27 February 2007

Blog Kengkwn...

thanks byk2 pada yg wish besday aku sebelum ni...duk tertangguh-tangguh nak prepare entry baru...diselangi dengan keje yg kejap ader kejap takder pun satu hal gak...bila dah ready nak prepare menaip entry baru, dtg la bergolek keje tu kat meja aku nih...muehehehe, cam bola lak keje aku ni yerk...takderlaa, kat tray ni kdg dah kosong, ader jer diorg masukkan memcm kertas nak suruh aku wat keje tuuu...kdg malas nak layan gak...hehehehe, tgk gak mood aku ni, lagipun ramai yg seangkatan dgn aku...diorg pun leh buat keje tu...so, kita enjoyyyyyyyyy...hehehehe....sebenarnya xde idea nak wat entry ape...tapi baru x sat ni dpt idea...kali ni nak wat entry berkenaan member2 blog yg aku list kan dekat laman blog aku nih...kita ikut susunan la yerr...ni bukan pilihan pertama ke kedua ker, ni sbb ikut abjad tau...mane name yg bermula dgn huruf dah terkebelakang tu...terpaksalah turun bwh yerk, sabar ye yatie...hehehehe...oklaa...kita mulakan dengan raja blog kita...sape tak kenal ngan 13may...hehehehe...

13may - bila aku bukak blog dia ni, mesti aku tgk dah ramai org komen, memang x penah rasanya jadi 1st pengomen, sbb blog dia ni jadi tumpuan sesgt, cam goreng pisang panas jerr...hehehehe...kdg2 bila 2 hari x update pun dianyer komen dah dekat 60...fuhhh...peminat ramai ni, mementang lerr muka cam rosyam new (bukan rosyam noor, jgn perasan yerk)

Achik - dulu ingat dia ni lelaki, biasalah...kenal2 member blog ni kekdg dah separuh jalan, x sempat nak baca entry yg sebelum ni, dan kdg2 kat profile x tertera jantina sendiri...tapi oklah, blog dia buat aku enjoy...anak yg baik aku rasa budak ni...kalo ader adik lelaki nak gak kenal2 kan...muehehehe....kot dia sudi lerrr....umur dia bape x pasti laaa....

Aku Masih Di Sini - penah chatting sekali ngan cikgu dari bera pahang ni, rupanya penah sampai kat kg aku cikgu ni...ngajar kat mentakab ekk?? dah lame x update entry...nape yerk? x kan merajuk kot, ke org umah x bagi aktif dah kat dunia blog nih? nice kenal cikgu ni, byk panduan dan dorongan yg dia bagi...maklumlah cikgu org...hehehehe...

Annys - kwn dari johor, org melaka...kenal memula kat blog, membawak ke chatting kat skype, kekdg kat ym...baru bertunang, x leh ganggu dah dia ni dah ader org tanda dia dulu...darah manis tuuu...takut drakula jer yg isap, hehehehe, jgn marah yer annys....sonok kenal dia, walaupun kdg2 bergaduh tapi cepat baik kami 2 org ni...sbb aku jenis x suka simpan dlm hati ape2 hal pun....apepun aku doakan kebahagiaan ko annys, moga2 pasni kita same2 prepare barang hantaran kawin yerr...insyallah....

Ayu - dulu selalu update blog, tapi skrg dah dpt keje tempat baru, maybe bz dengan keje opis...rupanya wanita berwajah ayu ni dekat jer ngan opis aku, baru minggu bila tu dpt berborak ngan dia kat ym...oklah...sebaya kitorg nih, best yer husband keje satu tempat nih...apepun aku enjoy ngan blog ko, ader masa update yerr...

AyuMkay - emmm...jarang2 update blog, sekali update sonok baca, x pasti pulak member sorg ni duk maner, umur pun x pasti bape, nak panggil akak ke ekk?....tapi dah ader anak la setahu aku...maybe akak kita ni bz skit dengan tugasan dia, singgah blog kita pun jenjarang, apepun aku paham bila dah bergelar wife org ni, time kat umah x mcm anak dara mcm kita2 yg anak dara ni kan....kalo ader pc kat umah pun x selalu pun meround intenet kan...

