26 December 2006

Citer Cuti 3 Hari....

Oklaa…x nak citer kisah lame2 lagi dah…citer aku kali ni up to date tau, fresh nyer citer, lum seminggu pun lagi citer aku ni…ari ni mood aku kureng skit dari sebelum ni…tah la, aku gaduh ngan bucuk aku 2/3 hari ni…benda kecik pun nak panjang2 kan…aku ngaku, memang silap aku pun, takperlaa, x nak citer kat org lain masalah aku berdua, cukuplah aku ngan dia jer tahu…aku anggap ni sumer ujian masa bertunang, insyaallah aku leh handle lagi, aku kena sabar, kena belajar mengalah dengan dia, belajar amik ati dia…org lelaki kan, lame2 kalo kena pujuk cair gak, tul dak?…sila jwb cikgu aku masih disini…muehehehehe…

Sabtu ri tu, pegi tgk abah fiance aku kat spital, pegi berempat, ngan ade sorg abg ni kenal family dia, wife abg tu, aku ngan adik aku…sampai sane kul 1, masa sampai sane, fiance aku dah ader kat situ, siap pakai baju hantaran aku bagi, encem jerrr…muehehehe, kat mata aku lerrr, mata org lain lantak lerrr…masa tu abah dia lum sedar sepenuhnya, tapi kaki ngan tangan sebelah kiri dah boleh gerak2, insyallah…aku doakan moga2 cepat sembuh, smlm pun aku dpt tahu dah byk perubahan dari sebelum ni…alhamdulillah, syukur…akak fiance aku ckp, abah dia jenis kuat smgt walaupun umur dah 70 tahun, kalo korg nak tau abah dia leh drive keter sorg2 ke perak, org tua, tau lah camane, kalo kata dia tu, jgnlah org nak bantah2…anak2 dia pun dah paham perangai abah dia camane…x bwk ape pun ke spital, nak bwk buah pun pakcik bukan leh mkn pun, so aku hulur duit jer kat akak dia…

Ahad x gi mane pun, layan tv, layan buku citer, tido, pastu bangun, pastu tido balik, pastu santai2 sampai ke mlm, dahla cuaca 2/3 hari ni panas sesgt, rasa garing satu badan…tghari masak nasi, menu leh tahan gak…masak lemak terung telunjuk ngan ikan masin, goreng kangkung, goreng telur, ulam jering muda…sedapnyerrr mkn sorg2, tgh mkn ingat mak, rasa nak nitis jer airmata…ingat kat fiance aku, ingat kat adik aku….ape yg diorg mkn masa tu yerkkk…duk sorg2 mcm tu laaa, mcm2 pikir…dah kyg aku iron baju utk 4 hari ni, siap iron tudung lagi…dah settle sumer duk tido baring jer laaa…smlm pun tak gi memaner, naik sakit bontot dah aku smlm duk baring, muehehehe….mlm tu fiance aku msg ajak teman dia gi beli kasut kat sg. wang, tu pun kalo dia boleh kuar, aku pun paham abah dia tgh mcm tu, minggu lepas jer 2 mlm dia jaga abah dia…so, sampai ke ptg dia x msg, kira cancel la terus…x per, aku x kecik ati pun...kalo aku kat tempat dia pun aku risau kan abah aku…nak keje pun x senang ati…tapi alhamdulillah, aku tgk adik beradik dia jenis amik berat pasal mak abah dia….


p/s : gambor ni bukan hasil dari kamera digital aku tuhhh…ni gambor amik kat fotopage tah sape tah, aku dah lupa…aku save kat pc aku…

27 comments:

happyirfa said...

hai kak rm..wah dah miss satu en3 tp sib baik sempat kover..
kita pun ada citer 3 hari..lebih kurang akak jugak..hampes

13may said...

baru nak puji hang pandai tangkap gambaq bunya tu...hehehehe...tapi tu bunga hapa hah????

have a nice day!!!
jgn merajuk lama2:D

RaFFLeSiA MeRaH said...

happyirfa : takper, jgn termiss sumer sekali...hehehe, dah baca dah blog irfa tu, dah siap komen lagi....sabor yerk...

