30 January 2007

Kenangan Mengusik Jiwa...



sejak blog dah lawo skit ni kan...memang smgt aku nak publish entry baru...hehehehe, ari ni jer dah 2 entry lak aku publish, keje aku langsung wat bodo jerrr...takper, sok aku sambung wat keje aku tuhhh...x pun sat2 lagi laa...x pueh lagi ni...haa, kat atas tu haku tauuu...x cun pun...gambor atas sekali tu tahun bape aku pun x hingat sgt laa...masa tu gi jenjalan kat cameron highlands...1stime pegi masa tu, dan sampai la ni memang x penah sampai sane dah pun...sonok gak sesekali lawat tempat sejuk camtu...tido hotel kat sane memang x guna la air sejuk, memang air suam la pagi ptg...tido pun tak pasang aircond, kalo tak keluuuu....biru gigi ngan lidah, muehehehe...gambor ni snap dari gambor lame...gambor bwh tu pun gambor snap dari gambor gak...biasalah, kamera canggih aku ni lum wujud lagi....kalo tak, memang beratus gambor ler aku berposing gi sane dulu...adehhh...bila la nak pegi lagi yerkk...emmm...

Satu lagi tempat sejuk aku penah gi genting highlands...ingat lagi aku pegi bulan 4 ri tu...pegi ngan bucuk aku lerrr, ingat lagi, time aku pegi tu musim ujan...ketaq gak lutut naik keter naik sane...kalo korg ingat ader satu kes bulan 4 tu pasal tanah runtuh tgh jalan nak naik genting, tapi x der sape2 yg cedera...haa...masa tu aku baru jer 2 hari pegi sane...mak aku punyer syukurnya x dpt nak citer laaa...sib baik x kena time aku pegi tuuu...fuhhh, tarik napas aku jap bila tgk berita kat tv masa tuuu...aku rasa genting ngan cameron bih kurang sejuk dia, beza dia genting byk tempat main nak banding cameron tuhhh...aku main ape?? x main ape pun...sbb masa tu kan ujan, memang aku pun x nak...sempat masuk umah salji jerrr...tu pun abg aku paksa...ikutkan nak jenjalan jer kat situ...yg harunya dia paksa aku naik pelampung gelongsor kat dlm tuuu...adehhh, x dpt lupaa tul...aku x nak, dia paksa, aku x nak dia paksa...last2 dgn hati terpaksa aku tuhhh...ikut jer laa, rasa nak nangis masa tuuu...dahlah aku ngan dia baru kenal masa tuhhh, wat malu aku betul...yg lagi cam org tongong korg nak tau, dlm umah salji tu boleh pulak dia pegi beli aiskrim, nak mendajalkan aku betul lerrr...tapi bukan dia jer yg pi beli aiskrim tu...ramai lagi yg aku tgk duk melantak aiskrim dlm tuuu...utk ape aku x tahu...nak panaskan badan ker yerk?? aku rasa lagi kelu lagi ader laaa...keyla...nak solat zohor dulu, komen yerkkk.....

19 comments:

akumasihdisini said...

aiseh terkomen pertama plak...he he he

NBK466 said...

Isk..RM nie...cite bior terang..tempat2 sejuk cam GH banyak tempat main..takut pulak den tersalah maksud...Mainan Rides rupernya...gulp..

p/s : GH lepas hujan best gilos sbb kabus tebal...tak hisap rokok pun buleh membus asap...kalau hidap rokok lagi ler. jerebu terus..he.he.he.

akumasihdisini said...

kenapa laa ko snap semula gambor tue...kan lebih elok klau ko scan ajer...ssb gambor akan jadi lebih terang dan jelas...!

Cameron Higland tak lama lagi akan ditukar nama nyer ke Cameron Lowland sbb pembangunan yang tak terancang dan tak terkawal...sama gak ngan Genting Highlands yang makin genting kedudukan nyer angkara judi dan maksiat..kekadang malu aku jadi anak watan Pahang...biler bumi yang bertuah ini dicemari noda dan dosa...!

13may said...

dah makin advance la blog hang....sempoi la!

kakLuna said...

wa..zmn2 citer Kita Bertemu di Cameron Highlands ke ni?

tapi awek yg pakai baju putih kat kanan skali tu mmg cun la..kecik molek je orgnya..tapi jelingan dia...mengancam!

cik pudica said...

semakn semangat ek kak RM berblogging.. teruskan.. yeay! yeay!

kaklong said...

salam,

elok la semangat kaw2 buat entri ni. :D

Kak Lady said...

