22 March 2007

Entry Yang Aku Nak Publish Smlm, Bih Kurang La Walaupun Tak Same...




wuishhhh….hangin aku satu badan ptg smlm tuuu…dah elok nak publish dia leh ilang....nak citer pun x guna…sebenarnya smlm dtg keje memang bz gegiler, tapi bz2 pun sempat lagi online borak kat chatting, huhuhuhu…bz sambil bersantai la kott…macih utk member2 yg x sabor nak baca celoteh aku…alaa, korgnyer entry lagi menarik nak bandingkan aku nyer entry…keylaa…x nak ckp byk lagi, nak citer kisah aku selama 5 hari x dtg opis…bukan gi melancong pun, sebenarnya gi melencong jer, hehehehe…ri jumaat tu amik cuti satu ari byk mende nak kena settle, termasuk la pi bayar keter, pi potong line fon kat umah aku tuuu…x larat dah rasanya nak membayar bil beratus ratus sekali dpt bil…huhuhuhu…baik menyimpan ader gak pekdah nyer…aku ni bukan ape, tgn ni memang gatai merelah relah bila ader fon umah, ader jer org aku nak kaco, hehehehe….so, pikir2 dah dekat 100 kali, better aku potong line jer la senang…kat telekom dah isi borang seme, pi pulang set tipon kat situ, hah, amik korg 2 set tipon aku longgokkan kat meja kaunter depan tu, huhuhu, yg harunya paperbag aku pun disonglap dek staff bertugas tuuu, cian paperbag snoopy aku tu, ikutkan syg tapi nak mintak balik, malu lak...singgah uda ocean yg baru bukak kat ampang, ape lagi…dah masuk tempat2 camtu memang perabih duit la jwbnyer…kat atas tu lah gambor handbag yg aku sempat rembat (rembat ni ikut bahasa si leeds selalu guna…mcm mencuri jer sekali dengor) sekali pandang handbag aku tu dah mcm talam keladi pulok kaler dia, huhuhuhu….tapi yg pasti harganya RM14 ringgit jerrr…murah dok? round2 teman puterisatu beli barang2 baby dia, sambil tu duk beli buah epal ijau (buah peberet aku tauuu…) pehtu duk beli aiskrim dlm mangkuk jenis nestle tu, murah jer RM4.99 jer satu bekas tuuu…last2 sempat 2 hari jer duk dlm peti ais, licin aku keje kan….rasa x cukup lak satu bekas tuuu…alaaa, bekas tupperware yg jenis membujur tuuu….bape gram nyer tuuuu….bekas dia cantik….ape lagi, ari ape tu pegi bintang nampaklah aiskrim sebiji cam aku beli kat uda ocean tu…teringin nak beli lagi, tgk kat label harga kat dlm kotak2 aiskrim tu 5 ringgit lebih cenggitu laa…pi bayar kat kaunter rupanye RM9.99…rasa nak hentak kaki nak cancel depan chasier tuh, tapi malu lak kat org ramai beratur kat situ…nyesal tul…balik2 umah, mkn aiskrim tu pun dah rasa cam x sedap jer tekak aku ni…huhuhuhu…kes menyesal la kot…

tu kisah aiskrim, sambung pulak kisah ri sabtu…kengkonon nak study buku tebal tu kat umah 2 hari cuti, puterisatu ajak teman dia pi ampang point, emmm…ikutkan x nak kuar, tapi disebabkan nak melaram ngan handbag baru, ape lagi….laju jer la turun tangga, hehehehe, tinggal bontang segala buku2 kat umah….ri ahad x gi maner….duk umah baca buku dendiam, niat jer nak baca buku tu…last2 tah bape round bantai membuta satu hari tu….huhuhuhu…haru tul…mata bantai mengantuk jer pulak ari tu, adehhhh…memang takat belek2 buku cenggitu jer laa…dlm hati, aaaahhh, peksa nanti bukan soklan subjektif pun, dah name objektif…ape lagi, ader peluru…tembak jerrr…tung tang tung tang…hehehehe…takpun baling dadu jer, abih citer…dan isnin tu memang aku masuk dewan peksa dengan kepala yg kosong tanpa ilmu, hehehehe…sib baik lerr soklan2 yg kuar, byk bab2 komputer, boleh laaa rasanya aku jwb….nasib ler…kalo x lulus takper laa, tahun depan aku amik lagi sekali, hehehe…bukannya kena bayor cam org belajor keter tu pun…free of charge...

