22 May 2007

Avatar Baru Ngan Kisah Malas Dan Rajin SMS...






















huhuhuhu...dah 3 entry aku duk asyik citer pasal baby tomey tuuuhhh, ngalahkan mama dia lak aku ni yerk...sementara mama dia lum masuk keje ni boleh lerr, pas bulan 7 nanti sah2 lah member duk mengganas wat blog citer pasal budak tomey tuuu jerrrkkk...masa tu aku kenalah cari topik lain utk entry aku, hehehe...cian aku kan...tapi entry kali ni bukan nak citer pasal baby tomey tu dah...citer pasal diri sendiri la pulak...ha, kalo korg perasan avatar aku skrg dah berubah wajah, dulu aku mintak sorg member tu tolong ciptakan aku avatar utk blog aku...tangan berinai tu la hasilnya, tapi aku x kisah pun, janji blog aku ader avatar sendiri....tapi start smlm aku duk grodek2 blog aku, terpandai lak aku nak ubah rupa avatar aku...so, pilih punyer pilih gambor ni la yg jadi minat aku, sesape yg kenal pengantin tu, jgn lak korg gtahu aku guna gambor dia yerk...hehehehe...

tu citer hal avatar, ni nak citer hal sms pulak...korg suka ber'sms'x? aku ni memang suka lah sgt ber'sms' nak banding berckp kat henpon...bagi aku, lagi aku bebas bersuara bila ber'sms' ni, berbanding aku berckp kat fon...aku rasa bila aku menaip kat sms tu, lagi minda aku cepat dpt idea nak menaip satu2 sms tuh...kalo org sms aku la contohnya, memang cepat kilat jer aku balas, kecuali kalo aku x perasan msg masuk...kalo la la tu jugak aku dengar, memang amik masa 2 minit jer la paling lame pun aku balas sms org tuuu...tapi kalo top up dah licin, tu lain citer la yerk...tapi yg pastinya couple aku beza sgt2 ngan akuuuuuuuuu, x minat ber'sms', memang dia dah ngakuuuuuu (rasa dah penah citer kot kat entry dulu2....)

ni nak citer hal fiance aku, lame x citer kan....kdg2 aku ni pun jahat jugak, lagi dia x msg aku, lagi aku melawan x msg dia...biarkan dia rasa sunyi, biarkan dia rasa rindu kat akuuu...wakakakaka....rasakan dia camane aku x sms dia...paling lame aku x msg dia sampai 3 hari tuuu...rindu memang lerr, tapi kes menahan hati....ha, start ari sabtu ari tu lagi aku x sms dia sampai lah smlm, aku ni memang ler kan, dah bz ngan baby tomey ngan tetamu2 dtg umah lagi, yg dia tu tah bz kan ape pun tak tahu....bz ngan adik beradik ngan anak2 buah dia la tu kot, yerlaa...aku paham kalo sabtu ahad tu memang adik beradik dia berkumpul satu umah, tu aku tauuuu...tapi x kan ler nak antar msg kat aku pun x ingat, huhuhuhu, menciiiiikkk nyerr...tapimemang x leh nak paksa dah member sorg nihhh, kalo dia kata x minat tu jgn harap ler dia nak minat, kdg2 bila aku kuar ngan dia, msg masuk ler 3/4 msg, haram dia nak reply...wat derkkkk jerrrr....duk tanyer gak dia apsal x balas? kredit dah abih kerrr?, elok jer member jwb 'malas sgt la nak menaip ni' aduiiii, rasa nak amik jer henpon dia tolong reply, huhuhuhu...agaknyer sbb aku ni keje menaip ari2 tu yg jatuh minat duk bermsg ni ekk...tapi bila pikir2 mcm org lain yg minat bola, kalo org paksa aku minat bola mampuihhhh aku x minat...paksa ler camane pun...ekekekeke...

tapi mlm tadi berjaya gak aku melawan dia, dah sampai 3 hari x msg dia, pandai lak member duk sms aku, wakakaka....kira tektik aku berjaya la jugak ekkk...len kali nak buat lagi la tektik cenggitu....sesape yg ader couple jenis malas nak sms ikut cara aku tuuuu yerkkk....tapi aku percaya, x mesti org x sms kita dia x ingat kita kan? korg2 yg selalu sms ngan aku, kalo aku jarang sms korg x mestinya aku x ingat korg tauuu.....hehehehe....

