05 March 2007

Cerita 2 Hari....








Ri sabtu pagi pas subuh tertido balik...kul 11 dah sampai opis, kemas stor yg mcm semak belukar...dekat 7/8 org dtg opis, pehtu cc aku belanja mkn nasi ayam, bentang tikar depan tv, pasang kipas, mkn reramai...rasa cam berkelah tepi pantai pulak rasanya...hehehehe...sambil tgk berita tv3, korang mesti tgk berita bab accident bas rombongan umno kat kedah pagi jumaat tu kan? haa...datuk yg meninggal tu org kampung aku, kebumi pun dlm kampung aku...mak aku memang biasalah ngan kuarga depa tuuu...dah ajal dia kat situ...xder sape yg dpt menduga...alfatihah utk arwah yg meninggal....kul 2 dah kuar dari opis, balik umah adik, pehtu teman dia gi amik yon dia kat pj, sampai umah dekat kul 7, mlm ni tido awal....

Ahad pagi bangun smbyg subuh, tak tido lagi dah...terus turun pasar tani, beli nasi lemak, nyam nyam nyam...baca paper, pehtu mata dah mamai, tido kul 11 sampai kul 1, panas....bangun tido smbhyg zohor, pehtu iron baju utk 5 ari, sempat ler snap gambor baju yg diiron tuh...hehehehe....sambil amik gambor baju, tersnap lak gambor kabinet tv yg aku nak tunjuk ri tu kat korg...sebelah kiri kabinet tu dah pecah skit, adik aku sandor...ni snap dari sebelah kanan....semak kan? ader cam belukar x? hehehehe...

Kul 4 dah x tahu nak wat ape, tetido balik semula, muehehehe...dekat kul 6, fiance sms tanyer nak kuar ke tak...tgh boring2 tu memang suker nor ler org ajak kuar kan? hehehehe...smbhyg asar, pehtu terus mandi....ptg smlm kena mandi cecepat, pasal sejuk, ujan lebat kat ampang...pas smbhyg magrib fiance aku kuar dari umah, korg bayangkan kejap...dari sg penchala ke ampang tu...korg2 yg bwk keter bape minit ekk? yg pasti fiance aku mlm tadi amik masa 15 minit bwk keter dari sg. penchala ke ampang...aku tanyer dia, ader sayap ke keter ni? member bagi alasan, keter adik dia ni memang laju nak banding keter dia...huhuhuhu...memang x masuk akal tul...padahal keter dia 2 org ni satu spisis...cuma adik dia wira aeroback, keter dia wira sedan...dua2 pun kaler itam...hishhhh, dia nak bwk laju2 time aku x der dlm keter tu, aku rasa no hal...tapi hati tetap risau....

Mlm tadi menu mkn mlm kitorg pizza hut dekat tesco, order set jerr, regular nyer pizza thai seafood, ader bubur, ader roti 4 ketul tu, salad, air pepsi, pehtu aku tambah ais mocca tu satu...syer 2 org, hihihihihi...sejuk giler dlm tu mlm tadi, last2 x abih, bwk balik jerrr....gambor atas tu snap masa dah sampai umah, pasal kamera tertinggal kat umah....satu lagi gambor daku tuuu, mentara nunggu prince charming dtg, huhuhuhuhu.....okler...santai2 la korg baca kisah aku 2 hari lepas yerr....

Bila Rindu Kusebut Namamu - Siti Fairuz

Tanpa ku sedar aku tersebut namamu
Mengapakah hanya dengan tiba-tiba
Aku pun menjadi rindu
Dan wajahmu ku terbayang
Adakah engkau pun begitu merindu

Bila ku rindu aku tersebut namamu
Bila ku resah ingin rasa ku bertemu
Aku jadi tak menentu
menunggu kehadiranmu
Mengapakah lama hilang tanpa berita

Apa khabarmu di sana kekasihku
Semoga engkau tak lupa padaku
Jangan biar ku merindu
Jangan biar ku tertunggu
Sepinya di hatiku menunggumu

Bila ku rindu aku tersebut namamu
Di dalam mimpi aku dibelai olehmu
Indah sungguh percintaan
Indahnya berkasih sayang
Betapa aku merindu kepadamu

35 comments:

lindosh said...

