14 February 2007

Tarikh 14 Februari



ri ni 14 februari dah yerk...mesti ramai yg sambut valentine day ri ni kan? mane yg nak sambut laa...mane yg x ikut budaya barat ni, x der mende makna pun 14 haribulan dua ni kan? aku pun same gak..x penah sambut pun tarikh ni, pertama sbb sebelum ni x der bf, nak sambut camane...hehehehe, dan dah ader bf pun x nak arrr, rasa benda2 ni sumer x perlu la nak ikut budaya org luar...lagipun bagi aku kasih syg ni x perlu nak letakkan satu2 tarikh...kalo boleh ari2 pun takper kita nak raikan kasih syg ni...cewaaahhh....ha, citer bab tarikh 14 februari ni kalo korg nak tau la kan...ari ni la aku memula kenal fiance aku...bih kurang tghari2 camni la 1stime aku dpt sms dari dia...yg kelakor sms tu siap gtahu name ngan tarikh lahir lahir dia...kekekeke...pehtu aku pun reply lerr, akupun gtahu ler name aku, tarikh lahir aku gak kat dia...kelakor tul...siap lak kat sms tu aku kata kat dia, nampak gaya sy ni akak la, sbb awk muda setahun dari sy...wakakaka....so, start dari situ la kitorg kenal....dan doa aku utk hari ni, moga2 tuhan merestui hubungan kami selama ni dan dipermudahkan segala urusan antara kami...amin....

sambung citer memula kitorg kenal tadi yerk, belum sampai seminggu dia dah ajak aku jumpa...hari ke hari, minggu ke minggu bulan ke bulan...sampai la saat ni aku masih setia pada dia...apsal ekk, memula kita kenal seseorg (maksud aku lelaki la) kita mcm x suke sgt kat dia, memang x penah ader angan-angan pun nak serius ngan dia...betul, ikhlas aku ckp ni, aku amik masa nak terima dia dlm hidup aku walaupun masa yg aku ambil x der la sampai setahun...agaknyer kalo memula aku kenal tu umur baru 22 tahun, mahu skrg ni aku lum tunang lagi kan...kekdg kita fikir faktor umur pun kita leh terima seseorang tu dlm jangka masa yg cepat...tapi yerla, aku x nafikan bukanlah nak kata aku ni dah terdesak sgt...cuma yg aku fikirkan why not aku cuba kenal dia, cuba faham dia, org kata x usaha kita x tahu, dan aku sanjung sgt2 peribahasa ni, X KENAL MAKA X CINTA....bagi aku lah, kalau seseorg tu dah betul2 syg kita, insyallah dia x kan tunggu lame2 nak jumpa family kita...dlm masa 2 bulan dia dah terus terang dengan aku yg dia x nak main2 dlm hubungan ni lagi, tapi aku mintak masa lagi masa tuh, sampai bulan 6 ke bulan 7 camtu baru kitorg declare dan masa yg sama aku dah bwk pi jumpa ngan mak aku....dan alhamdulillah awal bulan 11 aku dah sah jadi tunang dia...

insyallah, kalo takder aral melintang, aku nak wat kenduri tahun ni jugak, tarikh lum tahu lagi...tgklah camane, benda ni lum discuss lagi pun ngan dia, lum puas lagi jadi tunang org ni...hehehehe, member2 kat opis ramai gak yg duk tanyer, bila nak langsung...jawapan paling sesuai...tunggu jer kad sampai yerk...boleh gitu? hehehehe...apepun ari ni dia lum sms aku lagi, sah2 x ingat la tuuu...uwaaaaaaa, lelaki, biasalah....lebih kurang, kurang lebih jer kan...okla, nak sms dia jap...bye

HANYA SEKALI - FEMININ

Sekali janji ku lafazkan
Akan ku kotakan
Walaupun dihalang
Sekali ku lafazkan
Kata cinta
Takkan ku permainkan

Sekali di dalam hidupku
Kurasakan cinta
Yang suci sejati
Sekali hanyalah sekali ini
Tiada lagi tukar ganti

