29 January 2007

Uwaaaaaaaaaaaaa...Aku Dah Kehilangan.........

Korg jgn terperanjat lak baca tajuk entry aku kali ni....takder kena mengena dengan citer aku sebelum ni, wuishhh...x terlintas pun kat ati aku nak kehilangan sesape dlm hidup aku, termasuklah korg sumer...ur are always my mind...citer pasal kehilangan ni, hanya sorg jer member blog aku yg tahu...puan luna kita...hehehehe, tgh chatting ngan dia la ari tu...tetiba benda ni terjadi....kengkonon mintak tolong ngan dia...tapi yerlaa, kdg2 kita terangkan kat chatting ni payah gak...susah nak paham, tapi aku memang x paham camane nak betulkan balik benda ni...sampaikan kwn aku cikgu tu jenuh nak pahamkan ape kehendak aku...dia ckp penerangan aku kabur sesgt walaupun aku keje di jabatan yg terang benderang...muehehehe...

Eh2...menceceh lak aku ni...citer dia cenggini, masa aku nak sign in ri tu, tetiba lak pihak blogger (muehehehe...) mintak aku renew blog aku ni, suruh daftar kat blog baru, kira update ataupun upgrade la ni...aku pun biasalah, nak gak pembaharuan dlm dunia blogger ni...naklah canggih skit...aku ikutlah segala maler aturan, segala maler arahan...jeng jeng jeng...dah siap...alaaa, x der la beza sgt ngan blog aku yg lame...emmm, pikir2 nak tukar background laa, asyik kaler kuning kunyit tu jerr...kali ni nak buat background kaler putih lak, nanti leh taip mcm2 kaler...aku pun dengan gatal tgn nyer klik kat template, pick new...and seterusnya choose background kaler putih ni...ok...dah siap...alamakkkkk, mane name kengkwn aku?? ha sudah...ilang dah list name ni...online kat meebo, tgk2 kwn aku si azam tu x online pulak, aiseh...sah2 benda ni x leh nak settle gak ari jumaat tu...emmm...duk godek2 gak kot boleh...last2 sampai ke sudah x leh nak buat....

So, tadi dah mintak tolong ngan cikgu aku tuuuu...x tahu laa bila dia nak betulkan blog aku ni, almaklumlah pepagi ni cikgu sibuk mengajar anak murid, aku paham tuuu...korg2 yg tahu nak tolong aku mintak2 ler tolong yerk...camane nak letak list2 name2 kat blog aku ni...aku tahu nak letak kat mane dlm template tu, tapi tang mane nak selitkan name tu yg aku x tahu, bila dah ader satu dua address blog kengkwn, aku dah leh ikut langkah seterusnya...tapi kan, ari ni aku bukak blog baru aku ni, ader la kecanggihan skit, nak upload gambar pun senang, nak tukar font pun senang...emmm...ape lagi yerkkk...pendek kata boleh laaa...okla, takder aper nak citer....sabtu x gi mane, smlm gi sepang umah mertua adik aku, balik tu singgah umah mak sedara kat puchong, pehtu singgah jenjalan kat tesco ampang beli baju tido (cute...aku puas hati beli baju tuuu...harga 16 ringgit jadi 11 ringgit jer) siap terus pakai x sempat nak basuh dah...sib baik x kurap pagi ni....wakakakakaka....

20 comments:

Purpleheart said...

Rm,
sue pun pernah kena kes macam tu gak. Meraban cari balik nama kengkawan punya link, masya Allah masa tu memang tangan tu gatal tahap maksimum. Tak pe, slow2 beb.. tak wat salah tak le kite blajo, kan?

Anonymous said...

he elleh..ok sikit tu..
rasanya sya yg tahap teruk..siap 1 blog hilang(yg skrang ni 2nd blog)hilang sgala knangan..adeh...

rgds.ila
(pssttt..curi2 intai blog org nie..hehek:p)

Kak Lady said...