1st! yeay! :P

beshnyaaa makan pizzaaaaaaaaa huwaa jeles ekekekeke.. saya lapaq cheesecake neh.. dah bape ari asyik dok tingat je.. isk isk..

meera said...

sabtu lepas aku jenjalan kat kajang, makan pizza gak :D nak makan nandos tapi kat kajang takde lak... huhuhu laen mggu le nmpknya makan nandos :D

Sunan_Jati said...

wah... mkn pizza.....adeh... hujung mggu ni nk mkn pizza la...

ayu_mkay said...

pizza...! emmmm sedapnyer. nak skit. bila nak banjer akak makan pizza lak nih :D

IndahSakura said...

makan pizza?
hmmm...kalau sesekali tu enak juga ya... :)

Purpleheart said...

RM,
dia duk sungai pencala ke? awat laju sangat dia bawak tuuu.. lalu MRR2 la tu ek, lajunyaa..

Seafood thai sedap kan, terasa sotong, udangnya.. nyam nyam!

RaFFLeSiA MeRaH said...

LINDOSH,

dah tingat tu, bwk2 ler pi kedai, kang kempunan lak, susah weiii...

MEERA,

hah? same jer kita...ooo, kat kajang x der nandos yerk...situ byk sate jer pun...

SUNAN JATI,

haáh...nampak gaya kat kedai pizza penuh ngan blogger2 jer la minggu depan nih...huhuhuh....

AYU MKAY,

sedap kak kalo jarang2 mkn, bila tu tunggu jer laaa....silap2 sy yg mintak akak belanja...hehehehe...

INDAH SAKURA,

betul tu, selalu sgt jadi jemu gak....sbb tu bukan tekak org msia...

PURPLEHEART,

tu ler pasal...laju kan? tapi memang dia naik haiway ampang tu, MRR2 dia x lalu kot...aáh, terasa sgt masa mkn tu gigit sotong, besor2...tapi udang x nampak sgt lerrr....

kakLuna said...

saya suka sangat pizza hut thaifood..rasa ala2 tomyam je..sedap..

wow..wardrobe mcm artis je..hehe

achik said...

lamanya x makan pizza.. nak makan hawaian chicken... bila kak RM nak belanja ;p

a'ah tu la kak luna.. lip lap2 warna bajunya :)

yus said...

terliur pulak tgk pizza tu..lama dah tak makan.

Tengok baju2 tergantung rapi selepas di gosok tu..rasa rindu pulak zaman kerja dulu, mcm tulah jugak, skrg ni duduk rumah ajer, hubby pun belajar, tak sibuk iron baju langsung....huhu

RaFFLeSiA MeRaH said...

KAKLUNA,

tu laa...1stime mkn perisa tuh sebenarnya...ingat nak order hawaiian chicken tu, sbb biasa mkn yg tu jerr, tapi fiance ckp try la rasa thai seafood tu pulak, pedas skit...kita pun, ikut jer laaaa...

ACHIK,

tunggu dpt bonus 4 bulan gaji yerk, ko dpt ujung tahun ni....huhuhuhu...nak dpt sebulan pun sakit....

YUS,

hehehehe...jgn ler terliur, nanti tipon jer pizza hut tu, dia dtg la ngantor....hehehe, senang la keje skrg yerk...takyah susah2 lagi nak berpeluh ketiak iron baju....

NBK466 said...

Puas den bayangkan..tutup mata & siap pasang kuali ASTRO kat kepala.. yet tak buleh nak bayangkan sbb den pun tak tau mana kedudukan geografi Sg Pencala tuh.. Den KL nie mmg FAIL sesangat...hu..hu..hu..

Ina said...

Sedapnyer pizza! Kalo nk makan sng jer kat sana g je memana tak pun order buat delivery kalo dah malas sgt kan. Kiter nih terpakso lah buat sendiri isk isk

RaFFLeSiA MeRaH said...

