27 March 2007

Gambar-Gambar Jer...


album yg aku rembat masa dekat UO jumaat lepas, cantik x? sebenarnya aku ni bukan jenis suka bergambar, album pun jenis album biasa jer, yg takat dpt free masa cuci gambar kat kedai tu ader laa...so, tgh round2 UO tgk cantik lak album gambar tuh, nak gak simpan gambar kat dlm album...time tgh rajin lak aku skrg ni....harga album tuuu pun takat RM6.80 jer, boleh la simpan dlm 40 keping gambar yg saiz 4R...


jeng2...ni lah hasilnya....lawa x aku susun? hehehe...gambar masa time bertunang dulu, asyik duk dlm album kecik yg dpt free kat kedai tu jerrr...jgn kutuk tau, masa tu tgh sarung cincin...memalu lagi ngan akak fiance aku yg baru pertama kali jumpa masa tuuu....


ni lak gambar baju aku dah rembat kat UO gak...yg kaler pink kat bwh tu cam baju nak gi joging tu, yg ader tutup kepala terus tuhh...padahal bukan nak joging pun, aku nak bwk gi opis, pakai masa kesejukan...tapi memang opis aku sentiasa sejuk, tiap masa kena sarung baju sejuk...aku memang x tahan kalo x der baju sejuk....yg kat atas tu pulak yg kaler putih tu baju nak wat basahan lepak2 kat umah jer, lengan pun lengan pendek jer...segan nak bwk gi jenjalan, lengan pun bukannyer lawa...dah la skrg tgh kena gatal, bertitik titik merah kat lengan ni....ader satu lagi, t-shirt kaler kuning, tapi berbasuh mlm tadi, x sempat lah baju tu nak melaram...hehehe...murah jerr...sbb aku dah join jadi ahli kat UO dpt la baju sejuk tu dari harga RM16.90, dpt RM10 jer...yg putih tu dari harga RM12.90 jadi harga RM4 jerr...


ni pulak majalah ujang sesat...latestnyer ujang tau...sebenornya aku dah boring duk layan majalah2 wanita, hehehe...sampai ke tahap boring dah aku yerk, last2 aku rembat ujang kat kedai bwh umah aku satu ari tu...kelakor jer, dah berbelas tahun x belek majalah tuh, ni hasil dari hasutan si achik gamaknyer....kuikuikui....


ubat dari klinik, ptg smlm pi jumpa doktor, sib baik x kena injek...sbb aku pose...doktor tu kata mungkin aku alah ngan kucing...mungkin kutu kuching telah menjadikan kulit aku jadi gatal2...teruk kalo korg tgk, memang menggerunkan, penuh ngan merah2 kat belakang badan, tapi alhamdulillah, smlm aku dah mkn ubat2 tu semua...doktor pun bagi ubat sapu, ari ni dah kurang skit....pasni nanti aku kena kurangkan skit aktiviti aku bersama kucing2 kesayangan aku, takat usap2 bulu diaoleh laa...nak dukung2 takut kena gatal lagi sekali pulak....


ni gambar kucing kenit yg baru lahir minggu lepas, pagi tadi sebelum gi keje sempat jenguk kotak kat luar pintu umah auntie jiran aku tuh, hehehe...sempat la snap gambor, harap lindosh puashati tgk kucin2 nih...tapi mlm tadi sekor dah mati...tinggal 3 ekor jer lagi....(gambar kurang jelas ler...sbb x pakai flash, takut org keliling ingat kilat, mesti depa x jadi nak basuh kain kot...huhuhuhu....)

36 comments:

meera said...

kucen ko baru lahir ke... comey nyerrrr kaler putih lak tu...

RaFFLeSiA MeRaH said...

MEERA : haáh...tomey ekk? tu ler, seme nyer kaler putih, serupa jer aku tgk...ko nak bela amik laa...

yus said...

kak, kalau duduk sini, waktu winter dan spring ni, dlm rumah pun asyik pakai baju sejuk ajer, huhu. Ujang dah lama tak baca, dulu selalu pinjam kawan punya jer pun, hihi.

