22 December 2006

Hantaran Masa Tunang Dulu...Dah Lamer Dah...Baru Leh Publish...


Jeng jeng jeng…gambor lagik, hehehehe…takder aper, sajer nak tunjuk gambor hantaran aku masa tunang dulu tapi sorilah gambor ni cam x clear sgt sbb yg amik gambor ni x profesional sgt lagi, hubby adik aku x kuarkan gambor tu dari album, ni kes snap kali kedua la ni kat gambor lame…hehehehe, sukati kitorg jerr…tu hantaran aku untuk fiance…yg gambor aku ngan adik aku ri tu, hantaran belah dia bagi aku, simple sesgt…benci akuuuu…geram akuuuuu…tau gitu biar aku yg buatkan, dlm2 keras kejung tgn aku ni, bolehla jugak kira cun…kalo korg nak tau, dia nyer hantaran akak ipar dia buatkan…bukanlah aku nak kata akak ipar dia x pandai buat, tapi fiance aku tu yg silap, ader ker sok nak dtg pahang, dia leh antor barang2 tu sehari sebelum tu…mane kwn tu nak wat elok2, cantik2…tapi takperla kan…lawa x lawa x penting sgt, yg penting adat tu kita x lanyak (wakakaka…bahasa)…tul dak…lagipun org kata, belah lelaki x per simple, jgn belah pompuan buat x lawo…malu aihhh…so, korg tgk hantaran aku tu ok x? x simple sgt ker? sbb aku ni memang x kreatif bab2 ni sumer…tapi tu lah yg terhasil atas kerja tangan aku sendiri…cuma adik aku tolong buat gubahan coklat tu skit2…kalo korang komen cantik, lawo ingat kawin nanti nak wat sendiri la lagi…hikhikhik….tapi kan, walaupun kita x kreatif, aku citer diri aku la kan…walaupun memang aku kategorikan diri aku sendiri seorang yg x kreatif dan memang x minat bab2 ni sumer, tapi alhamdulillah, time aku start gubah2 tu sumer, idea tu dtg sendiri, boleh lak pikir nak tambah tu, nak tambah ni…betul, kdg2 aku pun heran…eh, betul ke aku nyer idea ni…betul ke aku yg buat ni…muehehehehe…cam x sangka lak aku leh buat semua ni, cuma aku ader mintak pendapat korg kan nak buat camner dulu, apepun thanks byk2…sebenarnya citer aku ni citer dah basi, maklumlah dah 2 bulan aku tunang pun, tapi tu lerrr…kamera digital ni lambat skit dpt, so citer yg dah lame ni aku leh citer balik kat korg yerk…kalo boring sori la yerr…x nak citer panjang2 sgt, idea x byk, ni citer terkini abah fiance aku…mlm tadi abang aku jaga dia kat spital, ari ni dia cuti dan baru jap tadi aku msg abah dia still tak sedar lagi, ader sorg abang yg kenal family dia, gtahu aku…doktor kata kat dia harapan nak baik tipis, mungkin 50-50 tapi dia x sampai ati nak gtahu fiance aku…doktor kata kalo kes mcm tu dlm 10 tu, mungkin sorg dua jer yg boleh sembuh…skrg ni cuma doa dari kita semua….sob, sob, sob..siannyer kat fiance akuuuu…insyaallah esok kalo takder aral melintang aku pegi hospital…

p/s : okeylah...selamat bercuti panjang kat korg sumerr…mane yg ader laptop ke pc ke kat umah, jgn lupa update blog memasing yerrr…aku sentiasa merayau kat blog korg nak jadi pengomen setia…utk anis kat johor tu...jgn risau sgt2, nanti stress x baik utk kesihatan ko tuhh, skrg ko fikir positif jerr, pehni jgn lupa pikir pasal gubahan tunang ko pulak, suker aku ko dah nak jadi tunang org...aku x der member yg bertunang lagi wat masa ni...cepatlah ko jadi tunang org yerkkk...muehehehe....

15 comments:

akumasihdisini said...

aiseh...tak suker nyer jadi first pengomen...jap...kang aku komen panjang2 ckit...he he h!

akumasihdisini said...

aku beru pas komen kat blog adik ko...ingat kan pas aku masuk balik blog ko ader laa org lain yg ngomen...tak per laa...aku komen jer...!

bagi aku...cantik gak gubahan tue...cuma klau nak grand lagi masa kawin nanti...kena kuar belanja lebih lagi...yer laa...kawin kena laa belanja lebih...!

masa anak buah aku tunang ari tue...bawak tepak sirih jer...mula nyer heran gak aku...tak kan bawak tepak sirih jer...aku nak tanya akak aku...tapi takut dia terasa ke apa sbb mungkin tak de bajet ker atau dia tak suka anak sedara aku tue bertunang sbb baru dapat kerja dah gatal sgt nak kawin...asyik mendesak jer akak aku...last2 akak aku setuju gak...!