NBK466,

yg ko siap pasang kuali astro tu ape ke jadahnya...tutup mata cukup lerr...sian nko yerk, dgn penuh smgtnyer nak membayangkan, tapi syg ko x tahu menahu peta sg. penchala tu kat mane...letih tul ler kalo gitu...usaha x menjadi...wekekekeke...

INA,

tu laa, ujan emas di negeri org, ujan batu di negeri sendiri...hehehehe...buat sendiri lagi puas hati dok??

s * h * i * m * a * h * z said...

Best nye pizza..
Amboi, bukan main posing lagi menunggu prince charming ae.. hehe.. baju2 tu ingatkan baju kat kedai, rupanya baju akak...

Tok Ketua said...

nak pizza....

Iman Mawaddah said...

Mana gambar fiancenya hehe..takan posing sorang kot

akirasuri said...

oh oh terliuq saya tengok pizza akak..lama tak makan pizza..
weeken ni nak makan pizza la..
yea yea!

ILA said...

wahhhh..suka banget lagu siti fairus tu...kbetulan pagi nie dgor kat radio..tak sangka kau letak senikata kat sini.
Perhhhh!!!! pasai almari penuh tullll!!! sila beli baru.bley??:p

meera said...

RM,
malam tadi tu aku yg sms ko tanya ko dah balik ke belum... huwaaaa ko tak save no henpon aku ek... yo-yo-an jo ko mintak tapi tak save... nak nangis nih huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Leeds Al-Malique said...

aku sukerrrr tgk wardrobe org eheheeee

Masy said...

kak RM senyum cam kene paksa je.. baru lps kene marah ke ape tuh hehe

Kak Lady said...

Gulp!...Makan pizza...telan air liur kak lady...dah lama tak makan pizza ni....

Anonymous said...

RM...

wa rajinn gossok seminggu nye baju....


hmmm...beshnye..pizzza..nakk..nakk...bertenet sekali sambil makan pizza eh...

-mysha-

NBB said...

itu gambar penulis blog ke? hmm...macam pernah ku lihat, tapi di mana yaa...

RaFFLeSiA MeRaH said...

member2 yg bagi komen,

x sempat nak jwb satu2 komen korg tuhhh...dah dekat 4 kali nak post komen, tapi sumer x menjadi...intenet x ok sesgt ari ni...so, thanks utk komen korg tuhhhh....yg pasti pizza thai seafood tu memang best...hehehe, 1stime rasa....utk meera mintak maaf yerr x sempat nak save no hp ko, ni aku dah add dah pun...

13may said...

wahahahaha...siti fairuz:))

RaFFLeSiA MeRaH said...

13MAY,

yup...lagu tu aku suker bangattt, rasa di awang awangan jer aku...hehehehehe....rasa cam pari2 pun yer....

iEn said...

uih baju2 tu untuk raya akan dtg ni kaa? sale tak? hehehe! morning!

RaFFLeSiA MeRaH said...

IEN,

wuishhh, nak simpan raya, alamat dah kabur la dik oiiii....tu pun baju dah lame...tapi masuk gambor cam baru la pulak...hehehehe...

Mummy Rizq said...

amboi.. cam jual baju plak yer! lip lap lip lap...

RaFFLeSiA MeRaH said...

MUMMY RIZQ,

mane ader liplap nko...baju lame jer tuhhh....ujung lengan pun dah berbulu....hikhikhik...

Honey MJ said...

tu gambo sape yg mcm senyum nak terberak tuh? (jahatnye mulut aku nih..)

fuhh...pizza hut ni mmg peberet anak2 akak lah.

RaFFLeSiA MeRaH said...

HONEY MJ,

uwwwwwwwwwwwwwaaaa....masa tu memang tgh teruja nak lepas winduuu....hehehehe...

Anonymous said...

www.lelong.com.my/Auc/List/2008-02DeSale4884509_AUCTION_VIP_Prepaid_DiGi_Celcom_and_Hotlink_For_Sale.htm