30 April 2007

Lamenya Bercuti....















wuishhhh...ari ni rasa cam terlebih rajin lak aku nak dtg opis, terasa lame sgt duk bercuti minggu lepas, rasa dah x tahu nak wat ape dah, padahal sebelum ni selagi leh cuti, selagi tu la aku nak sambung cuti, tapi barulah aku teringat, rupanya kali ni aku bercuti panjang kat kuala lumpur, bukan kat pahang, patut ler boring sesgt...padahal mak aku ader kat kl skrg ni, tapi tu lerrr, kalo kat kg, memacam mende aku leh buat, kalo dah abih kemas atas rumah aku leh kemas laman umah, sapu sampah ke, bakar sampah ker...byk aktiviti yg leh isi masa2 lapang aku, kalo kat kl ni nak sapu laman sape ehhhh? huhuhuhuhu...silap2 org ingat aku pekerja majlis bandaran ampang pulak....

just nak citer hal2 aku selama 4 hari cuti jerrr...start ari khamis sempena pertabalan duli yg maha mulia yg dipertuan agong, pepagi pas smbhyg subuh, sambung tido balik, ari ni kena balik umah aku sbb ader sorg member e-mail ni nak tgk anak2 tucen aku...kul 3 budak nonie tu sampai, suka benor nengok anak2 tucen aku tuhhh...dah lah si putih tu dah beranak pulak, teciknyerrrrr....kaler putih 2 ekor, kaler itam legam sekor...aiiihhh, bertambah ramai ler haiwan2 peliharaan aku...si nonie tu siap bwk sangkar kucing lagi...pehtu dia amik 2 ekor yg besar skit tu, tucen yg aku letak kat entry sebelum ni, yg 3 ekor tuuu...tapi sian pulak tgk yg sekor lagi tu x diamiknyer sekali...huhuhuhu, sib baiklah anak sedara baru lahir, skrg ni duk asyik menempel tucen2 kenit tu jer yg sekor tuuu...skrg ni aku panggil dia budak mata biru (muehehehehe...x tahu nak letak name aper dah)...ptg tu balik umah puteri1 pulak...

jumaat pulak pagi2 pi UO nak shopping barang dapur, pi ngan puteri1 ngan hubby dia...baru sekali nak tolak troli, last2 troli pulak x cukup, rupanya ari tu ader sale giler2 kat situ...adehhh, jenuh pi cari troli xjumpa2, dah gerak nak pi tempat lain dah tgk2 kat parking ader satu troli kosong, ape lagi pusing balik tolak troli la jwbnyer...hehehehe...balik UO singgah umah pulak, rehat2 kat umah, puas2 bagi tucen mkn aku balik jalan kaki gi umah puteri1, skrg ni dah rasa sonok pulak jalan kaki, kuar peluh sekali sekala ni rasa badan segar skit laaa...

ari sabtu aku kat umah puteri1 jerrr...tapi lame2 dah boring, jalan kaki pi bintang sbb nak beli stok vitamin c aku dah licin, tgk2 kat situ takder pulak...last2 pi beli barang nak buat kueytiew goreng...ptg tu gak masak, mkn panas2, sedap tapi x sempat nak snap gambar, skrg rasa cam dah boring lak ngan kamera tuhhh, huhuhuhu, tak tahu nak amik gambar aper dahhh...gambar atas tu dari intenet tau, bukan aku amik guna kamera aku, hehehehe...mlm tu tido awal, ngantuk bebenor....

ari ahad, bangun pagi...pas subuh tido kejap, kul 7.45 bangun dahhh tolong mak masak bihun goreng utk sarapan...pas sarapan, gerak balik umah aku, hehehehe...ala2 joging la aku skrg nihhh...lepak2 kat umah, last2 tertido x sedar ape, kul 3 fiance sms tanyer nak kuar tak? memang dah kepingin nak melahu sebenornya...kul 5 dia dah sampai bwh, member bwk baju ngan seluar mintak aku jahitkan benang dah tetas...last2 aku tibai jahit dlm keter jerrr...muehehehe....pastu pi UO teman dia pi beli kemeja ngan slack, singgah masjid smbhyg maghrib, pi mkn kat luar (menu : nasi putih, ikan kembong masak pedas, ayam goreng petai ngan sup sayur, aku air teh limau suam, fiance aku air barli suam), kul 10 balik umah puteri1, mkn lak bubur kacang skit...fiance dah balik, siap2 mandi, solat, pastu tido....zzzzzzzzzz (abih citer aku)...

24 comments:

Kaklong said...

salam,

akak ingat awak bercuti sbb puteri dah bersalin :D

RaFFLeSiA MeRaH said...

KAKLONG : belum lagi kak, kalo dia bersalin pun maybe sehari dua jer kot cuti nyerr...

yun said...

uhuh UO ada sale ke? ruginya tak pegi.
Wahh ada baby kucen lg? murah rezeki akak :-)

Ayu said...

