24 May 2007

Citer-Citer Aku Dan Citer Interprame....

bila dah tgk ramai yg dah komen entry sebelum ni, automatik mesti cari idea nak update blog, ekceli takder topik pun nak create entry, cuma citer biasa pasal diri sendiri...kebelakangan ni kat opis leh tahan la sibuknya, nak pulak skrg ni puterisatu bercuti panjang, sib baik jugaklah sorg lagi staf same jawatan ngan aku boleh cover keje2 kat opis ni, tapi bermula esok sampai 2 minggu akan dtg member ni dah start cuti kawin, alamat ape2 keje semua duk menghala kat meja aku la nampaknya....huhuhuhu, kes x menang tgn la 2 minggu nihhh...nasib baik juga start ari ni sampai ke 05hb depan, keje2 pentadbiran akan dihentikan sementara, tapi aku tgk selagi pc ni x dipacking masuk kotak, selagi tu ler ader keje yg nak kena buat...huhuhuhu...

skrg ni gi keje still ngan lrt star + bas, balik pun camtu jugak, lum ader kekuatan nak memandu lagi, huhuhu...smgt korg2 bagi kat aku dulu hanya tinggal impian jer laaa...hehehehe...ntahlah, susah kan, kalau duk bertangguh tangguh ni, aku bukan pikir ape, skrg ni tinggal bape hari jer lagi aku akan pindah ke bangunan baru and kat situ nanti dah tentu la aku x payah nak berkejar tunggu bas lagi dah, just naik lrt star, pastu dah sampai terus ke opis baru....memang parking disediakan, tapi rasa lagi senang, lagi cepat aku naik lrt nak banding ngan keter, tunggulah puterisatu dah balik keje nanti, sah2 la member x nak naik lrt, dia dah kata awal2 lagi, x der masa aku nak naik lrt lagipun dah beli keter rege ribu riban takkan nak wat tukun tiruan kat umah...wakakakakaka...sukati jerrrrkkk...

selasa ngan rabu ri tu balik umah sewa, windu kat tucen2 aku, alhamdulillah 6 ekor tucen tu sihat walafiat atas jagaan auntie cina jiran aku tu, sempatlah bagi mkn tucen tu utk 2 hari...tapi ri ni nak balik umah puterisatu pulak, windu gak kat budak tomeyy tuuu, 2 hari x jumpa dah windu gak, terbau bau jer kat idung ni bau baby tomeyy tuuuhhh...hehehehe...lum anak sendiri lagi yerk...korg2 seme ape aktiviti ujung minggu ni? mesti ader majlis kenduri kawin kan? almaklum ler start cuti sekolah, berduyun2 org bujang berkejar nak naik pelamin...termasuklah sorg kwn opis aku nih...rasa2 mcm teringin nak pegi jugak, kenduri kat ipoh, depa2 kat sini sumer pakat nak naik bas jabatan, tapi aku dah gtahu kat fiance mintak tolong dia teman pi sane, konon2nya dah start nak interprame tunang aku dah nihhhh yerk (korang percaya x kalau aku kata sorg pun member opis aku lum penah tgk lagi fiance aku walaupun tgk gambar dia sekalipun, heheheh, maksudnya korang lagi advance la yerk...punyerlah bertuahnya korg, hehehe)...ni kira 1stime la depa2 kat opis ni dpt tgk wajah x baper encemmm fiance aku tuhhh (wakakakaka...jahat tul aku yerk, duk kutuk fiance sendiri...) alaa, yg pentingnya aku syg dia, aku yg nak idup ngan dia dan aku yg nak pandang muka dia siang mlm pun bukan org lain, huhuhuhu....keyla korg, dah merapu lak dah...aku nak pi solat dulu nih....

25 comments:

Sunan_Jati said...

Im so happy today...
1st komentaro....!

Sunan_Jati said...

and 2nd komentaro...

ngehhehehe! oo citer pasai kenduri kawin...ehem.. ehem... bilala nk makan nasi minyak tuan umah nie.. hehhe!

Sunan_Jati said...

3rd komen...

hehehhe.... slamat menjamu selera kat ipoh yer...!

cik pudica said...

ala kak RM.. rugi la x driving... leh gi sopping sendiri2 tau... ekekeke

chaiyok2... kak RM boleh..

RaFFLeSiA MeRaH said...

SUNANJATI : huhuhu, hebat ko yerk, sampai 3 komen....tuan umah baru nak gi kenduri, kenduri sendiri lum time lagi...

