01 March 2007

Disatu Sudut Itewwwww.....



ari tu aku dah terbuat entry pepanjang, so entry kali ni dipendekkan skit la yerk, nanti ader org sesak napas seme nak kena study pepanjang gituh, muehehehe...dah lame x mengapload gambor, hah, mlm bila tu duk tgh menung2 pikir nak amik gambor ape, tetiba terpikir lak nak ngambik gambor satu sudut yg paling aku suke tgk, yg paling aku suke pandang....ikutkan barang2 cenderamata aku dpt, yg aku beli seme, boleh la tahan byk, tapi separuh aku letak kat dlm bilik, separuh lagi kat dlm kabinet tv kat ruang tamu, nak ngambik gambor kabinet kat luar tu pulak, segan lak nak tayang kat korg seme pasal x bersusun, hehehehe...dlm2 rajin mengemas tuh ader gak pemalasnya aku nih...so, kabinet mini dlm bilik aku ni jer la yg boleh dipaparkan utk tatapan korg seme yerkkk...sesape nak komen segala barang atas kabinet aku nih, sila2kan laa...tapi kan, tolong ler jgn besorkan gambor tu yerrr, sbb nanti korg tertengok gambor bucuk aku yg tgh posing x bape nak encem tu ha, dia ni pemalu skit, kang merah padam lak muka dia tuh nanti, wakakaka, lupa nak tolak tepi gambor dia masa snap gambor ri tuuu...aisehhh, dah teramik same la pulok, hohohoho, actually tu gambor lame, tah tahun bila tahhhh, kurang2 aku balas budi cik razlizahazleen ri tu, tapi bukan gambor berdua la cik oiiii, x per nooo....keyla, xnak citer byk....seperti biasa, lagu utk korg...

Azimat Cinta - Siti Nurhaliza

Cahaya cinta menyinar
Berkilauanlah selautan kasih
Bercahaya
Bagaikan butiran permata
Seolah-olah terapung
Dipermukaannya

Daku menjejaki pantai rindu
Mengutip kasih yang terdampai
Kau merantaikannya satu demi satu
Dengan kasih sayang mu
Kini menjadi kalungan azimat cinta

Walau tidak dibasahi hujan
Namun tempiasnya menyegarkan
Biarpun rembulan tidak di ribaan
Namun cahayanya cukup menerangi bayangan

Harumlah cinta duniawi
Sewangi kasturi syurgawi
Semoga bahagia jadi milik kita
Nan abadi selama-lamanya

Daku menjejaki pantai rindu
Menyaksikan rintihan berlalu
Ombak resah yang menghempas diri
Hanyutkanlah kedukaan
Bawalah jauh daripada bayangan

Andai sinar mentari
Terlindung di balik redupan awanan
Yang berlabuh
Singkaplah tirai kasihmu
Agar bisa ia menyinarkan cahayanya
Untuk kita berdua

28 comments:

Kak Lady said...

Gambar2 selalunya menjadi kenangan abadi buat kita untuk direnung selalu...betul tak RM...walau pun banyak cara untuk simpan gambar dlm komputer...tapi kalau kat album atau diframekan boleh lah tengonk2 dan renung2 selalu...

kakLuna said...

kalau kak RM tak remind tadi, mmg saya tak klik gambo tu..tp sbb dah sebut..ha ha..sy klik jugak...

Sunan_Jati said...

wahhaahha.. nak klik jugak!

Mummy Rizq said...

aku memang suka simpan gambar. tapi semenjak ada kamera digital nie, banyak gambar dalam pc jer. dah jd malas nak cuci except gambar anak...

PuteriSatu said...

wekekek.....saje aku gelakkan ko...boleh..???

Ina said...

Hahah yang org tak bagi tu la lagi nak dibuat. Dah klik dah pun. Kalau boleh besarkan lagi dah lama buat sbb nk tgk gmbr tu ;D Terperasan satu lady bird tuh kiter pn ada 2 ekor kt rmh ni.Dia tulis I Love You kan? hehe

razlizahazleen said...

mekacih RM..tapi kecik je..tak bleh nak usya..heheh..takpe..takpe..

RaFFLeSiA MeRaH said...

KAKLADY,

betul tu kak lady, walau camane pun gambar tu, x penah gambar2 yg ader sy buang kak, candid pun sy leh simpan gak...dlm komputer kita leh tgk masa kat opis jer, cam kak lady ok, ader komputer kat umah, takder hal...

KAKLUNA,

adehhhh...nih sumer pakat org mengelik nih, haru tul aku ri nihhhh...nak kena blurkan ker tang gambor bucuk aku tu yerkkk...hehehehe...

SUNANJATI,

uwaaaaaaaaa...klik lerrr, memang x leh nak wat ape dah pun, muehehehe...

MUMMY RIZQ,

haáh, tul tuuu...gambar dah terlampau byk la tuuu...aku pun kdg dah simpan kat dlm pc, dlm kamera aku dah buang pun, pehtu nak cuci kedai, jenuh cari gambor tu balik...huhuhuhu...

PUTERISATU,

ko gelak lerr, aku ngadu ngan abg aku kangggggg...haaaa....

INA,

kekekeke...dah terklik yerk? takper lerrr...ader kemudahan mouse, kita gunakan sepenuhnya yer....takder hal laaa...

