16 February 2007

Aku Nyer Koleksi...



Mug dpt free...jarang duk beli mug ni....



cd korea yg aku penah beli, harga puluh2 pun aku leh beli masa tuhh...



Rantai yg selalu aku pakai gi opis.



Alat make up yg biasa dipakai.

30 comments:

meera said...

fuiyooooo byknyerrr koleksi... pinjam leh tak? kehkehkeh

ILA said...
This comment has been removed by the author.
ILA said...

hoho..oleh kerna batuk aku dah sembuh..aku nak byak ckap sikit.:p
Pic1=> MUG!!! harap pndai kau jaga..seb.benda ni selalu berhabuk.kat umah aku byak sgat student my aby kasi..berhabuk sakan..hehekk..
Pic2=> Adeh...mmg teramat giler..dgn citer korea nie..tpi aku taraf kdekut sikit..(pngakuan berani)
pic3=> ishhh..eden pun suka koleksi rantai leher sgala.Tapi tak reti nak pkai bawa ofis..cos ada experience pernah t'sangkut kat tombol pintu bilik bos..haruuuu..so guna utk gi party @ dinner jer ler...
pic4=> bley tahan kau yeakkk..kal.x silap tu perfume koleksi Avon tu..okey ker baunya??? eden x bpe suka ler..

TU JERRRrrrrrrr...maaf d atas kbanjiran komen:p

Indah Sakura said...

teruja betul lah tengok koleksi rantai RM tu...macam2 ada... :)

mysha said...

amboi banyaknye koleksi...tapi yang banyak2 tue..aku paling teruja tgk cd korea ko tue..aku ingat aku sorang jek yang pengoleksi yang paling giler di abad ini..rupanya ada yang sama..heheeeheh...best kan...dua benda ko sama ngan aku...pembaca novel dan koleksi citer korea....

hani said...

tumpang lalu gak..hehehhehe

dulu akk suka simpan keychain tapi skrg nie jgn kata keychain gold chain pun dah maleh pakai..

happyirfa said...

nak pinjam sehari rantai manik tu boleh ke kak ?

cd citer korea tu mahal kan?tak penah beli pun..

RaFFLeSiA MeRaH said...

MEERA,

bolehhh...meh la pilih mane satu nak...hohohoho...

ILA,

feweeeetttt....siap keterangan satu2 yerk...takder hal la, kalo x banjir x meriah lak nanti...

INDAH SAKURA,

laa...jgn ler gitu, mane ader byk pun, tu jer yg lawo pun...org lain lagi ler, sebeban, tinggal x amik gambor jer lagi...

MYSHA,

hehehehe...tu ler, bih kurang kan...

HANI,

samelah, aku pun suker kumpul keychain, tapi berabuk, maleh nak cuci, nanti x lawo letak dlm gambor, mug tu pun cuci dulu baru amik gambor...

HAPPYIRFA,

pinjam seminggu pun akak benarkan, hehehehe...takder hal pun...

kakLuna said...

patut la dok sebut2 silky girl..upa2nya mmg koleksi dia

haha..kak..saya ni dh terbeli 2 brg silky girl..1st lipstick (buleh tahan,harga berpatutan)

pehtu smlm beli eau de toilette pulak..loving you ke ntah namanya..

wangiiiiii... :D

achik said...

kak RM ni byk gak buat koleksi ek... hehe saya "kedekut" nak beli vcd ni... lgpun saya jenis tgk skali je maleh nak ulang tgk byk kali...

akumasihdisini said...

apasal komen no 2 tue ko delete...mesti komen dia terlalu peribadikan...uper nyer ko nie jenis penyimpan orang nyer...bagus laa simpan barang2 buat koleksi...mana laa tau 50-100 tahun lagi barang2 tue akan jadi antik...masa tue harganya juta2...kaya laa ko nanti...!

sya said...

wah banyak nya rantai.. kak sya satu pun tak de sbb tak minat pakai, kosmetik pun setakat bedak ngan lipstick.. tau le mana kak sya nak cari nanti kalau kena pi dinner

RaFFLeSiA MeRaH said...

KAKLUNA,

baru2 ni la berjinak jinak ngan barang silky girl ni pun, lagipun bedak dia murah jer, 10 ringgit ari tu beli, tapi terbeli yg kaler gelap skit, rasa pucat jer muka, kena tampal ngan bedak cerah pulak kat luar tuuhhh...huhuhuhu...myk wangi selalu beli avon jerr...

