02 February 2007

Masjid Wilayah dan Citer Hari Wilayah....





Ptg Rabu tu balik keje terus singgah umah sewa aku, windu la kat kucing2 aku tu...sib baik kucing tu kenal lagi aku....siap nak ikut aku masuk umah lagi, tapi aku x biasakan diorg masuk umah time housemate ader dlm umah, melainkan time diorg keje, aku bagilah kucing2 tu masuk, sian gak asyik duk luar umah jerrr...alahai sedey lak aku kenangkan kucing2 aku tuuhhh...peh mkn nasi terus lepak dlm bilik, baca majalah, x kuar2 bilik dah....maleh nak layan minah kelate tu, masa aku mkn jenuh dia berckp depan aku, nak mkn pun cam x lalu jerr...kul 9 mata dah mamai, terus lena...kul 12 tgh mlm henpon bunyi alarm besday bucukk akuuu...emm, sms dia...harap2 aku org yg 1st wish kat dia, rupanye member baru sampai umah balik dari johor...x sempat nak gtahu aku, saje usik aku kata pi johor ngan awek...eleeehh, konon nak bagi aku cemburu la tuuu, mcm aku x tahu gi ngan sape, kalo x member dia ngan sape lagi kalo ke johor tuuu...last2 kantoi gak ngan akuuu...huhuhuhu....pehtu terus tertido...

pas smbhyg subuh, bagi mkn kucing, tido balik, adik sms kata nak dtg amik aku, pasal dia nak wat laksa tghari ni...abg sms aku kata x dpt nak dtg ampang ri ni, opis dia keje, x tahu balik awal ke lambat, elok jer besday ari wilayah satu warga wilayah duk cuti, tapi besday boy nyer bantai pi keje, adusssss x dpt nak nolong...x per laa...nak wat camane, lagipun mlm2 payah skit dia nak kuar skrg ni...abah dia pun dah kuar spital minggu lepas, masih lum ok sgt lagi...nak kena ader org jaga tiap2 masa...kul 11 adik sampai bwh ngan mak, aku turun ngan baju2 tido naik keter, muehehehe...sampai umah adik prepare laksa (bukan laksa penang tapi laksa lemak) kul 1 dah start mkn laksa tuhh, cedapnyerrrr...dah kyg mata dah mamai balik...tertido dari kul 1.30 sampai ke pukul 3.00, mak kejut smbhyg zohor kata adik ngan hubby dia ajak kuar skrg, planning pegi masjid wilayah nak bwk mak aku rasa smbhyg kat situ...dah lame dah member ngidam nak pi sane x lepas2 lagi...kul 4 tolak ke sane...kul 4.30 dah sampai dah...jln x jem sgt almaklum ler cuti2 ni kan...sampai situ keliling2 masjid, posing2 kat situ (haa...gambar atas tu sempat upload) tgk satu part depan masjid tu tetiba teringat time dating ngan bucuk kita...hehehehe...ader ke dating depan masjid, x patut tul, apepun masuk smlm dah 2 kali sampai kat masjid tuuu...sempat smbhyg asar berjemaah kat situ, tapi tu lerr, jemaah pompuan sumer kena naik atas, jenuh panjat tangga, mengah rasanyer....pehtu tangga nak naik atas tu cam menyeramkan jerrr, lampu jenis kelam2 tu...kalo sorg memang gerun skit...masa aku pegi yg 1st dulu memang sorg2 aku jerr...sib baik x sesat marat....

balik dari masjid pi pasar mlm, beli nasi dagang, beli memcm lerrr...sampai umah terus mkn...errkkkkk...x abih satu bungkus nasi dagang tuuuh, kyg sesgt...laksa pun x berabih lagi...sape nak jwb tu yerk...hehehehe, kalo korg tahu alamat umah adik aku leh gak pelawa2 dtg yerkkk...mlm tadi jenuh nak tido, kul 2 x tido2 lagi...agaknyer dah tido lame benor siang tu kot, aku jarang sgt tido time2 siang ni...pehtu pulak ader nyamuk ganggu aku...aku sembur ridsect 2 kali tapi x reti2 bahasa gak, nyamuk x sekolah tul lerr....ngong ngeng ngong ngeng kat tepi telinga aku...x tahu kul bape terlelap...sedar2 ringtones ct nurhaliza dah nyanyi tepi telinga aku...sib baik bukan nyamuk tu yg nyanyi...ok, tu entry aku kali ni...tambah skit...nak lawan si leeds tu...hehehehe...tapi ni la antara majalah aku suker beli dan rajin baca, kalo lelain majalah tu takat belek gambor jerr...huhuhu...perabih duit tul rasanyer...

