23 January 2007

Expose Lagi...Muehehehe....


Ari tu expose gambor muka aku yg cute tu...yg cam mariah carey kata dek peminat2 aku tu lerr, muehehehe...aku rasa tang kuku aku ni pun lum tentu same ngan mariah carey tu...wakakaka....so, ari ni nak expose gambor opis aku lak...rasa2 ramai yg penah lalu kat opis aku ni time gi keje, sesape yg ader kat bandaraya kolumpo ni laa...sbb opis aku ni memang tgh2 bandor...dekat2 ngan chow kit...pehtu kalo korang perasan, byk drama2 kat tv selalu tayang bangunan opis aku ni...glamer la sekejap...tapi tu laa...pehni aku dah x duk situ lagi, nak dipindahkan ke opis lain pulok...lagi tgh bandar, area2 maju junction, area2 pertama kompleks tu pulak...alamat menyoping ajer laa para2 wanita opis aku pehni...nampak gaya kerajaan kena mintak kenaikan gaji bukan 10%, mahu 50% nak kena naikkan weiii...muehehehe....sebenarnya masuk kali ni, aku dah rasa 2 kali pindah la dah...sebelum ni opis aku kat bangunan bernama, sebelah pustakaan negara tuuu...pindah pun seberang jalan jer laa...pehtu nak pindah lagi sekali, adehhhh...kalo pikir2 x larat sebenornya...tapi ni sumer dah jadi arahan ketua pengarah aku, nak wat camane kan...engkar perintah kang kena benti keje, x pepasai x bekoje lak teman, dulu sekali dah penah pindah, ya rabbi, cam kapal karam opis aku sekali tgk, nak berkemas kat opis baru, mahu kena amik masa sebulan baru ader rupa opis...memanglah bab angkut barang tu kita x amik bahagian, memang keje tu diserahkan bulat2 kat satu syarikat, kita cuma masukkan barang2 kita kat dlm kotak jer laa...tapi tu laa, keje kemas mengemas ni penat sebenornyaa...nampak jer barang2 aku kat meja aku ni x byk, tapi bila dah sedia kotak, x cukup lak 1 kotak...rasanyer aku sempat duk sini dlm tempoh 3 tahun jer kot...pehni nanti dah duk opis baru, 3/4 tahun pulak duk pikir nak pindah putrajaya...aaayyyaakkkk, bih kurang puak org badwi la rasanyer bila dah duk pindah2 tempat ni....nak wat camane, redha jer laaa....
Utk pengetahuan korg sumer, mak aku ader kat kl skrg ni...adik aku gi amik dia ri sabtu baru ni, yerlaa...tiap kali aku tipon, tiap kali adik aku tipon, tiap kali tu gak dia ngadu sakit pinggang, alahaiii...sian pulak, risau pulak, yerlaa...duk sensorg kat kg tu, walaupun mak sedara duk sebelah nyebelah umah, tapi x sama ngan risau anak sendiri kan....ntahla, gamaknyer kesan dari wat haji ri tu kot...actually mak aku ni dah lame ngidap sakit pinggang ni, time elok tu elokla, kalo time sakit tu, mula laa...duk bertungku laa, yerlaa...dah tua2 ni penyakit senang sgt nak dpt kan...x leh silap skit...punca dia dari angkat barang berat la tuuu...tu laa pesan dia kat kitorg, jgn sesekali angkat barang berat, nanti jadi cam dia...teruk, nak pulih balik bukan mudah...nak jadi cenggitu dia x kira tua ke muda...ramai gak yg muda2 pun kena sakit cenggitu...so, ahad baru ni adik aku dah bwk dia gi klinik, dah 2 hari mkn ubat klinik, kata dia dah ader perubahan la dari sebelum ni...sebelum ni nak bangun pun aku tgk seksa sgt2, skrg cam dah ok...sebelum ni x leh nak solat berdiri, skrg dah boleh dah...harap2 cepat sembuh laa...org ckp gi berurut pun ok, tapi tu laa...separuh org kata, x elok berurut bila sakit cenggitu, buat lagi sakit lagi ader laa...ntah, aku pun x sure mane satu betul....eh2...sok besday mak aku la korg, beli kek pun ok kan, nak cari hadiah, lum gaji lagi laa...muehehehehe....ujung bulan depan besday aku lak...alahaiiii...terasa diri ni dah berumur benor la pulak....uhuhuhukkk....

25 comments:

kaklong said...

salam,

amboi, siap posing manja lagi tu..hehe. nilah buah hati pengarang jantung tunang org tu tu..:D

akak dulu, masa hari kawin, keluor satu jerawat batu..sabor jeklah.huhu, buat spoil gambor ajek.

pindah lagi?? pindah mmg memenatkan..setakat akak kawin ni, dah 6 kali pindah rumah tau..penatnya tok sah cakap. 3x masa kat melaka. 3 kali masa kat sini.

RaFFLeSiA MeRaH said...

kaklong : manja yerk?? tu la posing sorg diri memang cam manja jer...jerawat batu yerk? kena touch up tebal2 la kak, baru x nampak...hehehehe...akak lagi tahap org badwi, pindah sampai 6 kali...fuhhhh, penat yerk...

Anonymous said...

nnt snap pic klcc dr view yg lain dr lain... leh jual tau.. hehehe

Leeds Al-Malique said...

expose! jgn tak expose eheheheheee

RaFFLeSiA MeRaH said...

CIK PUDICA : ader gambar klcc tu, ri tu amik, nanti2 lah expose lagi yerk...

LEEDS : tgh sakan nak mengexpose ler nihhh...x larat nak petik kamera dah...muehehehe....