RM...akak pun kene malam semalam...konon2 nak upgrade template...sekalik buka blog...abis ilang semua strawberry...sebelum buat aper2 akak dah save old template...tapi tak boleh jugak...godeh punya godeh...rupa2nya kat bawah template baru yang dia beri kita tu...ade tulis...revert to classic template...seb baik ade....serik dah takmo godeh2 lagik....

kakLuna said...

aha...betul tu kakLady, saya nk citer psl 'revert to classic template' tu la kat kakRM, tapi saya lupa :P

Yatie said...

takpe ... make mistakes and u will be more perfect ... kalau ko ada yg tak paham, aku bleh tlg .. aku pun takde keje nieh .. haahahh ...

anyway, kalau rajin, jengah2 le blog aku at //zetty040904.blogspot.com ... saja je nak wat promosi .. dulu2 cuma invited friends aje bleh nak masuk .. skang nieh aku tak kisah dah sapa2 pun bleh baca kalau nak .. so lagi skali aku offer pertolongan aku kat ko nieh .. hehehhe ..

Masy said...

baju tido kat tesco mmg mencabar kewibawaan. aritu sy dpt baju tido yg lawo pade pandangan mateku ini, regenye dlm rm5 je kat tesco. lalalalalalalal suke banget!~

13may said...

tido tak pakai baju lagi best.....hahha:D

cik pudica said...

ala.. jgn sedey kak
meh la dtg blog saya kak..
ekceli my primary blog @ http://nagacute.blogsome.com
dtg la.. sila2

kaklong said...

salam,

siannya..jenuh nak menaip balik nama blog kengkawan ni. so, kena slow2 buat balik ni..

bestnya duit tgh banyak dlm tangan, sedap membeli :D. ni tak sabor ada kerja gak ni hehe

happyirfa said...

kak rm..
irfa penah kena camtu.
sib baik MR tolong.kalau tak nagis tak berlagu.so irfa punya blog tu canti ke tak cantik semua mr yg buat..he he sampai bila pun x pandai kalau asyik org buat.

irfa pun ada citer psl baju tido..
tak pernah hayat hidup beli baju tido seksi..beli kat leno.
yg best sbb abang cakap cantik..pasan kejap.

RaFFLeSiA MeRaH said...

PURPLEHEART

memang meraban pun ptg jumaat tu, rasa nyesal x sudah duk wat pandai sgt, memang jenis x sedar diri ni, ingat terror benor...

-----------------------------------

ILA

lorr...ilang terus, tu delete amende tu...2nd blog takder address ker? so...x leh nak wat kunjungan balas....

-----------------------------------

KAK LADY

lorr...ye ker, ramai yg jadi cam sy gak yerk...ingat tgn sy jer merenyam...heheheh...sib baik akak terror dari sy...boleh gak dpt balik....sy langsung terbongeh blog x der kerusi meja, karpet pun dah ilang...pakai tikar getah jer skrg ni...muehehehe...

-----------------------------------

KAKLUNA

revert to classic template?? apeh tuhhh? maleh nak cari lah, nanti godek2 terus ilang blog, baru dia....haru biru...

-----------------------------------

YATIE

betul tu, kita kalo x buat silap kita x kan sedar...dah masuk dah kat blog ko tadi...baca komen selanjutnya kat situ yerk...

-----------------------------------

MASY

baju tido 5 ringgit? ko biar betul, seluar pendek tu ker? muehehehe...

-----------------------------------

13MAY

ko memang tetiap mlm mcm tu yerk? seksi gituuuu....

-----------------------------------

CIKPUDICA

rasa2 cik pudica kita ni lagi sedey, akak ok jerr...tadi dah masuk blog cik pudica...dah komen dah pun...tunggu member betul kan jer ni blog kita yg punah ranah ni...

