16 April 2007

Citer Sabtu Dan Ahad




















kalini xde nak citer topik menarik maner pun, cuma nak citer kisah aku 2 hari lepas, ri jumaat terus gi umah puterisatu, tido sane...skrg ni memang on off aku balik umah sewa ngan gi umah dia, almaklum lah bonda aku dah ader kat kl ni dah mentara nak nunggu puterisatu bersalin...time rasa nak balik umah sewa aku, aku balik, time aku rasa boring kat umah sewa aku, aku balik umah puterisatu...sukati aku jerrrr...ri sabtu bangun solat subuh, sambung tido balik sampai kul 10, huhuhuhu, waktu paling lame penah tido lepas subuh...apepun kepanasan membuatkan aku terkejut dan terus bangun tido, bangun2 tgk mak dah siap masa nasi goreng, ape lagi...terus ngap lerrr...hehehehe....lepak2 x tau ape, ingat nak balik umah sewa aku, leh gak duk iron baju utk minggu ni...ptg aku dah sampai umah sewa aku...duk berkurung jer dlm bilik sampai ke mlm, dptlah aku iron baju 5 pasang, dah la tu...tgh iron2 tu satu baju aku dah hangus...adehhhh, sib baik baju tu jarang pakai dan memang dah lame baju aku tuhhh, so x la rasa syg sgt...

mlm tgk tv siaran langsung macp kat tv2, tapi yg harunya siaran langsung leh pulak pi tayang berita omputih tgh2 siaran langsung, huhuhuhu...pelik sungguh, patut siaran langsung takat iklan penaja jerr, ni leh pulak stop kena tayang berita...aku tukar tv3, tgk2 cerekarama yusry kru ngan fasha sanda berlakon, tajuk ape yerk...rasa2 sanggar saadah ke hape tah...aku pun x hingat sgt...main tgk jerrr...tapi oklah citer tu, jalan citer dia mudah nak faham dan diakhir citer tu dah buat aku menangis sampai teresak-esak pulak...huhuhuhu, tah nape tersentuh sgt hati bila aku tgk citer tuuuu part kematian yusry (sebagai abg pada fasha sanda yg lupa daratan), bila tgk abg dah mati meratap mcm org giler pulak si fasha tu...masa tu ler sedih sgt...

pagi ahad plan nak balik kg, mak aku duk risau sgt x jenguk kg dah dekat 3 minggu duk kl, sian jugak...hubby puterisatu nak bwk mak pun, kitorg lak pikir, nanti puterisatu lak duk sorg2 kat umah, dahla member tgh sarat, last2 aku mintak tolong fiance aku drive keter balik kg, nak harapkan tuan punyer lesen baru renew ni, mintak maap lerr...den lum berani lagi aihhh...dekat pun x berani nak bwk, ni pulak jalan beratus batu...huhuhuhu, angkat tgn ler den haa...bertolak dari kl bih kurang kul 11 pg, sampai kg dlm kul 2 ptg sbb singgah kat bandar temerloh gi mkn nasi ayam dulu, malas nak masak, tau2 la umah yg tinggal lame gitu, mane ader barang nak masak bagai, 2 jam kat kg sempatlah sapu2 habuk seme ngan mak, sempatlah masakkan nasi ngan goreng ikan utk kucen2 kat kg, tu pun mintak tolong tok sedara tolong bagi mkn...kul 4 tolak balik ke kl, kalo bwk keter aku memang xder peluanglah member nak berasap, hehehehe...sampai mak aku lak tanyer dia, kalau rasa ngantuk berenti lah dulu kalo nak merokok, muehehehe...bagi greenlight la pulak, aku celah, xyah...mkn jer gula2 mentos ni ganti rokok, wakakakaka....problem fiance aku ni tu laa, kuat sgt merokok, penat duk jeling dah, member wat x reti jerrr....pantang pas mkn pantang pas minum, itula keje dia, mesti nak merokok, rasa malas nak bagi makan/minum dah kat dia tuhhhh...huhuhuhu...dekat 6.30 dah sampai kl dah...kul 9.30 mlm dah tido daahhhhhh (penat)....zzzzz.....