28 comments:

NBK466 said...

Gitu ler adat org bercinta...kejap majuk..kejap org pujuk.. Dah kahwin nanti kalau majuk..PUJUK LER DIRI SENDIRI..he.he.he..

yun said...

baru je nk tegur pasal avatar br tu. dr pg td dah terperasan.NICE :-)

13may said...

chewah!
menarik la avatar tu:)

cik pudica said...

cp ngn ttm1 mmg kaki sms... ms drive pn leh sms... ms jumpa je x main sms g... kena silent hp... nnt org jeles... ekekeke..

kt sms ni mcm2 leh luah... kn? kn? heheheh... tp skrg ngh ada OD... x sms die sbb nk tnjuk perasaan... hahaha

pengantin tuh cp kenai... jeng jeng jeng...

Kak Lady said...

Orang laki ni memang...malas bebenor nak sms...kak lady tulis panjang berjela...cik abang tu balas...'OK'...kalau tak pun...'Noted'...mau tak berdarah hati ni...hahahaha....

Skrg dah pandai...buat diam aje nanti dia yang akan sms...hehehhehe

s * h * i * m * a * h * z said...

lelaki mmg camtu la kak, imal pun sama. kalo kita sms, dia terus call, katanya tak kose nak taip2 ni. hal tak hingat2 nak sms kita pun, mmg selalu sgt terjadi. nyampah btol! rasanya diorg ni kene g motivasi psl pgunaan hp la gaknye

akirasuri said...

ehem! ehem! dah tukar avatar ni. ehem! ehem! bunyi kompang makin sayup-sayup kedengaran ni :D

RaFFLeSiA MeRaH said...

NBK466 : haáh kan, semua org akan rasa camtu kan...termasuklah incik nbk466 sendiri ehhh? hehehehe...

YUN : macihhh...

13MAY : tqvm...

CIKPUDICA : hah, TTM1 tu kena ngan akak la tuuuu...ha? kenai ke pengantin tu? biar betul dik...

KAK LADY : same la tu kak ngan fiance sy...kekdg dah sakit ati, terus delete jer msg ok dia tuuu...hehehehe....

SHIMAHZ : takpun suruh depa ni beli henpon yg takder service sms, biar berdering jer tipon dia...

AKIRASURI : kompang org lain tuhhh....wekekeke...

iEn said...

xleh nak kata apaa.. cinta itu memang indah jika dua2nya saling sayang menyayangii..

Anul said...

Mmg meseg lg senang..ringkas dan straight forward. Kalu call meleret2. Tp bila ckp pasal benda yg penting..lg2 relationship..kena bercakap (call) or jumpa trus. sebab bhs sms itu tak bernada...bahaya..hehee

Anul said...

Mmg meseg lg senang..ringkas dan straight forward. Kalu call meleret2. Tp bila ckp pasal benda yg penting..lg2 relationship..kena bercakap (call) or jumpa trus. sebab bhs sms itu tak bernada...bahaya..hehee

ILA said...

meh..bagi no hp kau,aku nak b'sms dgn kau pulak..bley??:p


pssttt..no k.long dah ada..kdang2 mengacau juga aku.kecian dia:p

RaFFLeSiA MeRaH said...

IEN : betul sesgt tu...

ANUL : hehehehe...tu sbb kdg2 bahasa x betul kat sms pun leh jadi gaduh...lain kita maksud, lain dia pikir...huhuhu...

ILA : nak no fon aku, sila2 antar e-mail kat aku yerk...gen2_merah06@yahoo.com, nanti aku bagi lerr....

ween said...

rm lepaih ni tak leh pakai rafflesia merah dah kena pakai rafflesia putih laks...

lawan tak nak sms jgn sampai ada yg tak nak mengalah cukup

kakLuna said...

ala kak..mmg lelaki ppuan berbeza2..dan bab2 sms ni mana2 couple pun mesti sama jugak..hehe

saya ni pun, msg 4,5 kali kat Am..dapat jawapan apa tau? 'k' je

k je?..uhu

lumrah idup dlm kehidupan berteknologi..zmn2 dulu pakai surat menyurat..lagi la lama nak nunggu balasan,ye dak..hehe

RaFFLeSiA MeRaH said...