13may : sib baik ko x puji, kalo x pujian ko tu sia2 belaka...aku x merajuk pun, ni kes org lelaki merajuk, aper ceriiiiiiitttt....

Anonymous said...

Kak RM...

Saya tak sihat balik laaa..kejap ok kejap tak mcm bermusim pulak..adehh..sabo je la ek..tak de kaitan dengan entri sebenarnya hehe

RaFFLeSiA MeRaH said...

iman mawaddah : laaa...ye kerr, mcm akak ri tu la jugak, tah bape kali batuknyer...tapi ni alhamdulillah dah ok skit...jgn lupa mkn ubat...kalo batuk, elok amalkan minum madu tiap2 pagi...

PuteriSatu said...

ala gaduh-gaduh seskit tu biasala....adatla tu...nanti lepas gaduh lagi sayang lagi...caya la cakap aku...

RaFFLeSiA MeRaH said...

puterisatu : emmm...tu laa, aku ni jarang gaduh ngan dia, boleh dikira la aku gaduh, tu pun kejap2 jer...tah, kali ni dia terasa sgt ngan aku...adehhhh, susah gak nak pujuk org lelaki ni ekkk....

Anonymous said...

salam...kesian kat abah ur fiance. semoga dia cepat sembuh.

tak elok tau merajuk lama2 mcm basi gitu. cepatlah2 bersayang2 semula.

salam kenal..ko ni twin si puteri1 ek?

RaFFLeSiA MeRaH said...

apple pie : cian kan...insyallah atas doa kengkwn sumer, cepat dia sembuh...bukan aku yg merajuk ni, ni kes org lelaki merajuk, buruk nor aku rasa...muehehehe....takper, aku lum ader idea nak pujuk dia, sekali aku pujuk, cayaq cam air sungai tu nanti...muehehehe...yup aku kembor si puteri1 tu...

akumasihdisini said...

kenapa aku yg ko tanya...patut laa tersedak masa aku makan tadi...nasib baik tak der aper2...!

ooo...kes merajuk laa nie...itu perkara biasa dalam setiap perhubungan...sedangkan lidah lagi digigit gigi...ini kan plak baru bertunang...dugaan banyak...bukan setakat oleh "pihak/org ketiga"(klau berdua2an)...tapi macam2 lagi...!

lelaki nie kan...ader ego nyer...sesetengah ego nyer sgt tinggi...ader yg paras normal dan ader tue...rendah jer ego nyer...lelaki nie tak suker kalah ngan pompuan...kekadang walau salah lelaki...tapi tak ngaku...bermati2an pertahankan kesalahan dia...lelaki nie tak bleh pasangan dia lebih dari dia...cth nyer gaji lebih atau pangkat lagi tinggi dari dia...mula laa rase rendah diri...satu lagi...lelaki nie kuat cemburu...tak leh langsung tgk pasangan dia cakap ngan lelaki lain...apatah lagi kalau kuar ngan lelaki lain...mmg cemburu abis...padahal kat dalam hati pompuan hanya dia yang bertahta...!

walau aper pun...dalam tiap hubungan kena ader "win win situatian"...makna nyer...jgn laa sebelah pihak jer yg menang...kena ader saksama...klau ko rasa salah ko...minta laa maaf ngan dia...tapi klau ko rasa salah dia...jgn laa ko letakkan 100% kesalahan pada dia...tunjukkan jugak yg ko pun ader buat salah gak...!

aper pun...tolak ansur laa...perkara kecik dan remeh...jangan laa diperbesarkan...klau ader jer perselisihan...cepat2 settlekan...lelaki nie klau asyik pompuan jer yg mengalah...lama2 timbul gak kesedaran kat hati dia bahawa selama nie dia terlalu pentingkan ego nyer...tiba masa nyer...lelaki akan mula memahami hati pompuan...aku dulu pun mcm yg aku tulis kat atas laa jugak...tapi lama2 aku mula terfikir...betapa besar pengorbanan wife aku selama kami berumahtangga...terutama masa aku saksikan sendiri...betapa sengsara nyer dia nak melahirkan c are-keem...sejak tue aku mula sedar...dan aku makin sayang dan memahami dia...!

aku doakan semoga masalah ko cepat selesai dan kekallah hendah nyer pertunangan ko hingga ke jinjang pelamin...Insyallah...!

