08 January 2007

Aku Yang Tengah Rajin....



Ha...ni nak try boleh upload ke belum gambor kat blog aku ni...harap2 dah boleh laa, tapi slow sesgt, takperlaa...kat paper kata intenet pulih sepenuhnya 21 Januari 2007, kena tunggu seminggu lebih lagi la nampak gayer nyer...sabtu x gi memaner...tetiba jadi rajin lak aku ri sabtu tu...gambar atas sekali tu lauk ikan kekek masak sambal...bunyi cam kelakor jer, ikan kekek mak iloi2...muehehehe...adik aku gelakkan aku bila aku gtahu dia aku masak sambal ikan kekek beli ngan aya jual ikan kat bwh tu...memula aku duk tanyer aya tu, dia kata ikan kekek...tak penah hayat lak aku makan ikan kekek ni...jumpa pun x penah lagi seingat aku, penah dengar kat lagu jer name ikan kekek ni...gambar atas tu cam x bape clear sgt bentuk ikan tu kan...tapi tu laa...ikan tu bih kurang cam ikan bawal gak...tapi saiz dia lagi kecik, pehtu isi nyer ader secoit..tulang jer lebih....dekat 3 kali round aku mkn nasi ari sabtu tu, tu pun aku dah peragih kat adik aku dekat 5 ekor....
Pehtu gambar yg bwh tu aku buat bubur jagung...jenuh aku duk perabih dari ari sabtu tu sampai mlm td...tu pun aku dah bagi adik aku satu tupperware...maklumlah dekat 10 biji jagung aku beli, sumer aku buat bubur...mueheheh, mcm nak kenduri pulak...memula aku cam maleh nak pelawa member umah aku tu...pagi ahad tu hangin aku satu badan, korang bayangkanlah...dlm kul 7 tu, pas aku smbhyg subuh, aku ready la duk bagi kucing aku mkn, pehtu dia bantai gelak2 kan aku...dia ckp ape korg tau...hehehehehe (ni gelak cam mengejek la)...(sambil dia bukak peti ais aku tuuu...) aaaiii...susah ader anak2 ni...amboiii, dlm hati aku berani dia perli aku...aku pun sambil mata aku dah berpinor tgk dia tu...aku jwb, eehhh, skrglah kena praktis, nanti dah ader anak senang, diam dia...pehtu malas aku nak layan, aku masuk bilik, kemas ape yg patut kat bilik aku, kuarkan paper letak kat ruang tamu...dia perli aku lagi...amboi bertungkus lumus nampak...(bertambah membakar darah aku minah ni), pehtu aku diam, maleh nak jwb...aku sms adik aku, aku citer kat dia...minah ni pagi2 lagi bagi aku hangin satu badan...sumer benda aku buat, abih ditegurnya...kalo dia wat ape2, x der hingin aku nak amik tahu...sib baik jer fiance aku skrg ni abah dia tgh sakit, kalo tak, harus aku ajak dia kuar gi menginjang satu ari tu (menginjang ni bahasa bih kurang gi kuar jenjln la kalo korg x paham yerk) haa...geram tul aku kalo org bz body ni, setiap gerak geri aku sumer dia nak tegur...
Ada sekali tu, masa aku gi teman fiance aku gi sg. wang sebelum raya ri tu, aku balik2 umah tgk dia duk tepi pintu bilik dia sambil potong kuku, pehtu aku sajer la duk tegur, wat ramah aku la kan...aku ckp...eh, dah ader balik dah kak ina (dia memang sabtu selang2 dia keje), dia leh x menjwb korg tahu tak...hishhh, nak kata pekak, suara aku dah tentu kuat...x lame pehtu aku tgk dia rapatkan pintu bagi nampak skit2 jer, aku tgk terbongkang dia baring atas katil, aku citer kat adik aku...adik aku ckp, dia jeles tgk ko tgh bahagia...wakakakaka...leh jadi gak yerk...sbb sebelum tu aku citer aku gaduh ngan fiance aku...tetiba leh kuar berdating lak, muehehehe...tahla...ngan dia takat aku citer boleh laa...nak dengar nasihat dia, dlm 10 tu, leh pakai 3 jer kot...dia ni jenis ego terlebih skit, kalo korg nak tau...leh dia nasihat aku camaner, kalo aku, lantak lerr nak merajuk ke hape, nko nak aku, pepandai lerr ko tipon aku balik, ambooiiii...egonyerr ya rabbi...kalo aku nak citer pasal diri housemate aku sorg ni, panjang weiii, nanti2 lah kita bukak topik bab mengumpat lak yerk...minggu2 depan kerr...boleh gitu?? muehehehe....tungguuuuuuuu...

