak2 mkn…mlm jenuh nak tido, terkulat2 aku dlm gelap sensorg, duk borak ngan mak, last2 dia yg ngantuk, aku yg x leh tido, muehehehe…oklah…komen yerkkk….

39 comments:

happyirfa said...

WAH BAGUS NI..JADI TOUR GUIDE ROUND KL..tp sian pulak x jumpa aquaria..kena bawak peta lah kot lain kali.irfa ni pegi putrajaya asyik sesat jer..malu kat org kg.

Ina said...

Ingatkan td nak ada pengumuman la sbb dah ada gambar kad kahwin tu. Rupanyer org lain punya lah pulok. Hehe memain je kak ek. Camner leh tak jmpa Aquaria kak. Kan sblh tu je. Tapi tula sure sbb ramai sgt manusia yg kuar kan aritu. Pale pn dh pening nak mencari2. Biasa ler tu. Kiter mmg tak suka g area KLCC time cuti. Mmg sesak. Baru smpi je dh rasa mcm sehari berjalan penatnyer. Sbb penat tgk org n mata melilau merata2 hehe

yun said...

itula pasalnye ingatkan kad kawen akak td :-)
bebudak tu nye muka mmg nampak sangat air muka org pahang hehehe
kak, aquaria kat sebelah je.dlm convention centre tu.next time bwk la dorang pi sana. jgn lupa ajak sy sekali ye hehehe

RaFFLeSiA MeRaH said...

HAPPYIRFA : tour guide?? huhuhu...x larat ler jadi tour guide bebudak nakal, kalo tour guide org dewasa best gak...hehehehe....peta malaysia ader laaaa...

INA : ntah...tgk org ramai pun dah pening, nak mencari satu hal, masa tu pun dah dekat kul 6.30, masuk2 pun takat kejap jer, x berbaloi lak bayar mahal2....

YUN : hehehe...muka org pahang ader stail sendiri ehhh? yerla kott....nampak ler convention centre tu, x tau ler kat situ pulak duk nyer....

ILA said...

perhhhh!!! aku baru balas komen kau kat entry aku..siap lagi aku tanya "tgah tunggu jmputan kau"
tak sangka bila sampai sini..nmpak kad jemputan..sgat SANTEK!!! gitu..
walaupun bukan kau punya..skurang2 nya bley buat contoh gak gitu:P

aduiii...kau mlayan anak saudara gi Twin tower yeakk...last aku k sna 7 tahun dulu..huhukkkk....
bgai kodok dlm tempurung jerkkk..whuaaa!!!!

kakLuna said...

aha..akuaria tu sy ada jumpa masa gi KLCC..tp nak membayar nak masuk tu yg telan air liur 2,3 kali..hah..mcm ni baik tgk ikan kat bendang kat umah...hahaha

Mummy Rizq said...

ler.. naseb baik aku tak ke klcc. memula memang plan nak bawak rizq mandi kat sana.. tp last minute tukar plan ke wet world..

RaFFLeSiA MeRaH said...

ILA : kekekeke...tunggu jerlaa, bwk bersabor, akan tiba gak kad aku nanti kat entry aku nihh, jgn risau....doakan jodoh aku panjang yerk....haáh bwk bebudak nakal tu pi situ...sib baik x buat hal...

LUNA : haáh, tiket mahal sesgt katanya, x tahu la bape ringgit, takat akak sorg, leh la abah bebudak tu sponsor kot, kalo x rela tunggu kat luar jer la jadi ikan duyung, huhuhuhuhu...

MUMMYRIZQ : haáh, kalo tak silap2 bersentuh bahu kita ari selasa tu kan? elok gak x pi klcc tu sbb kolam tu diorg tutup, takkan ko nak suruh si rizq berendam dlm kolam air pancut tu pulak, haru pulak org tgk anak ko jadi perenang terbaik...hehehehe....

achik said...

saspen je.. ingatkan kad jemputan kak RM hehehe... ;)

RaFFLeSiA MeRaH said...

ACHIK : memang nak bagi suspen pun, sbb tu letak gambar kad tu memula...hehehehe....

s * h * i * m * a * h * z said...

kad kawen kwn akak tu sama ngan kad kawen kawan shima ler.. huhu.. comel bebduak tu.. ni msti kes takde gambo anak tucen nak letak.. die buh gambor anak org lak.. huhu

Kaklong said...

salam,

bestnya kumpul2 ngan sedara dr jauh :D

RaFFLeSiA MeRaH said...

SHIMAHZ : laa...ye kerr, tah2 kwn kita org yg same dok? hehehehe...kalo cenggitu leh jumpa la time kenduri nanti...diorg sibuk kawin, kita sibuk wat perjumpaan same2 bloggers, ok dok...hehehehe...gambar tucen dah takder sgt ler, sbb x balik umah sewa...minggu ni kompem nak balik jugak....

KAKLONG : sesekali best gak kak, tapi kalo time diorg nakal x dengar ckp tuhhh, rasa x mampu nak layan lelame...

Kak Lady said...

Kalay sesekali sedara-sedara datang bercuti kenelah jadi tour guide ye...eehehe

Memula ingatkan kad kawin RM tadik....maklumlah akak lama tak masuk sini mana le tau ade yang terlepas baca...heheheh

13may said...

wahahahaha.....ronda sakan:)

razlizahazleen said...

hahaha..saya pun igt ada pengumuman..terus tak tgk gamabr budak2 kecik tu..nak baca entry...hikhik..RM dah berjaya mengenakan kami..hihi

cik pudica said...

loh... ingtkn kad kawen akak..