biler sampai kat felda bakal tunang anak sedara aku tue...kitaorg singgah kat masjid dulu...tak lama lepas tue...sampai kereta dari pihak pompuan...anta hantaran bagi pihak lelaki...uper nyer...semua hantaran anak sedara aku tue...belah pompuan yg sediakan...tapi barang2 anak sedara aku laa yg kuar duit...cuma gubahan jer yg pihak pompuan yg buat...!

aik...trend baru ker skrg nie...tapi biler aku pikir2kan semula...elok gak terutama untuk yg terpaksa travel jauh2 cam dari perlis ke johor...berapa jam nak sampai...klau bawak dari umah pihak lelaki...mau kejang tangan memegang hantaran tue...kek pun gerenti penyek punyer...sirih junjung pun jadi layu...!

tapi kan...bagi aku laa...hantaran kawin nanti elok ko jer yg buat...bukan aper...hasil dari tangan ko sendiri...tak cantik pun...ko yg buat...cantik pun ko gak yg buat...klau upah org...ader jer laa yg kiter tak puas hati...lagi pun untuk bakal suami...biar laa hasil dari tangan ko sendiri...tapi klau ko tak de masa ker atau ko terlebih duit nak upah org...terserah laa...!

Purpleheart said...

ambui, panjangnye komen.. :-)

teringat masa zaman dolu-dolu bila tengok barang hantaran rm.. same la kita warna purple..

nanti masa nikah nak warna apa pulak? masa kenduri nanti jangan lupa ek jemput kiter..

apa-apa pun selamat ari raya.. acah jer tu.. selamat bercuti, apa plan rm cuti 3 hari ni?

Anonymous said...

panjang sungguh en aku komen..kalo ko nak bes, buat sendiri la..lgpun bila lg nak merasa buat hantaran sendiri..

RaFFLeSiA MeRaH said...

akumasihdisini : wakakaka...dah dpt peluang jadi pengomen pertama tolak tuah pulak...haa, tu pasal aku ingat nak gubah sendiri, puas hati aku...org nak komen lantak diorg lerrr...bukan diorg nak kawin pun, haku ni yg nak nikoh...kekekekek..

purpleheart : same yerkk, lum pikirlah lagi la sue kaler ape nak pilih, x gi mane kot, sok jer ingat nak pegi hospital tgk abah fiance tu...x patut lak x pegi...

mamasinga : muehehehe...panjang yerk...pendek panjang janji komen tu yg penting...betul tu aku setuju ko kata camtu, bila nak rasa yerk...nak buatkan org lum tentu org nak terima hasil keje tgn kita...dah tua2 nanti lagi lah, tgn pun dah terketar-ketar..

edyan7 said...

alaa...yan dah ketinggalan banyak entri lah!! sori...PC rosak lak...takpe...recap balik hehe....

wah..wah... akhirnya dapat jugak yan tengok gambar akak yg jelita itu! awww... ayunya tersipu sopan di tepi hantaran...heheh...samalah kita purple... kak puteri ke tu? apsal tak seiras? double the jelita tau!

haah kak... buat sendirik je baru puas ati kan... adik yan hari tu tempah...biasa je...mahal je lebih...

Syikin said...

salam,

kita berusaha, berdoa n bertawakal, ajal maut di tangan Ilahi.

ttg hantaran tu, biasalah pihak lelaki bagi sempoi..kaler ungu tu samalah ngan hantaran bakal biras akak ari tu.

bolehlah start belek2 majalah yg ada tunjuk cara buat hantaran, tak tiru 100% tak pe, tapi boleh dpt idea drp situkan

Anonymous said...

hurmm cantek gak kan hantaran kaler pepel.. nnti kawen tema kaler per lak? pepel gak.. cantek tu.. eheh ai laik it

RaFFLeSiA MeRaH said...

edyan7 : muehehehe...jelita amende rupe itu...ha, ni la pasangan kembar x serupa dan x seiras...

kak syikin : emmm...dgr citer dah ok skit abah fiance tuu, alhamdulillah, smgt dia kuat..

lindosh : kawin nanti lum plan lagi, x kisah la kaler aper, RM ni x der kaler peberet, sumer kaler sukerrr...janji jgn kaler itam sudah...muehehehe....

achik said...

cun je hantaran tu... nampak cam pro gak :)

Kak Lady said...

Masa adik Al bertunang dulu (first wife) kaklady buat hantaran dia jam 3 pagi...sampai 6 pagi...dpt tido 1 jam lepas tu dah kene bersiap balik kampung....tapi alhamdulillah...orang kata cantik jugak...heheheh

RaFFLeSiA MeRaH said...

achik : macih, macih bebyk...

kak lady : hebatnyer akak, 3 jam leh siap wat hantaran, camni nak upah kak lady jer laa, boleh? muehehehe...

13may said...

tak bubuh rokok ker dlm dulang hantaran tuh??? hahha....

RaFFLeSiA MeRaH said...

13may : oooiii...sukati ko jer yerkkk...rokok2 x main lerrr, aku kalo nak letak pun aku letak kotak rokok kosong jerrr...muehehehe...

ayu_mkay said...

kira ok lah tu... simple tapi menarik sok time nikah kaler apa plak tuh..

ehhh takkan gmbr hantaran jerk.... tn yg menerima hantaran & cincin tak dek ke?