ACHIK,

samelah, biasa tgk sekali tu jer, masa beli dulu2 x der la menyesal, skrg ni jer cam rasa menyesal tuhhh...hehehehehe....apepun sebagai koleksi, x per la, dah tua nanti kot teringin nak tgk, mane tau kan...

AKUMASIHDISINI,

tak tahu la sape nyer komen yg delete tu, aku x delete pun, agaknyer salah taip kot, tu yg delete tu...agak aku lerr, ha, boleh la tahan aku ni, dari duk buang benda2 tu, baik aku simpan, alaa, aku rodok kan jer dlm almari tv aku tu, padahal berabuk satu almari, kot2 pindah nanti la aku duk buang segala habuk, skrg maleh nak usik...janji benda tu x pecah...

RaFFLeSiA MeRaH said...

KAKSYA,

hehehehe...ye ker kak, alaa, sy pun dulu2 x minat benda2 ni sumer, tapi tgk org pakai cam lawo la pulak...tgk time gak, time rasa baju yg dipakai tu lawo skit, sangkut ler rantai, kalo baju tu baju lamer, x der nak pakai pun...hehehehe....alaa, ape susah, akak pinjam dari kaklady, mesti dia byk koleksi barang nak gi dinner...hehehehe...

13may said...

fuiyooo!!!!

Ina said...

Suka sangat dengan Far Away even though ada org kata bau dia kuat. Tapi kiter mmg sukalah. Favorite :)

cikdinz said...

hmmmm...ini koleksi nye.
lain lain takde lagi????

cik pudica said...

nk pinjam rantai leh? hehehe..

lindosh said...

mek sket aksesori tu.. huhu

Yatie said...

ko punya koleksi cam lebih kurang aku aje .. punyalah byk mug aku ada, drpd kat ITM dulu sampailah aku keje ( and stop bila dah tukar jawatan nieh ) .. sume aku simpan dlm almari aje .. still dalam kotak ...

cd2 korea pun lebih kurang cam aku gak, skali beli sampai Rm600 .. and blom lagi campur cd2 jepun, omputih, melayu, kartun sume .. terselit cd2 korea yg aku ada dlm koleksi ko tuh ..

aku ngan ko bezanya aku takde koleksi rantai or alat make up sgt.. aku nieh dulu jenis tomboy sket, so mmg sampai skang takde guna segala mala rantai or make up .. dah nak kawin baru pakai rantai emas /aksesori sume .. kalau tak kosong jek tgn aku ... cincin tunang/risik pun kejap pakai kejap tdk .. rantai emas hadiah besday/kawin suma bukak dah .. kalau jenjalan pakai bedak compact and lip gloss aje ... tuh pun selalu miss ... hahaha ..

oh ye, terselit lak salah satu drpd perfume aku ada .. yg bulat dr avon tuh .. hehhehe ..

edyan7 said...

wah!... banyak nya collection barang2 akak...yan bab barang avon tu ye... make-up mmg avon laa ni... malas nak beli yg lain dah...murah pun murah... best pun best... cuma bab facial je tak leh pakai avon...ada masalah sket... perfume...mmg malas nak pakai... wangi semula jadi...heheh perasan!

Kak Lady said...

Kak lady minat beli gelang yang ade jurai2 kristal tu...subang yang macam2 pesyen...tapi kalau Huda ade...kak lady tak boleh beli...dia bising...heheheh

Sunan_Jati said...

wah... byknyer....

NBK466 said...

Cuba rantai2 tuh sekali pakai semua...ada cam Mr. T dlm cite The A Team tak? he..he.he..

happyirfa said...

hai kak rm,
sori... u hv been tagged! pls proceed to my blog!

NBB said...

mak aii...banyak nya rantai. macam mana nak simpan bebanyak tu ye? gantung ke atau buh balik dalam kotak dia?

Kaklong said...

salam,

wah...kagum pulak akak ngan koleksi RM ni :D

s * h * i * m * a * h * z said...

wah, byknye koleksi

kemat said...

pompuan rajin tul nyimpan koleksi sebegini,,,kami org lelaki ada juga..sapa cakap x der.. nak tengok..err..kat maner kami letak koleksi itu..hhee (aku barang entah kat ceruk maner taruk pun dah tak ingat, adik pompuan aku segalnya disimpan baik dlm bekas)

Leeds Al-Malique said...

cd koreaa tu, nak copy leh? gilerrrrrrrrrrr aku tgkkkkk!!!