Cik Dinz - baru jer masuk blog dia, sbb ri tu dia komen kat blog aku, org kata org berbudi kita berbahasa...bila org dah dtg umah kita, x baik kita x sudi mengunjungi umah dia kan? hehehehe...apepun thanks bebyk sudi melawat blog aku yg kurang dari segi rupa dan harta ini...muehehehehe...

Cik Pudica - awek ni pun kira baru lagi kenal dia...byk luahan isi hati yg dipaparkan kat blog cik pudica ni...putus cinta dengar citernya skrg ni, takper, dunia blog dunia luahan perasaan, luahkan jer mana yg rasa nak diluahkan...jgn segan silu, mane2 yg rasa dah bengkak kat dada tu elok diluahkan....tapi nak tanyer nape blog cik pudica tu bila nak baca kena turun bwh, apsal tulisan tu x duk kat atas ekk? kalo boleh ubah skit rupa blog tu ekkk...kasi naik atas skit entry tu yer...hehehe, byk songeh tul aku nih...

Comei - penah chatting ngan awek ni...penah sms jugak, bahasa awek ni cantik sgt kat blog dia...satu2 member blog yg bahasakan diri dia me kat blog dia, rasa manje jerrr...hehehehe...skrg member dah naik pangkat, so, update blog pun jenjarang laa...tapi x per, akak still masuk blog nis gak...apepun terjadi memang blog nis dah tersenarai kat blog akak...hehehehe, memang x mis la...

Edyan7 - dulu2 yan ni selalu update blog, tapi kerna dah bertugas dia opis baru, maka masanya agak terbatas kot...skrg ni jer nampak cam dah aktif semula, tapi tu pun bila tinggal komen, dia jarang nak komen balik...hehehe, suka tgk anak dia si zikr tuuu...kepala dia botak tapi nakal, tgk dia mesti ingat anak ziana zain tu....

Elly - kwn dari kuala lipis...dah lame sgt blog dia ni bersawang, hehehehe...rasa2 kalo ngumpat dia pun dia x sempat nak bagi komen ni, terlalu bz dah awek sorg ni, single lagi tau takat ni...tapi tu laa, ri tu sms dia dah x reply dah, mane poyi nyer pulak...selalu x camni, nak call cam segan lak...apepun take care utk kwn ku elly...antar2 la berita kat aku nih yer....

Ezatulhaq - emmm...budak ni dah kecik ati pulak, muehehehe, bagi memenuhi permintaan dia...terpaksalah edit entry aku pagi nih spesel utk dia...ati kwn kena jaga beb, apepun dulu2 selalu masuk blog dia nih, tapi ntah minah ni bz skit kot, lambat update entry, masuk2 entry lame, masuk2 entry lame, tu yg hampir2 terlupa tu, sowiiiiiiiii...tapi smlm, dia yg paling hebat, paling pantas mengomen, tahniah yerrr, lalu2 kat opis aku nih singgah2lah, kita pekena bihun sup kerrr, ko bayar aku mkn, bolehhhhh??....

Happy Irfa - dulu penah chatting, tapi kejap sgt, kata dia ym kat tempat dia x bape nak ok, emmm...takperlaa...yg penting kita dah boleh sms kan? hehehehe, keje kat kl ni jugak, kat klia ekk?? rugi x jumpa masa pi amik mak aku dulu, tapi masa tu mlm, sah2 puan irfa kita ni duk layan anak dara ngan anak teruna dia kat umah...enjoy ngan blog dia, blog kembar ngan blog mamarisyia...hehehehe...satu kapal la tuhhh...

Ien - cantik blog awek sorg ni, suke tgk, mesti terror bab IT budak nih, orgnyer pun cun gak, berspek mata...walaupun entry dia pendek2 tapi okla, senang, x sampai 5 minit dah kuar blog dia...hehehehe...

Ila - jarang2 gak update, tapi suke tgk avatar gambar blog dia ni, budak bangsa ape x pasti pulak...kembong pipi dia...kalo ader depan mata memang dah kena picit la baby tuuuu...mata dia, wuishhh...bulat jerrr...mane stoberi tu puan ila, ari tu kan janji nak bagi buah cinta tu?? tunggu kat bwh opis, x dtg2 pun, huhuhuhu....