Kak lady ni...ke Cameron pun belum...ke Genting pun belum. Nampaknya mungkin Genting tu idak le pegi...sebab anak kak lady ni kuat mabuknya..nanti habis muntah aje...

Last kak lady pergi umah sejuk dah hampir 10 tahun dulu kat The Mines...

lindosh said...

kalo gi genting highland benda wajib nak main ialah spaceshot.. rugi laa kalo tak naik benda tu.. kasi tercabot jantong ngan ilang montot kejap ekeke.. besh o0o0o :P

RaFFLeSiA MeRaH said...

AKUMASIHDISINI : dah lame ko dah x duk kat carta teratas...opis aku ader scan tapi aku x pandai guna, huhuhukkk...ha? nak tukor name? aku x tahu pun...malu yerkk, aku pun warga pahang gak...aisehhh, nape ler pahang jadi tempat2 cenggitu yerkkk...utan pun depa nak tarah....
-----------------------------------
NBK466 : ha? Mainan Rides? wekekeke....tu aku x tahu lagi, diorg lum maklumkan kat aku...huh, memang gi atas tu dulu fiance aku asyik hembus asap rokok jerr...
-----------------------------------
13MAY : advance ker? huhuhuhu... jgn ler jeles ko nihhhh...
-----------------------------------
KAKLUNA : opss....x der kena mengena ngan tempat tu, kita bertemu kat kl jerr, tempat2 tu sekadar utk melepaskan lelah jer, wakakakaka....
-----------------------------------
CIKPUDICA : x tahu lah smgt tu sampai tahap mane...tunggu jer la yerk....
-----------------------------------
KAKLONG : kaw2 ke cow2 kaklong, muehehehehe...
-----------------------------------
KAKLADY : takpe lah kak lady, memane pun same, janji sejuk giloss cuaca dia...jln ke genting tu walau pusing2 tapi jalan dia lebar, x rasa sgt korner tuuu...
----------------------------------
LINDOSH : mainan ko cadangkan tu aku mintak maap, x der dlm senarai aku...hihihihi...penah sekali naik flyer sky kat sunway lagoon aku ingat aku turun benda alah tu nyawa aku dah x der...sib baik lagi bernafas smpai skrg...x boleh lupa kenangan tu...

Purpleheart said...

Amboi rm, makin canggih munggeh blog kau.. naper kau amik gambo suka jelin.. tak tahan tengok, hehehehe...

RaFFLeSiA MeRaH said...

PURPLEHEART : hehehehe...mungeh2 tu yerk...tu ler stail kita amik gambor...kalo taler depan2 x pueh ati...kekekeke....

ila said...

Adeh!!! terasa jeles tul dgn kau punya blog..smakin canggih gitu..nanti ler..bila aku dah smakin kurang kerja nanti..aku toc-up apa yg patut kat umah ijau aku.hehekkk..
dah dpt e-mail?

psssttt....keje,keje,keje,keje,,,

Indah Sakura said...

salam..

wah..seronoknya kalau selalu dpt bercuti camtu..nanti rafflesia leh ajak abang p Bukit Tinggi Resort pula..kat situ suasananya cukup tenang dan damai jer..

RaFFLeSiA MeRaH said...

ILA : aáh...dpt dah..aku takder msn tu sumer...yg aku ade cam yg aku letak kat blog aku tu jer, siap ader nikname lagi...ko jgn ler jeles yerk...silap2 sekali ko touch up blog ko, lagi cunn...

-----------------------------------

INDAH SAKURA : nanti ler ader rezeki nak gak rasa gi sane pulak...kot2 honeymoon ke kat sane kan...wekekekeke...byk ler honeymoon akuuuu...

happyirfa said...

no komen..tp terkomen pulak!
saja jer nak lalu buat buat ramai lagi pengkomen kat blog akak.

RaFFLeSiA MeRaH said...

HAPPYIRFA : wekekekeke...sajer jer tauuuu...eh, takper, nak komen 10 kali pun boleh...takder hal nyer...kalo sumer dah komen entry ni, nak ready utk entry seterusnya...hehehehehe....

iEn said...

waa.. sejuk jugak blog ini... bleh mekap2 lagik nieeh.. cayalaah akaknyee kekeek!!

RaFFLeSiA MeRaH said...

IEN : sejuk yerk...ade cam kat cameron highland ker?? hehehehe...