18 comments:

Anonymous said...

oh..itu ke namanya ikan kekek...selalu dok beli, kami panggei bawal kecik je :P

kasutVINCCI said...

ikan kekek kv selalu masak 'ketuk serai'. Hehehe

RaFFLeSiA MeRaH said...

kakluna : ooo...ye kerr, patutlah cam ikan bawal, ntah aya tu kata ikan kekek, du percaya jer laa...

kasutvincci : ooo...ye kerr, tapi RM pun taruk serai gak dlm sambal tomis tuuu...resepi sendiri jer tu, rasa pun bih kurang jer, sedap pun yerk, x sedap pun yer...mueheheh...

Masy said...

selama ni mkn x tau lak nama dia ikan kekek.. hehehe

ikan kekek dah jmpe, mak iloi2 bile le nk jumpe ek kak?muahahahahaha

org pon jeles jugek kak tgk org len hepi2 dgn kapel tp xde laa smpi merusakkan hubungan dgn mmber hehehhe jeles suam2 kuku je hiksss

RaFFLeSiA MeRaH said...

masy : wakakaka...mak iloi2 yerk, nanti akak tanyer aya jual ikan tu kot2 dia tahu kat mane si iloi2 nyer...emmm, patut kita doakan kebahagiaan para2 couple ni kan, hihihihi...jeles suam2 kuku takper, alaa...lum time nak ader couple, dah ader couple nanti, mesti suker tgk yg lum ader couple dah bercouple...muehehehe...belit2 lidah aku nak baca....

ezatulhaq said...

rajin jugak ko mengerjakan ikan kekek tu,nampak mcm sedap . tapi kalau ko anto umah aku lagik sedap!! heh heh heh

RaFFLeSiA MeRaH said...

ezatulhaq : rajin ler sbb aku x penah rasa...mane aku nak korek alamat umah nko..ko ingat umah ko sebelah aku umah aku...mueheheh...

Suri Rahsia Abang said...

isk.. ni dapat la sikit saham mengumpat housemate ni. muahahaha..

Anonymous said...

Pehhh...sedapnya....nak resepi ikan kekek bleh....wahahahhaha, bubur jagung tu aku dah reti...Blaja2 la dr skrg, sok dah jd bini org senang.....ikat laki ko tu dgn air tangan ko...muehehehhe
Rinde JB

Anonymous said...

salam,

oh..bawal putih kecik tu ya..

mmg susah dpt housemate yg tak senang ngan kita, teringat exhousemate dulu, dia tka leh tgk org lain ada pakwe, dia jeles semacam..

banyaknya bubur..sampai 10 tongkol jagung..hehe, kalau akak buat anak beranak pun tak sampai 5 tongkol hehe.

RaFFLeSiA MeRaH said...

surirahsiaabg : hehehe, tu la pasal, tahap geram dah, x kira, nak citer gak kat sini...

Rinde JB : yer la tuuu, nantilah aku basuh tangan aku buat air teh, bagi abg aku minum, muehehehe...lagi dia berkepit x nak cenggang2 lak ngan aku....muehehehe...

kaklong : cam x biasa lak panggil kak long sbb dah biasa panggil kak syikin, hehehehe...aáh, bawal putih kot, tah...ingat bawal ngan kekek lelain ikan...tu la, housemate rupe itu lak dpt, tapi kalo tgh ader bf, suker benor, asyik nak citer hal bf jer manjang...manusia2...

jagung tu memang byk, satu periuk besor...beli ri tu 5 ringgit jer tapi byk sgt...maleh nak rebus, buat bubur jer la sumer...

Anonymous said...

ikan kekek?? MR pun first time dengar....hehehehe...agaknya minah tu jeles la tu...

RaFFLeSiA MeRaH said...

mamarisyia : haa...tu laa, memang smgt nak cuba rasa ikan kekek tu, rasa2 biasa jer pun, hehehehe, memang kes jeles la tu kot...

Anonymous said...

ikan kekek ae.. shima panggei ikan kekisi.. kalo dpt ikan baru, fuh.. mak mentua lalu pon tak perasan.. hehe
da lumrah kalo dok serumah ngan org yg bkn family kita, ade je perangai alien yang dibawanya.. buat derk je la... jeles-menjeles pon perkara biasa...

Sunan_Jati said...

wah ikan kekek... 1st time tgk... hehheheh!

RaFFLeSiA MeRaH said...

shimahz : ooo...kita ikan kerisi lain tau...hehehehe...perangai alien yerk...

sunanjati : aku pun 1stime tgk..tapi diorg2 ckp bawal kecik, bawal putih...ntah...aya tu sajer bagi aku excited nak beli kot...

happyirfa said...

a'ah..saya pun panggil bawal kecik gak..srg baru tahu tu ikan kekek mak iloi2..

saya ingat housemate akak tu jeles tgk akak bahagia..boo layan jer org camtu..buat sakit jiwa.dulu saya pun kena gak camtu masa bertunang ngan hubby..akak house mate macam tak puas hati jer.

RaFFLeSiA MeRaH said...

happyirfa : hehehehe....ramai rupenyer org yg spisis housemate akak tu jugak, yerk....