Iman Mawaddah - entry member yg ni, byk berkisar tentang kehidupan...enjoyla baca, byk entry keagamaan yg didapati kat situ...mane2 yg kurang kesedaran eloklah luangkan masa masuk blog dia ni...hehehehe...mcm aku gak, kdg2 lupa diri....

Ina - baru kenal...rasa duk luar negeri, sekali wat entry panjang berjela, ngan bahasa omputihnya...kekdg jenuh gak nak paham, maklumler kita ni bahasa omputih ni memang lomah smgt...kurang2 kena ader kamus inggeris - melayu kat sebelah ni dulu, baru ler paham...hikhihikhik...

Indah Sakura - wuishhh, korg masuk blog dia, memang penuh dengan bahasa sastera...tapi lawo, biru cam awan jer blog dia ni...ader gambar pemandangan, ader kata2 mutiara...sumer ader...sila2 lah ke sana yerrr....kalo ader masa laa...apepun sonok kenal indah sakura ni, tapi bila nak tinggal komen, kena perah otak dulu nak pikirkan bahasa puitis...hehehehe

Izawani - suka citer pasal kehidupan seharian dia, kisah suami dia, kisah anak2 dia...kisah rajuk merajuk...hehehe, nak gelak pasal dia citer hal berlapar terus tertido tuuu...kesian sesgt....tapi takper, leh belajar diet...kan...lagipun org kata, x elok mkn time dekat nak tido, nanti perut boncit, hehehehe...

Kak Lady - ni keluarga bahagia kak lady ni...suka cara pengajaran akak kita ni terhadap anak2 dia, aku doakan moga2 anak2 kak lady jadi manusia berguna satu hari nanti...kdg2 bila baca blog kak lady boleh wat kita tersenyum sendiri, kdg2 leh terhangguk hangguk kepala aku konon2 mengiyakan ape yg kak lady tulis tu, ertinya aku memang menghayati setiap penulisan kak lady ni...

Kak Long - ntah...aku rasa Kak Lady ngan Kak Syikin (skrg dah tukar jadi kak long) ni cam adik beradik pulak...bih kurang jer rasa akak berdua ni...insyallah takat ni memang suka sgt masuk blog kak long, dulu memula akak kata nak stop, nak berehat dari berblog, hati ni cam keciiiiiwaaaa gitu, tapi nak wat camane kan, dia pun nak gak tenangkan fikiran, nak tumpukan perhatian pada anak2...aku kena faham tu, bila dpt nak borak ngan kak long ni yer...kat fon segan pulak, kalo kat ym teringin sgt...hehehehe....tima kasih atas panduan akak selama ni, komen2 akak tu memang jadi amalan sy kak...

Kak Luna - dulu mula2 masuk blog dia ni, x pasan tahun lahir dia, pehtu baru ler tahu dia muda dari aku...hikhikhik...sib baik perasan diri dah tua, wakakaka....walaupun luna ni muda dari aku, tapi rasanya lagi matured dari aku, lebih matang pemikiran dia dari aku...huhuhu, malunya aku...selalu bagi nasihat kat aku yg memerlukan bimbingan nih, kengkonon lerr...apepun sonok kenal adik luna nih, belajar keter jgn gelabah sgt yerrr...nanti kena gelak org jpj jerrr...hehehe, jgn marah...akak paham situasi org belajar keter nih...same jer sumer org...takder beza pun....percayalah....ayat2 dlm blog memang memuaskan hati aku...cukup sempurna, kalo pandai tulis novel, memang pertama sekali jadi pembeli...ader berani kaaa??

Leedslumber - dah jadi tunang org dia nih...suka menyoping, kira classss punyer olang la dia ni...hehehehe...betul, aku anggap ko cam artis pulak, skit2 shopping...nanti kawin, ko letak gambor kawin ko jer tau, org x nak dengar citer lagi masa tu, org sumer nak tgk gambor ko jerrr...tunjuk gambar hantaran ko, pehtu gambar bilik tido ko, gambor pelamin ko, nanti senang aku nak ciplak idea ko tuh, wakakakakakaka....pastu baru entry berciter panjang ko pulak, tapi jgn sesekali citer bab mlm pertama, nanti kena gelak jerrr, kena gelak takper lagi, ko x dengor org gelak, takut kena kutuk habis habisan jerrr...hehehehe....