RAZLIZAHAZLEEN,

kecik ekk? takper lerrr...kecik pun gambor gak...nak usya part aper tuh ekk?? citer skit....

happyirfa said...

emm nak komen ape yer?
kabinet tu mcm pernah nampak tp dimana yer?ooo baru ingat..sama mcm irfa punya kabinet buku tp kaler hitam..he he

Kaklong said...

salam,

ohh..la ni akka taklehlah simpan benda2 camtu kat rak, anak2 akak ni jenis adventrous..drp akak hangin memanjang, better not letak terbukak camtu hihi

RaFFLeSiA MeRaH said...

HAPPYIRFA,

haáh, akak pun ader satu kabinet kaler itam gak, tapi tinggi skit dari yg nih, akak letak luar, yg ni akak letak sumer majalah2, senang time2 boring tgk tv, leh santai baca majalah depan tv...

KAKLONG,

betul kak, kalo ader budak kecik memang x sesuai nak letak gitu, cam sy pun dulu2 sepupu suka bwk anak2 dtg umah kat kl ni, sumer barang ni sy simpan bagi clear, kalo almari tv kat luar tu pulak, siap ikat ngan tali lagi, takut depa bukak main benda2 berkaca, bahaya kan....

meera said...

rajinnya ko... kalo aku ni idak ler sampei begitu... hehehe... dulu aku suka sgt bergambar, sebulan 2-3 gulu filem aku beli... tapi ntah mana gegambar tu semua... skang ni dah malas nak bergambor... :D

IndahSakura said...

sakura pun suka simpan gambar...tak kira lama atau baru...semua tu boleh dijadikan kenangan di hari tua nanti...
dan di masa tua nnti mungkin kita sendiri akan berkata "oh cantik juga aku semasa muda..." hahaaa..

RaFFLeSiA MeRaH said...

MEERA,

aku pun sebenornya x suka gak bab2 bergambor ni, rasa muka aku lagi lawo kat luar dari dlm gambor, muehehehe...pasan tul daku nih, tapi kalo sesekali amik gambor, memang gambor tu aku akan jaga bebetul....walaupun x lawo gambor aku tuhhh...

INDAHSAKURA,

betul tuuu...tu sbb umur skrg ni, tgk gambar masa kecik2 suka sgt, kalo boleh x nak bagi rosak gambor tuuuu...nak simpan sampai ke tua, sib baik masa kecik dulu mak kita kreatif, nak gak amikkan gambor kita...eh, satu lagi, nape sy x leh nak komen blog sakura ehhh? dari pagi tadi lagi...

Purpleheart said...

Sudut kenangan terindah la ni ek.. Kalau orang datang umah mesti sume tumpu kat situ, lebih2 lagi kalo dah ada gambar kawen..

Anonymous said...

sya baru nak ckap...nasib baik t'baca komen K.Long .sama lah bnda yg sya nak ckap tu...so tak de apa2 nak ckap lagi dah...hahahkkk:p

Ila

Masy said...

jom klik!~

RaFFLeSiA MeRaH said...

PURPLEHEART,

haáh, sudut kenangan terindah kat situ, gambor tunang dulu lerr, dah kawin nanti baru ader gambor leh snap, takkan nak pakai baju pengantin skrg dah kot...muehehehe...

ILA,

ooo...kes anak nak memain ngan segala maler barang hiasan tu yerr...tu pasal kalo ader anak kecik kat umah, meja kena bagi clear terus....kalo nak hias pun hias kat dinding...tu pun kena letak tinggi2...

MASY,

wekekekekeke...klik lerr, kalo besorkan pun gambar dah jadi blurrrrr....hikhikhikhik...

13may said...

wahahahaha....layan lagu layan lagu:)

achik said...

hehe sama la cam kak luna.. mula2 tak nak gak klik tp dah sebut lg la nak klik.. haha ;p

Iman Mawaddah said...

Hehehe..kak RM ni..sape suh mention pasal nak besarkan gambar..kan semua dah teruja nak tengok busuk akak..saya?..hehehe saya tak terkecuali.

Honey MJ said...

minah gambar rupenya dia ni...

apesal sejak 2 menjak ni asyik pasang lagu cintan cintun?

adakah...jeng jeng jeng

s * h * i * m * a * h * z said...

ha
besorkan gak.. tak kira.. hahaha

RaFFLeSiA MeRaH said...

13MAY,

ko sorg jer la nak layan lagu aku tuhhh...lelain org semer nak layan mengelik gambor....

ACHIK,

hehehehe...sukati lerrr yer...moga berbahagia dlm dunia klik mengelik...

IMANMAWADDAH,

tu lerr, rugi lah rasa duk mention hal tu...tapi bila org tgk gambar2 tu kecik sure diorg nak tgk besarnya....

HONEYMJ,

tu lerr, rasa nak letak lagu2 yg boleh buatkan org hayal jerkkk...

SHIMAHZ,

alahaiiii, sorg lagi...okler, klik arrrrr...

Leeds Al-Malique said...

alemak terklik laaa eheheheee..

akhirnyer nmpk gak gmbr bucukmu itu..

)

RaFFLeSiA MeRaH said...

LEEDS,

oooiii, hang ni x patut tul lerr, hang nyer bucukkk mane gambau?? ooo...nak tayang masa ader keris kat pinggang ekkkk? x per, aku tunggu, bukan lame benor dah pun....nanti snap dekat2 tauuu...

akumasihdisini said...

sekadar mampu memerhati...!

RaFFLeSiA MeRaH said...

AKUMASIHDISINI,

pemerhati pun tak kisah...janji ko masuk gak blog aku, tu yg penting....