29 November 2006

Hubby Vs Fiance....

Entry yang berbentuk copy paste lagi, jangan mareee…idea tgh kontang ni ha…muehehehe…sok pun mungkin copy paste nyer entry lagi….lusa baru citer tentang aku…hehehehe…apepun berita baik, bonda dari tanah suci ader call tghari td, dlm pukul 1 tghari waktu malaysia, waktu kat saner lepas subuh….alhamdulillah, dpt dengar suara mak aku, lega sgt2…terubat rindu selama ni…moga2 mak sihat selalu, dpt mengerjakan ibadah haji dengan sempurna…insyallah….okeylah…korang kena study sikit ngan entry aku kali ni, ramai sgt yg bagi respon utk topik kali ni….okey la…sekadar panduan dan renungan kita sesama….(ciplak dari PCM lagi), key…topik kita kali ialahhhhhhhhh…..

Bagaimane hubby atau fiance d mata korang.... i mean dr segi fizikal, emosi n sbgnya????

Respon 1

bt masa sekrg, asha rasa belum lagi dapat menilainyer coz tunang asha ni lain skit.. dia pendiam.. so, org pendiam ni ade bermcm2 rasa tp dia susah nk luahkan.. mgkin pas kawin dia bole ubah cara dia... asha pun bole selalu sembang2 dgn dia.. tmpt paling sesuai mesti ler atas katil...

Respon 2

so far..dr zaman berkwn sampai dah bertunang ni, dia masih org yg sama.segala2nyer serupa..tp klu dah kawin tak tahu la.org kata masa dah kawin, semua timbul, lgpun byk keserasian antara su ngan tunang.dia umpama cermin utk sue. tp apa2 pun...ku tetap menyintai tunangku..hehehe..

Respon 3

hubby ash... mmg caring & baik... tapi mmg la beza bila kawan... tunang dan sekarang dah setahun kawin... dulu kita tak duduk satu umah ngan dia... sekarang bila dah satu bumbung... baru kita tahu tabiat buruk dia.. tapi takde masalah.. selagi kita rasa okey... okey la.. biasa la tu bila time kawan .. ayat nyer lain la sikit.. time tunang boleh tahan lagi... takkan letak telfon kalau tak wish gdnite @ I love you... sekarang bila telfon... jarang le dapat I love you... sbb dah dapat morning kiss and goodbye kiss…

Respon 4

Husband kak montey sblm kawin sampai la nie pon perangai dia sama...Tapi kalau dulu sblm kawen liat la nak ubah kalau benda2 tu kak montey tak bekenan...Tapi la nie kalau ada menda kak montey tak bekenan dia try lah ubah sikit2...so alhamdulillah...Tapi kadang2 tu, liat jugak nak ubah sbb dia dah besa buat tebiat pepelik nie... heheh...Tapi kak montey tak kesah sbb kak montey dah sedari azali laeik tahu perangai dia camner...takkan mudah nak ubah perangai orang kan...

Respon 5

hurm.. dilla plak dlm masa bkawan nih dia nmpk amik brt sgt.. byk btanggungjawab, byk pk kedepan.. kira cam dah matanglah walau sebaya.. tp x tahulah kedepan.. sbb skrg dia ok.. kedepan blm tahu lagii.. hopely dia still the same person.
Respon 6

Pada saya....dari semenjak saya mengenalinya dan menjadi tunangnya, dia belum pernah berkasar atau meninggikan suaranya pada saya. Boleh dikatakan....pasangan saya ni berhati lembut namun dalam masa yang sama, tegas dan berdisiplin orangnya. Ni bila dah kahwin....sikap, perangai dan emosinya....tak jauh berbeza. Cuma sikapnya setelah bergelar suami saya lebih terserlah. Sikap kepimpinan dan tanggungjawab yang ditunjukkan olehnya...sentiasa membuat emosi saya terpelihara dan merasakan ketenangan. Alhamdulillah.....cara dan sikapnya jauh dari apa yang saya bayangkan sebelum ini.

