13 November 2006

Lagu-Lagu Favourite...Ader Kenangan Tuhhh....



TAK PERLU DIUCAPKAN - SUDIRMAN

Di raut wajahmu telahpun kutahu...Dari sinar mata ku telah menduga...Ada rasa yang membara...Ada cinta yang menyala...Tak perlu lagi kau nyatakan...Dari kemesraan yang telah kurasa...Dari tutur kata yang mesra menggoda...Tak dapat ku merahsiakan...Haruskah aku nyatakan...Cintamu telah berbalas...Biar saja tak perlu dinyatakan...Biar saja tak perlu diucapkan...Rahsiamu, rahsiaku bersama...Biar saja tak perlu dinyatakan...Biar saja tak perlu diucapkan...Rahsiamu, rahsiaku bersama, bersama...Kuhulurkan tangan kan ku pimpinimu...Kuluangkan hati isikan cintamu...Dari wajahmu yang ayu...Dari mata mu yang sayu...Tak perlu ucapan itu...

KAULAH SEGALANYA – RUTH SAHANAYA

Mungkin hanya Tuhan Yang tahu segalanya...Apa yang ku inginkan...Di saat-saat ini...Kau takkan percaya...Kau selalu di hati...Haruskah ku menangis...Untuk mengatakan yang sesungguhnya...Kaulah segalanya bagi ku...Kaulah curahan hati ini...Tak mungkin ku melupakan mu...Tiada lagi yang ku harap...Hanya kau seorang...Kau takkan percaya...Kau selalu di hati...Haruskah ku menangis...Untuk mengatakan yang sesungguhnya...Kaulah segalanya bagi ku...Kaulah curahan hati ini...Tak mungkin ku melupakan mu...Tiada lagi yang ku harap...Hanya kau seorang...Kaulah segalanya untuk ku...Kaulah curahan hati ini...Tak mungkin ku melupakan mu...Tiada lagi yang ku harap...Hanya kau seorang...Tiada lagi yang ku harap...Hanya kau seorang...


SEMOGA ABADI – MISHA OMAR

Kau datang bagaikan mimpi...Kau hadir daku sedari...Sekian lama ku nanti...Kau di sini...Mungkin kehendak Illahi....Segalanya ku jalani....Biar lelap tidurmu....Di pelukku....Cinta ini....Ku persembahkan....Setulus hati kasih....Kepadamu....Seandainya engkau mengerti....Hanya kau yang ku miliki....Dalam hidupku....Kasih sayang ini....Semoga abadi....Kan ku bawa sampai akhir nanti....


RINDU MEMAKSAKU MENYAYANGIMU – FRANCESCA PETER

Andai engkau mengerti....Perasaan di hati ini...Pasti engkau menyedari...Betapa hatiku merinduimu....Bukan mudahnya aku...Untuk melafazkan cinta....Sekali ku melafazkan....Sampai bila pun ku menyintamu....Rindu memaksaku menyayangimu....Tak daya ku menahan....Segala perasaan aku....Yang makin gelora...Setelah engkau menyedari...Sambutlah cintaku...Sepi mengajar aku...Tentang perlunya cinta...Walau pedih walau perit...Terpaksa aku menghadapi...Tiada apa yang engkau pinta....Sekadar kesetiaan....Selagi rindumu masih dihati....Cintamu terus bersemi....


DEALOVA - DEWA

Aku ingin menjadi mimpi indah dalam tidurmu....Aku ingin menjadi sesuatu yg mungkin bisa kau rindu....Karena langkah merapuh tanpa dirimu....Karena hati telah letih....Aku ingin menjadi sesuatu yg selalu bisa kau sentuh....Aku ingin kau tahu bahwa ku selalu memujamu....Tanpamu sepinya waktu merantai hati.....Bayangmu seakan-akan....Kau seperti nyanyian dalam hatiku....Yg memanggil rinduku padamu....Seperti udara yg kuhela kau selalu ada....Hanya dirimu yg bisa membuatku tenang....Tanpa dirimu aku merasa hilang.....Dan sepi, dan sepi....Kau Selalu Ada....

26 comments:

Anonymous said...

lagu sudirman tu faveret sayaaaa..ada mp3 lagu tu tak?~winks~

akumasihdisini said...

bleh dikatakan setiap lagu...ada kenangan...ada nostalgianya yang tersendiri...kita membesar bersama lagu...masa kanak2...mungkin lagu seperti pok amai2...rasa sayang eh...geylang si paku geylang dan lain2...bila beso ckit...lagu2 seperti nyanyian sudirman...ramlah ram...uji rashid dll...dan sekrang lagu dari sebarang...dealova...pecinta wanita...my heart...mgkin akan datang lagunya berubah lagi...dan setiap lagu yang popular mesti ada kenangan dlm idup kita...tapi aku suka lagu 'permaisuri' nyanyian data...khas untuk isteri aku...!

