05 February 2007

Balik Kampung, Balik Kuala Lumpur...



Oleh kerana dah 2 org duk mintak2, duk rayu2 aku suruh letak entry baru, maka ku gagahkan jugak diri ni memerah kepala otak utk menghasilkan entry terbaru aku...thanks buat ila dan buat lindosh tuu sbb x sabor2 nak baca entry aku yg seterusnya...hehehehe...mcm ler entry aku ni bagus benor, kalo korg tgk ayat aku, lintang pukang, terlungkup terbalik...lagi power ayat2 korg dari aku nyer ayat lerr, memang jauh ke blkg lerrr...ape lah yg ader pada blog aku nih...rupa jer cun, tapi bahasanyer kureng...(aduhaiiii...ptg2 ni nak merendah diri pulak)...sabtu balik kg antar bonda kita balik pahang...tido satu mlm kat sane, kul 4 bertolak balik kl, sonok bila balik kg nihhh bukan tang ape...tang makanan dia...hehehehe, x sudah2 aku ni nak citer bab mkn yerk...takder laa, ni selingan jerrr...korg penah mkn terung asam x? terung tu cam buah guli tu, tapi besar skit saiz dia, pehtu ader bulu2, smlm tgh cari cili padi kat depan umah, atas busut luar pagar tu, terjumpa ler terung asam tuuu...dlm ati, ni kalo wat sambal budu ni...sedap ni, aper lagi...tghari mkn nasi suruh mak wat sambal budu...fulamak berpeluh2 duk tahan pedas, rasa cam x muat perut lak...huhuhuhu...memang kena ngan selera hambooo...

Ohh yee...gambar atas tu x der kena mengena ngan ape aku nak citer ni, bih kurang cam suasana kg gitu kan...boleh jer laa, lagipun lupa nak amik gambor ape2 kat kg aku smlm...sampai kl bih kurang kul 5.30 ptg, perut lak rasa lapar, pi kedai beli ikan tongkol, wat sambal ikan tongkol...cam bodoh jer sambal aku tuuu, huhuhuhu...mlm tadi mentara tunggu ABH kat tv, baca paper, biasalah paper ari minggu mcm2 gosip artis...aku suke gak baca, tapi x amik kisah sgt...kalo kat dlm tu x sebut name memang maleh nak pikir artis mane kerr...wat nyemak paler otak jerr, lantak lerr sape pun....dah kul 9 ready duk depan tv sensorg kat ruang depan, utk makluman korang sumer, harta benda kat umah tu, memang majoriti aku punyer laaa, so, memang hamba lah berkuasa...kahkahkahkah...tapi aku ni bukan ler golongan org yg kedekut...pakai ler sape nak pakai, peti ais ke, tv ker, mesin basuh kerr, meja makan kerr....aku x der la x bagi depa pakai...pepandai la jaga harta aku tu cam harta diorg jugak kan...paham2 lerrr...duk terpikir gak, kalo aku pindah la dari umah tu...sah2 kat luar tu satu mende pun takder, kalo aku kesian pun aku tinggalkan tikar getah tu jer utk diorg, wakakakaka...karpet buruk aku tu pun aku hangkut same...masa tu baru diorg rasa diorg tu x der barang...puas hati aku kan...hehehehe, jahat akuuuuu....

Sementara duk tunggu intro ABH tu, teringin lak nak minum milo ais, emmm...bukak peti ais, cari susu tin yg aku beli minggu lepas, aik...awat ringan lak susu ni, seingat aku baru sekali bancuh jer susu aku nihhh...lahabau mane lak yg berani menyamun susu aku nihh?? mementang ler aku x der kat umah 2 minggu, berani guna rete benda aku...bab guna rete aku tu x der hal lerr, x der la aku haramkan pun, tapi kurang2 budi bahasa ler skit...kot yer pun gtahu ler aku dah pakai susu aku...ni tuan susu balik tgk2 dah tinggal sekali bancuh jer lagi...mane leh jadi...kalo x der duit nak beli susu wat la cara x der duit, ni berlagak, mcm ler aku ni x pasan aku guna susu tu byk mane...tapi memang aku jarang sgt beli susu kat umah tu...aku kurang bab2 manis ni....gula pun kdg aku x beli...so, mlm tadi ape lagi hambo wat mogok ler...maleh nak layan sekor2 manusia kat umah tu mlm tadi...dah buat milo ais, tutup lampu depan, tinggalkan lampu dapur jer terpasang, sib baik x silap curah...wakakakaka...diorg kalo tgk lampu kat depan tu off, just tv jer pasang, diorg takut nak dekat, paham kot aku nak privacy...muehehehe...tapi memang aku x rapat sgt ngan housemate aku...akak kelate tu jer yg ok skit ngan aku, boleh la sesekali nak borak, nak layan lebih2 sori...wang karen aku jerr...yg sorg lagi tu memang jarang aku berckp pun, ntah...dia jenis pendiam pun yer...jenis x campur org pun yerr...lekat kat umah pun jarang, so...wat hal memasing....okla, nak solat dulu, komen yerk....