Respon 7

hmmm, pada queen plak...sedari kenal, lalu bertunang queen tak penah rase sebahagia sekarang ni memangla kadang2 ada juga terasa hati tapi queen anggap sebagai lumrah dalam kehidupan, sebab hubby queen jenis yang pendiam dan tegas juga.... kalau dulu jarang jumpa dan bersama kita ambil yang manis je....dan sekarang bila da tinggal sebumbung, 24hours bersama segala-galanya dapat kita rasa...oleh itu, kita sebagai seorang isteri perlu pandai menjaga hati dan sentiasa menerima segala apa jua tentang suami kita dan redha dengan ketentuan ilahi kerana itu jua kita ditakdirkan menjadi teman setia yang sehidup dan insyaAllah semati...ha'ah....tentang ayat2 power mase bercinta-cinta dulu kalau dalam telefon best jek dengar banyak jek nak cerita pastu romantis gak..tapi bila dah kawen jarang bercakap telefon ke sms ke, dah tu cakap yang penting2 je....tapi yang paling best bila dah nak letak telefon hubby queen tak pernah lupe nak say i love u bila-bila je, tambah-tambah kalau mase outsation.......hehehehe agaknya pasal dah terbiasa.......tapi memang tak dinafikan my hubby very kind, caring dan bertanggungjawab, and he is the greatest hubby in my life.

Respon 8

mmmm my hubby agak berubah skit la....kesian pun ado...heheheh kawin ngn anak tunggal lelaki nih biasalah kena berebut ngn mummy nya...heheheh apapun kadang2 bila dia kena pilih antra berkhidmat utk wife atau mummynya, dia pilih mummy tang tu la paling terguris hehehe ecewah bukan apa kengkadang tu geramgak bila dah siap2 nk balik umah mak cida mummynya plak soh ke sana ke sini at last dia penat tak jadik balik korang tak hangin???? hehehehhe tp dah lama2 kawin nih ngajuk tak la lama mcm zamn bercinter dulu...kalau zaman bercinta dulu leh gak ngajuk semingu dua biarkan dia derita kononnya tp dah kawin ni kena telan byk perkara...kalau ikutkan hati zaman bercinter dolu...tk hepi la kami mcm hari nih...ala gaduh nagjuk2 manja tu biasa la selalu heheheh kadang2 cida pun jahat gak buat2 ngajuk kalau dia kena g umah mak dia tuh...tp sbnrnya tak pun saja nk buat dia serba salah sbb masa tu la dia nk pujuk pun....heheh best best ssshhhhhhhh jgn palk korang report kat dia hahahaha, but apa pun he learn so many things, and mak dan ayah n whole family kata dia berubah ke arah +ve lepas kwin nih ...alhamdulillah sbb dia ni dulu panas baran tau...tp cida tk pernah nmpak pun sifat tu sejak kawan ngn dia..smpa dah kawin nih...heheheh woman's power kot hahahhaha…

Respon 9

fiance d mata saya.....ada perubahan dari kitorang kenal sampai la dah tunang nih...tp perubahan yg baik la..n hopefully akan bertambah baik bila kitorg dah kawen nanti... masa memula kenal dulu...my fiance mmg panas baran...asal silap skit mula la angin tsunami dia...tp nak wat cam na...kalo dalam hati ada cinta ...kitorg tetap kekal sampai dah tunang nih...biasa la kena give n take...kalo dia angin kiter kena la diam ja...wat muka seposen...last2 nnt mesti dia reda nyer....pas 2 tahun kawan....dah nampak yg dia makin cool...kiter wat salah pun tak de la angin dah...skit2 tu biasa la...mana der manusia yg tak der perasaan marah...yg tu tak bleh sangkal la....then bila pas tunang nih....makin ok...kekadang terlebih jeles pun ada gak...heheeh...sronot bila lekali jeles...even dia ni jarang ucap 'i luv u' tp dari cara perhatian dia kat kiter tu dah cukup membayangkan dia ni very caring nyer person... kalo kiter out-station slagi tak balik smula dpn mata dia slagi tu la dia tak sng duduk...yg best nya kalo kiter g out-station lama mesti dia demam...plg lama leh tgl dia 2 hari je...best nyer.....ada org rindu kat kiter slalu...hehehe…

