22 February 2007

Firstime Gak Kena Tag....Konpius Jugak Laa....



tomey x foto arnab ngan kucing kat atas tuh? hehehe...saje nak share gambar ngan korg sumer...dari pagi tadi lagi nak hapdet blog x terhapdet gak, sampai baru x satni irfa duk msg tanyer takder org ke kat umah...hehehe, ingat dia dah sampai kat umah aku kat ampang tuhhh...lurus bendul tu aku nih, rupanye masuk blog aku tgk x update2 dari minggu lepas yerk...pehtu dia duk sibuk ngan citer tag tu pulak...memula x paham...duk tanyer dia, rupanye nak citer pasal diri kita ekk, mane yg kita suka buat, mane kita x suka buat...camtu ehhhh?? emmm...jap nak pikior...

PERTAMA - aku ni kalo korg nak tahu suka sgt siang ikan, x kisahlah ikan ape pun, lagi byk ikan tuh, lagi aku suka siang...nape tah, memang dari dulu lagi, masa kat kg dulu, kalo arwah tok aku balik pekan sehari bwk balik ikan, aku yg terkam dulu nak siang ikan tuhhh...ari tu masa tunang aku pun, aku jer yg ngadap ikan satu besen tuhhh...hehehehe...jgn gelak tau...

KEDUA - aku suka sgt dengan spesis kucing, arnab, anak harimau pun aku suke tgk, hehehehe...tomey sgt...kalo anak harimau tu leh mcm kucing tu, harus aku bela gak kat umah tuhh...hehehehe...kucing memang dari kecik aku suke pelihara sampai la skrg umah aku kat bandor pun aku bela gak walaupun kucing tu aku letak luar umah jerr, aku puas sgt bila dpt bagi mkn kucing2 nihhh...

KETIGA - aku penggeli lipas ngan tikus...rasa cam nak terbang jer bila nampak 2 jenis binatang nih...geli sesgt...kalo aku jumpa sekor lipas dlm bilik air, sampai abih satu baldi aku simbah lipas tu, sampai le masuk dlm lubang tandas tuh, kalo x berjaya, aku bagi dia betul2 lemas...kalo tak, aku x leh nak mandi....

KEEMPAT - aku x suker nangis depan org and aku x nak bagi org tgk aku nangis walaupun mak atau adik aku sendiri, ini pulak org lain...jgn harap tgk aku nangis, abih boleh aku sorok dari pengetahuan org yg aku menangis...agaknyer sbb buruk sgt muka aku nangis kot...hehehehe...melainkan kalo masa kematian, nak sorok camane kan....

KELIMA - aku suka kemas rumah, x suka sgt tgk umah bersepah, paling larat pun aku tgk 1 jam jer umah bersepah, pastu mesti aku paksa diri aku kemas umah tu, x kira lah kat dlm bilik tido aku ker, kat dapur ker, kat ruang tamu kerrr...tapi kalo kat kg aku x leh nak kemas betul2, takut mak aku cari barang dia x jumpa, so kalo kat kg memang kemas gitu2 jer laaa...lagipun balik kg aku ni rasa nak rehat jerr, paling tidak pun aku rajin duk kat dapur jer laa....kengkonon, hhuhuhukk, time rajin ler, kena time malas tu, jgn harap....

KEENAM- suka beli majalah, tapi jarang nak baca betul2, kdg satu dua topik dah simpan majalah tu kat rak buku...x lame tu, duk beli majalah lain pulak, tapi skrg ni dah kurang skit beli majalah, tah...mcm membazir pun ader, takat majalah mingguan wanita jer la aku beli, dulu2 segala maler majalah aku duk rembat, dgn hai nyer dengan urtv nyer, dgn media nyer...lum lagi masuk majalah wanita lagi, jelita lagi...last2 duk mcm tu jer majalah kat umah tu, bukan baca sgt pun...

okla...bolehla kot entry ni kan? irfa...lulus tak akak nih? hehehehe, cam peksa spm pulak dah....harap2 puas hati ekk, nak senaraikan sampai 10 pun rasa larat lagi ni...tapi dah syarat game ni nak 6 jerrr....so, sampai takat tu jer la yerk...hehehehe...seperti biasa, sebelum stop, mesti ader lagu...hihihihi...