Sehari ku rasa setahun
Jika tiada kasihmu
Jika kau pergi jauh
Perasaanku akan terganggu
Hanyalah kau seorang
Mengubat hati rinduku

Tiada bandingan di dunia
Yang sama semurni
Cinta yang kau beri
Sekali kau beri
Sekali ku katakan sekali lagi
Cintaku hanya sekali


p/s : pagi tadi dengar kat radio lagu nihhhh....dan utk makluman korg lagu yg kat sebelah tu, bwh bunga ros tu lagu si dia bagi kat aku...memula x tau pun sape nyer lagu sbb kata2 tu dia bagi kat sms...rupa2 lagu misha omar ehhh....

27 comments:

cik pudica said...

benda baik jgn lengah2kan kak.. hehe

RaFFLeSiA MeRaH said...

CIK PUDICA,

hehehehe...betul tu, akak bagi 100 markah utk pudica...jgn lupa dtg lak nanti...yerk...

Masy said...

sume org da nk kawen dah ni huhuhu

lindosh said...

sweetnye baca story dia.. kawin nanti jempot tau kakkk

ILA said...

wahhhhh...dengan selambanya tuan punya "syasyadream" memohon kad jemputan juger...lalalalala~~

Sunan_Jati said...

yer setuju sgt

RaFFLeSiA MeRaH said...

MASY,

ishhh...mane ader sumer...bila dah sampai masa, bila dah sampai jodoh jer la baru nak pikir kawin...org2 muda ni enjoy dulu baru pk bab kawin yerk...

LINDOSH,

sweet ker? biasa jerr laa, insyallah...memang niat nak jemput sumer member blog, kalo nak kad bagi jer alamat umah...hehehehe...

ILA,

boleh...x der hal pun, nanti gtahu alamat umah yerk...huhuhukkk...

SUNAN_JATI,

ko memang setuju memanjang, sib baik x kawin paksa...hikhikhik...

Indah Sakura said...

sakura doakan semoga rafflesia dan tunang berbahagia selamanya...

akumasihdisini said...

ko blum kawin...aku pun blum kawin gak...blum kawin 2...3...dan 4...ntah biler laa nak penuhkan kuota...tapi rasa nyer sampai biler2 pun tak kan penuh he he he...!

RaFFLeSiA MeRaH said...

INDAH SAKURA,

tima kasih byk2...mudah mudahan..

AKUMASIHDISINI,

wakakaka...aku doa pun moga2 kuota ko tu x kan penuh sampai bebila gak, biarlah kuota ko tu bini ko sorg jer yg tukang penuhkan...muehehehe...

13may said...

renjis renjis dipilis....:)

RaFFLeSiA MeRaH said...

13MAY,

ooiiii...lum lagi laa, ko nyanyi lagu ni skrg, sah2 masa aku kawin nanti dah basi sore ko tuhhh...

Honey MJ said...

ohh..selamat menjalani alam pertunangan ye..baik2 bawak diri tuh..darah manis lah katakan..hihi

semoga RM meniti hari bahagia itu dengan perasaan ceria...yahooo!

kakLuna said...

lagu feminin KINI tu sedih kan

kini hanya tinggal kenangan, tiada ku rasa dalam genggaman, hanya terdaya mengimbau semula kenangan yang lalu....tiada kata ucapan di bibir,tak ku sangka kali terakhir..kini..kau tidak akan..kembali lagi.....

ita... said...

hi ref...
slalu gak g blog awak.. tapi tak tau nak ckp per....

muga ceria slalu.. jemputlah ke blog ita....

RaFFLeSiA MeRaH said...

HONEY MJ,

insyallah...darah manis yerk? takut gak dengar bab2 darah ni...hehehehe...

KAKLUNA,

adesssss...jgn la gitu dik, akak nangis kang, sape nak jadi tukang pujuk...

ITA,

tima kasih singgah, try masuk blog ita langsung x leh masuk, nape yerk....