ri selasa pulak ujan lebat kemain lagi pepagi tu, sib baik jem jenis bergerak nak pegi ke sana…kul 9 dah sampai sane, oooo ye, lokasi aku peksa tu kat sapura seri kembangan dekat POGH tu jerrr, dekat ngan mines tu…sempat la pi bfast kat situ, mkn pun ala2 mkn kenyang x kenyang jerr…almaklumlah, nak peksa la konon…smlm soklan objektif, ari ni pulak ujian kederasan menaip, 50 patah perkataan seminit, haaa…korg bayangkanla…leh taip x 50 patah perkataan dlm masa satu minit? Hehehehe…yg harunye…adehhhh, jenuh nunggu, kat slip tu kata time start tu kul 9.30 pg sampai kul 12.30 tghari, tapinyerrrrrrrrrrrrr…korang tau aku masuk bilik ujian tu kul bape? Dekat kul 3 ptg…adehhh, dah la dlm dewan menunggu tu sejuk nak mampus…rasa nak beku satu badan….heiiii, kot yer pun, diorg ni nak buat peksa cenggitu, korg set kan la time, kalo aku ni dah tentu nombor giliran dah nak last2, yerlaa…aku tau lah awal name aku ni huruf R, memang dah nak terkemudian dah pun, kot yer pun, bagi lah time peksa tu dlm kul 12, takder la aku ni nunggu lame cam nak tumbuh kulat…aduiii, sib baik laaa satu ari jer, kalo buatnyer peksa 2/3 hari, harus aku dtg lambat jerrr ari2….so, dah dipanggil nombor giliran aku tu, masuk ler dlm 30 org camtu kat dlm bilik ujian tu…aku ngan puterisatu x same group…aku dulu yg masuk, emmmm…dah dibagi teks tu, ape lagi…tup tap tup tap lerrr, bagai nak rak aku keje kan keyboard pc kat situ, huhuhu…hishhh, 10 minit tu nak taip teks 2 muka surat, eh2…lum 10 minit aku dah siap menaip, aku ingat kot ader sambung lagi kat blkg tu, rupanya 2 muka surat jerr…so, sempat la check spelling, agaknyer aku ni rajin berchatting pun leh kira latihan menaip gak kan...hehehehe....insyallah…ader rezeki lulus la aku…korg doakan yerkkk…maleh dah lalui kes menunggu berejam camtu lagi….x larat, memang x larat…..huhuhuhu….

okla…rasanya takat tu jer entry aku kali ni kot, ni pun dah kira panjang lebar, eh, lupa nak citer kucing aku dah beranak lagi sekali, hehehehe….yg putih ngan kuning tu dah dpt adik baru dah…sekali beranak sampai 4 ekor, wuishhh…byk bajet aku pasni nanti, dulu bagi mkn 3 ekor jer, pehni ni nanti nak tambah sampai 7 ekor…kalo panjang umur lerrr…yg harunya seme anak2 kucing tu kaler putih, tomey jerrrrr…sesape yg teringin nak bela kucing angkat, sila2 wat tempahan skrg yerr…wakakakaka….satu lagi, gambar kat atas tu, gambar meja aku, ari tu aku telah di tag oleh indah sakura…takder cenderamata pun aku letak kat meja pc aku ni, selalu kalo dpt ape2 mesti aku bwk balik umah… bunga tertonggeng dlm gambor tu bunga diorg amik masa function kat istana last week, diorg bwk balik opis, so aku tgh nak keringkan la tu….nak buang syg lak…hehehehe…

Syurga Di Hati Kita - Ziana Zain

Kucari di mana
Kau letak hatimu
Kerna bersamaku ada penawar nya
Hanya kepadamu tempat ku mengadu
Usah kau berpaling dan terus membisu

Sememangnya lidah
Tiada bertulang
Namun itu bukan alasan berdiam
Percintaan ini, kita memilih nya
Kesilapan hanya suatu perbandingan

Kekasih...
Cintaku ibarat rimba
Andainya dibakar
Tinggallah debuan arang
Siramlah dengan kata-kata saktimu
Semoga asmara berbunga ke akhir nanti
Bagiku engkau...permata hidupku
Inilah ujian buat kita

Berjanjilah... kan setia kekasih padaku
Kita bercinta hingga ke pintu syurga
Sinarilah asmara di mata dan di jiwa
Hidupkan cahaya cinta selamanya

18 comments:

achik said...