Lindosh - bahasa minah ni power, suka cara dia menulis, senang paham, baru ni blog dah bertukar wajah...tapi sakit skit mata aku nih...kalo tukar kaler selain biru pun cun gak...tapi toksah la, nanti ilang lagi, jenuh ko nak betulkan pulak, ri tu pun dah gelabah member cari e-mail kengkwn nak bagi kitorg masuk blog nko...apepun nice to know u (cewaaaahhh...omputih aku ler tu konon)...

Mamarisyia - suka nyakat si syasya, anak dara dia....kepala otak pintar sgt budak tuuu...ader jer yg boleh buat kita ketawa bila mama dia citer hal dia, satu hari mesti ader citer dia...tapi skrg mama dia dah x larat sgt, sbb mengelek anak dlm kandungan, dah hampir nak ke tarikh bersalin dah mama dia tuuu, blog pun dah jarang update...jgn lupa dah bersalin nanti tunjuk gambar baby yerrr...

Maniq Kayangan - org pahang gak...masuk blog dia dah mcm kenal lame pulak, dia ni kwn cikgu akumasihdisini tu...dia keje glamer, kalo nak tau masuk blog dia kot terjumpa, kot dpt agak dia keje aper...sebenarnya opis dia aku selalu pegi gak, tapi x berkesempatan nak berjumpa...tapi dah lame sgt aku x tengok blog dia dgn entry baru...sibuklah tuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.....

Marlina - baru kenal, melalui blog puteri1, hehehehe...aku mcm tu laa, kenal melalui blog org lain, takder hal kan...apepun sonok masuk blog puan marlina ni, tapi kalo dia wat entry omputih...susah la nak paham, cam aku citer kat atas tu, kena ader kamus...huhuhuhu...sadisnyaaaa....

Masy - emmmm...awek ni masuk blog aku ikut blog annys katanya, yg ni pulak suka meluah citer dia tapi cam nak rahsia2 gak...tapi tu sumer tak kisahlah, stgh2 citer kita kena simpan dlm hati kita jerr...tak boleh nak syer ngan sesape kan, apepun thanks menceriakan dunia blog nihhh....sakit perut lagi x? harap2 dah ok dah....

Meera - suka tgk avatar dia ni...ader tapak sulaiman dengan background biru diaa....bila tinggal komen, kejap jer dia dah jwb komen kita nihhh...bila nak tayang muka? huhuhuhu....asyik amik gambor org jerrrr....

NBB - jarang update...bz kot...kurang kenal sgt dengan tuan punyer blog nihhh...hehehe, sbb x byk entry berkisar tentang diri dia...tu pasal kurang kenal....tapi still jenguk gak blog dia nihhhh...

NBK466 - org nogori...tak pasti lak NBK466 tu plat keter dia kot, muehehehe....suke citer pasal pah bedah...sumer org terkelentong, mati2 ingat pah bedah tu pompuan, rupanye jantan...wakakakaka....enjoy masuk blog dia nih...

Noha Chomel - baru kenal....tak bape nak tahu sgt, maklum ler baru tinggal komen pun 2/3 entry jer pun...nanti bila dah lame2 kenal la kan...hehehehe...

Puteri Satu - maleh nak komen dia nih...adik sendiri, kalo nak tahu tentang diri dia, sila2 la jenguk masuk blog dia yerr...hehehehe...

Razlizahazleenn - org perlis...suka sgt letak entry kat bwh dia, nota kepala katil, tak paham sgt sebenarnya...selalu masuk blog dia, tapi dia ni bz, jarang masuk blog aku...wakakakakaka...takper, keje kena letak carta teratas kan, blog letak kat bwh cukup lerrr...

Shimahz - entry di pependek jerr...nak komen pun senang...sesape yg nak kenal masuklah situ...tapi rasa dah berpunya...tapi kalo nak rebut ok lagi kot, muehehehehe...takut lebam biji mata x jamin yerrr...