Percayalah - Siti Nurhaliza

Suasana sepi begini
Panahan rindu menusuk hati
Tak mungkin kau sedari

Lantas ku titip puisi kasih
Agar gelora tidak merintih
Sengsara pun menyisih

Dengarkanlah suara hati
Moga dikau mampu mengerti
Cinta hadir tanpa ku rasa simpati

Percayalah
Kasihmu lama tersulam
Di ruang paling dalam
Terlalu jauh tak terselam

Ku akui
Dugaan datang jua pergi
Rela ku menghadapi
Dengan harapan suci
Doa bersemi

Kasih
Usah bak suria kau hadir
Persis ombak memukul ke sisir
Bimbang cinta terusir

Kerna rindu pastikan lahir
Airmata setia mengalir
Berjanjilah ia tak mungkin kan berakhir

30 comments:

happyirfa said...

kak rm..
ha oklah tu.tapi mana senarai nama org yg nak kena tag?

marlinabaharom said...

RM.. agak agaknya bleh tak ko amek kontrak siang ikan kat umah aku? nyampah betul lah bila setiap kali balik pasar kena siang ikan. maid aku kalo aku bg siang ikan, abis tawar ikan tu direndam asam & air garam!!

RaFFLeSiA MeRaH said...

HAPPYIRFA,

la...nak kena tag org lain pulak ker? nak tag irfa balik kang dah tentu irfa dah buat weird irfa sendiri, si luna tu pun dah buat, abih, nak kena pilih org yg lum buat la yerk...emmm, x yah la kot...hehehehehe...ni pemain paling x reti nak main game ni...soriii....

MARLINABAHAROM,

ye kerrr...maid ko tuh nak buat ikan pekasam tu sbb dia rendam dlm air asam ngan air garam, lagi best ikan tuh nko, fuhhhh...rasa nak buat ikan pekasam lak balik ni, hehehehehe...kalo nak ikat kontrak siang ikan umah nko, ko leh bagi 5 ringgit sekor ikan dak?? wakakakaka....

iEn said...

alahaai tomeiinyaaaaaaa.. geram!!

NBK466 said...

Rasanya TAG nie tidak required letak any song's lyric pung..he..he.he.. Jiwangs ler tuh..he..he.he

RaFFLeSiA MeRaH said...

IEN,

tomei kan...yg pasti tu bukan arnab ngan kucing akak...hehehehe....

NBK466,

hehehehe...saje nak bagi pepanjang skit...kira cam entry rojak lerr, ader kelakor, ader jiwang...tinggal lagi sedih jer lum lagi...

razlizahazleen said...

saya pun dah kena penyakit RM..letak lagu dlm n3..hehe..saya dah letak gmbr bucukk..RM bila lagi..(kira mcm tag gak arr..hahah)

s * h * i * m * a * h * z said...

yang PERTAMA paling best...
kak, kang bg alamat rumah, shima nak antar sebesen ikan yang blom siang ni.. kang dah siapa akak sms shima dtg amik.. hahahaha

akumasihdisini said...

pengeli lipas ngan tikus uper nyer...!

lindosh said...

bab siang ikan tu besh yerk.. suka bau ikan yg tgh hanyir tu tak? ngeh ngeh

RaFFLeSiA MeRaH said...

RAZLIZAHAZLEEN,

hang lagu omputih, aku letak lagu melayu no...bucuk kita?? tungguuuuu...lum ader gambor yg sesuai lagi...nak posing cam hang gak la nanti....muehehehe...

SHIMAHZ,

satu besen ikan, kira cincai upah 1 besen gaklah duit 10 ringgit bagi penuh yerk...kekekekeke...

AKUMASIHDISINI,

yup...itulah akuuuuuuu....

LINDOSH,

bau ikan tu biasa jer kat idung akak ni...tah la ekk, kepuasan dari segi ape pun x tau...nantilah akak kaji dulu.....

ezatulhaq said...

heheh aku suka kat ayat ko suka kemas umah dan tak suka umah bersepahtu, kalau ko dah tak der tempat nak kemas lagik , apa kata ko kemas umah aku plak .. kekekeke

Kaklong said...

salam,

hehe..first time tau ada org suka bebenor siang ikan..

Ina said...

Hehe kembar ke kucing dengan arnab tu? Klakar lah baca akak suka siang ikan. Kiter mmg paling tak suka kerja siang-menyiang apatah lagi ikan huhu. Bertuah la mak mentua org tuh nnt yer ;D Yang lain2 tuh sumer kiter lebih krg sama especially bab kemas rumah ;D

kakLuna said...

dlm byk2 tu...yg no.1 tu je sy rasa agak pelik..suka siang ikan ek..hehe...bertuah dpt menantu tau siang ikan..bukan senang tau kak..nak2 klu pegi umah mertua,jenis pisau dorang pulak x sama mcm kita selalu pakai...ha.kalau saya,surrender dulu la..sbb sy siang ikan pakai gunting :P

RaFFLeSiA MeRaH said...