Respon 10

mmmmmm.... asben Uzi pulak, sikap dia amat berbeza masa zaman berkawan/bertunang dengan bila dah kawen ni. Dulu, dia tak pernah pujuk kalau Uzi merajuk. Tapi, sekarang ni pantang Uzi masam sikit atau serius, mulalah dia memujuk dan tanya kalau ada apa2 yang tak kena.Then, sekarang ni dia lebih caring dan apa yang pasti, agak kuat cemburu. Kira sekarang ni, Uzi puas hati dengan sikap dia. Tak sangka lak yang sikap dia akan berubah ke arah positive. Cuma yang tak berubah ialah dia tak akan beri perhatian pada orang lain kalau dia sibuk dengan keje. Itu yang Uzi kena paham dan kena terima. Asben Uzi ni askar, so, dari memula dia masuk askar lagi dia dah cakap yang komitment dia pada negara dan Uzi kena terima itu semua. Pergh... patriotik sungguh asben kesayanganku ini. Cuma yang berubahnyer bila dia dah tak anggap dan tak buat Uzi macam anak buah dia kat opis dia. Kalau dulu, dia selalu terlupa yang Uzi ni tunang dia. Dia selalu beri arahan ala2 ketenteraan. Tapi sejak jadi asben n wife ni, dia dah mula menghargai Uzi sepenuhnya, and there's no 'order' from him. Then, satu sikap dia yang Uzi pelik dan kena terima ialah sikap sensitive dia. So, ada kalanya dia terlebih sensitive dan 'fragile', walaupun tubuh fizikalnya menunjukkan dia seorang yang kuat, besar serta tinggi. Itu yang kena berhati2 bila cakap dengan dia. Bila tengok citer sedih, kengkadang dia akan menangis. Rasa pelik gak, sebab Uzi ni bolehlah dikategorikan sebagai kecik jer dan sukar untuk menangis. Tapi dia lak yang menangis. Walau apapun, Uzi berpus hati dengan sikap dia sekarang, dan Uzi harap ianya akan berkekalan.

Respon 11

Damia plak hubby damia okey, dia tak banyak sangat cakap , rase cam kami ni berkawan jer.. hahahha dia ni jenis penyayang jugak lah tapi dia tak tunjuk.. kadang tu damai tak tau yang dia tu sayang ker tak pada damia hehehe dan damia rase dia tu banyak lagi yang tak tau pasal diri damia... aper yang damia suka dan tak suka.. dan dia jugak tak pandai nak ambik hati damia... selalunyer kaloa der yang tak kene dan damia tak puashati dnegan dia .. damia hanya simpan jer dalam hati..heheh bunyi cam parah jer yek.. tapi itu lah hakikatnye.. aper pun damia sayang sangat ngan die... "SAYANG HINGGA AKHIR HAYAT

Respon 12

Nak cakap tentang tunang kite yek. Susah nak tafsirkan dia nie sebenarnya. Yang pasti, tinggi dia lebih kurang kite jer. Keja pun tak ade la besar sangat. Sedang2 jer. Hidung dia lebih mancung dari kite . Kulit pun lebih cerah dari kite. Dia ni sebenarnya baran skit. Jangan la tinggikan suara kat dia. Sebab tue la kalau kite marah pun kite tak tinggikan suara. Kite diamkan aje. Rasanya itu lebih baik dari bergaduh. Dia sayangkan binatang. Kat umah dia pun ada bela tupai (chipmunk), ikan, kucing, arnab... Dia pun sebenarnya penyayang cuma dia tak berapa reti nak tunjukkan kasih sayang dia tue. Dia bukannya romantik kerana jarang nak dengar dia cakap sayang kat kite. Pandai2 la kite tafsirkan ape yang dia rasa. Dia pun bukannya insan yang suka memujuk. Sebab itu la kite malas nak merajuk2.