Sue Purple - ari tu kenal mcm tgk bahagia sesgt...tetiba baru2 ni terkejut sgt baca blog kwn aku ni...tak sangka mcm tu pengakhiran hidup rumahtangga dia, apepun aku doakan dia jadi tabah, sentiasa dilindungi tuhan...moga2 diberi kesabaran yg cukup tinggi dlm menghadapi ujian yg x sumer org dpt rasakan....

Sunan Jati - blog yg penuh dengan panduan utk umat islam di dunia ni, cukup menginsafkan diri kita, sesape yg belum penah sampai ke sane, sila2 la ke blog sunanjati ni...eh...sunan jati ni pompuan ke lelaki yerk? muehehehehe...jarang dia citer pasal diri dia kat situ...mane aku nak tahu...huhuhuhu...

Suri Hati - yg ni pun pandai menulis, kata2 mcm org sastera jer...tapi dah lame x update...windu gak nak baca kisah hidup dia sebagai isteri nombor 2, apepun kebahagiaan memang sentiasa terpancar di kehidupan puan suri ni...moga2 bahagia sentiasa berpanjangan, walaupun ramai yg x paham dengan keadaan dia skrg nih, yg pentingnye takder sape yg paham hati kita sendiri, melainkan diri kita sendiri, muehehehe...ayat aku dah berbelit belit dah ni...

Tok Ketua - baru x sampai seminggu masuk blog dia...dia pun baru komen blog aku...so, berbalas2 kunjungan la ni konon, tinggal lagi x jamu air jer lagi, muehehehehe...bila baca id dia rasa cam pegi umah ketua kampung jerrr...mcm tok penghulu lak bunyinya....

Ween - org baru pindah umah dia nih...anak2 comei jerrr, dlm blog dia byk gambar...terutama gambar anak dara dia...comei sgt...hehehehe, umur x tahu bape, pehtu kat mane pun tak pasti sgt laaa...

Yatie Dubai - org malaysia duk dubai...ari tu dpt borak ngan dia sekali kat ym, best....tapi x leh lelame, maklum ler suri rumah sepenuh masa...takleh ganggu kerap2 sgt...nanti bila free kita borak lagi yer yatie...aku x der hal sgt nak borak ngan nko...sbb byk masa aku free kat opis ni...ader keje pun still leh borak....


adehhhh...soriler kengkwn, kali ni entry yg terpanjang aku penah hasilkan...dekat 1 jam lebih aku duk nak menyiapkan entry aku kali nihhh, maklum ler kang komen yg ni, yg ni x komen terasa pulak, hehehehe...apepun harap korg enjoy ngan entry aku kali ni...oklah seperti biasa....lagu utk kali ni....

Antara Cinta Dan Kasih - Aishah

Tiada ku menduga
Setelah sekian lama aku sendiri... menyepi
Hadirmu bak selembut bayu
Menghembus dingin di wajahku
Mengeringkan air mata
Kau belaian di jiwa

Genggaman erat tangan mu
Membuat aku terharu
Keikhlasanmu sungguh
Mengusik emosi dan perasaan
Kau jua pernah dipermainkan
Kini kau ingin aku
Membelai di jiwa

Walaupun kau bukan kekasih
Namun bukan sekadar teman biasa
Hadirmu membawa cahaya
Di hati nan terluka
Di antara cinta dan kasih
Apakah ada jurang pemisah
Hadirmu membawa cahaya
Di hati nan terluka... oh sayangku

37 comments:

ezatulhaq said...

i'm still the first ..tp frust sket aa sbb ko tak cerita pun pasal aku .. hahahhhaa, its ok aaa small matter jer tu .

Kak Lady said...

Terima kasih RM...sebab suka membaca celoteh kak lady...hehehe...kuat membebel kakak sorang ni tau...

