05 January 2007

Khidmat Pesanan Ringkas @ SMS

Dua hari ni ingat nak update blog, tapi keje lak byk…pehtu borak ngan member2 chatting, yerlaa, minggu lepas jer byk citer nak citer tapi intenet problem kan…so, acara update blog pun tertunda la sampai ke hari ni…nak upload gambar pun x leh kat blog skrg ni…adehhh, dah ader kamera digital, dah ader byk gambor nak letak, intenet lak wat hal…ape ke nasibnyer yerk…jenuh aku try, dekat 1 hari 1 malam aku cuba upload, langsung x boleh…maybe line lum betul2 ok lagi kot, sbb tgk kat paper kelmarin katanyer 2 minggu kena amik masa nak betul2 kan ape2 yg patut…takperla, sabor bebyk yerk…time ni aku rehat ni…biasalah, jumaat kan waktu panjang, utk org2 kerajaan laa, for private opis cam ari biasa jer kot…ape nak citer yerkk, aku pun dah blurrr sebenarnya, tadi ingat nak copy e-mail jerr, tapi cam x best jer…bukan aku jer yg rasa x best baca blog yg di copy ni…org lain pun aku rasa x suker baca, kdg2 e-mail yg di copy tu kita dah penah terima, kita dah penah baca…so, baik aku create blog yg betul2 fresh, blog yg kuar dari hati aku sendiri, dari pemikiran aku sendiri….

Nak citer pasal aper yerrk…rabu depan mak aku dah nak balik, insyaallah, ari selasa mlm tu aku reramai akan pegi KLIA jemput dia…pehtu mungkin rabu sampai ke ahad tu aku cuti, dah isi borang cuti dah pun, tinggal bos jer lum lulus…tapi alhamdulillah kat opis aku ni x penah cuti x lulus lagi…janji cuti yg aku amik tu cuti aku sendiri, bukan aku kebas cuti org lain, muehehehe…tahun ni dpt cuti 25 hari…pehtu campur cuti tahun lepas ader la 30 lebih cuti aku…byk kan? kwn2 yg keje swasta sumer kata cuti aku byk…best sgt2 kata diorg…emmm…bolehlaaa, dah 11 tahun lebih aku keje ngan kerajaan, dah biasa dpt cuti mcm tu, sebelum cukup 10 tahun keje kitorg hanya diberi cuti 20 hari, tapi bila kita dah berkhidmat ngan kerajaan lebih 10 tahun baru lah cuti kita ditambah ke 25 hari utk setahun, tu memang prosedur keje ngan kerajaan…tapi cuti ni pun ikut gred jawatan gak, makin tinggi jawatan, makin byk cuti tahun…aku ni bukan golongan pegawai, just golongan sokongan jerrr…byk tu jer la aku dpt cuti pun…tapi aku syukur sesgt, tu pun dah kira byk….idea dah abih laaa…nak wat camane ni, tolon, tolon…muehehehe…keyla…korg baca kata2 kat bwh ni yerkk, memang aku langsung x der idea skrg ni…tgk minggu depan kot2 ader citer menarik…ni antara sms2 yg aku terima dari org2 yg nombor dia ader kat dlm hp aku…hikhikhikhik….tapi bukan dari busyukkk aku tau…dia nyer sms privacy skit, kwang kwang kwang…ader kengkwn aku bagi sms2 ni suruh bagi kat busyukkk aku…tapi ader separuh aku dah penah antar kat dia, ader jugak yg aku lum antar…..


Tataplah mataku didalam matamu, kita xkan berpisah walau sering berjauhan, sentuhlah hatiku disudut ruang hatimu, usaplah batinku disudut batinmu, telah kuserahkan segala rahsiaku…jejaklah arahku disepanjang arahmu, kuncilah gundahmu disetiap kejujuranku, pastikan bersama sehingga ke akhirnya…

Jika ia sebuah cinta, ia tidak hadir dengan permintaan, namun ia hadir kerana ketentuanNya, jika ia sebuah cinta, ia tidak hadir dengan kemewahan dan kebendaan, namun ia hadir kerana pengorbanan dan kesetiaan…

Kalau abg bace sms ni, abg SUKA syg, kalau abg padam, abg RINDU syg, kalau abg balas, abg CINTA syg, kalau abg x buat ape2, abg MILIK syg…ape abg nak buat?? Mueheheheh….(kelakor jer sms ni)

Dlm hidup kdgkala kita lebih byk mendapat apa yg tidak kita ingi dan ketika kita mendapat apa yg kita inginkan, akhirnya kita tahu bahawa apa yg kita inginkan itu kdgkala tidak dpt membuat hidup kita menjadi lebih bahagia…

Takde musuh yg xdpt ditakluki oleh cinta, xde penyakit yg x dpt disembuhkan oleh kasih syg, xde permusuhan yg xdpt dimaafkan oleh ketulusan, xde kesulitan yg xdpt dipecahkan oleh kesabaran, semuanya dripada sesuatu yg paling lembut dlm diri kita, iaitu HATI…