EZATULHAQ,

lorrr...lame x nampak hang, nko nyer blog aku dah terhilang ri tu, tu pasal aku x add name ko, lagipun ko jarang sesgt nak hapdet blog ko tuhhh...penat tul aku gi umah ko, asyik bersawang jerhhh...ko nak suruh aku kemas yerk? boleh...satu jam 1 ratus, wakakakaka...

KAKLONG,

salam gak...kekekeke, 1stime yerk? tu lerrr...jadi habit tul...

INA,

bertuah yerk? insyallah...kot2 ader rezeki jadi seorang menantu...hehehehe...

RaFFLeSiA MeRaH said...

KAKLUNA,

dah 2 org kata bertuah jadi menantu mcm aku nih...hobi siang ikan ni pelik yerk? wakakaka....apepun sape yg bertuah x tahu la pulak...akak ker mentua yg bertuah...ehhh, mane ader mentua lagi laaa...lambat giii....

Honey MJ said...

RM, keja dapur yg paling akak boring is menyiang ikan! ayam bleh tahan lagi tapi kalu kena ikan air tawar cam keli ke..ish ish boring lah tapi kena wat gak sbb anak2 dan asben hantu ikan tu. mehlah datang rumah akak ambik kontrak siang ikan cam marlina tu cakap..dpt xtra income ye tak? kihkihkih

RaFFLeSiA MeRaH said...

HONEY MJ,

hishhh...ramainyer yg offer aku amik partime siang ikan, hohohoo...nak terima ke tak ni yerk? jap yer...nak pikir2 kan, kiraan gaji camane pulak yerk? kalo takat singgit sekali menyiang, x nak laa...wat kasar tgn RM jer...hehehehe...

13may said...

oh! lagu rupanya kat bawah tuh...
ingatkan nak TAG siti nurhaliza...

hehhe:))

Kak Lady said...

Bab siang ikan tu samalah dengan anak kak lady Huda tu...kalau ayah dia balik pasar ...berebut nak menyiang ikan ngan kak lady...suka species kucing tu akak le...rasa-rasanya akak anak beranak penggeli lipas....geli sebab takut dia hinggap kat tempat yang tak patut...

Sunan_Jati said...

wah.. peminat no 1 cik ct rupanya...

kemat said...

banyak2 ikan, ikan apa paling susah nak siang..nie biukan teka teki..tapi sajer ngengada nak tanya..heheh

ILA said...

owhhhh..prangai no 2 & 6..lebih kurang sama jer..dgn prangai org yg sdang tulis komen nie..:p

edyan7 said...

suka siang ikan? wah...best nih... nanti yan antar ikan sebakul kat akak untuk disiang ye! selamat jari jemari yan yang halus mulus ni...muahssss... ...ahaks!

Tok Ketua said...

tumpang lalu

RaFFLeSiA MeRaH said...

13MAY,

hehehehe...taik kucing hang aku nak tag ct...debusssssssshhhh, hambik nko...(lebam ker?? cian, cian.....)

KAKLADY,

laaa...ye ker same ngan anak akak? hehehehe...ader gak geng rupanya...ha, kucing pun akak suker yerk...bagus kak...

SUNANJATI,

peminat nombor ke bape dah x tahu dah aku nih....tah2 yg ke 1000000000000000...wakakaka...

KEMAT,

ikan jaws kot...ahaks....

ILA,

ye kerr...yessss, geng aku rupanyer dia ni...

EDYAN7,

meh2...antarlah sebakul ke dua bakul ker...tapi duitnye pun mesti berbakul bakul gak tau....heheheh...

TOK KETUA,

nak lalu hari2 pun boleh tok ketua, melawat kawasan yerk?? muehehehe....

cikdinz said...

koleksen majalah yg ada tuh dah bleh buat meniaga kat pasar malam.

RaFFLeSiA MeRaH said...

CIKDINZ,

haáh, betul sgt...tu syg nak buang tuhh...sesape yg sanggup nak tolong jualkan sila2 la dtg umah yerk...muehehehe...bagi free jer...

meera said...

RM,
ni aku bawak ikan 1 tong tolong siangkan bulih? muahahaha....

pelik arrr ko aku paling nyampah nak siang ikan... tapi terpaksa buat gak.. selalu aku cakap kat kucing aku... 'joyah... nape takmo siang ikan2 tu... maksu balik keje boleh terus masak je... ni tak tau mintak makan je' maka si joyah pun hanya mengiau sahajan... hehehehe