Respon 13

dr segi fizikal,saye rase die adela ensem2 jugak tapi tak pnahlaa ckp kat die lak,kalo time die weng2 ngaku die ensem pon,jawapan biase>>prasanlaa!!saye mmg cair tgok laki with droopy eyes,mcm hugh grant gitu,heh..mate die pon warna coklat mude sangat,ade gak time tak puas ati,gi beli contact lense nak lawan..die sgt gentleman,sabar,btanggungjawab dan mcm2 lg..hehe,tapii,jgn tertipu,kalo time dtg mood tak snonoh die,adoii,tgh2 jiwang tu bleh die tanye dgn sket punye manje,yaangg,dah berak lom arini (wakakakaka…ni paling kelakarnyer citer…)

Respon 14

Suami di mataku.. wah hebatnya ayat.. emm.. abang kite ni mmg pendiam orangnya tp kalau dah start sembang kite pun boleh dia lupa.. byk kontra sikap dgn kite.. tp dia boleh terima kite seadanya..mana yg kurang pd dia, ada lebihnya pd kite.. begitu jugalah sebaliknya..masing² ada baran tp kite lebih penyabar dr dia..dia ada sabar gak tp masa lain, begitu juga kite..cuma kite sampai arini lum pernah lg baran kat dia..takat merajuk ngan geram tu adalah.. apa pun yg penting, kami saling lengkap melengkapi antara kami..saling terima menerima antara satu sama lain kerana kami saling memerlukan..walau keadaan fizikalnya kurang upaya tapi hatinya cukup baik.. kerana fizikal bukanlah lambang kemurnian hati..sesungguhnya dialah raja di hati ini.. dunia akhirat! alahai.. rindunya kat dia…

Respon 15

alhamdulillah..kita ditemukan seorang lelaki sebaikNYa..he's the best among the best(pada kita la kan) hehe..dia dah banyak berkorban utk kita..dia agak pendiam tapi peramah kalau dah ade orang start cakap dengan dia.. apa pun kita terima segala kelebihan dan kekurangan dia..sebab dia pun terima kelebihan dan kekurangan kita..dan kita dengan dia saling melengkapi antara satu sama lain..dia juga adalah seorang bapa yang baik pada anak2 kita ..sanggup buat apa saje untuk anak-anak...

Respon 16

sudah pastinya pasangan hidup kita ada kekurangan dlm diri.. begitu jugalah dengan diri kita.. apa yang penting di sini ialah penerimaan hati dan perasaan terhadap insan yg berlawanan jenis ini sepenuh jiwa raga. sanggup menerima kekurangan dan kelebihan diri yang ada.. jika tidak, mana kan ada peribahasa, pasangan sejati sehidup semati dunia akhirat insya Allah

Respon 17

Syukurlah suami byk terapkan nilai Islam dlm rumahtangga.. sekali pun masih tinggal berasingan namun dia tetap bertanya khabar malah masalah jika ada.. pesan itu pesan ini agar kite tak leka dan alpa.. terkadang terasa mcm terikat bila nak buat tu kena buat nih dulu.. tp bila fikirkan kita wajib taati suami, kite turuti perintahnya.. sbb kite sayang die…

Respon 18

seorang suami yang baik....suka membantu isteri dan selalu risau kalau kita buat kerja yang berat2.....bila balik kerja...dia akan sinsing lengan baju terus masuk dapur tolong apa yang patut..pastu lepas makan dia akan clearkan semuanya dengan cepat..kalau tegur sikit (kata 'tak yah la buat') mesti dia buat2 merajuk sampai kiter risau..pastu dia gelak kuat2... ...kekadang tengok dia penat (balik kul 9mlm..terus tolong kiter...rasa terharu sangat...... sorang yang suka berterus terang...sangat berdikari (walaupun anak tunggal)...suka ucap 'terima kasih' dan 'minta maaf' walaupun tak buat salah....dan dia juga mengajar kita mengungkap kata2 macam tue….

