02 March 2007

Persahabatan Alam Maya....









emmm...entry kali ni nak paparkan gambar member2 chatting yg penah bersua muka dengan aku...nampak gayanya x der sorg pun lagi member blog yg aku penah jumpa kott...ke ader antara gambar2 kat atas nih yg memaparkan gambar korg2 sumer? x der ekkk...apepun aku sukakan persahabatan dialam maya nih samaada melalui chatting ataupun melalui blog, terasa ikatan persahabatan tu dah terjalin lame walaupun hanya sehari aku mengenali seseorang tuuu, contoh cam aku borak kat chatting dengan sesape yg aku baru kenal dlm masa satu hari, bila esoknya aku borak utk kali yg kedua, rasa mcm aku dah kenal lebih setahun dah ngan kwn aku tuhhh...apepun kejujuran dan keikhlasan perlu ader dlm setiap persahabatan itu...bagi aku kedua2 nya jadi satu kunci utk mengukuhkan tali persahabatan yg terbina...aku hargai setiap ikatan yg terpahat di alam maya ini bersama korg semua...harap2 ikatan antara kita akan berpanjangan sampai bila2...amin....opsss, lupa nak gtahu, diorg2 kat atas ni utk pengetahun korg, stghnyer dah berpunya yerkk...yg single cuma yg awek bwh sekali ni jer dgn yg pakai kebaya kaler ijau bergambar ngan adik lelaki tu jerr, sesape berminat, sila gtahu akuuuu, kot nak calon2 kat sedara mara kerr, kat adik lelaki kerr ke sesape lerr...hehehehe, cam ruangan kembang setaman pulak dah...so, yg lelain tu ader yg dah kawin, ader yg dah bertunang, ader yg dah ader anak, ader yg on the way nak bertunang...hehehehe...

Nur Kasih - Inteam

Bagaikan permata di celahan kaca
Kerdipnya sukar tuk dibezakan
Kepada Mu Tuhan ku pasrah harapan
Moga tak tersalah pilihan

Nur kasih Mu mendamai di kalbu
Jernih setulus tadahan doaku
Rahmati daku dan permintaanku
Untuk bertemu di dalam restu

Kurniakan daku serikandi
Penyejuk di mata penawar di hati
Di dunia dialah penyeri
Di syurga menanti dia bidadari

Kekasih sejati teman yang berbudi
Kasihnya bukan keterpaksaan
Bukan jua kerana keduniaan
Mekar hidup disiram nur kasih

Ya Allah kurniakanlah kami isteri
Dan anak yang soleh
Sebagai penyejuk mata

Di tangan-Mu Tuhanku sandar impian
Penentu jodoh pertemuan
Seandai dirinya tercipta untukku
Rela ku menjadi miliknya

18 comments:

IndahSakura said...

ramai kawan chatting RM yer...
siap letak gambar lagi tu...
comey2 jer.. :)

ezatulhaq said...

heheh betul aa kan , kita ni nama je dekat ngan opis tapi tak penah nak berjumpa .. anyway..kim salam kat 'akak' yang gambo memula tu..hahha dengan ucapan "senyuman mu membuatkan aku lesu" ,hahah sajer je ngusik tanpa niat ..jgn marah aaa

meera said...

RM,
ko ni memang jenis peramah sampai aku rasa aku dah biasa sangat ngan ko, padahal baru je kenal kan... kehkehkeh... woit ko letak gmbr dorang kat sini dorang tak marah ke? hihihihi

RaFFLeSiA MeRaH said...

INDAHSAKURA,

xder la ramai sgt sakura, ni antara yg dah jumpa, yg lum jumpa lagi ramai...sbb stghnya duk negeri lain, pehtu ramai yg dah kawin, xnaklah ganggu depa nihhh...

EZATULHAQ,

tu lerrr...nanti aku dah nak pindah opis dah, sah2 ko dah jarang lalu kat opis baru aku nanti, sbb opis baru aku tu tgh bandor...tmpt yg paling sesak time kemuncak gitu...ooo, tu budak subang, keje kat penang, baru kawin tahun lepas...gila2 budak tuuu...

MEERA,

takder la peramah sgt nak ikutkan, kat alam maya ni jer nampak cam peramah sgt, kat luar biasa2 jerr...yg tahu aku letak gambar yg kat bwh tu jerr...lelain tu sumer tak tahu blog aku...muehehehe....lagipun xder niat jahat pun kan...

kakLuna said...

yg no 1 tu sweet je mukanya...

RaFFLeSiA MeRaH said...

KAKLUNA,

sweet ekkk? terlebih peramah budak ni bila jumpa bebetul...hehehehe, nak kenal leh akak kenalkan kot nak tambah kenalan...mau ka??

s * h * i * m * a * h * z said...

aik... mana gambar shima? hahaha.. (gurau2 je)
ramainya member virtual akak..

Kaklong said...

salam,

berkenannya akak ngna muka no. 1 tu, sweetnya. :D

PayaKubor said...

Kau dah buka agensi cari jodoh ya. Aku berkenan pada awek gambar no 2 tu. Yang sebelah kiri baju ada anak panah hitam, putih dan pink. Tapi sudah berpunya. Kempunan...

akumasihdisini said...

kawan semasa gembira...senang dicari...kawan semasa duka sukar diperolehi...!

lindosh said...

bila kita plak nak beramah mesra face 2 face eh kak rm?

sya said...

Tak nak komen pasal member chatting tapi baru perasan tulisan belah kanan mengenai cinta dan kesempurnaan.. well said

RaFFLeSiA MeRaH said...

SHIMAHZ,

on the way...tgh nak kenal2 nih, hehehehe...

KAKLONG,

sweet yerrr...cute lagi akak rasa rasanya...hehehehe...

PAYAKUBOR,

kekekeke...memang x der peluang la ko, kalo berkenan yg itu...kim slm jerrr...

AKUMASIHDISINI,

haáh...aku setuju tu cikgu...

LINDOSH,

insyallah, ader rezeki kita jumpa yerrr...

SYA,

ooo...ye kerrr...takper, pasal ape pun boleh komen kak sya...janji tinggal jejak....hehehehe...

Iman Mawaddah said...

Aik.. gambar chatter perempuan je..letak la gambar chatter lelaki yang single2 pula..senang nak pilih hehe

RaFFLeSiA MeRaH said...

IMANMAWADDAH,

yg lelaki sumer dah kena sambar jer, kenal2 sumer dah jadi laki org, muehehehe...

akirasuri said...

salam.

lompat-lompat blog, sampai ke sini ;)

oh oh persahabatan dunia maya itu penuh abstrak dan misteri. menarik!

ween said...

RM, bila nak jumpa ween ni??? nanti buleh taruk gambo ween pulak. ehhehe..

RaFFLeSiA MeRaH said...

AKIRASURI,

no problem...thanks kerana sudi melompat sampai ke sini...betul tu, menarik sesgt..

WEEN,

muka ween dah ramai blogger kenal pun...tapi insyallah, kita snap gambor berdua kalo jumpa nanti yerk...hehehehe....