24 comments:

Cik Kema said...

kak, rtm kalo buat siaran langsung memang fail. herm... tak tau la napa diorang jadik cam tu. hehe.

yun said...

yeaaaa akhirnya dapat gak akak balik kg ye
tahniah tahniah tahniah hehehehe

Mummy Rizq said...

baiknya fiance nak tolong antarkan... calon menantu contoh!

kakLuna said...

baik beno le mak kak RM meng 'green light' kan fiance utk merokok..

org tua2 ni mmg prihatin, wpun kdg2 prihatin kpd perkara2 yg x patut.. :)

harap2 kak RM berjaya menasihatkan fiance agar berhenti merokok..

RaFFLeSiA MeRaH said...

CIK KEMA : ntah ekk...kena tanyer menteri rtm ler kalo cenggitu...hehehehe...

YUN : yey...memang best dpt balik kg nihhh...sedih lak tgk umah kena tinggal dah 3 minggu...rasa nak duk seminggu kemas rumah kat kg tuhhh...

MUMMY RIZQ : nak jaga ati bakal mak mentua jer kott...harap2 keikhlasan tu ader kat diri fiance nak tolong family RM...

KAKLUNA : itu lerr...tapi agaknyer mak tu takut fiance akak ngantuk, tu yg duk bagi peluang dia nak mrokok...nasihat? dah beribu nasihat dah pun...

happyirfa said...

wah buleh kg balik hari lagi.
apa2 pun org tua mmg payah nak tinggal kampung laman dia.dan hubby akak tu sama ngan hubby irfa.x leh pisah dgn rokok.tensen betul.dulu berenti kejap x isap rokok dlm keta dan dalam umah masa anak satu.skrng isap balik tak kira dimana jua......

ILA said...

huk allahaiii...time mcm ni kau dah pnat nak layan..sok bila dah jadi suami kau...24 jam ler..kna asap rokok..cuba kau disiplin kan sikit dia tu..sperti aku disiplinkan aby aku ..bley mrokok tpi kat tandas jerkkk..hehekkk
(ceh wahhh..siap bgi nasihat kat org.

achik said...

mmg susah nak nasihatkan perokok tegar ni... tapi ada gak yg berjaya berenti... :)

elly said...

wah wah wah....feeling ko nengok drama tu yek...akeu semenjak 2 menjak cepat benar lelap walau citer best2 kat tv...

Masy said...

tu lee nye kan kak, tetibe lak ade berita. dah laa time tu sape ek tengah nyanyi, kurap betul RTM. tp masa tu pon dok tukau2, jap2 tgk 8tv ada cite April Snow, pehtu layan cite cerekarama tu. sian btl tgk yusry, mmg nmpk cam mat kampung betul huhu~

tintaHati said...

alamak akak, sy tak leh tahan kalo bakal hubby saya merokok. Tak cium saya mulut dia nnt...hahaha.. ;D ngee..

RaFFLeSiA MeRaH said...

HAPPYIRFA : blk kg akak amik masa 2 jam jerr...tu yg leh balik ari, lagipun dah bwk fiance blk tu x kan ler nak tido sane pulak..apepun kes lelaki merokok ni payah nak dibendung kalo bukan atas kesedaran sendiri...

ILA : nak disiplin kan dia? huhuhu...nanti ler time dah kawin nanti aku wat jadual kat dia, time bila dan dimana dia leh merokok kalo kat umah, muehehehe...

ACHIK : haáh...memang perokok tegar...

ELLY : hehehe...tah nape hati aku tersentuh benor nengok citer tu, duk tgk lak sorg2, memang feeling betul2 lerr...

MASY : amboooiii, berani dia kata RTM kurap...hehehe, kalo nak tau, si menteri RTM tu pun menteri jabatan akak same tauuu...tapi memang x patut pun...

TINTAHATI : memang dulu2 berangan nak cari couple yg x merokok, tapi yg x merokok x nak pulak ngorat akak, yg merokok ni jer duk berani ngorat...abih tu, nak wat camane lagik....hehehehe...

minnie said...

kak rm,
saya tgk gak citer tu tapi tak Concentrate... sebab saya malas nak nangis... saya ni cepat sgt nak nangis bila tgk citer sedih.. sebab tu la tak suka tgk hindustan...
citer pasal rokok ni kan.. payah nak nasihatkan... bila diorg sendiri yg nak berhenti nanti, tak payah kita ckp apa.. kan?