1st... :)

2 hari je makan eskrem tuh?? mak aih kalau saya berminggu2 pun x abis.. skang ni dah kureng suka eskrem camtu...

akirasuri said...

eskem?
nak sikit :D
heeee~

happyirfa said...

rasanya ramai yg kena cam akak.
penat tangan menaip sekali nak publish ilang..waaaaa nak nangis pun tak guna.sbb tu irfa copy dulu baru publish..so kalau tak leh publish masih boleh paste lagi..he he ..

akak ujian menaip utk naik pangkat er? irfa pun ada pengalaman ujian menaip 10 minit 2 page tu ..masa apply kerani jurutaip utk imigiresen last year tp tak panggil pun tak de rezeki kot..selamat kembali..

RaFFLeSiA MeRaH said...

ACHIK,

best sesgt aiskrim tu, maklum lerr murah sgt2, bila dah dpt yg mahal dah rasa x sedap pulak...jenuh nak bagi perabih...huhuhuhu...

AKIRASURI,

meh la dtg umah, eskem yg kena bayar mahal tu ader lagi, amik la kalo nak...tapi bayar harga 10 ringgit, hehehehehe...

HAPPYIRFA,

tadi masa publish yg ni, dah type kat word dulu, takut jadi cam smlm lagi dah....naik pangkat x mau, sbb takut x der masa nak memblog, hehehehe...peksa ni untuk naik gaji jer kalo lulus cemerlang...

Masy said...

baru je mkn baskin robbin tadi lalalala sedapnye. free lak tu lalalala~

cikdinz said...

itulah stesen yg dia gi ngular tu yeik....

RaFFLeSiA MeRaH said...

MASY,

amboooiii, mementang ler free yerk, lagi hangin ni dpt eskrem mahal ni...

CIKDINZ,

hehehehe...sib baik x kat stesen minyak....kalo x jadi org myk lak...

Anul said...

huuu..aku kalu cuti tak dating..dok umah layan movie smpi ke ptg..main takraw..malm main snooker..yeah!!bachelor's nite!!

13may said...

hehhe....updet pls!!!

keh keh keh:P

Tok Ketua said...

dah naseb.. tp kalau yang betul lagi panjang erk??

IndahSakura said...

teratur jer workstation tu..
ni mesti RM kemas dulu tempat tu kan! hahaa...

lindosh said...

nak kucen kaler putih tu.. tapi nak yg baby.. ade tak? meh arr pos sini

RaFFLeSiA MeRaH said...

ANUL : manyaknyer aktiviti hang yerr...

13MAY : ko ingat keje aku ni duk hapdet blog jer ker?

TOK KETUA : heheheh...ye la tu tok...

INDAH SAKURA : huhuhu...mane ader kemas aihhh, mcm tu ler dari dulu lagi, benda2 tu seme pakat pandang pun, x guna sgt pun....asyik membelek blog jer kejenyer...hehehe...

LINDOSH : nak kerr? nanti dia dah x nyusu lagi amiklah...skrg baby sgt lagi, sekali pandang dah mcm anak tikus jer pulak...hehehe....nak pos? sampai2 sah2 dah jadi bangkai...ciannyerr...

Purpleheart said...

MASYA ALLAH, cantiknya beg!!!!!!!!!!! tak sempat nak baca en3 kau rm.. tertawan dengan kaler beg tu.. pasni baru nak baca ek..

RaFFLeSiA MeRaH said...

PURPLEHEART : huhuhuhu...sabor jer laaa...tu lah beg RM14, suruh member teka smlm, ader ke dia leh teka sampai RM50...nampak mahal la kot...

ween said...

pinjam beg leh? lenkali makan aiskrim tu ingat2 le kat ween ni..

RaFFLeSiA MeRaH said...

WEEN : nak pinjam? boleh jerrr...nak tolong belikan pun takper...hehehehe...eh, memang ingat seme org time mkn eskrem tu pun...

Purpleheart said...

Boleh belikan ke?? hehehehe.. belikan untuk kite satu. nk warna purple ya..