RaFFLeSiA MeRaH said...

YUS : tu lerr, rasa akak kalo duk kat sane, mahu kelu lidah ngan gigi, hehehehe....siap main laga2 lagi....aáh, akak pun x penah beli lagi rasanya, baca kwn punyer jer...

Purpleheart said...

Tak nampak gambo lain dah selain dari kaver album berbunga purple dan baju tunang warna purple..

iEn said...

buku ujang tu dah lama tak kerobek.. wakakaka

RaFFLeSiA MeRaH said...

PURPLEHEART : muehehehe...tahu ler awk tu peminat giler2 kat kaler purple....len kali wat spek mata kaler purple, mesti seme benda kaler purple...hikhikhik...

IEN : abih ler ujang tu terbarai, dah kena kerobek...hehehehe...

Masy said...

da lama x layan Ujang, asek layan Apo? tetiap bulan heheh. tempat lepas tensi hihi~

ayu_mkay said...

bunga tulip pun purple.. sweet. Reff mmg ske purple ekkk? gambor jauh ler yang.. gambo dekat tak dek ke?

akirasuri said...

kak..
suka kaler purple ke? eheh~

oh ohh dah elok gatal-gatalnya? :)

RaFFLeSiA MeRaH said...

MASY : Apo? ooo...x penah baca lagi takat ni...aáh, time tension sesuai baca kartun2 nih kan? rasa gelak pun cam paksa2 jer dok? muehehehe...

AYU_MKAY : x der jugak...sy ni kaler ikut dan jerr...seme kaler sy minat ikutkan...sbb tu selalu beli baju pilih kaler2...dah byk kaler merah, cari kaler biru...gitu lerrr...gambar dekat? malu nak tayang...hikhikhik...akak ader e-mail pas kat sy, nanti sy bagi akak gambor yg saiz besor...boleh?

AKIRASURI : jwpn kat ayu_mkay atas tuuuhhh...alhamdulillah, ri ni dah x menggaru lagi dah...muehehe...sekali duk bergaru2 ni cam cik ra kat utan pun ader...

ayu_mkay said...

ooooooooo nama dia RIZANA ekkkkk.. emmmm sedap nama tu. peh ni nak panggil zana bleh ke? ;)

ILA said...

WEII..BILA MASA LAK..MUNCUL ENTRY BARU NI...
UO= university maner ah??Open universiti ker??
kehkeh..aku dah tau sape grangan si Reflesia Merah..RIZANA..cantik nama tu...:p

RaFFLeSiA MeRaH said...

AYU_MKAY : hehehehe...dah terbongkar dah name kita yerk...takper, name tu misi masa kat spital kuantan yg bagi...lagipun memang nak gtahu name sebenar kita kat kengkwn...nak panggil zana? hehehe...boleh, jangan panggil ana sudah laa...cam x kena sgt...

ILA : Uda Ocean (UO) tuhh...hehehe, name biasa jerrr, lain dari yg lain...biasa org name rozana...tah2 kat pendaftaran dulu silap tulis ke hape ke aku x tahu la pulak...

achik said...

w/p saya dok promote Ujang tapi saya dah lama x baca majalah Ujang yg tuh ( sejak Ujang keluar )... skang ni dah lama x layan majalah humor dah.. pasni nak tunggu keluaran majalah JIBAM plak ;)

s * h * i * m * a * h * z said...

cantikla albumm.. aritu masa tunang.. mmg sume berkonsepkan kaler purple ae?
kucen.. kucen.. puteh lak tu... comei nye.. nak sekor bleh?

Kak Lady said...

Alahai comelnya anak kucing tu...kak lady cukup suka belek2 anak2 kucing yang baru 2-3 hari lahir...rasa nak lempar2kan aje...hahahaha...geram

bang_gugar : said...

salam perkenalan,
singgah bca ujang kejap..

