28 March 2007

Kisah Aku Hari Ni...



ari ni kengkonon planning nak pi potong line maxis, dah lame pakai sebenarnya...tapi ari tu dah pas kat puterisatu line ni, tah camane tertunggak sebulan, leh org maxis tu duk tipon byk kali suruh aku bayar, biasalah diorg mesti cari sape yg punyer name kan...so, x der aper laaa, ari ni dah pi klcc, mak datuk punyer la ramai org...last2 dua2 dah hangin satu badan, try tanyer india kat depan tu kot2 ader maxis kat tempat lain yg ader servis utk potong line, haram ngan tau...puterisatu kata, india tu memang buta kayu...penat jer bos dia amik dia keje kat situ, satu habuk pun x tahu....last2 kuar mcm tu jerr...sesaje bayar duit parking 3 hinggit...hampehhh...

singgah kat ampang park, aku pi bayar bil kat post opis jer senang, dah sudah bayar singgah beli jagung kukus satu cup...aduii, nasib x baik tul, mkn2 tengik pulak rasa dia, agak aku marjerin dia la tuuuu, tapi dah lapor punyer pasal, licin gak aku hentam...muehehehe...pehtu mentara tunggu puterisatu bayar duit parking, singgah kfc, dah member teringin sangat nak mkn kfc...sib baik jalan nak balik opis x jem, sebelum naik opis, kitorg pun duk call org yg selalu call tanyer bila nak bayar maxis tu, org tu pulak kuar...tinggal pesan jer kat staff kat situ, mintak kata kat si polan tu, yg aku dah bayar abih bil maxis tu, pasni mintak dia jgn tipon lagi dah...so, pasni memang x nak pakai lagi dah line tuh...rasa aku guna top up jer lagi baik...korg rasa camane yerk? untung pakai cara top up or cara bil? yg pasti aku memang pakai top up jerrr...senang, x yah nak pi mane2 kaunter bayar bil....

dah sampai opis, ader pulak nasi paprik, lebih diorg jamuan latihan marhaban, ape lagi, tgh lapor ngap ajer laaa....adehhh, seéh dah perut aku ni, tapi epal ijau pun aku dah entam satni, nasi lemak pagi tadi ader lagi sebungkus, lum usik lagi tuuu, sat lagi la aku keje kan pulak...oklah korg, nak solat dulu ni...mlm ni aku kena stay umah puterisatu, adehhhhh...lomah kopalo dennn...muehehehehe...nak wat camane mak aku dah ader kat kl...kucen aku x der masalah, dah siap pesan ngan auntie cina tu pagi tadi mintak bagi mkn selama aku takder nihhh....sib baik aku ni x bela ayam same, kalo tak...x tau lerrr yerk...mcm patern org2 kg pulak dah....

37 comments:

kakLuna said...

wow nasi paprik lagi.sedapnya :D

Honey MJ said...

apsal kat maxis tuh ramai botol kicap keja kat situ ek? hehehe

RaFFLeSiA MeRaH said...

KAKLUNA : muehehehe...smlm pun citer kisah paprik gak yer? memang glamer tul minggu ni si paprik tuuu, asyik org ngorat dia jerr...

HONEYMJ : org silap masuk tong gamaknyer...botol kaca masuk dlm tong kertas, x pun dalam tong plastik, tu pasal leh sesat masuk maxis...muehehehe...

cikdinz said...

kuat makan rupe nye mu nih...
paprik, nasi lemak, epal hijau....

RaFFLeSiA MeRaH said...

CIKDINZ : haáh, sampai ader org kata perut sy ni mcm stokin, selagi leh sumbat, sumbat...kekeke...

meera said...

guna top up je... bila ada duit top up... takde tunggu org call je... jimat woooo muahaha

RaFFLeSiA MeRaH said...

MEERA : haa...tu lerrr, time takder duit x yah top up, bila org dah sms, kalo x reply, diorg pun paham2 ler kan, kalo urgent mesti depa call kita...emmm, memang berbaloi....

ween said...

rm, berselera makan nampak!!

RaFFLeSiA MeRaH said...

WEEN : haáh...memang selera jer tekak nih, badan baru elok dari gatal pun sibuk tibai memcm, sotong pun dah pi tibai ni tadi, x sedar dah menelan...lupa dah segala ape sakit...muehehehe...

happyirfa said...

makan jgn tak makan kak

Mummy Rizq said...

wei... dah tau jagung tengik wat per makan.. sakit perut tu nanti...

RaFFLeSiA MeRaH said...

HAPPYIRFA : haáh, ni dah mkn bubur pulut itam lak dah ngan cucur udang...fuhhh, memang hari mkn sedunia la ari ni...

MUMMYRIZQ : aku dah lapor giler2 masa tuhhh, rugi lak rasa 2.20 sen aku dah bayor harga jagung tuuuh, janji perut aku berisi, insyallah, kalo sakit peyut, aku sapu myk angin jer laa....hehehe...

david santos said...