13may said...

huh! aku paling tak suka berpindah randah...tapi nak buat camna...dah terpaksa....

Anonymous said...

hehe.. tangkap gambo biar bebanyakk.. sampa abih bateri tuh.. ehhe

Sunan_Jati said...

wah dah xpose gerenti lagi pemas lepah nie...

Anonymous said...

Kak RM..saya tak cakap muka akak macam mariah carey la hehe..cuma cara posing tu je ala2 mariah carey.Dia tidak suka tonjolkan bahagian muka dia yang sebelah kiri sebab bagi dia muka bahagian kirinya agak senget sebelah...ntahlah

Anonymous said...

Salam Rm,
walau tgah ksibukan, ttp curi2 b'tndg k blog awak ni..
Amboi..tinggi tul tmpat awak bkerja..tingkat mana ha opis awak?
(lambang ada org baca entry x abis)
kali ni mau pindah kat own building @ rental ?
btw..good luck in yr profession:)

RaFFLeSiA MeRaH said...

13MAY : aku pun x suker gak, sape yg kata aku sukerrrrrr??

LINDOSH : tu lerrr...memang tiap kali amik gambor tiap kali tu bateri abihhh...lomah nak tunggu charge bateri...

SUNANJATI : pemas tu ape yerk??

IMANMAWADAH : ye kerr, silap sangka lak yer...yg pasti muka kita lum senget lagi, sbb jarang menyanyi...hehehehe...

ILA : sian ila, tgh sibuk2 sempat masuk blog RM, thanks...tinggi duk ni, lebih separuh bangunan...nak pindah tu opis lame jerr...sewa kat situ...

achik said...

tempat keje dah tau kat mana... rupa pun dah tau... boleh la skodeng pasni hehe ;p

bab pindah2 ni mmg allergic tul... sakit jiwa nak mengemas... dulu sian kat staff tempat saya praktikal... 2-3 kali kata nak pindah pastu dah siap kemasa kena postpone plak... buat penah je kemas... tapi skang at last dah pindah la gak... yg peliknya pindah dr bangunan sendiri ke bangunan org huhuhu ;p

achik said...

isk... byk plak salah taip... abaikan je la ek hehe :D

RaFFLeSiA MeRaH said...

ACHIK : nak skodeng yerkk? adehhh, malu nyer akuuuu....takper, dtg skodeng jgn lupa banjer2 kita yerk, jgn ngintai jerr, kang terterap pulak tepi bangunan nih...muehehehe...

Purpleheart said...

Kalo pindah kat area maju junction lagi best tau rm.. kat maju junction tu macam2 ada.. ke depan sikit dengan sogonya, pertama.. (fuhhh, siap la kau rm..)

Tapi nak wat cemana ya, kita ni orang bawahan, suh pindah kenalah pindah.. kalo melawan nanti dibuangnya kerja, nak cakap apa ye..

akumasihdisini said...

anlene gold elok diminum untuk tulang yang sihat...!

hidup kita nie memang akan berpindah gak...dari alam fana ke alam kubur...sedialah...!

RaFFLeSiA MeRaH said...

PURPLEHEART : amboiiii..nak bagi kering purse aku leh lerr, aku x moh pandang ler sogo tu...aku x mau pandang ler ke arah tu sumer, aku pandang langit cukup lerr, ingat gak aku kat tuhan...hehehehe, kengkonon lerr...

AKUMASIHDISINI : memang dia minum susu tu...tapi minum pun dah berumur, bukan dari sebelum sakit, nak wat camane tuuuhhh...betul, rasa insaf bila gi melawat org sakit, bila dah x nampak org sakit tu, mulalah x hingat dunia...

happyirfa said...

pindah jangan tak pindah.
kalau pindah umah mau bergoyang kaki katil sbb cabut dan pasang balik.dlm hidup saya pertama kali pindah dr umah bujang ke umah sewa lepas kahwin ..setahun lps tu beli umah sendiri so pindah sekali lagi.sampailah skrg.harap tak pindah lagi.tp beza pindah masa bujang dgn dah kahwin..masa bujang cuma ada tilam,lemari plastik dan kipas jer selain kain baju..bila dah kahwin..mak oiii nak patah pinggang rasanya.

RaFFLeSiA MeRaH said...

HAPPYIRFA : hehehehe...siannyer sampai nak patah pinggang tuuu...takperla, pindah umah sendiri berbaloii...akak ni bila nak dpt duk umah sendiri pun x tahu....

Anonymous said...

hapdett akak rm oikk hehe

RaFFLeSiA MeRaH said...

lindosh : tgh ralit merayau kat blog org lain, sambil2 carik idea...hihihi...

Syikin said...

SALAM,

mmg penat RM..dahlah 2x pindah dlm keadaan pregnant..

eh, nape tak update blog ni..kan awak rajin selalu

RaFFLeSiA MeRaH said...

KAKLONG : tgh update, nak publish dah ni...server slow sgt..panjang skit entry baru ni...

Anonymous said...

Salam...sorila lambat plak aku bg komen kali ni. Aku sibukla.....jgn lupa kim salam mak ko eh ckp dgn dia moga dia sihat n ceria selalu. Bila lg nak rase pindah byk kali....hehehhe aku pindah wat kali terakhir gak tengah taun 2005. Ni dah opis sendiri, senang ler aku.... Ah takat jerawat tu takpe....bukan sakit kusta ok lg tu.....

Anonymous said...

richards exhibits understood illustrate cartago functioning writes delimited producer crops artificially
lolikneri havaqatsu