Leeds Al-Malique said...

laaaaa tak jumpe aquaria kerr???

awat tak tanye aku??

dia kena masuk dlm klcc :D

klcc tu tempat aku,...heheheh

s * h * i * m * a * h * z said...

a'ah la kak.. tapi bkn kot.. sbb kawan saya dah kawen da.. dah pregnant dah pon

akirasuri said...

amboi. jalan sakan ek kakak. awat tak ajak. hish jeles ni :p hahak.

oh oh ingatkan tadi kad jemputan akak :p he he he.

RaFFLeSiA MeRaH said...

KAKLADY : haáh...takat tour guide tunjuk jalan jer laaa...nak lebih2 x pandai sgt...hehehe, kak lady pun ingat kad RM gak yerk...sori yer...

13MAY : sesekali aku nak merambuuuu....

RAZLIZA : ekekekeke...dah terkena tu yg best tuuuu...len kali ko besarkan dulu gambar kad tu, pehtu tgk name kat kad tu, ader name RM ker dak...

CIKPUDICA : bukannnnnnn....

LEEDS : laaa...dlm klcc tu memang lerrr...tapi tang mane yg x tahu, smlm tanyer kwn tu dia kata kat area dewan pilharmonik tuuu, tempat ct sanding tu...

SHIMAHZ : sah2 la bukan tuuu...

AKIRASURI : x sempat nak ajak, sbb diorg dtg mengejut, dah otw baru gitahu nak dtg....kad akak lum siap dicetak lagi, sbb akak pun lum pegi tempah...muehehehe...

Cik Kema said...

kak, kita pun nak jalan jalan la... jalan-jalan cari pakwe. hahaha ;)

RaFFLeSiA MeRaH said...

CIK KEMA : hehehehe...jalan2 cari mkn ler best, peyut kenyang, dpt pakwe x leh kenyang, sbb org kata tgh bercinta, mkn x kyg, tido x lena, mandi x basah...serba serbi nya x kena....hehehehe....

ween said...

lahhhhhhh, apsal tak cakap nak pi klcc tuh.. kot kot selisih ngan ween ari tu.. ween pi pon lebih kurang time tu.. tapi paneh ya amat kan ari tu..

ayu_mkay said...

cik Reff, saya nak p lah aquaria tu bleh tlg bawa tak? hehehehe :)

pu31 dah selamat melahirkan ke?

RaFFLeSiA MeRaH said...

WEEN : umat muhammad ya rabbi ramainya masa tuhhhh....kalo kita ader no fon leh gak berjumpa kan?? takperla...lain kali kita jumpa reramai mcm meera jumpa kengkwn blogger ekk....

AYU_MKAY : hehehe...nantiler, bila sy dah sampai sane, sy jd tour guide kak ayu lak yerk....lum salin lagi...gi keje lagi skrg ni....

NBK466 said...

Lama dah tak jejak KLCC.. Restoran Nasi Ayam LO pun tak sampai lagi..mem jerk dah sampai & tapaukan kekanda tersayangnya.. not bad jugak...

tintaHati said...

pergghh terkejut tinta masa mula-mula tengok kad tuh... Ni kire macam dah bagi tanda-tanda amaran saja ni. Yalah kad kawin. Anak-anak sedara. Hehehe...lepas ni apa plak??jeng jeng... ;D ngee

Sunan_Jati said...

wahahahaha.....ronda rondda sakan:)

IndahSakura said...

tak sabar menunggu kad kawin RM nanti.. :)

~ yus ~ said...

amboi, bestnya jalan2.

yus tertipu rupanya, ingat kad kawin akak dah ready dah..:D

RaFFLeSiA MeRaH said...

NBK466 : RM pun jarang gak pegi situ walaupun dekat jer ngan umah...x suka ramai2 gitu...

TINTAHATI : jgn ler terkejut sgt tinta...baru bagi klu jer tuhhh..heheheh, memula ni anak sedara sepupu, jap lagi anak sedara betul...

SUNANJATI : ronda2 tu memang bersakan ajer...muehehe...

INDAHSAKURA : sabarlah yerrrr...akan menjelma x lame lagi...

YUS : takder niat nak wat seme org tertipu...cuma nak share ngan kengkwn kad yg diterima, satu lagi sbb dah x der idea...hehehehe...

cikdinz said...

rajin nye makcik bawak anak buah jenjalan kat KLCC.

meera said...

laaaaaaaaaa aku ingat kad kawin ko tadi... muahahaha

MaNiQ KaYaNgaN said...

asal aku datang jer musti ader tempias kawin kat blog ko.. muahhahah.. cepat arrr ko kawen.. nak makan nasik minyak masak cap buruh neh.. hehehehe

RaFFLeSiA MeRaH said...

CIKDINZ : hehehehe...rajin dlm terpaksa tapi still ikhlas...

MEERA : sabor, lum masa lagi, lum gi kedai lagi tempah kad...

MANIQKAYANGAN : hehehehe...sabor skit lerrr...minyak cap buruh bersepah kat kedai...hang nak rasa minyak tuuu, hang tonggang ler minum satu botol tuhhh....muehehehe....

Sunan_Jati said...

dahla layan bebudak time utk hapdet plak...

RaFFLeSiA MeRaH said...

SUNANJATI : hehehehe...x larat dah pun layan bebudak tuuu...nak hapdet gak...tapi duk tertangguh2 dari tadi...hehehehe....tunggu yerrr

kasutVincci said...

uiks..ingat kad tu sendirik punya maa!