03 April 2007

Idea Tgh Kering...

















ekceli idea kat kepala tgh kering kontang skrg ni, x tau nak citer ape kat entry terbaru...nak copypaste pun nanti, wat org boring lak nak baca, kekdg ape yg aku dpt kat e-mail, stgh org pun dah dpt gak...lately ni aku duk meround web2 kat intenet jerr...kdg aku cari lagu, kdg boring gak duk tgk intenet ni, tapi bila intenet kat opis ni down satu jam pun lagi boring giler...x tau nak wat ape dah...keje kat opis pun kurang, x byk mane, maybe pegawai2 atasan aku skrg ni sibuk ke hulu ke hilir, pasal byk urusan nak kena settle sebelum pindah ke bangunan baru, maybe ujung bulan ni atau awal bulan aku akan berpindah ke opis baru yg terletak di jalan sultan ismail tuhhh...area jln yg paling jem kat kl nihhh, adehhhh...nampak gaya susah2 sgt naik lrt star jer la kot....

mak aku dah seminggu ader kl ni, kat umah puterisatu, so aku memang on off la ader kat umah sewa aku...tu pun minggu baru ni balik gak umah, sian gak kat kucing aku, x der sape nak bagi mkn, baru ni auntie bwh tu balik perak, tu aku sian kat kucing2 tu takder sape nak bagi mkn, tapi dah mak aku dtg kl sekali sekala, takkan ler aku nak duk senyap umah aku lak kan...so, ujung minggu jer laa aku balik umah aku...ari2 keje memang pegi balik umah puterisatu laa, nampak gaya sampai ler kwn bersalin...huhuhuhu...x bestnyer duk umah lain ni kan? hehehe...x reti nak wat ape, pakat tido awal jer tetiap mlm...nampak gaya leh naik 10 kilo cenggini, pas mkn tido, mau x naik berat badan aku...wakakakaka....tapi yg bestnyer balik2 umah bukak tudung saji memcm masakan ader kat atas meja, tinggal nyuap jer 3 org nihhh, smlm mak aku pose, siap ader kuih, ader nasi ngan sayurnyer laaa...wuishhh, x muat perut aku mkn, nak pulak ader ulam jering ngan ulam petai, sampai x terkata seleranya aku mkn, cicah pulak ngan sambal tempoyak buat sendiri, emmmm ape lagi, bedal ler selagi larat...okla korang, 10 minit aku nak balik dah, jumpa kat lain entry yer....satu lagi, mane blog yg aku lum masuk tu sori la yerkkk, ader masa sok aku lawat....jaga diri korg baik2....

20 comments:

happyirfa said...

alahai sedapnya sambal tempoyak.
tp yg sedihnya stok tempoyak umah irfa dah abis.kt kg pun mak cakap dah abis.....waaaaaa

s * h * i * m * a * h * z said...

kak RM kalau bcerita psl makan mesti buat org terliu.. tak tau la kalau tgk akak makan live.. confirm yg kenyang pun boleh jd lapar kot.. hehe

cik pudica said...

ide ngah kering tp idea nk mkn ttp ada... hehehe

bang_gugar : said...

salam,
musim kemarau idea la ni.. (",)

yus said...

idea tgh kering pun panjang juga n3 nya tuh..hihi. Waah seronoklah akak dan kak puteri. Mak ada, hari2 balik kerja dah tak perlu sibuk2 cari benda nak makan, semua dah siap kan. Sedap2 pulak tu. Rindunya yus nak makan masakan mak, asyik makan sendiri masak ajer..huhu.

RaFFLeSiA MeRaH said...

HAPPYIRFA : takper...satgi pi beli durian, wat tempoyak baru...jgn nangis yerk...

SHIMAHZ : hehehehe...nanti sesekali dtg umah akak yerk, tgk camane akak mkn...takpun shimahz masak ape2 panggil akak dtg mkn....boleh?

CIKPUDICA : tu memang x penah kering laaa...

BANG_GUGAR : haáh...musim kemarau yg ujan selalu turun...heheheh...

YUS : heheheh....tu la, byk membebel jer tuuu...jadi la panjang entry akak ni...alhamdulillah mak tgh smgt nak duk kl, sat lagi ingat kg dia kang, cepat la duk kemas barang nak mintak antar balik kg..tapi insyallah rasanya sampai dpt cucu la duk kat sini tuuu...

lindosh said...

sila basahkan idea tu hehe

RaFFLeSiA MeRaH said...

LINDOSH : tu ler, ptg2 duk ujan pun tak basah2 lagi...pelik tul...

IndahSakura said...

mmg seronok kalau selalu dpt bersama dgn mak...tgk la RM..makanan pun dah siap berhidang
alahai...rindunya kat mak.. :)

akirasuri said...

kak RM.
nak tumpang makan kat rumah boleh :P

s * h * i * m * a * h * z said...

boleh.. tp tgu shima kaya dulu sbb confirm tgk akak makan shima pun sama nak makan byk.. so kene prepare makanan yg berlambak2...hehe

RaFFLeSiA MeRaH said...

INDAHSAKURA : sesekali dpt rasa masakan mak duk kat rantau org ni, memang menghepikan diri sendiri, hehehehe...

AKIRASURI : boleh...dtg la ke ampang...

SHIMAHZ : kita tunggu jer yerkkkk....

13may said...

mencari idea yg kering.....

RaFFLeSiA MeRaH said...

13may : nak cari kat mane yerkkk? kat padang pasir kot...

NBK466 said...

Kemarau idea pun 2 perenggan tuh dik non...he..he.he.. Wah mak bonda ada kat KL...mewah ler makan yerk...yg terseksa kucing nya yg tak cukup makan..hu..hu..hu..

RaFFLeSiA MeRaH said...

NBK466 : wakakaka...tul gak ekk, dlm2 kering kontang berperenggan gak duk mengarang...tu ler, untung memang untung, tapi kesian gak kat kucen2 tu seme...tp dah siap pesan kat auntie tu mintak bagi mkn, kucen tu paham, kalo x mintak mkn ngan aku, depa pi mengiau kat pintu umah auntie tu pulak...dah ajor dari kecik, muehehehe...

achik said...

kalau idea basah mesti lagi bapak panjang kan... hehehe...

nasib x tayang gambar makanan.. kalau tak mesti lagi terliur... ;p

RaFFLeSiA MeRaH said...

ACHIK : muehehehe...siannyer asyir kuar air liur yerk tgk entry akak...hehehehe...

tintaHati said...

1. Memang tak best dok umah orang.
2. Memang best kalau jumpa mak.

Kesimpulan, memang best jumpa mak walaupun tak best kena duduk umah orang. ;D ngeee..

RaFFLeSiA MeRaH said...

TINTAHATI : hehehehe...nak gelak jerrr...