RaFFLeSiA MeRaH said...

razlizahazleen : ye kerrrrrrrrrrr..mp3 lagu tu ekk? dlm realplayer ader kot...tapi nak tukar mp3 pun boleh, nak antor kat mane dong? muehehehe...

akumasihdisini : haáh, tui tuuu... lagu utk isteri jer ekk diorg pandai buat...utk tunang ke, utk suami ke, takder ker ekk??

EdRyNA said...

jiwangnya ..hikhikhik

RaFFLeSiA MeRaH said...

edryna : lagu tu jer lirik dia jiwang skit, org punyer blog ni x reti nak jiwang2...takat menulis jer ala2 jiwang, kalau betul2 bwh skit dari brutal...muehehehe, kalau jiwang rasa tekak ni mual pulak...

Kak Lady said...

Mesti tengah sentimental ingatkan tunang tersayang ni....

Sudirman tu memang penyanyi favorite kak lady...& Lagu Dealova...alamak...lomantiknya...hehhehe

RaFFLeSiA MeRaH said...

kak lady : muehehehe...tau2 jer kak lady ni ekk, alaa...tgh camni sape2 normal lah kak lady...zaman akak dulu mesti ader lagu kenangan akak kan...lomantik la jugak...wakakaka...

Pisces said...

lagu faveret byk wooo.. tapi lagu lama2 gaks best.. evergreen jerk..

PB said...

RM....tumpang lalu

Mak Kak PB dan ayah pun akan berangkat pada 25hb nie , lapor diri kat KLJ jam 2 dan insyaallah akan berlepas dari KLIA jam 12 tgh mlm...sama flight ker??

RaFFLeSiA MeRaH said...

pisces : haáh...tu la, lagu2 lame gak yg leh jadi evergreen, lagu baru ni kejap sgt fofular nyer...

pb : haáh laa...same flight laa tuuu, tapi mesti ramai masa tu kan, nak kenal pb pun x tahu mane satu...

faeizah said...

semua lagu punya makna yg dalam

RaFFLeSiA MeRaH said...

faeizah : tu laa...memang dengar lagu teringat kan someone...hehehe...

13may said...

lebih senang mengingati kenangan melalui lagu kan???

hehhe..moga ceria selalu:)

RaFFLeSiA MeRaH said...

13may : yer betulllllllll cecangat...setuju, setuju...thanks...

happyirfa said...

hai baca lirik lagu lah pulak ari nie..
sy dulu masa sekolah menengah suka lagu kump slam..siap bubuh muka zamani kat belakang buku teks..pastu kantoi ngan ayah ..kena marah lah pulak

RaFFLeSiA MeRaH said...

happyirfa : hehehehe...zaman akak pun camtu gak, suka letak gambar artis kat dlm sampul buku tuh, utk ape pun tak tau...nak kata inspirasi tu takder la jugak...letak la gambar pm ker ok la jugak dok...muehehehe...

mamarisyia yg cute said...

Laaaa...lamanya aku tak masuk blog ko RM Selamat Bertunang nanti kawin jangan lupa Cik woks ni ye....

RaFFLeSiA MeRaH said...

mamarisyia : tu laa...lame nor x baca komen MR, winduuuu laaa, muehehehe...thanks atas ucapan tuh, insyallah RM x kan lupakan member2 blog...mesti kena jemput...

PuteriSatu said...

muahahha...aku tahu sangat makna-makna lagu tu....yang paling aku tahu makna dia...lagu sudirman tu....itu lagi aku tahu makna dia..sebab lagu tu ko jadi videoklip dalam DVD kawin aku...ko enterprame kan...muahahahah...

PuteriSatu said...

lupa nak cakap..ko ngan tunang ko ler jadi videoklip dalam DVD tuh..korang dua orang enterprame...muahahaha..

RaFFLeSiA MeRaH said...

puterisatu : wakakakaka...nantikan time aku kawin, aku bagi ko, laki ko, pehtu insyallah baby ko jadi videoklip pulak...lagu ape yerk yg sesuai...lagu puk amai2, sesuai dok? mueheheheh....

ayu_mkay said...

suka banget seh lagu sudirman tuh... huhuhuh sadis arrr...

nak gak mp3 tuh RM...

RaFFLeSiA MeRaH said...

ayu_mkay : bagi alamat e-mail hang tuhhh...nanti try send lagu kat situ...

MaNiQ KaYaNgaN said...

lagu sudirman.. tue lagu kesayangan aku.. hohoho.. aku lebih suka lagu yg lama2 dari yang baru.. napa hah..?? hohoho

RaFFLeSiA MeRaH said...

maniq : ko kan, sajer wat soklan bangang...ko nak tau sbb ape ko suka lagu lame dia jerk?? sebabnyerrrrrrrrrrrr...sudirman tu dah jadi arwah, mane nak korek lagu baru...hampeh tul hang ni....

Anonymous said...

Suelmalesauck
[url=http://healthplusrx.com/thrombophlebitis]thrombophlebitis[/url]
Piedembaffiek