CIK PUDICA : takper, akak shopping guna perkhidmatan lrt gak laa...takpun naik jer teksi abih citer....

kakLuna said...

dah beli ke hadiah utk kawan yg nak kawin tu..:)

RaFFLeSiA MeRaH said...

LUNA : lum beli pun lagi, tgklah kalo x kuar tghari sok, beli ari sabtu, takpun beli sebelum nak pegi tu singgah memaner dulu, kalo x jadi pegi, beli jer dekat dia nak masuk opis balik, heheheh....

Anul said...

Haa?bertuah?mana bertuahnya...aku tk penh gak tgok gamba tunang ko..nga nga!! waaa..sume nk kawinkawinan..tunangtunangan..aku lambat lagi ni..target 2010!!huwa huwa huwa

happyirfa said...

hai kak.
samalah dgn kita.agak2 dah ramai org komen paling kurang pun dlm 8 komen mesti nak buat en3 baru.
walaupun takdak idea...
ala kak.lebih jimat naik lrt.tak yah isi minyak..biarkan jer jd tukun keta tu..jgn mare..he he

Mummy Rizq said...

amboi... x sempat aku baca entry semalam, ari ni dah ada lagi satu! rajin ko hapdet!

RaFFLeSiA MeRaH said...

ANUL : wuishhh, lambatnyer lagi, kalo gitu terus tunggu tahun 2020 la senang...

HAPPYIRFA : akak duk tunggu gak sampai 30 komen, tapi x tersampai sampai gak...hehehehe...jimat minyak, jimat tenaga kan...sbb x larat nak ngadap jem tuuuhhh...

RaFFLeSiA MeRaH said...

MUMMY RIZQ : hehehe...ko lambat sgt bukak entry aku, aku tinggalkan la ko...takper, termis komen pun takper, ko tetap gak kwn aku...heheheh...

Ina said...

hehe sentiasa laju je entry kt blog akak ni berjalan. komen apa tah lagi!

haah lah tu la baru anak sedara tu kan. kalo anak sendiri nnt agaknyer sejam tak tgk je pun dh rindu ye tak? hehehe ;)

Kak Lady said...

Rafflesia...hehehe...ramai orang bujang berduyun2 nak naik pelamin...RM bila lagik...??

Cuti ni kak lady tak rancang ke mana2...dok shah alam aje lah...hahahah

yun said...

bestnya akak dpt pi kenduri kawen ngan fiancee..jeles nih sok yun pi kenduri kawen kwn kat n9 tu sowang2 je :-(

RaFFLeSiA MeRaH said...

INA : laju cam monorel yerk...time rajin, time malas kang, langsung berhabuk blog...hehehe...

KAKLADY : sy bagi kengkwn dulu naik kak, sbb x puas lagi duk jadi tunang org ni...hehehehe (sebenornya dah lebih 6 bulan dah pun) insyaallah...ader rezeki, sampailah kad sy kat umah kak lady...

YUN : lorrrrr...lum tentu lagi jadinye yun, kalo x der aral melintang, sbb tu fiance akak x penah nak berjanji, takut tetiba ader hal yg lagi penting pulak....

Izariza said...

Hahh? Ingatkan dah ke mana-mana drive sendiri!!!

p/s: teringat kat entri RM yang sakan tayang lesen tu hari ehehehe

RaFFLeSiA MeRaH said...

IZARIZA : hehehehe...masa tu smgt berkobar-kobar nak drive, tapi lelame, smgt tu cam dah suam2 kuku jer dah...wakakaka....

tintaHati said...

Akak naik basikal macam saya ajalah...ngeh ngeh ngeh... ;D

RaFFLeSiA MeRaH said...

TINTAHATI : tu lerr...dah bertahun x bwk basikal nih, silap2 naik lupa dah step nak kayuh basikal...takut lum gerak lagi basikal tu dah tumbang, wakakaka...

Masy said...

x pasan pon gmbr tunang

RaFFLeSiA MeRaH said...

MASY : cuba belek2 kat entry bulan sebelum ni...hehehe, x ingat entry yg mane....rasanya bab sudut yg akak suka pandang kt dlm umah...heheheh....

bang_gugar said...

salam,

wowww... jalan2 cari makan..

(",)

akirasuri said...

wah wah! acara makan-makan ek weeken ni. nak itut :D

RaFFLeSiA MeRaH said...

BANG GUGAR : nak ganti tengku maria sat...

AKIRASURI : nak ituttttttt...