Tok Ketua said...

kalau ko datang ke kampung aku - Kg Fening Lalat- aku jamu dengan makanan kampung.ikan patin masak tempoyak. Perrghh. terliur lak aku.

kita semua sepakat,
di Kampung hai Fening Lalat

akumasihdisini said...

ketika ini aku mmg sibuk...aku masuk blog...tapi dlm setengah jer...masuk untuk melawat blog kawan2...nak update blog sendiri...aku tak berkesempatan...penat...letih...jerih...dan sebenar nyer aku tak der mood nak update blog aku...rasa nak delete jer blog tue...kenapa???...ko tanya maniq...!

lindosh said...

bahasa power tang manenye kak rm? power merapu meraban rite? hikhik.. btw lagu antara cinta dan kasih tu one of ma peberett song yew know.. ngeh ngeh :P

RaFFLeSiA MeRaH said...

EZATULHAQ,

ayaaaaa.....i'm forget laa, hissshhhh, jgn nangis tau, skrg hang tgk balik entry aku balik, treng teng teng...ha, kan dah ader name nko...magic x? muehehehe...

KAKLADY,

celoteh kaklady menghiburkan, bebel kaklady mendpt pengajaran, memang berguna utk nusa dan bangsa, wakakakaka...cayang akak...

TOK KETUA,

wakakakaka...org2 kat situ mesti simpan panadol berpapan papan kan? sbb asyik kena pening kepalo jerrr, ikan patin? ni mcm dekat2 kg aku jerr tok ketua....

AKUMASIHDISINI,

ai...nak tanyer si maniq tu pulak? mcm ader rahsia tersembunyi jer cikgu, wuishhh, jgn ler sampai nak delete blog, kang banjir dunia blog ni dek airmata duyung2 ni sumer....

LINDOSH,

merapu meraban ko tu lah buat blog ko jadi power tuhhh...ooo, lagu peberet ko yerkk? memang aku dah tahu dari awal pun ko suka lagu nih....tu pasal aku letak kat sini pun spesel utk nko....ngeh ngeh (suka sgt ngan perkataan tu yerk?)

Masy said...

heheheh ade2 je kak RM ni hihi
tpaksa kaber laa kak cite2 luahan ni, sbb kadang2 ade org2 yg terbabit dlm entry luahan tu yg baca sama. jadi kene kaber line sket, mane leh bgtau sume hukhuk

thanks ye.. rajin2 dtg blog org tau~

*klu org wat komen utk blogger2 dlm list org ntah brape lama laa nk siap gaknye??

Purpleheart said...

Ya Allah rajinnya dia wat laporan tentang blog kengkawan dia.. Sue puji sangat2.. anyway mekasih sebab bagi semangat gituu..

Kaklong said...

salam,

baca entri ni, sah2 tak de idea tu hihi. tp duk tak de idea tu panjang berjela..entri ni lain drp yg lain. tahniahlah

tima kasih ya sudi masuk blog akak yg suka membebel tu. dah namanya emakkan hihi.

Kaklong said...

err..maksud akak, bukan kak lady tau, akak lah yg suka bebel tu, bila baca komen kak lady tu, laa baru perasan, komen akak lbh krg sama cam dia haha.

RaFFLeSiA MeRaH said...

MASY,

betullah tu...x semua rahsia hati perlu didedahkan pada semua org walaupun adik beradik kita sendiri kan...faham sgt tuhhhh...insyallah selagi ader masa, mesti jenguknyer kat blog masy tuuu...

PURPLEHEART,

ter'rajin'lak ptg smlm, alahai sue puji kita cam pakai kain kembang lak pagi nihhh...muehehehe...

KAKLONG,

tetiba lak dpt idea dari x idea tuhhh...lain skit laa, tah kdg duk pikir2 idea sy ni tah ape2 gak kak, alaa...membebel tu x der hal nyerrr....janji org suke baca kak...tu la, kak lady ngan kak long ni cam adik beradik jer sy bayangkan....

NBK466 said...