RM yuhuuuuu
aku terliur plak baca kuew teow goreng ko tuh hahaha padahal nya citer pasal kuew teow bukan byk pon :P

RaFFLeSiA MeRaH said...

YUN : masa gi ari jumaat tu memang mcm pasar mlm, bersentuh bahu time jalan tuuuhhh....tapi time akak gi ari ahad tu, kat tempat sesak tu dah lengang selengang nyerrr....ader kucen murah rezeki ker? hehehe...harap2 camtu lerrr...

AYU : hehehehe....sbb ko tgh lapor la tuhhh, tapi sesekali memang best bila buat sendiri....nak pulak time panas2, taruk kerang byk2, kalo nak lagi best, taruklah sekor dua udang....

cik pudica said...

akak ni mst suka bercakap kn? hehehe... kalo masuk sini entri mst pnjg berjela.. berpinar mata nk baca... huhu

Masy said...

sana sini sale tp xleh nk joli hukhuk~

RaFFLeSiA MeRaH said...

CIKPUDICA : hehehehe...taklah suka sgt, cuma pandai membebel kat penulisan jerrr, satu lagi kat sms memang byk idea, kalo berckp ilang lak idea tu...tu yg pelik tuuu...hehehehe...

MASY : samelaaa...sinin sinun sale, tapi shopping takat nak puaskan nafsu perut jerrr...hehehe.

ILA said...

hoho...ingat kau sambung cuti..mana tau dah dpat anak saudara..eh..tak kuar2 lagi kerrr????

elleh..kau jual ler..kau punya digicam tu kat aku..tolak skali susut nilai nya...muehehe

pssttt...tuan punya komen nie..baru kerosakan digicamnya..smantara tu snap gambar pkai videocam ler...tu pun bosss punyaaaaa..haruuuuu~~~

RaFFLeSiA MeRaH said...

ILA : lum salin2 lagi...baby tu syok duk dlm peyut dia tuhhhh, aku ni jadi penunggu jer la duk umah dia....jual ngan nko? betui sgt la tuhhhh....dah leh gadai pakai timbang kati nanti aku pikirkan gadai kat ko yerk...muehehehe...

iEn said...

selamat bercutii.. esok tido terbungkang ngeh2!

RaFFLeSiA MeRaH said...

IEN : 2 hari terbongkang yerkkkk...hishh, leklok skit tido tuuu, x baik anak dara tido terbongkang...bagi cun skit kaki tu yerk...hehehehe...

Mummy Rizq said...

woit! makan jer ngko yer.. tak per.. tak per.. selagi ada selera kan!!

RaFFLeSiA MeRaH said...

MUMMY RIZQ : hehehehe...selera tgh ader, dan smlm jugak fiance aku kata tambah balik berat badan aku yg dah ilang tuhhh...

Cik Kema said...

ala... jelesnyer akak gi jalan2 ngan tunang... wuit wuit... saper nak tunang ngan saya neh? hahaha.

RaFFLeSiA MeRaH said...

CIK KEMA : loorrrr, jeles la pulak budak kema niiii...sampai masa nanti ader la tu seseorang yg akan jadi tunang kema...skrg ni single2 dulu yerkkk....muda agiiiii arrrr...

achik said...

nasib hari ni x amik cuti ek.. kalau tak lagi la panjang cutinya..

RaFFLeSiA MeRaH said...

ACHIK : boleh jer nak amik cuti, tapi sbb mak ader kat sini, rasa jenuh nak perabih satu ari tu duk kat kl ni...kat kg memang dah lame sambung sampai rabu ni...wajib la isi gak borang cuti ri ni...

akirasuri said...

kita pun macam kak kema. jeles. waaa. sapa nak jadi tunang kita ni. hahak :p

RaFFLeSiA MeRaH said...

AKIRASURI : dah sorg lagi jeles...adehhhh....sabor jer la budak 2 org nihhhh....takper, sat lagi ader la tu org nak pinang cik akirasuri...tunggu yerrr

PayaKubor said...

Hahaha. Lawak pulak aku baca komen2 kat sini. Aku pulak nak mengoffer diri. Sape sudi pinang aku ni?

Leeds Al-Malique said...

walaupun takder gambar, aku tetap lapar bila ko tulis menu makanan.
*gulp* aku tgh diet uwaaaaaaaaa!!

s * h * i * m * a * h * z said...

rajin.. akak kan mmg slalu rajin

RaFFLeSiA MeRaH said...

PAYAKUBOR : muehehehe...aku pun rasa nak nyengihhhh...

LEEDS : memang nak bagi korg terliur la tuhhhh...diet? huhuhuhu...x abih2 lagi nko yerk...takper, pas kawin nanti tarik napas lega dah nko...

SHIMAHZ : rajin? kadang-kadang, malas? huhuhuhu...memang selalu-selalu...