RaFFLeSiA MeRaH said...

MINNIE : sesekali airmata nak kena kuarkan jugak minnie, nanti air mata leh basi kat blkg mata tuu, muehehehe...kelakor tul...(saje nyakat si minnie ni) yup bab rokok tu betul laa...kesedaran sendiri tu lagi bagus dari atas paksaan org lain...barulah betul2 ikhlas cara sedar tuuu...

Kak Lady said...

Syok bila dpt jumpa mak selalu...hehehe...dpt makan masakan mak pulak..dptlah bermanja sementara mak kat KL kan?

IndahSakura said...

siaran langsung malam tu mmg kurang menarik..

kalau bab merokok pula..hamba mmg tak tahan dengan org yang kuat merokok RM...mmg loya rasa tekak nak masuk dekat.. :)

bang_gugar : said...

salam kak RM,
nasib baik baju yg hngus, kalau dibuatnya rumah tu yg hngus.. innalillah..
kalau dah merokok tu tak bagi makan pun takpe.. putus makn tak kisah, asalkan tak putus rokok.. sungguh!.. try tanya incet2 semua (",)

RaFFLeSiA MeRaH said...

KAKLADY : haáh, time malas nak masak2 tu, mintak jer lah teringin nak mkn ape...mesti dpt mkn nyer...

INDAHSAKURA : memang x best pun...hehehehe...patut bagi lah penyanyi asal nyanyi lagu diorg, lagi best...bab rokok tu pulak, RM x lah sampai rasa nak muntah...cuma rasa sesak napas jer bila hidu asap rokok...

BANG GUGAR : kalo dah umah yg terbakar, memang entry rumah terbakar lah tajuk dia, nauzubillah....haáh, diorg pun lagi suka pilih rokok dari bagi diorg makan yer...hehehehe...nape la tak dikunyah jer terus puntung rokok tu ekk...

Leeds Al-Malique said...

nyesal laa tak tgk citer yusri ngan fasha tu..

layan AF punye pasal. lupa.

adehh

bang_gugar : said...

salam,
dari dikunyah benda tu.. baik kunyah singgam lagi besh.. (",)

yus said...

mcm hubby yus ajer, penat dah jeling, mmg kadang tu ntah berapa batang sehari dia merokok pun yus tak tahulah...mcm banyak noo pulak. Padahal dah pernah dpt berhenti 9 bulan, lagi sibuk buat tesis dia tu, lagi banyak pulak dia merokok....release tension kata dia..huhu.

mysha said...

RM...

lelaki kalau dah bertahun-tahun merokok memang susah nak jauhkan benda tue dari dia...kat umah aku tue...abg ipau aku ngan ayah aku kalau ada kat kg..sambung menyambung merokoknya..lagi banyak dorang ckp lagi banyak rokok yang depa hisap...tapi alhamdulilah..anak2 lelaki a.k.a abg2 aku ..xde sorang pun yang ikut..ko rasa dorang mesti marah kan kalau rokok naik 10 hengget sekotak..hehehehehe..

sabtu haritue aku tgk citer yusry ngan fasha sandha tu sedih sgt....rasanya tue pest time yusry berlakon drama...mula2 aku tgk konsert AF...makin boring AF skrang nie..tak sampai 2 minit aku dah duduk bilik mak aku tgk cerekarama....tapi rasa terkilan tak dapat layan April Snow...huwaaaaa...wei aku dah apdet..sila2 datang umah blog aku....

s * h * i * m * a * h * z said...

akak beli ape utk anak buah baru?

RaFFLeSiA MeRaH said...

LEEDS : mueheheh...rugi jer ko tu AF tu...

BANG GUGAR : muehehehe...tu bukan kunyah...tu hirup namenya...

YUS : ye kerr...tu lerr, kdg2 tgk lelaki ni hisap rokok, risau pulak kan kalo dah terlebih byk tuuu...

MYSHA : abg aku ni kalo berborak kurang skit la...dia leka berborak, tapi kalo berborak kat luar umah, dah mestilah ader rokok kat tgn...yg masalahnya pas mkn, itulah yg dia terkam dulu, x yah minum air pun takper...haáh, memang syahdu citer tuuu...

SHIMAHZ : lum beli apa2 pun selagi luar kuar...heheheh....