23 comments:

iEn said...

waaa sonok berjalan tuu ngeh2!

marlinabaharom said...

haluuuu... ko pong ada kucing erk! aku terpaksa membela kucing eninggalan in law aku. tapi NO ENTRY ke dalam umah ler....

RaFFLeSiA MeRaH said...

IEN

sonok la jugakkkk....dari duk melepek kat dlm bilik tido tuuu...wat bengkak mata jerr...

MARLINABAHAROM

emmm...aku memang penggemar dan peminat kucing no.1 kalo ko nak tau....kucing org buang tu pun aku rasa nak kutip....huhuhuhu...

ILA said...

yesss..sambil mghampiri waktu nak puk.1pm..smpat mcuri masuk k blog kau nie..hehekkk...

1 of pic tu, posing dgn mak ker?
pasal kucing..hrap jga baik2 ler..jgn selalu tinggal lama2..
cos dulu dkat 8 ekor sya pernah bela..masa duk kat umah nenek.Bila pindah umah duk dgn emak..sekor2 kucing tu mghadap ilahi..d reason is kucing tu ngindu kat sya..iyer kerrrr~~~..tuler yg nenek jwab kat sya..smpai ari nie..serbasalah nak bela kucing..if anythg hapen ..pastinya..sya x maafkan diri sndiri..fobia peristiwa yg lepas..huhukkk...:(

achik said...

laksa... sedapnya.. faveret tu... tp laksa lemak tu kureng skit... penah makan sekali je :)

"tgk satu part depan masjid tu tetiba teringat time dating ngan bucuk kita...hehehehe...ader ke dating depan masjid" <-- lepas dating singgah solat dulu kot hehe...

kakLuna said...

achik : bagus la dating dpn masjid...dapat berkat...

kan nanti 'nak mendirikan masjid' jugak.. :P

RaFFLeSiA MeRaH said...

ILA

alahaiiii ciannyer kucing tuhh, harap2 elok lah kucing2 aku idup, lagipun time aku takder auntie cina jiran aku tu bagi dia mkn...

ACHIK

kekekeke...dah dating pi solat kat situ lerr, peh solat sambung dating lagi sekali...boleh gitu??

KAKLUNA

betul ke luna dpt berkat, camtu memang berbilang masjid ler pasni akak dating...sampai ke masjid perak tu aku tibai...wakakaka, silap2 nak kawin nanti pun buat kat masjid negara...muehehehe...

Kak Lady said...

rafflesia akak pun minat nasi dagang & laksa....tapi sekarang ni akak dah malas nak ke pasar malam dah...

Anonymous said...

hehee...dah puas hati ko dpt gi masjid tu? Dah nampak perut adik ko tu yer....Camne la rupa ko nnt bila masa tu sampai eh.....cute mute gaknya....Kim salam jela kat mak sama adik ko tu...
Rinde JB

Leeds Al-Malique said...

aik? nak lawan leed eh? meh kita lawan ehehheeeeeeee..

aku pun baca WANITA, tp tak beli, pinjam mak aku nyer ehehheeee

jimat duit seyh!

MaNiQ KaYaNgaN said...

uikss.. rumah baru dah.. Weii.. windu kat ko. Sori la lama bebenor tak jenguk ko kat sini.. huhuhu.. aku betol2 bz. Tahap tak terkata bz nya.. huhuhu.. aku pon dah tak tahu nak komen apa.. cuma nak jenguk ko jer.. harap ko sihat arr

Syikin said...

salam,

sodap eii laksa...

nasi dagang lagi..mmg konyang

mak masih kat rmh adik lagi ke?

amboi..amboi..amboi..banyaknya novel orang tu :D. akak dah kawin ni entah nape hilang minat baca novel2 tu, kat rmh mak pun banyak adik akak beli, akak pandang sebelah mata aje hehe

Iman Mawaddah said...