15 comments:

Anonymous said...

perhhh!!! aku tgah wat ledger tpi nmpak blog kau pulak...so mintak halal utk aku rasmikan dulu yeakkk...
utk mbacanya..sok jer ler..:p
rgds.ila

lindosh said...

lerr.. baru nak taipp 1st! ade plak si anouymous neh.. ^(&%^*&^$%^#%$$* btol lahhh heheheh..

hapdett jugakk akhirnyaa.. tapik tak tahan ayat dia kata 'dirayu2' tu.. huhu nak kene geget keerrr akak rm nehhh?? :P

heypp.. kak rm dok umah tu bapa org eh? cane eh dok serumah ngan org yg kite takleh ngam? memasing wat hal sendirik yerk.. hurmmm.. pastu pasal guna barang kita tak hagak2.. mmg hampeh ituk. ekeke penah gak terjadikk camtu.. tak kesah kalo sesape nak pakai ape pong barang kita sampai abih skali pon.. tapi pandai2 la ganti balik yg dia guna tu kann kan.. tapiikk mmg susah laa nak dok ngan org takleh sekepala neh.. caiyok2 la kak rm.. huhu

btw.. terung asam saya tak tau.. heh tau makan je kot. tapi terung mmg tak makan. rasa cam geli ke ape eh bile dia lembik2 tu.. akakaka.. trok tol akuk ini. sambal budu sedap ke? budu dibuat sambal? budu budu.. tingat cencaluk gak neh.. emememe lapaq la plak..

Hani Sumayyah said...

Tulah adat kalau duduk menyewa, walaupun tak ramai tapi ada jer yang tak sekepala,kan? sabar jelah...sementara nak tunggu tarikh ijab kabul tu nikmatilah saat2 membujang duduk di rumah sewa ni walaupun pahit dan bengang...

kalau nak yang ganas dan kejam sikit punya cara tampal jer kat pintu peti ais tu apa2 warning ikut suka...kah kah kah...baru dia rasa terkezut masa nak ambik apa2 barang tuuu...jangan ingat tn punya tak perasan.

terpanjanglah pulak komen...hal ayat 'kureng' tu bagus jugak rasa masa baca tu macam terbayang2 RM tengah cakap pasal gaya bahasa macam orang tengah bercakap jer... teruskan takpe...takpe...best ayatnya! Slang zaman sekarang...

RaFFLeSiA MeRaH said...

ILA,

dah halal dah pun...pandai nko yerk, masuk2 sini takat nak inteprame jadi pengomen pertama, pehtu ko jeruk dulu entry aku...apepun up to u lerr, aku no hal sesape pun nak duk atas tu, bukan aku sedia adiah ape pun, hihihihik...

LINDOSH,

3 org jer satu umah, flat 2 bilik, aku duk sorg satu bilik, depa syer 2 org satu bilik...nak cari member satu bilik cam pikir byk kali lak, kena yg x ngam camane nak halau pun aku x reti dah...silap2 aku lak yg kena halau...wakakakaka...rugi ko x mkn, aku kalo nak ajak kengkwn mkn nasi umah aku, tu la menu utama aku, muehehehe...sanggup ke ko??

