04 December 2006

Aku Mamai, Mabuk Ubat Ker Ha??

Fuhhhh…lega, aku dpt tido selelap…ingat td nak update blog memula sampai opis td dah, tapi x leh jadi, mata aku x leh nak tahan2, mcm digam-gam, nak x nak aku lenakan jugak mata manje aku ni kat bilik surau tu ha…(hehehe…jgn jeles korg, actually kat opis aku ri ni tak ramai org sgt, tapi bila aku sedar2 td dah bising tepi telinga aku) sayup2 aku dengar suara cc aku…genyeh2 mata, aku bangun jugak laa…lagak2 bukan cam org bangun tido, wat2 berlakon cam org pas mkn…muehehehe….lately ni memang aku kurang sihat…start isnin minggu lepas lagi, tapi kejap ok, kejap tak ok, sampaikan akak kat belakang aku ni leh tegur aku, sejak aku tunang ni asyik tak sihat jer? Apsal? Ni mesti memalam asyik berembun (Ya Allah, sumpah aku tak pernah berembun, kalau aku kuar ngan abg aku pun tak pernah lagi embun hempap aku lagi, muehehehe…betul korg, takat ni memang aku kuar pun tak penah lebih dari kul 12 mlm, dan selama aku tunang ni x penah lagi aku kuar memlm lagi)…sampai la ari jumaat tu aku dah start cuti, tapi aku isi borang cuti sbb ader hal lain ditambah pulak dengan badan yg x berape ok…ingat nak jumpa doktor ari jumaat tu tapi kul 12 klinik tu lak dah tutup…sabtu pagi pegi klinik tu lagi, kali ni sempat la jumpa doktor, klinik cam kebiasaan, masa bayar duit ubat, mesti diorg bagi aku mkn ubat tu kat tepi kaunter tu, 2 biji antibiotik, 2 lagi ubat demam (masa tu aku x tau tu ubat demam), aku tibai jer telan…planning memula pas mkn kat umah adik, nak pegi telekom, ingat nak wat potongan line, skrg dah maleh nak bayar bil telefon, ingat nak pakai line hp jer senang…tapi disebabkan aku dah telan ubat demam tu 2 biji, ape lagi…lepas mkn jer, mata aku dah mamai…korg penah mkn ubat tido tak? haa…mcm tu la aku pagi sabtu tu…takleh bangun, macam org pengsan…mcm org lumpuh, nak bangun pun aku kena berpapah tepi dinding, nanti rasa jer aku jatuh bergolek kat situ…aduiii, seksanyer hidup aku pagi sabtu tu…mak sedara aku tipon dari kg pun aku berckp mcm dlm mimpi, jenuh aku nak pulihkan balik…last2 cancel terus aku gi telekom ari tu…lepas kul 3 baru aku ok, kesan ubat tu memang teruklah aku rasa, adik aku kata aku ni mkn overdos, muehehehe…memandai jer minah tu….bila aku tgk kat plastik ubat tu, memang tu ubat demam, memang aku x usik dah ubat tu lepas aku kena mamai pagi sabtu tu…Cuma yg aku telan ubat batuk cecair ngan antibiotik…antibiotik tu memang aku kena perabih jugak walau aku dah sihat sekalipun…

Entry kali ni aku bagi korg senang baca, takder panjang2 sgt, senang korg nak paham, senang korg nak komen yerk…ari ni takder entry copy n paste lagi yerk…sok lusa wallhualam….

12 comments:

13may said...

1st!!!

13may said...

dah habih baca...baru nak komen...hehhe..

hang overdose ubat batuk tuh...panadol takkan jadik camtu...panadol kalau makan byk, cuma sakit bahagian jantung...rasa sempit & nak pecah...aku dah biasa telan 4 bijik panadol sekaligus...pergh! sakit sgt jantung tuh...rasa mcm nak mati....

RaFFLeSiA MeRaH said...

13may : oooiii, takat ko type 1st tu aku x nak baca laaaa...baik ko komen cepat...

RaFFLeSiA MeRaH said...

13may : muehehehe...ye ker overdose? ape hal doktor tu bagi aku suruh telan 2 biji, atau memang aku x tahan ubat demam yerk...x nak aku usik lagi dah ubat tu...mcm org pengsan aku dibuatnyer....

akumasihdisini said...

13may takut aku potong dia...wargh wargh wargh...!

aku rasa ko alah ngan ubat laa...lagi satu...aku rasa laa dok kat kl tue mmg selalu sakit2...aku tak pernah dok lama kat kl...paling lama 2 hari...tue pun aku pening tahap gaban...klau seminggu...sebulan...setahun...maun mati kering aku...aku tak betah dok kat bandar2 besar...sbb tue aku masih di sini...!

RaFFLeSiA MeRaH said...

akumasihdisini : weiii...ko ni betul laa...aku dah dah dekat 12 tahun duk sini...kalau time x sihat, samer jer...aku duk kg pun kena camni gak kalau dah time dia tuuuuhhh....mane ader org sihat seumur hidup, ko ni pun....ishk, ishk, ishk..

Pisces said...

ish teruknyer ko alah ngan ubat.. sampai cam ghitu sekali.. bahaya tu woo.. byk sgt bahaya nyer.. kalau bukan dari ko sendiri, dari org lain.. pepaham jerk la erk..

RaFFLeSiA MeRaH said...

pisces : tu ler pasal...pehni aku kena hati2 la nak telan ubat, asal ubat demam tu, aku pakat mkn separuh jer laa...kalau sebiji, aku pecah jadi setgh biji...boleh gitu?? dari org lain yerk...paham2, tu pasal aku kalau peh mkn ubat, x der nak ke maner dah...pakat terlentang kat umah tu jer laa...

happyirfa said...

apalah 13may..buat lagi!
orang baca dulu baru komen .tp dia sibuk nak jadi yg 1st..

RaFFLeSiA MeRaH said...

happyirfa : hehehehe...biarkan dia, time dia tgh takder keje leh la berambat nak jadi 1st pengomen, biarkan....

Syikin said...

salam,

oh..makan 2 ubat panadol tu utk sesetengah org akan jadi mengantuk, kurangkan dos jd satu biji aje.

RaFFLeSiA MeRaH said...

kak syikin : tu la kak, takut dah nak mkn ubat tu....