Hello!
This text is very good. thank you
have a good week

s * h * i * m * a * h * z said...

elok pakai prepaid je la kak, tak membebankan. dulu ms keje kat celcom shma jg bhgn line yg ada bil ni, mmg mcm2 yuran yg ntah ape2 diorg caj.
nnt pas kawen akak kene cr umah teres la aek.. takpun beli tanah pastu buat umah, mesti penuh binatang peliharaan keliling umah.. hehehe

IndahSakura said...

betul ke pakai prepaid lagi save dr postpaid..seperti kata shimahz tu? kalau betul teringin nak tukar line prepaid juga..

Ina said...

Masuk sini je mesti akak dok citer pasal makan. Mmg buat org teringin je la hehe.

Kalau tak salah kt Maxis tu ramai botol kicap keje sbb boss besar dia pn botol kicap jugak. Baru2 ni boss besar dia tersenarai dlm Forbes, antara org yang ke berapa ntah terkaya dalam dunia. Baru mmgu lps baca tapi dah lupa hehe.

PayaKubor said...

sebulan aku top up sekali je. RM30 sebulan. Aku jimat atau aku kedekut aku tak tau le

RaFFLeSiA MeRaH said...

DAVID DAVOS : tqvm (betul ke dia ni paham ape yg aku citer tu yerk, mueheheheh....:)

SHIMAHZ : ituler pasal...senang kan? ha? nak cari umah teres? sewa mungkin laa...beli rasa x mungkin jerrr...hehehehe...

INDAHSAKURA : emmm...mane mata bulat ri tu? dah tukar yerk? prepaid la kan lagi ok...ok2...

INA : hehehe...asyik wat ina terliur jer yerk, sowiiii, nak wat camane hobi akak ni mkn...botol kicap yerk? kipas udang ke jalin? muehehehe...

PAYAKUBOR : tu lerr...kalo dah x duit langsung, top up 5 ringgit pun boleh kan??

tintaHati said...

kak raff memang tokei besar dia bapak kicap terkaya. astro tuh kalo xsilap harta dia gok. Marilah kita bertukar kepada celcom... muheheheh.....

RaFFLeSiA MeRaH said...

TINTAHATI : haáh...meh2 sumer org kita join celcom jerr, pakai xpax takat 1 sen satu msg...untung tuhh...

akirasuri said...

kak RM..ha ha ha nak tanya ni..kalau kucen keguguran camane ek?ni tanya sirius ni bukan memain :D

13may said...

hah??? ada ka kucing keguguran???

RaFFLeSiA MeRaH said...

AKIRASURI : ya rabbi...akak x penah pulak tgk kucen keguguran, kucen akak pun lum penah gugur, muehehehe...tu kena tanyer kat klinik haiwan terus...

13MAY : hehehehe...tu ler, aku lum mengkaji lagi bab kucen gugur...

achik said...

saya dari dulu pakai prepaid je... hehe

lindosh said...

nak henpon baru uhukss..

RaFFLeSiA MeRaH said...

ACHIK : aku pun dah lame duk pakai prepaid jerr...dulu2 x reti lagi, skrg jer dah pandai...

LINDOSH : nak ker? henpon yg dah x pakai ader la kat umah tu, tapi rasa2 dah rosak...nak jugak ker? muehehehe....

Yatie said...

hahaha,

sume org kutuk M*x*s ramai botol kicap dalam tuh .. aku dulu keje dalam tuh, tau laa kan camne situasi dia .. seb baik laa dah berenti dah .. kalau tak, mahu cakap pun berbelit2 aje kejenya .. wakakaka ..
ko kalau tak cite pasal makan bleh x, buat aku teringin dan terliur macam2 laaa ..

eh, ko bagi no phone ngan puteri1 skali .. insyaallah aku balik bulan dpn bleh laaa kalau nak jumpa .. no problem punya :))

Masy said...

pakai topap leh kontrol bajet :)

RaFFLeSiA MeRaH said...

YATIE : hehehehe...sib baik ko dah blahh dari situ yerk, kalo tak ngan nko2 sekali jadi botol kicap...no fon? nanti aku send kat e-mail ko yerk...bulan depan puterisatu dah balik kg kot, x pun dlm pantang ler tuhhh...

RaFFLeSiA MeRaH said...

MASY : leh yerk? okla tuuu, aku suker bangat kalo bahasa2 kontrol ni termasuk duit poket aku...

Leeds Al-Malique said...

keh keh aku tergelak giler bab jagung tengik tu..

sbb aku pun penah buat benda yg sama..laparrr sgt masatu beb!

ngeheheheh!

RaFFLeSiA MeRaH said...

LEEDS : laaa...nko pun same, wakakakaka...meh kita gelak guling2 same2....alhamdulillah sampai ke pagi ni aku x sakit perut pun...tengik pun tengik ler, janji perut aku kyg...

ween said...

eh david santos tu mana mai.. tetiba je muncul.. kat blog ween pon ada..

RaFFLeSiA MeRaH said...

WEEN : hehehehe...tu ler, sesat kat blog seme org dia tuhhh...takut virus jer nanti...

s * h * i * m * a * h * z said...

btol sakura.. better pakai prepaid.. pakai celcom.. mmg cust svc diorg ampeh tp call die jimat

RaFFLeSiA MeRaH said...

SHIMAHZ : errrrrr...gitu yerk...

cikdinz said...

stokin takpe. jgn dipanggil tong sampah...heheheeeeee....