Wah3x..rumah baru..langsir baru..sofa baru...hehehe tahniah2

lindosh said...

sempat posing kat depan masjid tuh.. ekeke

arr antu majalah jugak.. bukan stakat novel nehh.. komik tak suka ke? hehe

Sunan_Jati said...

komik la best... hehhehehe!

s * h * i * m * a * h * z said...

hehe.. hobi kita sama la

akumasihdisini said...

mingguan wanita...wife aku pun sentiasa membeli dan membaca nyer...bagus...!

Indah Sakura said...

selalu juga beli mgguan wanita..menarik untuk dibaca dan dijadikan panduan..

RaFFLeSiA MeRaH said...

KAKLADY,

tu laa...sy pun bila gi pasar mlm jer duk beli, nak buat sendiri, x reti, huhuhukk...

LINDE JB,

Insyallah, nanti aku sampaikan slm ko tuuu...apepun rupa aku time peknen nanti perut nampak besor dari muka...wekekekeke...

LEEDS,

abih...aku tgk blog ko jer yg interpreme gambor majalah, so ko ler lawan aku yg paling tepat, muehehehe...tapi ko mesti menang, aku beli pun kat kedai bwh jer, jarang pi balun kat kedai buku, so, duit aku terhad ler kuarr, pasal x byk pilihan...

MANIQ KAYANGAN,

aku sihat jerr...aku tau ko mesti windu aku nyer laaa...aku sentiasa x membz kan diri aku ni, ko jer yg bz memanjang, sat lagi jadi pembantu khas zainuddin maidin ko tuh aku rasa...wekekeke...

KAK SYIKIN,

aáh, sesekali wat sendiri laksa memang 3/4 kali tambah ler jwbnya...alaa kak dah kawin nanti pun sah2 jadi cam akak jeling pakai sebelah mata jer novel tu nanti...

IMAN MAWADDAH,

mekacih...selalu2 lah dtg yerk..insyallah ader masa kita tukar sofa baru lagi yerk, tunggu time nak raya laa...hihihihikkk...

LINDOSH,

komik x suker sgt, masa kecik2 dulu jer rajin beli, tu pun komik bujal, hehehehehe...

SUNAN JATI,

aku kureng suker, tapi kalo member letak dpn mata, nak gak baca time boring2 tuhhh...

SHIMAHZ,

same yerk...okla tuu, leh tukar2 novel pasni...hehehehe...

AKUMASIHDISINI,

ye kerr...aku pun dah ke arah nak jadi bini org gamaknyer yerk...hehehehe...org bujang jarang nak beli buku2 ni...sbb panduan dlm tu byk kena ngan org2 dah kawin jerrr...

INDAH SAKURA,

betul2...rasanya sumernya menarik, yg paling aku teruja bila tgk gambor muka depan tuhhh, cantik sgt....

happyirfa said...

baguslah anak mak ni.
rajin bawak mak gi jenjalan.

muka akak dgn kak puteri lain sangat kan?tak mcm kembar pun.

RaFFLeSiA MeRaH said...

HAPPYIRFA,

hehehehe...tgh baik camtu laa...lain kan? memang kembar x seiras pun...elok gak, nanti ader org konpius lak...susah jer...

ayu_mkay said...

sedap tu nasi dagang! laksa pun sesekali kena best gak! tapi makan jelah nak suh buat minta maap ler lum test kepakaran lagi..heheheh.

bestnya bw mak jenjln gi mesjid. ntah bila ler nak sampi mesjid tu.

RaFFLeSiA MeRaH said...

AYU MKAY,

same laa...tu pun time mak ader kat kl ni, dia yg byk main peranan, harap 2 beradik ni nak buat, emmm...x der nyer laa...takper, ader rezeki leh sampai...x jauh mane pun masjid tuu...parking pun senang...