18 January 2007

Cerpen Pendek Suami Terbaik....

Sekumpulan lelaki berada di bilik persalinan di salah sebuah kelab eklusif lagi mewah di pusat bandar, setelah keluar dari gym. Tiba-tiba kedengaran deringan Handphone di penjuru bilik tersebut. Seorang lelaki menjawap panggilan itu dan terjadilah perbualan seperti berikut . .
"Hello?"Abang, nie sayang nie,"
"Emmm... ""
Abang masih ada di kelab lagi ke?"
"Iya."
"Sayang sekarang nie berada di shopping complex dua block dari kelab abang tu. Sayang ada nampak kain sutera terbaru.. Cantik bang, Boleh ke sayang beli?"
"Berapa harganya?"
"Cuma $1500.00 aje"
"O.K. Belilah kalau memang awak dah suka sangat"
"Ahhh thanks bang dan tadi sebelum datang sini sayang ada singgah di Cycle & Carriage dan tengok Mercedes model terbaru 2003 . Sayang suka kat satu model tu. Dan sayang dah bincang dengan jurujualnya dan dia setuju nak bagi good price . . lagipun elok juga kita tukarkan dengan BMW yang kita beli tahun lepas tu"
"Berapa harga yang dia bagi?"
"Cuma $280,000 ..."
"O.K tapi pastikan harga tu dah on the road."
"Great! Before we hang up, ada satu perkara lagi..."
"Apa?"
"Abang jangan terkejut pulak, sayang dah semak akaun bank abang dan.... pagi tadi sayang singgah dipejabat ejen hartanah dan sayang dapat tau rumah yang kita tengok tahun lepas tu... sekarang nie untuk dijual. Abang ingat tak? Rumah yang ada swimming pool bentuk love tu, ada taman orkid kat belakang, berhadapan dengan pantai tu. . cantik kan bang. . "
" Berapa harga yang mereka minta?"
" Cuma $740,000... O.K kan bang, dan sayang tengok dalam akaun kitaboleh cover harga tu"
"Eloklah kalau macam tu, confirm cepat sebelum orang lain beli, tapi cuba dapatkan harga $700,000. OK?"
"OK, abang sayang, terima kasih bang, kita jumpa malam nanti ye!! I Love You !!!""Bye... I Love you too..."
Lelaki itu berhenti bercakap, menutup flap handphone . . .sambil mengangkat tangan yang memegang handphone tu dan bertanya pada yang ada dalam bilik tersebut :"ADA SESIAPA TAHU KE HANDPHONE NIE SIAPA PUNYA?"
p/s : copypaste dari e-mail aku...pasal dah takder idea nak type ape dah...rasa2nyer pasni seminggu sekali la update blog...cam x larat nak update ari2...hehehehe...

11 comments:

Purpleheart said...

Su orang pertama komen...

Kalaulah suami yang sebenarnya tau...

RaFFLeSiA MeRaH said...

purpleheart : hehehehe...tahniah jadi pengomen pertama...tu lerr, memula baca, cam bertuah benor yerk...

13may said...

hahahahaha.....

RaFFLeSiA MeRaH said...

13may : hahahaha jer komen ko yerk? maksudnya terhibur la yerk ngan citer aku tuuu...ko gelak camni lak pasni...mueheheheh...cam comel gitu...

akumasihdisini said...

ko dah mula merapu...(citapu)

Kak Lady said...

Hahaha....naya aje suami tu...

Kak Lady said...
This comment has been removed by a blog administrator.
RaFFLeSiA MeRaH said...

akumasihdisini : kekekeke, sekali sekala aku nak rasa merapu cam nko nyer entry...

kak lady : memang kes nayer tul...

Anonymous said...

salam,

oleh itu, sblm bercakap dlm telefon pastikan itu suara siapa dulu. hehe

cantiknya ole2 dr tanah suci tu. pakai ajelah jubah tu, cantik pastinya. mula2 nampak mcm baju tidur, itu perasaan kita aje..lama2 suka, insyaAllah.

Leeds Al-Malique said...

eheheheheh

senyum je aku baca..:)

RaFFLeSiA MeRaH said...

kaklong : hehehe...lawa ye kak, tu laa, tunggu mak kecikkan dulu saiz dia...nak pakai tu memula jer cam segan silu, lelame x der aper dah...kan...

leeds : ko senyum, 13may tu gelak, elokla tuuu...