Nice N3...tak pasti pernah baca dimana2 an N3 decsribing the blog owner about fellow blog yg selalu dikunjungi. Blushing I atas pemandangan terhadap blog I. TQ.

p/s : Happy belated b'day! Semoga cepat akhiri zaman bujang.

iEn said...

uiks.. ien pon ada??? alamek!! ada dua jenis yg senang bukak tu.. 1) I.E tak support nak view semua layout. 2) Firefox, lambat sedikit jek bile nak bukak..

entri ada yg pendek dan ada yg panjang. Yg nampak pendek2 tu sebab ada script "Read More". Idok le pembaca letih nak baca panjang2 kwang3! Anyway thx for comment :D ngee!

happyirfa said...

tolong..tolong..
oksigen..oksigen...oksigen.
aku dah x leh napas ni.baca blog akak sorang nih..punyalah panjang .kagum kejap camner buleh buat en3 panjang berjela camni..
bravo to kak ram..cayang akak sbb ada en3 utk nama aku sekali tu yg kagum tuh..tq

Yatie said...

ko nieh mmg terlebih rajin laaa .. tapi jgn aaa ko tulis aku suri rumah sepenuh masa ... aku kan manager ladang kurma ... kuang .. kuang .. kuang ..

anyway, tq ye sbb bubuh nama aku skali .. hehehe ...

cik pudica said...

kak RM.. hepi belated birthday! sori dh lama x masuk sini.. bz

meera said...

weh, aku kalo letak muka aku, letak gmbr yg ni lain wajah aku lain, jap gi letak gmbr lain plak lain gak la wajah aku, kalo 5 gmbr 5 gak wajah aku... kang nko gak yg konpius... saper nak jawab? akuuuuuuuuuuuuuuu gak yg kena jawab.... hehehehe...

rajinnya ko komen blog org!

achik said...

wah2 rajinnya kak RM... ala2 tribute to blogger frenz je...

uish apsal ingat saya lelaki?? nampak sgt saya ni "kasar" orgnya kan hahaha... tak kisah pun... dulu2 kala mmg ala2 tomboi pun.. skang ni je dah jadi "ayu" skit hahaha ;p

IndahSakura said...

aduhh...panjangnya...heheee...

apepun RM seorang yg ceria..dan terima kasih buatmu kerana selalu sudi bertamu kat blog sakura..

Dan rasanya belum terlambat untuk ucap slmt hari lahir..semoga terus ceria dan bahagia..

kakLuna said...

rajin nya kakRM..buat ulasan sorang2 blogger..hihi..

kesimpulannya kat sini kan..mmg kakRM seorang BLOGGER YANG PALING PRIHATIN dan SANGAT MENGHARGAI PERSAHABATAN

saya bersyukur pd Allah sebab diperkenalkan dengan akak.

Honey MJ said...

cara RM komen blog dorang ni macam dah kenal sejak kecik gitew!

RaFFLeSiA MeRaH said...

NBK466,

nice ekkk? thanks...tetiba lak dpt idea camtu ptg smlm, sebelum blk jenuh menaip satu persatu...thanks atas wish besday tuu...

IEN,

eh...mestilah ader...ooo, gitu ekk? patut ler pependek jerr, rupanya nak kena klik icon selanjutnya...pjg lagi citer dia nihhh...

HAPPYIRFA,

hehehehe...jgn camtu, nanti semput betul2 kang...sesekali wat entry pepanjang, biar org yg selalu bernafas jadi sesak nafas, huhuhu...

YATIE,

terlebih rajin lak aku ptg smlm, nak wat camane...malu ko yer, kalo aku kata ko tanam anggur mesti ko megah kan? muehehehe....

CIK PUDICA,

thanks...takper, keje no. 1 cik pudica...

MEERA,

huhuhu...gitu pulok yerk...apsal muka ko leh berubah, ko bersalin kulit ke hape? apepun aku nak tgk gak gambor ko, memaner pun boleh, tapi kena cari gambor yg paling lawo lerr...ghe ghe ghe...

ACHIK,

hehehehe...takdela nampak brutal, tapi duk teringkat kat achik spin tu yg rasa cam achik tu lelaki, hehehehe...mehla nak tgk muka yg ayu tuuu...

INDAH SAKURA,

ceria didalam gundah, cam lagu lina hangat tuuuu...thanks for your wish...

KAKLUNA,

aduiii...prihatin ke akak ni? boleh la kan...akak pun syukur sgt kenal member2 blog ni jugak...sahabat memang perlu dihargai di kehidupan kita nihhh...