(",)

RaFFLeSiA MeRaH said...

ACHIK : lagu tu kaaa?? hehehe...jibam yerk....huhuhu, rasa2 x der la nak beli majalah2 kartun tu lagi...

SHIMAHZ : x jugak suka ngan purple ni, saje2 jer ri tu...nak kucin tu ker? boleh...3 ekor tu pun akak leh bagi...

KAKLADY : hishhhh...tu bukan geram tu kak, tu nak bagi kucin2 tu cepat jalan jer....

BANG GUGAR : hehehe...slm kenalan...sila2 lah....

Leeds Al-Malique said...

rindu nak baca majalah Ujang yg dulu2..

lawak antarabangsa punyaaaaa!

RaFFLeSiA MeRaH said...

LEEDS : oooo...yg tu yerk...x penah beli pun, takat tumpang baca yg housemate dolu2...

NBK466 said...

Waduh..handsomenya ubat2 tuh possing tuk amik gambar yek..he.he.he. Ujud lagi majalah UJANG tuh yek.. Sejak UJANG sendiri dah blah dari majalah yg dia asaskan sendiri..dah takde mood nak baca..

IndahSakura said...

slmt pagi cik rizana
hmmm rizana..? manis nama tu.. :)

tintaHati said...

Ooo Kak Rizana rupanya. Nghe ngeh ngeh... Nama saya pun ada zana kat belakang. lalalalalala~

RaFFLeSiA MeRaH said...

NBK466 : muehehehe...saje tuan ubat pi susun rupa itu...akupun time boring jer duk beli tu, kalo tak jgn harap...

INDAHSAKURA : hehehehe...sweet ke name cenggitu yerk? biasa jerr, rozana lagi best rasa2nya...

TINTAHATI : ooo...ni mesti name suzana kan? x pun rozana...x pun norzana...heheheheh...

kakLuna said...

baju putih tu minat jugak..murah je ye?nampak cam mahal.. :D

untung beli mcm tu, org bukan tau reganya.. hehe

RaFFLeSiA MeRaH said...

KAKLUNA : tantik yerrrk?? hehehe...dlm gambor lagi nampak mahal kan? lum pakai lagi tuh, silap2 ngelahang panasnya...muehehehe...org kata baju murah ni panas, kain dia bukan dari benang kapas asli...tiruan punyer...

lindosh said...

alaa akakkk.. gambo gelapp tak nampak :(

RaFFLeSiA MeRaH said...

LINDOSH : itu lerr, takper...nanti akak kuarkan kucing tu dari kotak, akak snap balik yerk...minggu depan ler, sbb ari ni akak kena stay umah lain...hehehehe, jadi org badwi lak skrg ni....sabor jer laa...

meera said...

RM, ko je lah yg jaga anak2 kucen tu ek.. aku sendiri pun dah ada byk kucen hehehe

RaFFLeSiA MeRaH said...

MEERA : haáh, kalo memang dah x der org, aku ler jwb nyer yg kena jaga nampaknyer, x sampai ati lak aku nak tgk kucen tu terbiar...takat tgk2, pehtu bagi mkn, tu jerr la keje aku....

razlizahazleen said...

haaaa...dah tau namer RM..macam nama saya laa..saya raz..RM riz..hihi

RaFFLeSiA MeRaH said...

RAZLIZAHAZLEEN : wakakaka...bih kurang yerk...tapi jauh dah bunyi dia bila sebut penuh2...

yun said...

kak camne nk jadik ahli UO tu? brape kena bayar?
UO yg akak pegi tu kat galaxy ampang ek? beso tak? murah tak brg2 nye?

yun said...

kak camne nk jadik ahli UO tu? brape kena bayar?
UO yg akak pegi tu kat galaxy ampang ek? beso tak? murah tak brg2 nye?

RaFFLeSiA MeRaH said...

YUN : free jer, takder charge ape2 pun...pegi laaa kat ampang tu jerr...