31 January 2007

Dialah Yang Ku Cintai Dan Ku Sayangi...






ha...korang tgk ader cam library x gambar atas tu? itulah antara collection buku citer yg aku ade...buku ngan almari tu ader kat umah adik aku, aku simpan kat sane, bukan ape...bila aku letak kat umah sewa aku, byk yg ilang...ader member panjang tgn, (ingat lagi mek kelate x suke budu tu x?? ha, dia tu laa suka wat rete aku cam rete dia...paling haru siap tampal name dia lagi kat buku aku tuuu...memang kes parah tul, bukan aku nak kata dia langsung x der buku citer, tapi aku kenal buku aku sendiri, dulu2 memang aku main letak jer buku2 tu kat luar, kat ruang tamu, kat dlm almari cermin...tapi bila aku perasan buku aku byk yg ilang dan kebetulan masa tu adik aku pun dah pindah umah, masa dia beli set katil ngan lemari, aku tumpang sekaki beli lemari utk buku citer aku...masa duk bwk buku2 aku berbondot bondot ri tu, member pakat terkelip kelip jer pandang nak bwk pi mane...wekekekeke...tu ler, sape suruh kebas barang org? bukan kata buku citer jerr...segala maler hanger aku, sepit baju aku yg letak kat luar, kalo aku x pakai, memang lesap lerr...bila tgk dia sidai baju, bersepah hanger aku kat dia...emmm...maleh la nak ngumpat nih...kalo nak wat entry mengumpat memang berbakul2 ler jwb nyerr...kita citer pasal buku citer yerk, haa...dulu lagi ler, lagi ligat aku duk beli novel ni...skrg ni jer dah slow skit...dulu2, pantang dpt gaji, mesti pi kedai buku, skrg ni pun singgah gak, tapi tgk penulis...dulu2 main hentam beli jerr...x kira ler best x best pun, janji kulit dia cantikkkk...muehehehehe....korg pun mesti ade yg satu minat ngan aku gak, tul dak...sbb ri tu dah penah wat entry novel ni, fuhhh, komen berduyun duyun aku dpt...so, sila2 dtg berduyun lagi yerk...

23 comments:

ayu_mkay said...

oiitttt bila tukau cat nih? lawo ler. sweet jerk background kaler dia.

den minat gak baca & kumpul novel. tapi koleksi den idak byk benor cam hang punya. ni dah tahap library dah ni. esok lusa nak dtg umah tau, nak pinjam buku..heheheh.

ayu_mkay said...

den yg 1st nih tak dek adiah ke? dpt satu novel pun jd lah.. hahahaha.

RaFFLeSiA MeRaH said...

AYU_MKAY

aduiii...ni ler satu2 pengomen pertama aku yg mintak adiah...novel aku lak dia nak tuuu, emmm...dtg jer la umah adik aku tuuu...kot2 ko bernasib baik kerr...hihihihi, background tu puan yati kita yg tolong buatkan, lelain tu touch sendiri laa...

razlizahazleen said...

kalau saya gi umah adik RM tu..saya angkut degn almari skali..hahahah..kat mana umah??

akumasihdisini said...

novel??...aku minat gak tapi aku pantang baca novel sbb klau aku dah start baca novel...aku mesti abiskan jugak...makner nyer org lain tak leh kacau aku...dan aku tak kan wat benda lain selagi aku tak abis baca...sbb klau aku tak abiskan jugak bacaan aku...aku tak kan tenteram sbb asyik teringat kat novel tue jer...sampai aku terbawa2 dgn jalan ceriter novel tue...!

aku cuma ader 3 buah ajer novel yang aku simpan elok2...ketiga2 nyer oleh penulis yang sama iaitu Lamia Aimal...tajuk novel nyer ialah Waja...Semarak dan itian Usang...aku simpan novel2 tue sbb aku kenal penulis nyer...seorang guru di Kelantan...aku kenal masa aku praktikum kat SK Padang Garong 1...mula nyer aku tak tau pun yang dia tue penulis...ader cikgu lain yg bagitau dan kebetulan masa tue ader pesta buku kat Balai Seni...jadi kami bawak murid2 gie ke Pesta Buku tue...jalan kaki jer sbb dekat sgt ngan sekolah...dan cikgu Lamia Aimal nie cuba2 carik novel dia... kot2 ader...klau ko nak tau cikgu Lamia Aimal nie cun...aku tangkap lentok ngan dia tapi masa tue dia dah bertunang...telan air liur laa aku...tapi skrg nie tak der dah novel karya dia...mungkin tak der masa kot...cbuk jaga anak...!

RaFFLeSiA MeRaH said...

RAZLIZAHAZLEEN

ko nak angkut lori, manyak cantikk muka nko, beratus aku beli lemari tu tau...ko nak ko bayor dulu ngan aku.....