Leeds Al-Malique said...

aku suka laaa lagu feminin tuuuuuuuu!!

ehehehe...jgn tggu lama2 cik kak!

meera said...

so sweet!
flora2 cinta terus berkembang... hehehe...

feminin ek... ingat feminin ingat wati, ingat wati ingat rizam... rizammmm! ko ingat wati tak?? adehaiii! mesti nak gelak ingat tu semua...

'sekali janji kulafazkan
akan ku kotakan
walaupun terhalang'

ingat lagi dulu menari sesama ngan Asfarina Muhammad, berkomplot ngan dia menipu nenek & ayah dia... cis! nakal sungguh aku masa sekolah dulu.

RM... cepat2 langsung... moga dipanjangkan perhubungan korang hingga hujung nyawa, amin.

*saje komen penpajang biar ko buhsan kihkihkih*

happyirfa said...

SEMOGA AKAK CEPAT NAIK PELAMIN,CEPAT PEKNEN,CEPAT JADI MAK ORANG...barulah kita buleh kongsi cite anak2 pulak.
(jauh pulak berangan)

Yatie said...

erkk, feminin? aiseh, teringat lak cite As Feminin dedulu kantoi ngan kwn aku kat bilik ngan abg ipar kwn aku.. toot .. cerita dicensored .... ( dia tak perasan kwn aku ada dlm bilik tuh) .. toiinnnggg!!!

ko jgn lupa jemput aku kalau kawen, kalau aku balik Msia waktu tuh ... bleh aa aku dtg ... kalau tdk, ko wat webcam ajelah ... bleh aku tgk dlm notebook secara langsung ... ahaks .

razlizahazleen said...

saya pun tak sambut 14 feb..hari2 bleh bagi hadiah kan..RM, langsunglah 07.07.07..hantaran plak 7777.77...hahah..suka2 ati jer yer..(entry akan dtg saya upload bucukk saya yer..takuttt berasap blog..hehe)

Kak Lady said...

Moga segala yang diimpikan untuk tahun ini akan terlaksana ....

Jangan tunggu lama2....

RaFFLeSiA MeRaH said...

LEEDS,

aku tau, korg2 sumer memang suker lagu2 cenggitu...hehehe, x lame, kejap jer pun....sabor...

MEERA,

pepanjang berjela pun aku x kisah pun, lagi aku suker...cuma ko kena rajin2, lembut2kan jari jemari ko tuh lerrr...windu rizammmm ehhh...ape kata calling2, x pun sms kerr....mesti ilang windu...

HAPPYIRFA,

tima kasih byk2, doa2kan akak yerr moga2 bahagia mcm org lain gak...

YATIE,

takat jemput ko x der hal laa, kat dubai tu pun aku leh jemput...nanti aku publish kad jemputan aku ker kat blog aku, ko check jer kat situ nanti...nak antar kat dubai jauh benor la, moga2 time tu nanti ko dah ader kat msia...

RAZLIZAHAZLEEN,

camane hang tau aku nyer planning ni? hehehehe...takderlaa, dulu2 penahlah borak2 pasal hal 7.7.2007 tu, pehtu bab hantaran tu pun, tapi hantaran tu memang bukan 7777.77, skit melencong...ader perubahan skit....hehehehe...

KAKLADY,

insyallah kak lady, memang xnak tunggu lame2 pun...hehehe, doa2 kan segalanya berjalan lancar yer...

achik said...

bila la nak dpt kad jemputan ni? hehe... suka la lagu zaman2 feminin itu... tapi kat era asyik dok putar lagu KINI tu je... best tp liriknya huhuhu...

RaFFLeSiA MeRaH said...

ACHIK,

wakakaka...nak tunggu kad jemputan? kan musim org kawin ni, x kan satu kad pun x dpt? lagu kini tu menyedihkan jerr....

s * h * i * m * a * h * z said...

nnt jgn lupa jemput shimah ye

RaFFLeSiA MeRaH said...

SHIMAHZ,

bukan shimahz jer dijemput, bf shimahz, mak abah, adik beradik sumer dijemput...hehehehe....