Respon aku…(muehehehe...nak gak bagi respon...)

Sebelum tunang sampai dah tunang memang perangai same jerk, kekdg ader watak pendiam, kekdg ader watak peramah dan ader kala punyer watak humour yang boleh buat aku senak perut, muehehehehe…yg pasti dia kuat merokok…waaaaaa…(tang tu aku x suker bangatttt….)

30 comments:

akumasihdisini said...

aku tak baca...terus komen...pas nie aku baca...ha ha ha ha...1st aku ari nie...!

RaFFLeSiA MeRaH said...

akumasihdisini : aku bagi peluang kat nko lak ri ni...si 13may tu bz gamaknyer...takper, ko yg 1st ker, dia yg 1st ker kompem aku x sediakan hadiah kat korg berdua, walaupun tuala gud morning sekalipun, muehehehe....

happyirfa said...

yeha ..ya beda bedu..jd pengkomen ker 2..saya nak buat
'hubby vs fiance' lah pulak pas ni..cilok idea akak..buleh ker?

happyirfa said...

aku masih disini.
tak adillah..komen dulu baru baca(gurau jer)jgn marah ha

RaFFLeSiA MeRaH said...

happyirfa : boleh...no hal pun, ciplak sumer sekali pun boleh...takder kena bayar ape2 pun...mamat tu memang, dia suka ati dia jerr...dia komen pun tgk la tuuu, bukan citer pasal entry akak...abih, x tahu menahu ape citer...nak komen amende...

13may said...

oit! mana aci camtu!!! tak baca terus komen....

RM,
aku tak sempat baca lagi...nanti aku datang lagi...

masa memula masuk blog hang tadi, aku tengok dah ada 4 komen...aku agak2 mesti akumasihdisini jadik 1st komen kat sini...tengok2 betoi sangkaan aku....huh! jari pantas di ERA:D

RaFFLeSiA MeRaH said...

13may : hehehehe...tu lerr, dia lagi pantas ri ni dari nko, ko ralit nengok ape tu td sampai x sedor diri ha?? sian korg yerk, kena KIV dulu baru leh baca, panjang sgt yerk entry aku ni...pehni aku pendekkan skit entry aku yerk...

MaNiQ KaYaNgaN said...

hohoho... aku skip.. skip.. dan skip... sejak ko bertunang nih mcm tergaru2 nak naik pelamin arrr..hohoho.. banyak citer rumah tangga batu.. ekekke..

aku pon komen dulu.. nanti aku baca.. hohoho..

RaFFLeSiA MeRaH said...

maniq : ko jgn, garu2 tu bukan gatal nak kawin aku bimbang, aku bimbang ko kena kurap lak...baik gi check doktor cecepat, kang kulit ko yg gebu tu jadi menggerutu cam lantai simen jerr... muehehehe...

akumasihdisini said...

aku benar nyer tak reti nak komen...sbb aku husband...lain laa topik nyer...wife vs fiance di mata anda...tak per jap...aku pangil wife aku...biar dia yang komen...!

Komen Wife Aku : bagi pendapat saya suami saya sblm kawin dan selepas berkawin tak banyak bezanya....masa mula-mula kenal pun suami saya seorang yg simple orangnya...sekarang pun kalau kemana-mana tetap macam dulu simple!yg bezanya dulu suami saya tak nampak panas barannya tp semenjak ada anak-anak nie panas barannya menjadi-jadi pulak...mungkin kerana anak kami yg no2 ni terlalu nakal agaknya...tp yg tak berubah dr dulu hingga sekarang adalah dulu suami saya memang pendiam orangnya ingatkan selepas berkawin banyak bercakap cikit tp tetap sama macam dulu....eloklah tu lagipun saya pun kurang bercakap juga....mungkin dr segi fizikal suami saya ada perubahan sedikit....dulu badannya agak kurus sesangat tapi sekarang dah berisi sedikit...walaupun suami saya dah agak berisi badannya tp saya tak kisah kerana saya lebih suka keadaannya sekarang lebih terserlah kehenseman,kekacakan,ketampanan dan sewaktu dengannya....tak kisahlah macam mana perubahan sekalipun pada suami saya yg penting dia tetap sama seperti masa mula-mula saya kenal dia dahulu....!

