21 December 2006

Cian Kat Fiance Aku....

Nak citer aper yerkkk…emmmm…emmmmm…emmm…tgh pikir ni, tgh nak flash back balik kisah yg berlaku kat diri aku baru2 ni…ape yerkk…(sambil tenung pc aku ni…pastu diselangi batuk yg teruk…adehhhh….) pagi tadi dah amik gambor kat tepi meja aku ni, muehehehe…tapi gambor tu x leh tunjuk la, muka tgh x sihat…cam org sakit jer muka aku…memang tgh selsema aku ni…tapi kurang dari smlm, smlm tahap kritikal aku rasa…ingat ari ni aku dah nak mc, tapi bangun pagi tadi ok pulak…so, cepat2 mandi, siap2 ape sumer…turun gi keje….sejak ader kamera ni, aku cam nak letak gambor jer blog aku…hehehehe, tapi x tahu nak amik gambor ape kalau takat kat opis kat umah aku…x der mende nak diamik…tu laa…ari tu duk borak2 ngan fiance aku, ingat minggu ni gi jenjalan…muehehehe…

Aku : Org dah beli kamera digital dah, bila kita nak kuar jenjalan yerkk? Posing2 amik gambor kerr, ni tgh excited ni…hehehehe…

Fiance Aku : Ye kerr…(bla, bla dia tanyer aku tah ape2…) ayang nak gi mane?

Aku : Emmm…kita gi emmmm…emmmm…kat mane yerkk, haaaa, Alamanda, nak?? takpun Sunway Pyramid...org lum penah gi situ lagi laa...

Fiance Aku : (Dia gelak sampai sakit telinga aku) ape la yg ader kat Alamanda tu ayang oiii…nak gi Alamanda bila2 boleh pegi, x payah nak tunggu cuti pun boleh pegi….pegilah jauh skit…Langkawi kerr…

Aku : Byk la Langkawi nyer…nak jauh ekk?? balik Pahang la kalau camtu…nak??

Fiance Aku : Ambooiii…nak balik kg dia ajer…takpun kita gi Port Dickson nak?

Aku : Emmm…boleh gak, leh amik gambar pantai kan…okla, ape2 hal pun kita confirm kemudian la yerk...

Abih citer kat situ…pastu tghari smlm aku dpt sms dari fiance aku, mula2 baca tu cam cayer x cayer…pehtu aku baca kali kedua…aku tgk betul ke fiance aku yg antar sms ni?? berdebar2 gak dada aku ni….bunyi sms tu lebih kurang camni…Abah abg sakit skrg ni, doktor kata ader pendarahan kat kepala, buat masa ni tunggu keputusan doktor pakar samaada nak kena operation ataupun tak, doktor kata serius…skrg ni ader kat hospital sg. buloh wad kecemasan…aku call fiance aku, tanyer samaada ayah dia jatuh ke ape…fiance aku ckp, takder lak nampak dia jatuh tapi x tahu la kalau dia x gtahu org….aku tanyer, dia sakit kepala ke aper…fiance aku ckp, mlm tadi memang dah muntah2, sampai ke pagi tadi dah x boleh bercakap, pastu terus x sedar ape…tu yg bawak dia pegi spital gak pagi tadi…mlm tadi aku tipon lagi dia, tanyer keadaan abah dia…tapi tetap gak x sedar lagi…doktor kata memang kena wat operation, tapi waiting list sbb ramai yg nak wat operation skrg ni…sian fiance aku, sob, sob, sob...mesti dia tgh susah ati skrg ni…sib baik la adik beradik dia ramai...teringin gak nak pegi tgk, tapi time2 keje camni susah pulak nak kuar, kalau takat hospital KL ni memang aku dah pegi tgk dah…so, mlm tadi aku dpt tahu kul 12 tgh mlm tadi time operation abah dia…aku doa2 moga sumernya selamat…dlm keadaan mcm ni aku cuba bagi sokongan kat fiance aku…aku just boleh doakan yg terbaik buat abah dia…insyaallah….so planning aku nak gi jenjalan tu kira cancel terus laaa…muehehehe..haa, ni nak tambah skit, baru jap ni fiance aku kata abah dia dah selamat operation mlm tadi, doktor kata mungkin dlm 2/3 hari baru sedar....alhamdulillah, sumernyer selamat hendaknya...

27 comments:

Kak Lady said...

Alahai sian cuti cuti Malaysia sambail posing2 amik gambar tergendala lah pulak...

Moga abah fiance tu selamat & segalanya berjalan dgn baik.....

RaFFLeSiA MeRaH said...

kak lady :
waaaa...en3 kali akak yg rasmikan dulu...tu laa, memang tergendala la pulak, tapi skrg musim hujan, mesti gambor x cantik sgt kan...kabus jer kat pantai tu nanti...aáh, moga2 sumernyer ok...

achik said...

siannya... semoga bakal abah mertua akak selamat dan cepat sembuh...

RaFFLeSiA MeRaH said...

achik : aáh, mudah-mudahan mcm tu laa....

MaNiQ KaYaNgaN said...

alahai.. hiba org dengor.. mcm kempunan ayam golek ler plak.. mukakaka.. ala.. esok masih ader.. pentingkan maner yg penting dulu.. kena jaga ati blah tunang tue erk.. huhuhuhu.. lawo gambor.. nak simpan la.. mukakakaka..