HANI SUMAYYAH,

time kasih jengah sini...tu la, memcm ragam, campur yg ni dah belas2 org kuar masuk umah tu, seribu satu perangai dah penah jumpa...yg penting ati kena sabar, pehtu jgn amik kisah sgt kalo x melibatkan diri kita cukup....wat hal memasing lagi ok...

happyirfa said...

kak rm..
buleh duduk akak dgn org tak sekepala yer?..tp saya pernah ada pengalaman duk ngan org kedekut.
yg nak tergelak dia punya kedekut pernah dia goreng bihun satu plastik bantai makan sorang2 tak pelawa pun mcm saya teringin sgt..tak heran pun.x dpt bygkan tuan kecik jer tp buleh makan bihun satu plastik..perut ker tong sampah..

Kak Lady said...

Rafflesia...kak lady ni tak pernah lah duduk dengan kengkawan...duduk ngan mertua adalah...hehehe...ntah camaner rasanya ye bila berkongsi rumah ni...lain orang lain perangai...yang mungkin semua tak sama pendapat ngan kita...tak sama perangai...yang kadang ade perangai yang langsung kita tak berkenan...tapi kak lady tak taulah camaner kawan yang duduk serumah tu boleh diam aje ye...kak lady tak boleh idup le camtu...boleh mati kutu dibuatnya...

RaFFLeSiA MeRaH said...

HAPPYIRFA,

bihtu nak wat camane, terima jer laa, x kan nak halau lak kan...apepun memang time akan x der mood, pakat duk meleser dlm bilik jer la, pasang radio kuat2, x pun tidoooooo....

KAKLADY,

tak penah yer kak? ader time sonok gak kak, ader gak time x sonok, tu pun x ramai satu umah, dulu2 lagi lerr sampai 6 org umah sy tu kak, cam kapal karam jer kalo sumer ader kat umah, nak2 pulak ujung2 minggu....

ween said...

adusss, memang sedeh bilakita nak pakai - lagi2 dahaga tengah memuncak tup tap gitu pulak jadiknya.. kalau susah sgt, lain kali kat tin susu tu mark pakai marker.. Yelah kan udah halal tu satu hal, dah kalau dah nak abis, gantilahhhh.. apokobondolah!!

Kaklong said...

salam,
tak kiralah ayat lintang pukang, tunggang terbalik.yg penting RM update entri tau..:D.

baru nak saran suruh letak notis warning kat peti ais tu, dah Hani sarankan hehe.

itulah kalau dpt kwn serumah yg jenis selamba aje, tak reti mintak izin.

alamak, napelah menu2 lauk kampung awak ni sodap2? akak ni dahlah suka makan..terliur dibuatnya.

cantiklah gambar tu

Anonymous said...

mmm saya x penah duk rumah sewa... tapi selalu gak dgr kawan2 merungut pasal masalah dok rumah sewa ni... lebih kurang cam kak rm cite la... cuma penah merasa dok ngan org lain masa asrama dulu je... :)

achik said...

ces... anon tu saya kak ;p

RaFFLeSiA MeRaH said...

WEEN,

wakakaka...nak taruk label name yerk...gud idea...nanti nak type name bebyk, nak tampal segaler maler rete beta kat umah tuuu...hohohoh...

KAKLONG,

takperla kak, sy sabor jer laa, sib baik x ramai yg perangai cenggitu, kalo 10 org nak layan, memang pakat hangkut barang ler cari umah lain...sedap memang sedap masakan kg ni..lupa tul nak amik gambor, kalo x, mesti akak terliur tahap serius...hehehehe...gambor tu dpt kat e-mail...

ANONYMOUS,

ni sape yerk...takder lak rgds cam si ila tuuu...apepun thanks komen kat sini...ooo, lum penah duk same2 bujang yerk? ikutkan aku ni pun x suker duk same2 bujang, duk ngan family lagi bagus, mkn minum pun terjaga...tapi nak wat camane, mak haku jauhhhhh, kg pun jauhhh...sob, sob, sob...

ACHIK,

anon tu ape yerk? jenuh duk pikir ape mende anon tu...kekekeke...

kakLuna said...

tak penah dok umah bujang..
tapi masa kat kampus dulu dok taman U..mcm2 perangai jugak..ada 3 bilik..tp 1 bilik tu kwn sama2 dorang je...payah nak buat mesyuarat rumah.

akumasihdisini said...

elok ko carik umah lain...dok sesorang...dari ko dok reramai tapi tak sehaluan...!

RaFFLeSiA MeRaH said...

AKUMASIHDISINI,

duk sensorg, tobat aku x berani nko...muehehehe...