akumasihdisini said...

ha ha ha ha ha ha ha...tak kisah dapat hadiah ke tidak...baca ke tak baca...aiman tak kisah...yg penting jadi pengomen pertama...ok...wife aku dah komen...dia yang tulis...bukan aku...ko baca laa...ingat senang ke wife nak komen pasal husband...kira hari nie dlm sejarah laa...sbb selama nie dia payah nak komen atau merungut tentang aku...lepas aku baca n3 ko...aku suruh dia komen pasal aku...kira xklusif laa nie...wargh wargh wargh...13 may...esok masih ader...ko cuba besok laa yerk...!

akumasihdisini said...

esok ko wat n3...wife& fiance di mata suami lak...!

RaFFLeSiA MeRaH said...

akumasihdisini : ko biar betul, tah2 ko jer yg reka sendiri komen tu...elelelehhh, yer la tuuu, ni kes isi bakul, pehtu bila dah penuh, dia sendiri angkat, ye dok?? muehehehe...tapi apepun thanks bagi komen gak, x kisahla bini ko ker, ko sendiri ker...thanis byk2....

akumasihdisini said...

raff...ko tak cayer...nie...sebelah aku nie...ko ingat saper...wife aku tau tak...klau ader web cam tue...aku dah tunjuk kat ko wife aku ader sebelah nie...anak2 aku pun ader...tak cayer...ko tanyer maniq...confirm dia cakap aku mempedooh jer lebih...wargh wargh wargh

Iman Mawaddah said...

aku masih disini..mentang2 la cek gu..abih di tawannya ruangan komen..
p/s: betui ka wife dia yg komen tu..mcm lain je

13may said...

huhuhu...yg penting kasih sayang tu tak pernah pudar dari mula2 mengorat, kenyit mata, tukar number phone, sms, sembang kat tepon, reply email, keluar minum, ajak jumpa mak bapak, bertunang, menikah, dapat anak, dapat cucu, dapat cicit dan.....
semoga berbahagia hendaknya....

RaFFLeSiA MeRaH said...

13may : thanksssss....harap2 ape yg ko kata tu terjadi kat akuuuu ngan couple aku...amin....

achik said...

kak RM, 13may x sempat jd pengomen petama sbb dia sibuk kena belasah pantun kat blog ayaqmasak hehehe...

saya pun x sempat baca... nak ikut akak la print pastu bawak blk baca hehehe ;p

RaFFLeSiA MeRaH said...

achik : hehehehe...ye ker, dah teruk kena belasah mamat tu yerk, takper, biar dia kena belasah teruk yerk...print la dik, akak no hal....

edyan7 said...

akumasihdisini tu dah mempengaruhi komen wife dia... sbb masa tulis...dia kat sebelah... tu yang keluar puji-pujian tu...takleh nak tulis yang sebenar...hahhahahh btw, syabas jadi tukang komen pertama...

bagus lah kak baca pengalaman2 org tu... nanti lps kawen boleh list out perbezaannya tu...hehheh... kak cepat buat perjanjian pasal merokok tu! nanti lps kawen lagi payah nak berenti....hehehhe

Syikin said...

salam,

akak no komen dulu entri sebelum..
kalau akak kena camtu pun, akak laser aje org yg tak de insurans mulut tu..kalau dia dah kawin lainlah, ni lum kawin..dia terlupa yg pasangan kita tu dah ALlah tentukan..kita dijadikan untuk melengkapi satu sama lain, lagi satu Allah tu adil, bagi semua dpt yg lawa yg tak lawa..lengkap melengkapikan..