-----------------------------------

KAKLONG

tu lerr...nak tulis balik pun dah x reti ni, takperlaa...ptg ni kalo kwn tu free dia tolong betulkan balik....kalo tak jenuh masuk blog org dulu nak komen kat blog kengkwn sumer....tapi upgrade blog baru ni ok laa, laju skit dari blog lame...

-----------------------------------

HAPPYIRFA

ye kerr...nak mintak tolong kat MR pun rasanyer dia dah off kat blog ni, dah sampai bulan kot dia...tgk blog x update pun lagi...ataupun dah bercuti....

Anonymous said...

Rm,yg kita citer tu pasal my old blog ler..
blog yg skarang masih ada lagi..
kal.hilang lagi skali..alamat mraung gamaknya ..hehek..

peace!
wt regds.ila

lindosh said...

bengong sket blogger beta neh... pastu susah je nak tuko templet smer.. smalam pon saje ngeditlain.. pastu boleh plak dia ilang yg lagu lirik smer tu.. sakit jiwak.. smalam ngadap blog berejam nak kasi ejass.. mau nangisssss!! btw kak rm.. silaa link kan balikk yer smer tu ekekeke wat pelan2

RaFFLeSiA MeRaH said...

ILA,

jgn ler meraung beria sgt cik oiii, buruk rupa tu nanti...hihihikkk...

-----------------------------------

LINDOSH,

ko pun gatai tgn gak yerk...konon2 sumer ni duk tunjuk terror la yerkkk...tapi cam rasa x bersyukur dgn ape yg ada jer kan...x baik tul....tapi kita nakkan pembaharuan jer, x gitu??

meera said...

salam,
selalu apa yg saya buat kalau nak tukar template, saya akan copy dulu coding template lama tu kat notepad. Lepas tu baru tukar template baru. So ada backup, semua link takkan hilang nnt copy je.

so skang kenalah buat manual, kutip balik link kengkawan pastu masukkan kat LINKS tu...

salam perkenalan

akumasihdisini said...

ooo macam tue ruper nyer masalah ko...ingat kan besar sgt laa masalah nyer...bak sini nick ngan password... bior aku yang betul mana2 yang patut...blog maniq tue pun selalu gak aku yang jadi engineer...lain kali klau nak ubah template... pastikan langkah2 keselamatan telah diambil...copr dan paste template ko kat words supaya biler ko dah ubah template...ko bleh copy paste balik ke template ko...kan senang macam tue... tak perlu lah setiap kali ubah template kena buat semula semua perkara...kan nyusahkan ajer...cepat emailkan aku nick dan password ko...!

RaFFLeSiA MeRaH said...

MEERA,

tu laaa...dah tukor tu baru tau, baru diberi penjelasan bab ni, x guna dah pun...hehehehe...

-----------------------------------

AKUMASIHDISINI,

adik aku bagitahu aku masa aku dah tukor template, nak wat camane, nasi dah jadi bubur, ape lagi, mkn jer la bubur tu sampai licin, ko tolong aku yerk...ko e-mail aku dulu, sok aku gtahu ko segala maler aku nyer blog...nikname ngan password ape sumer...ri ni x sempat dah kot....x perlaa, wat masa ni aku tgk ler dulu blog aku yg x serupa blog tuuu....huhuhu...

Leeds Al-Malique said...

aku upgrade ke new blogger, byk komen kawan2 yg sblm ni ader gambar, terus jadik anonymoussssss uwaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!

cedihnyeeeeerrrrrrrrrrr!!

Iman Mawaddah said...

Lahaiii..ingatkan apo la yg sedihnyaa..bikin suspen je hehehe...tarik gear reverse kat air mata ni balik hehe

RaFFLeSiA MeRaH said...

LEEDS,

wekekekekeke...ko pun same gak yerk, aku jadi camtu gak nko...dah anonymous tu alamat x leh klik la kat blog depa...uwaaaaaaaa, aku tumpang nangis....

-----------------------------------

IMAN MAWADDAH,

suspen jer yerk...itulah citernyerrr....