19 January 2007

Jeng Jeng Jeng....Auuuuuu Chakkkk....



1st 1st...mintak tolonglah korang jgn besarkan gambar aku nihh...x lawo weiiii, lagi jauh jer nampak cun skit, muehehehehe...tu pun cam ader ayat perasan, ni teknik gaya amik gambor sorg diri...cam syok sendiri pun ader...cam org x betul pun ader...muehehehehe...aku ni cenggitu laa, bila org amik gambor, cam x reti nak posing, cam x reti nak senyum...mesti bila gambor siap aku x puas hati ngan senyum aku tuuu...ngan posing aku tuuu...al-maklum laa org kg...dressing pun sempoi jerr...tu pasal amik gambor takat bwh dagu...hehehehehe...tapi itulah diri aku yg sebenar, aku x suker nak jadi org lain dan aku memang x boleh nak jadi diri org lain...aku tetap akuuuu...
ni gambor latest aku tauuu...tgk aribulan tu 18.01.2007....sesape yg boleh tolong touch kan gambor aku bagi x nampak kesan2 jerawat aku tu x? kalo ader, gtahu yerk...ader sorg member aku tu nak tolong touch up kan, tapi dia skrg tgh bz sgt ngan keje, x sempat nak buatkan....muka aku memang byk kesan jerawat skrg ni, memang jenis muka problem...nak pulak kalau mkn kacang tanah, x kira lah kuih kacang ker, biskut kacang ker, coklat berkacang ker, yg pasti unsur2 kacang, melainkan jenis sayur kacang...haa...tu takder mende laa....adehhh, x leh langsung nak rasa kacang tanah, kacang goreng ni sumer...soknyer automatik mesti seketul jerawat timbul...selagi x pecah selagi tu la dia membesar, malu rasa nak berborak ngan kengkwn kalo time gitu...tapi alhamdulillah la skrg ni cam dah ok skit, x tahu la sbb ape...tapi maybe dari pengambilan vitamin c yg dah satu botol aku makan, vitamin c jenis appeton tu jer aku try mkn...ntah laa, mungkinlah kot sbb pil tu....
So, aku tinggalkan korang ngan entry ni lah untuk tatapan dihujung minggu korang, jgn tenung lame2 muka aku tuuuu...malu weiiii....nak try expose kan diri sendiri, time2 dah bertunang ni la baru dpt kamera cenggini, kalo dari dulu mane tau kot2 blog aku ni terbaca dek mamat2 encem kerr...kan ke best...tu pun kalau dia dah terjatuh hati ler ngan muka aku ni...muehehehehehe (memang goreng ikan kerapu tul aku ptg nihhh)....tgh sakan duk bergambor sebenarnya ni, sampai silau2 mata ngan flash kamera aku tuhhhh....kekdg dah silau mata, siap amik gambor x pakai flash, tapi gambor x terang sgt....oklaa...aku nak smbhyg asar pulak ni sebelum balik, sok ngan lusa lum ader planning nak gi memaner...slmt berhujung minggu buat korang, jumpa minggu depan yerrr....

20 comments:

Anonymous said...

Kak RM..
Cayalah..ada gaya Mariah Carey gitu..gambar posing tunjuk tak sebelah muka saje..hehe. Tapi sokong cakap akak..pedulikan apa orang nak kata..janji "aku tetap aku" :))

elhakim said...

salam perkenalan.
thanx beri komen.

he..he.he..

13may said...

Kepada tuan umah & pengunjung blog ini:

Salam Maal Hijrah...

Yg ikhlas,
[13may]

Anonymous said...

kita adalah kita.. dan tak akan menjadi org lain..

salam maal hijrah akak rm.. hehe

RaFFLeSiA MeRaH said...

imanmawaddah : mariah carey?? wakakakaka....adehhh, tang ujung tudung pun x der rupa dia...yup, aku tetap akuuuu....

elhakim : thanks tinggal komen...