ada orang sikapnya baik, tapi baiknya tu tak sesuai ngan semua orang..sesuai ngan pasangannya aje..itulah serba sedikit..

suami akak pulak? so far, sebelum kawin n selepas kawin, itulah dia seadanya, tak de banyak berubah, cumanya bila anak2 makin besar n banyak kerenah, mulalah nampak tegasnya..ikutkan orgnya soft person, akak ni kasar orangnya..balance lah tukan..pendek kata, akak tak menyesal setakat ni kawin ngan dia hehe..lagi satu, kalau kita ni isteri, nak ke ada rasa selamat bila ngan suami kita, kalau tak de rasa tu, payahlah sikit.ini pndpt akak lah.

Pisces said...

weyyy la... panjang nyer n3.. maleh aku nak baca.. tadi dok baca komen2 ko n3 sebelum nie.. meriah sungguh..

sekang sajer jer la nak meninggalkan jejak.. :D

akumasihdisini said...

kejujuran aku diragui...mmg susah nak yakinkan org yang kita nie cakap benar...tapi cukup senang nak mempedo'oh dan org cayer pedo'oh kita...inilah lumrah alam...yg jujur diragui...yang tak jujur disenangi...!

RaFFLeSiA MeRaH said...

edyan7 : sekadar kongsi pengalaman kan...bagus forum tu sebenarnya...

kak syikin : time kasih kak, nasihat akak yg selama ni bg komen kat blog RM memang dihargai sesgt...harap x putus2 nasihat akak sy terima pasni nanti yerk...

pisces : hehehehe...maleh baca yerk, takper...janji ko komen gak kat sini....

akumasihdisini : x abih2 ngan kejujuran ko yerk...yerlaa, aku percaya lah bini ko kat sebelah, maklum ler cuti sekolah ni kan, dah tentu ko duk ader kat umah, logik la tu bini ko duk mengulit ko kat sebelah tu...muehehehe...

kisahhidupku said...

kak raff..kalau buka blog shy mesti tak dpt sbb saya dah tutup..
mmg sedih tutup tp saya ada masalah..dtglah blog baru

akumasihdisini said...

woit...maner n3 baru? he he he

mysha said...

rafflesia
hi...lama tak sembang..aku baru balik dari kem nasuha...seronok giler gi kem nie walaupun penat ko..dah cam ala2 tentera....tapi seronok dan best...program nie berjaya..wei raff 4 disember ni birthday aku...tapi aku kena gi outstation kat putrajaya..nti hari rabu kita sembang k..anyway sian kat ko...sakit eh...take care ye..babai..

mysha said...

rafflesia
hi...lama tak sembang..aku baru balik dari kem nasuha...seronok giler gi kem nie walaupun penat ko..dah cam ala2 tentera....tapi seronok dan best...program nie berjaya..wei raff 4 disember ni birthday aku...tapi aku kena gi outstation kat putrajaya..nti hari rabu kita sembang k..anyway sian kat ko...sakit eh...take care ye..babai..

Suri Rahsia Abang said...

di mata aku, hubby aku mcm hero, mcm superman, mcm ultraman, mcm batman, mcm james bond, mcm kluangman. cuma tak macam cicakman je. kdg2 aku tgk hubby mcm sorang tua yg letih dgn hidupnya. kdg2 aku tgk hubby mcm perwira gagah, mcm pahlawan perkasa yang sentiasa melindung aku. kdg2 aku tgk mcm sorang imam yang slalu tertib menjaga suri-suri hati dia. dan kdg2 bila aku tgk hubby, mcm terimbas ingatan pada arwah ayah.

Anonymous said...

bagaimana menurut kamu harus mendengar kata2 ini
" maukah kau menghapus bekas bibirnya dibibirku dengan bibirmu"...