HONEY MJ

tu laaa...sonok sgt kenal korg2 sumer...rasa mcm dah bertahun kenal jer...yerlaa, kita tahu serba skit pasal diri memasing, tu yg dpt bayangkan karektor dia camane....

Ina said...

Haha rajin betul mengulas setiap sorg kawan2 blog. Panjang sungguh! Ramai tuh okay! =D Nway kiter pn bahasa omputih lomah jugak kak. Dok blaja2 lagi nih. Dok tulis kt blog tu pn kdg2 bukannya betul sgt bahasanyer hehehe =P

razlizahazleen said...

heheh..slalu org letak nota kaki..saya letaklah nota hujung kepala katil sebab saya tido kaki kat kepala katil..hahah..RM memang penyokong setia blog saya..ranking atas skali yg slalu mlawat..ekeke..

ILA said...

"mane stoberi tu puan ila, ari tu kan janji nak bagi buah cinta tu?? tunggu kat bwh opis, x dtg2 pun, huhuhuhu...."

Adeh..ye ker..kau dah tung.kat bawah ofis? eden dah on d way, tiba2 tak ingat pulak kau punya plan ofis..adui...sory ler:p

ILA said...

eh jap!!! kau suka aku nye blog hanya semata2 pasal budak kecik mata bulat tu jer ker???
ishhh..bgitu tak adil sungguuuuuhhh...lantas ada ura2 nak delete pic.budak tu ler...sangattttt..jeles okey:p

cik pudica said...

akak.. kalo sy view kat laptop sy ni ok jek entri dok kt atas.. sy pakai firefox.. sy xtau np akak view entri dok kt bwh.. akak pakai IE ke firefox?

13may said...

hahha....terlalu besar rasanya gelaran raja blog yg hang kasik aku tuh.....

ada lagi yg lebih otai dari aku...

btw, thanks bebyk atas sokongan dari hang dan juga pembaca serta pengunjung blog yg lain....

have a nice day:)

RaFFLeSiA MeRaH said...

INA,

hehehehe...bahasa omputih ni kena praktikkan selalu kan?? kalo tak...memang cengginilah sampai ke sudahnya...

RAZLIZAHAZLEEN,

ooo...ko tido terbalik yerk? aku nyer katil bih kurang ujung pangkal, so...x tahu kepala x tahu kaki, wakakaka....

ILA,

sabor jer laaa...patut dah kematu tunggu hang...hehheehe, disamping memandang mata budak itewwwww sambil membaca ape yg tertera kat blog...jgn risau, mata budak tu utk jamuan mata semata mata...huhuhuhukkk...

CIKPUDICA,

IE rasa akak...apepun takperla, janji dpt baca cukupla walaupun kena turun ke bawah baru dpt baca, no hal lerr, cuma nak tanyer jer...

RaFFLeSiA MeRaH said...

13MAY,

kekekeke...sukernya dia dpt gelaran raja blog, dah sengih sampai ke telinga tu ha...sib baik aku x panggil ko ratu blog, wakakakaka....

achik said...

gbr ayu?? hehehe... tungguuuuuuuu ;p

RaFFLeSiA MeRaH said...

ACHIK,

hah...akan ku tunggu huhuhu, detik tika saat itu...yeeyyyyyy...

s * h * i * m * a * h * z said...

kak
thanx la sbb alert ttg kewujudan shima ni.. hehe

RaFFLeSiA MeRaH said...

SHIMAHZ,

sesame lerr walaupun dah terkemudian yerrr...

ayu_mkay said...

uikkk ada gak Reff selitkan nama blog akak yer.. mekasih cayang dia. utk pengetahuan Reff akak dok kat kusi, mmg patut di panggil kakak sbb dah ada 3 org cahayamata youuuu..heheheh.

jgn bosan dtg blog akak ye, mmg jarang berupdate tapi jarang jek kan bukan tak penah :P

徐若瑄Vivian said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色

Anonymous said...

Tell 'em to go out there with all they got and win just one for the Gipper.

[url=http://www.facebook.com/pages/Abercrombie-Jackets/132361870158377]abercrombie jackets[/url]