13may : slm maal hijrah...

lindosh : betul tuuu...mustahil diri kita menjadi org lain selain diri kita sendiri...

Purpleheart said...

jeng jeng jeng.. - tajuk entry dah macam citer bujang lapuk la pulak..

rm, maintain ayu kau ya.. macam iman mawaddah kata, ada gaya mariah carey.

RaFFLeSiA MeRaH said...

purpleheart : hish hish...camane org ckp muka aku cam mariah carey tu yerkkk...nampak sgt perli haku niiii....satgi ader aku blon rambut aku jari warna perak, muehehehe, bukan warna perang, warna perak...boleh gitu??

Sunan_Jati said...

wwah aku tetap aku...
mcm idup dlm blues jer..
cayok.. jgn x cayok... heheheh... gambaten ne...~ neneheheheh!

Anonymous said...

muka kak RM ni keibuan la..
lantak la org nak kata apa kak..janji ada org sayang..muehehehe..

nak touch up gambaq ke nak touch up orangnya?kalau gambaq, saya guna photo studio,ok jugak,boleh edit mcm2..

Anonymous said...

Bravolah RM!!!!
dah m'beranikan diri mg'expose wajahnya..tp pasailak sebelah muka sajor..sebelah lagi mner..hehek..:p
hmmm~~ yr face like 1 of bloger ler.."PUTERI1"..cuba tgok blog dia..mana tau ada bau2 nangka ker..
Meh ler..lepak2 kat kita punya blog..mana cukup sekali jer beb!!!

RaFFLeSiA MeRaH said...

sunanjati : nak gak aku rasa hidup dlm dunia blues ni camane weiii...

kakluna : hehehehe...keibuan yerk? nak kena jadi ibu cecepat lak rasanyer...haa, leh la tolong touch up kan gambar akak tu...

ila : bravo yerkk? wat ape nak malu...time dah boleh expose, expose kan jerrr...janji org leh kenal kita...puteri1? cam penah dengar jer name tuuuhhh...rasa2 cam kuar tgk dunia sesame ngan dia tuuuu...nantilah check balik semula ic ngan surat beranak...

happyirfa said...

kak rm..
sakan bergambor.
pesal posing tang muka jer.
naper tak ambik full size?
selalu gak dgr citer ada org makan kacang naik jerawat..takut gak yer...lain org lain jenis kulit kot.kalau dah tahu jgn ler
makan

RaFFLeSiA MeRaH said...

happyirfa : hehehehe, pipi belah saner lagi byk jerawat, tu yg tunjuk belah licin skit, wakakakaka....skrg dah x kisah dah mkn kacang...ari2 mkn pun x naik lagi dah jerawat...insyallah, harap2 x der lagi teruk problem muka akak ni....

Kak Lady said...

Rafflesia...dulu masa kak lady lom kawin...pun banyak jerawat...tpi jerawat halus2...tapi bila mula mengandung...semua jerawat hilang...sampaila sekarang ni...kalau ade pun sebiji dua...

Manalah tau kalau dah kawin nanti jerawat tu ilang...

Eh...sekarang ni teknologi kan dah canggih...macam2 boleh touch up...

akumasihdisini said...

emm... :D

Anonymous said...

aku dah buat wallpaper dah..
tp pc kat opis la.. hehe

RaFFLeSiA MeRaH said...

kak lady : haáh, byk gak dengar cenggitu, bila dah kawin muka jadi licin...perubahan hormon kata diorg, tul yerk??

akumasihdisini : punyer la ko bz nor yerk...sampai komen blog aku pun rupe itu...kalo tak berkajang kajang ko nyer komen..

shimahz : muehehehe...tolong ler jgn wat malu aku nihhhh weiiii...

ita... said...

manis....

lama tak g blog ita... jenjalan k.....

RaFFLeSiA MeRaH said...

ita : haáh...tu laaa, nanti RM jenjalan ke saner yerk...

suri said...

oo inilah orangnya ek...