RaFFLeSiA MeRaH said...

akumasihdisini : thanks byk2 kat ko, terharu aku baca ape ko taip utk aku tu...aku appreciate sgt2, cewaahhhh...speaking lagiiii...betul ape ko katakan tuuu, insyallah aku jadikan panduan setiap ape yg ko katakan tuuuu....memang aku salah pun, aku ngaku....ni bukan kes org ke-3, tapi aku yg silap...bila ko nak masuk skype ni? aku x sabor nak borak ngan ko...hehehehe....

akumasihdisini said...

3 hari yg lepas ko cuti...jadik aku malas nak register sbb baru jer daftar yahoo messenger...ok laa...jap lagi aku daftar...!

RaFFLeSiA MeRaH said...

akumasihdisini : ha, cepat daftar, aku balik lewat ni...ko tegur aku kat miss.gen2, takpun adik aku nyer id puteri.satu..

Pisces said...

kira nyer bakal fil ko dah sedar la erk..

RaFFLeSiA MeRaH said...

pisces : aáh, alhamdulillah, makin pulih...x tau la sedar tahap mane, sbb aku tgk pun ri sabtu tu jerr...

MaNiQ KaYaNgaN said...

hohoho.. merajuk erkk.. gado2 sayang nih.. mukakkakaka

Anonymous said...

Hari ini saya MC :)

akumasihdisini said...

aku tak nak guna dah skype...aku dah buang semua sekali...ader kejadian ngeri berlaku malam tadi...klau ko nak tau...ko daftar google talk...ianya lebih selamat dan privacy...lepas ko daftar...baru aku citer...!

hanisumayyah said...

Hai...biasalah perempuan kena mengalah....jangan putus asa teruslah pujuk...

achik said...

lelaki merajuk susah tak nak pujuk?

Anonymous said...

hekhek merajuk eh.. dia pk pasal ayah dia kot same.. pujuk ler leklok.. belikan dia munge cam gambo tu ke.. ekeke cantik munge tu

Anonymous said...

Oh..itu biasa..mmg tempoh bertunang nie agak menguji kesabaran sikit (sikit jerk..sbb ujian lepas berumahtangga buleh jadi lagi besar)..insyallah temph 'darah manis' ini akan menyediakan RM utk kehidupan bersama selamanya..insyallah..

Syikin said...

salam,

selamat hari raya aidil adha utk RM n Puteri ya.

InsyaAllah, mak akan pulang dengan selamat :D

Syikin said...

lupa pulak,

selisih faham masa bertunang ni sebahagian drpnya. inilah benda realiti yg RM akan hadapi masa dah kawin nanti.

so, drp sekrg mmg kena belajar tolak ansur n sabar lebih. zmn berkawan lain rasanya.zmn bercinta lain rasanya.zmn bertunang lain rasanya dan zmn rumahtangga lagi lain rasanya..ok..

yg penting hari2 doa ngan Allah minta hub. kalian mudah dan selesa. sesekali selisih faham tu biasa, perencah kebahagiaan sbnrnya tu. tp jangan sampai makan perhubungan kalian. susah nanti.

dah ok dah? :D senyum selalu ok.

oh ya, apa hidangan istimewa raya haji ni ?

13may said...

Selamat Hari Raya AidilAdha & Selamat Tahun Baru 2007...

peace!

ILA said...

HAI RM! selamat b'kenalan di arena bloggest. entah mcm mana bley t'lompat k sini.btw EPY NEW YEAR 2007 & SEL.MYAMBUT AIDILADHA.
nape x buat chartbox?

Masy said...

salam korban! jgn terkorban dah le hihi