Cinta amat mahal takrifnya, itulah fitrah tuhan kepada hambanya, cinta tidak hanya tertulis pada perkataan, ia juga xdpt dilihat pada zahirnya, kerana cinta itu satu tanggungjwb, dimana wujudnya kesetiaan dan kejujuran didalamnya. Ingat pada yg satu, jujur pada yg setia, setia pada yg kasih, kasih pada yg rindu, rindu pada yg menyayangi. Cinta xkan dtg tanpa dicari, cinta juga xkan dpt tanpa memberi, tapi mencari biarlah pada yg sudi dan bukan meminta pada yg simpati…

Selalunya org yg kita syg suka membuatkan kita teruji, selalunya org yg kita syg suka membuatkan kita terkeliru…selalunya org yg kita syg syg membuatkan kita terkilan, selalunya org yg kita syg suka membuatkan tahap kesabaran kita menipis dan selalunya org yg kita syg suka membuatkan ianya hadir bila memerlukan dan pergi tanpa meninggalkan pesan….

18 comments:

happyirfa said...

hai kak rm..
akhirnya..dah dapat komen..
kita keje kat M*S ni utk gred b mcm irfa yg berkhidmat dlm 8 tahun baru entittle 16 hari cuti,kalau nak cuti lebih potong gaji..
harap dpt keje gomen tahun ni gak..

Anonymous said...

boleh dak nak copy paste SMS 'Abg' tu...cam menarik je...hehe

RaFFLeSiA MeRaH said...

happyirfa : nak kena potong gaji yerk...adehhh, tu yg akak x tahan tu, gaji potong wat pinjaman pun cam geram jer x abih2 bayor lagi nih...muehehehehe...

kakluna : amiklah...nak send kat bucukkk dia la tu, kan luna kan?? org yg baca sms tu mesti cam x tahu nak wat aper kan?? muehehehe...

Masy said...

11 tahun dah keje gomen??stat umo bape ni kak?

RaFFLeSiA MeRaH said...

masy : start umur 20 tahun...lame kan??

ezatulhaq said...

bestkan kerja kerajaan ni,aku tahap cuti 16 hari jerr tu la cuti tuk study leave , raya, dan lain-lain lagi.Bila la nak merasa kerja gomen ni,tiap kali mintak selalu tak dapat

RaFFLeSiA MeRaH said...

ezatulhaq : emmm...biasalah kan, swasta dpt cuti 16 hari jer setahun, tu laa...kalo lum umur 30 ok lagi nak mintak gomen, tapi kalo umur dah nak masuk 40, cam rugi jerr nak mintak, melainkan kalo pegawai...gaji tinggi, takat kerani tu memang lambat la nak tunggu gaji naik...

Anonymous said...

menarikla kolek sms tu.. buh la byk lagik.. nak copy
erk... sori.. kita main redah je.. salam kenal ye tuan rumah :)

Kak Lady said...

Amboi...kata kata dlm sms tu bukan main munga-munga...jiwang jiwang lagik...hehehe

maklang said...

salam...

maklang kerja dapat 20 hari cuti, carry forward 3 hari, dapatlah 23 hari!

patutnya kena selaraslah kan, baru best!

Anonymous said...

wah bermadah2 lak akak kite neh kan.. tapi madah centa2 tu besh.. mmg lumrah begitu kan.

Anonymous said...

tangkap leleh...wa cakap lu:p

Anonymous said...

salam,

mmg ponek jadi ajk majlis...

Anonymous said...

salamm,

alamak.silap tulislah.

sori ya RM..bestnya dpt cuti lama.

pastu nak amik mak kat airport lak tu..akak dah merasa debaran menunggu mak balik haji ni, mmg excited giler2

elly said...

fuhhh....byk jugak citer ko aku terlepas....takpe nanti aku baca slow2...

RaFFLeSiA MeRaH said...

shimahz : thanks lawat sini...nak letak bebyk x larat lak org nak baca, muehehehe...

kaklady : hihihihi...jiwang yer kak, karat ke berkilat??

maklang : hehehehe...tu la, kena selaras, ingat org jawatan tinggi jer yg nak cuti lebih ye dok...

13may : ko meleleh tang mane tu weiii, tang idung ker tang bwh tu...muehehehe...

kaklong : waaaa...dah tukar id yer kak syikin? kenal tgk gambor bunga tu jerrr...tu laa, x sabor nak jumpa mak ni...mak pun mesti x sabor nak tgk anak dia kan...

elly : ader ko muncul yer elly? apepun aku paham keje ko skrg camane...apepun time kasih tinggal gak jejak walaupun secoit...

Anonymous said...

syabas......best bangat ko nyer ayat......aku rase ko ni ade bakat menulis le.....tak nak cuba ke.....
psst...cam kenai je sms tu....hehhehe
Rinde JB

RaFFLeSiA MeRaH said...

Rinde JB : menulis? wakakaka...x minat, membaca leh laaa...takat suker tulis blog ni lepas ler utk aku nak bagi aku puas, nak bagi org tahu citer aku sesikit...sms tu memang ko punyer, aku tolong promotion...hihihik...