AKUMASIHDISINI

laa ye ker...ko kenal lamia tu, x sangka lak aku...emmm, kalo ko nak kenal lagi ramai penulis novel ni ko gi pwtc tetiap tahun masa pameran buku...bukan ko terpikat lagi, silap2 diorg yg terpikat kat nko...muehehehehe...x yah la kalo camtu ko baca novel ni, terabai anak pinak ko tuuu...haru lagi ko abaikan bini ko tu same...aku nasihat ko lupakan jer la bab2 novel ni....ko wat keje cikgu ko tu lagi baik....dpt gak gaji ujung bulan....

Yatie said...

ko nak tau, aku pun kaki beli novel gak .. bkn setakat novel, segala mala majalah buku dvd aku beli . sekali beli beratus2 ringgit habis .. yg kelakarnya aku tak baca and tak tgk pun .. beli mcm2 tapi semua masih dlm plastiknya .. yg dua tiga empat thn lepas pun masih lagi cantik dlm plastik .. hahaha ..

nasib baik bila aku dah jadi manager ladang anggur nieh, aku bwk segala novel aku dtg sini .. siap beli stok baru berbelas2 buku lagi bwk sini .. nasib baik baca, kalau takkkk .. mau kalau aku jual balik dpt rega asal .. hahaha ..

Yatie said...

lupa lak, ape kebenda yg ko mintak aku justify blog ko nieh .. confuse aku ..

RaFFLeSiA MeRaH said...

YATIE

lorr...ko lagi teruk dari aku, aku takat 2/3 novel sekali beli tu ader laa...pun same cam nko ader gak novel yg aku langsung x baca, bila buka mukasurat 1, dah tau sedap x sedap...pehtu tinggal bontang ler jwbnyer....justify tu maksud aku, tulisan aku tu kat sebelah kanan tu x justify, ko nampak x? entry aku ni kan belah kanan tu x same....

yatie said...

ko nak menyamaratakan yg sidebar tuh ke? aku dah buat .. tu ke yg ko nak? aku dilanda keconfusesan yg melampau nieh . hehehhe ..

yatie said...

orait .. sume settle dah .. harap2 ko suka laaa ek ...

Kak Lady said...

Wah!! Sama lah kita peminat buku...kak lady cuma beli buku2 yng kak lady berkenan nak baca...tapi la ni dah lama tak membeli...sibuk buat crosstitch takde masa nak membaca...masa nak tido tu dah baring terus lelap...

ade jugak yang kaki kebas ye...susah kalau duduk dengan orang camtu...daripada bergaduh...baik le hangkut aje letak tempat lain

lindosh said...

perghhhhhhh... gilerrr mak bapokk..! terkebil2 daku melihat koleksi mu ituk. arr suka laa yg tebal2 tu. kat umah neh ade gik novel yg blom dibaca. wat pekasam lebih enak kot. tunggu masa yg sesuai nak membaca. hehe caiyok caiyokk.. nanti bleh wat library utk org awam. pastu caj la sejam rm2.00 hehe untung o0o

13may said...

Pesta buku???
Pameran buku???
Jualan buku???

ps: tercari cari buku 555:P

cik pudica said...

akak.. same ar hobi kte.. peace!!

RaFFLeSiA MeRaH said...

YATIE

lorr...dah ok dah haa, tq lagi sekali...cayalah ko nihhh...memang terror giloss, cepat jerr blog aku dah lawo..

KAKLADY

tul tu kak, sy pun bila dah start baca buku tu memang cepat ngantuk....kalo susah nak tido, capai ler buku memaner...cepat jer lena...

LINDOSH

terkebil2 ko yerk...muehehehe, dpt aku bayangkan nko tgk blog aku dgn mata terkebil ko tuhhh...haáh memang aku ingat nak charge gak sesape yg nak baca buku aku tuhh, tapi sekor pun x der yg sudi pinjam takat nihhh...hehehehe...

13MAY

sume soklan ko tu salah...bukan pesta bukan jualan dan bukan pameran pun...utk tatapan mata kengkwn blog jerrr...jamu mata anda yerkkk...

CIK PUDICA

hehehehe...kita serupa, kita serupa...(headwind)

kakLuna said...

novel sesuci cinta memang tangkap lentok... :P

RaFFLeSiA MeRaH said...

KAKLUNA

entry dah baru, budak ni baru merangkak ke sini...muehehehe...sesuci cinta yerk? emmm...dah lupa dah jalan citer dia...pasal bercinta luar negeri tu kan?? agak2 jer nihh...

meera said...

perrgghhh byknyerrr novel... rajinnyer... saya baca rajin la, membeli malas hehehe

Anonymous said...

Leh tahan koleksi novel ko tu...aku nye sume dah ilang tak dpt dikesan lg. La ni buku2 sekolah anak aku le melambak plak.....hehheheheee. Harap koleksi ko ni disimpan elok2...sok anak2 ko leh baca plak. tak yah beli.....muehehheheh
Rinde JB

s * h * i * m * a * h * z said...

huhu.. byk nye..
geram nye tgk.. cam library la

s * h * i * m * a * h * z said...

jaga2.. takut ade perompak novel masuk umah mlm ni.. hehe

SitiNur said...

Uish.. Nak pinjam boleh? Seronoknya ada mini library kat umah ye.