WEEN : nak tukar ker? hehehe, x yah lerrr...nantilah aku pikir2 kan....insyallah, aku cepat ngalah....

LUNA : hehehe...kalo takat anto huruf K tu rasa perabih duit jer yerkkk...takperlaa, janji berbalas jugak...haáh...dulu2 jenuh nunggu posmen nak nganto yerk...untung skrg ni kan...x yah nak cari stem dah...hehehehe...

Kaklong said...

salam,

suami akka mmg tak suka sms. pada dia lagi senang cakap telefon drp sms..duit sms lagi mahai drp tepon katanya, yelah kejap2 antor kejap2 antor. baik tepon cakap straight to the point.

akak pulak, suka sms, tp sbb tak kerja, jadi tak leh sesuka hati nak sms, nanti bising cik abe, sbb dia yg keluar duit bayar prepaid hihi. pada dia, nak sms yg penting2 aje..nanti dah kerja, bolehlah akak belasah sms hihi.

Sunan_Jati said...

fullamak...

sempoi giler avatar tuh...!

avatar tuh apa?

RaFFLeSiA MeRaH said...

KAK LONG : ye ker kak, emmm, kalo cenggitu kebanyakan la yerk lelaki x suka sms nihhh...takperla kak, nanti akak dah bergaji leh sms ngan sy, 1 jam pun sy leh layan, hehehehe...

SUNAN JATI : avatar tu gambar kat sebelah tulisan yg hang taip ni laaa...nampak x avatar ko yg kaler biru muda tuuu, tah ape gambor pun aku x paham...hehehe...nak kata no smoking bukan lak yerk...

Yatie said...

RM,

salam drpd aku .. ucapkan tahniah utk puteri1 ye .. sorry la aku tak sempat nak call/jumpa ko .. bz sesangat, siap deman + batuk2 kat 2 minggu gak .. apa2 pun selamat menempuh hari yg mendatang sebagai mak sedara .. hehehe ( aku dah ada 4 org dah ) ...

david santos said...

Please, it puts fhoto of Madeleine in your Bloggue

Missing Madeleine!
Madeleine, MeCann was abduted from Praia da Luz, Portugal on 03/03/07.

If you have any information, please contact Crimestoppers on
0800 555 111

Please Help

faizabelle79 said...

your avatar is so nice yarr..
hmm..dah lama x main sms ni..

RaFFLeSiA MeRaH said...

YATIE : laaa...ye ker....sian nko, patut lerrr, aku nunggu gak ko call aku...hehehehe...ko dah 4, aku baru sorg yerk....apepun kita dah jadi mak sedara....huhuhuhu...

FAIZABELLE79 : thanks puji avatar akak, nanti2 kita msg2 yerk...hehehehe....

achik said...

sama la cam ngan kak luna.. kdg2 geram kalau sape2 cuma balas 'k'..
bazir sms tul.. huhuh ;p

Ummi insyaAllah said...

Raff...hehe tergelak sorg baca gelagat raff dpt anak sedara...lucu dan terharu gitu...tahniah yea...moga dia jd anak yg soleh...Aaamin.

tintaHati said...

ya ke kak? saya tunggu dah 5 hari dia langsung tak msg saya! Benci! Benci!

meera said...

gmbar sape lako curik tu ek... nak ngadu la wei :p :p :p

RaFFLeSiA MeRaH said...

ACHIK : hahaha...akak lagi geram, rasa nak penyek2 jerrr kalo jumpa...bukan penyek org la penyek tipon...hehehehe

UMMI INSYALLAH : tu ler rupa org baru nak timang anak sedara sendiri, kekekeke...

TINTA HATI : wuishhh, 5 hari? lame tuhhhh...kalo akak x tahan dah tuuu, sah2 pi sms dia dahhh...

MEERA : tak curik, aku pinjam jerrr....x yah bayar sewa pun...hehehehe...