RaFFLeSiA MeRaH said...

maniq kayangan :
ko hiba, aku lagi lerr, nak meleleh dah ayaq mata aku ni tau...muehehehe, yerlaa, memang aku tumpang sedih la ngan berita ni...gambor aku ko nak simpan?? wat ape?? jgn wat wallpaper kat pc ko tu sudah laa, malu aku ngan bos ko tuhhh...

13may said...

semoga semuanya akan ok...

akumasihdisini said...

dalam tak chat tue...nak gak gi jenjalan...tak padan ngan beruang kat tekak tue...ditambah ngan dugong kat idung(pinjam ayat bro azhar ahmad)...masih teringin nak gi makan angin...apa pun chatkan dulu badan tue baru gi jalan2...!

simpati aku ngan bakal pak mertua ko...alhamdulillah selamat menjalani pembedahan...semoga cepat2 sembuh hendaknya...ko kena bagi sokongan 200% kat tunang ko...saat2 mcm nie...kata2 nasihat dan perangsang dari ko amat diperlukan...ko kena sabar kan dia bebanyak dan bagitau kat dia supaya tabah hadapi dugaan Allah...masa nie laa ko kena tunjukkan yg ko nie seorang yg caring...yang memahami...yang boleh jadi wife...rodong...teman...kaunselor dan sebagainya...yang boleh kongsi suka duka bersama...yang sanggup harungi dugaan bersama...anggap nie sebagap practice sebelum melayari hidup berumahtangga...che wah...kan main lain aku nasihatkan ko...cam laa aku nie bagus sgt wargh wargh wargh...!

RaFFLeSiA MeRaH said...

13may :
Insyallah...harap2 mcm tu la hendaknya...

akumasihdisini :
bila dah kuar jenjalan tu, beruang ngan dugong tu lintang pukang diorg lari...muehehehe, thanks atas nasihat ko tu...insyallah, kalo boleh aku nak bagi dia sokongan 300% lagi nko...

Anonymous said...

Erk Operation kepala? pobia tgk ayat ni..hopefully semuanya selamat.

RaFFLeSiA MeRaH said...

Iman Mawaddah :
baru jer berkunjung kat blog iman, rupernye dia ader kat blog kita, hehehehe...tu laa, bab2 kepala ni kira serius la kan...lelain tu rasa ok lagi...

akumasihdisini said...

wei...aku dah sign yahoo messenger...seblum nie aku ngan maniq guna google...aper ko nyer id atau alamat email? bagitau...senang ckit nak berinteraksi...!

RaFFLeSiA MeRaH said...

akumasihdisini : aku nyer ym dah kena blog tapi aku pakai meebo ok laa, tapi ni tgh berpusing, x leh masuk2 dari tadi, aku kalo x pakai gen2_merah06 aku pakai miss_rafflesia75, tegur la aku kat situ yerkk...

Anonymous said...

semoga bakal FIL RM semakin sihat..

RaFFLeSiA MeRaH said...

mamasinga : time kasih byk2 atas doa mamasinga tuuu...

mysha said...

semoga bakal bapa mertua ko selamat...betul saat2 camnie sokongan ko pada tunang ko memang amat2 diperlukan....

RaFFLeSiA MeRaH said...

mysha : thanks...ko doakan same yerkkk...

Anonymous said...

hahahaha...amik gambo jangan tak amik!!! Harap bakal bapa mertua RM tak de apa2...

Pisces said...

ko tak sampai sunway pyramid lagik ker..? ish.. depan ofis aku jer tu.. alamanda, aku pun tak sampai lagi.. tapi kalau pd, tiap2 minggu aku pegi.. muahahaha..

ko tak g melawat bakal fil ko ker..? semoga segalanyer selamat..

RaFFLeSiA MeRaH said...

mamarisyia : time kasih byk2 MR atas doa tuuu...nak gi amik gambor minggu ni mungkin x jadi laa...sabor jer kan...

pisces : opis ko depan sunway pyramid yerkk...aku x penah pegi lagi 2 tempat tu...cian akuuu...memang nak pegi tgk, insyaallah minggu ni cuti gi tgk kot...

Sunan_Jati said...

sy doakan semoga semua nyer berada dlm keadaan sihat sejahtera

RaFFLeSiA MeRaH said...

sunan jati : time kasih yerr...

happyirfa said...

harap2 bakal FIL akak cepat sembuh yer..nanti bolehlah plan semula psl nak gi jenjalan tu..

RaFFLeSiA MeRaH said...

happyirfa : thanks...jenjalan tu bila2 leh pegi kan...kamera x lari dikejar, muehehehe....

Masy said...

1st time gi sunway pyramid masa final year kat Uitm SA. tu pon sbb tetiap minggu, lecturer subjek urban design akan gunakan sunway pyramid sbg contoh dlm pembelajaran aritu. soooo akhir kelas dia akan tanye, "sape tak pernah pegi sunway pyramid?". malu sehh sorang2 je angkat tangan huwaaaaaaaaa

last2 ajak kakak angkat mmber bawak gi sana. jejak je kaki kat sunway pyramid, akak tu kata, "nak amek gmbr ke?" huwaaaaaaaaaaaaaaa kene perli ;(

latest gi sunway..ermm..ari rabu aritu tgk wayang hehehe

pisces, opis awk kat Mentari Business Park tu ek?

RaFFLeSiA MeRaH said...

masy : oklah jugak, dlm malu2 leh lepas gi situ...kita ni x penah jejak pun lagi, sunway lagoon penahla pegi tapi dah lebih 7 tahun kot...ha, korg opis dekat2 ehh...

~comei~ said...

g bagan lalang je laa.. sesambil leh mkn ikan bakar.