09 November 2006

'Fiance' Tersayang....


Ape nak citer kat entry aku pun tak tahu dah skrg ni…blurrrr tul paler otak ni, rasa kosong jer…cuma nak citer bab perasaan aku skrg ni..bila dah tunang ni aku rasa cam jiwa aku dah terisi, ader satu jiwa dah bercantum ngan jiwa aku lak skrg ni, cewaaaahhhh…rasa nak termuntah pun ader, muehehehe…betul korg, aku pun tak tahu naper…dulu sebelum tunang aku kurang yakin ngan cinta dia, ngan kasih syg dia pada aku…bila dah sampai tahap ni dia bawak aku, aku betul2 yakin ngan kesungguhan dia, baru lah aku tahu yg dia betul2 syg aku, yg dia betul2 cinta aku…kekekeke…malu aaarrrr nak citer bab2 kasih syg lak kat blog aku ni…sure si maniq tu nanti kutuk aku, sah2 dia akan kutuk aku nyerr, tgk la nanti…panjang berjela dia nyer komen, korang tgk jer la nanti…suka ati ko la maniq, kutukan ko tu sumer aku anggap kutukan membina jerr lagipun aku pun suka kutuk nko, muehehehe…ko x komen aku nyer blog, memang aku nak marah…

Okla…nak citer skit about diri fiance tersayang aku tuuu…ct nurhaliza gelar dato k dia suami tersayang…hehehehe…aku panggil fiance aku, tunang tersayang, boleh gitu?? biodata dia bih kurang camni laa, umur muda setahun dari aku…aku dah 31, dia still 30, lahir bulan yg same dengan aku, aku 26.02.1975 dan dia 01.02.1976, org kl jer…kejer pun biasa2 bangat, aku org pahang, keje pun biasa2 bangat…adik beradik aku cuma 2 orang tapi dia ramai, 10 orang dia anak ke 6, dia pun ader adik pompuan kembar gak…cam aku laa, kembar…hehehe…sikit sbyk ader persamaan laa kitorg ni…orgnyer x encem pun, aku pun x cun mane…muehehehe…oklaa…dah merapu pulak aku ni ekk…

Mesti korang nak tau camane aku kenal dia kan? tapi kalau aku x citer pun takder org nak paksa aku kan?? muehehehe…cukuplah jadi rahsia aku ngan dia jer la camner kitorg kenal…yg pasti tarikh 14hb Februari 2006 1stime aku ngan dia memula kenal…masa tu lum jumpa lagi, cuma berbalas2 msg ngan dia…19hb Februari 2006 aku ngan dia janji bertemu face to face…emmm, breakfast sesame kat area ampang, alaaa…gerai biasa jer…lepas dari tu, kitorg selalu la jugak jumpa…sampaikan kenduri kawin adik aku pun dia leh dtg, yg mengongnyer aku dah bagi kad kawin adik aku kat dia, tapi aku x bagi dia dtg…x ke mengong aku masa tuh? Dia pun heran, apsal dah bagi kad x bagi dia dtg pulak lagipun dia ckp dia nak tgk kg aku, nak kenal family aku, adehhhh…letih tul nak menjwb masa tuh…tahlah…masa tu aku rasa aku lum ready nak kenalkan dia pada mak aku…muehehehe…dah la masa tu dia mcm dah nak serius ngan aku…mahu aku x gelabah…memula dia ckp x jadi dtg, tetiba time kenduri tu dia kata dia dah on the way ke pahang…suka ati dia laa, heheheh… lagipun kenduri umah aku, patut aku kena raikan setiap tetamu yg hadir, tul dak…

Dari situ aku dah rasa kesungguhan dia pada aku…tapi aku ni bukanlah jenis yg senang bangat nak percaya pada lelaki, kalau boleh aku nak kenal hati budi dia, nak kenal jiwa dia dulu, ape2 sajer tentang dia aku nak tahu…tapi mungkinlah tuhan bagi petunjuk pada aku agak awal…lame2 bila aku kenal dia, terasa la suka pada dia, syg pada dia, rindu pada dia (gatai no…) dan x lame lepas tu aku ngan dia declare, dia pun dah ready nak jumpa mak aku, awal bulan 7 aku bawak dia balik pahang jumpa family aku, pastu baru lah kitorg rancang nak bertunang…sebenarnya kami rancang sebelum puasa…tapi x der kesempatan, tahu2 la, sebelum puasa ramai yg pilih tarikh2 tu nak wat kenduri kawin, so…terpaksalah aku tangguh majlis tunang aku lepas raya jer…alhamdulillah skrg ni aku dah jadi tunang dia…insyaallah ikutkan tempoh pertunangan ni setahun, tapi kalau jodoh kami awal, awal lah walimatul urus tu nanti…dan kalau lambat pun aku redha…yg pasti aku akan jaga cincin kat jari manis aku ni mcm aku jaga hati dia dlm hati aku ni…mueheheh…miang lak aku peptg ni…

p/s : gambar kat atas tu bukan gambar cincin tunang aku tau…tu org lain punyer, cuma gambar hiasan semata-mata, muehehehe, gambar cincin aku lum antar kedai lagi…nanti2 la yer…sabaq no...

16 comments:

Anonymous said...

congrats lagi sekali :-) - comeii

RaFFLeSiA MeRaH said...

comeii : thanks bebyk...

Anonymous said...

Memula ucapan tahniah utk ko lg sekali. Apesal gitau org tu bukan gambo cincin ko yg sebenar. Diam2 jela bukan org tau pon......hehehheheh takpe tipu pon x baik. OOO abg ko pon ade kembar gak eh.....cantikla tarikh lahir korang, sama2 bulan 2 tu. Nnt leh sambut sama jimatlah ye dak. Tak yah beli sampai 2 kek, satu cukupla tp kena sambut pd tarikh yg kedua tu la......Tak kisahlah jarak umur korang berdua ni....tu tak penting. Apa pun harap ianya berakhir dgn baik sekali. Sayangilah dia sepenuh hati......byk dugaan ko akan tempuh dlm masa darah manis ni.Aku doakan korang bahagia.....
Linda JB

RaFFLeSiA MeRaH said...

linda JB : thanks...ko memang kwn aku dunia akhirat, wakakaka..tu la, leh sambut sekali jer...tapi x syok ler syer kek, aku nak kek aku punyer...aku x nak syer2...hehehe, tamak punyer olang...ingat boleh abih gamaknyer kek tu sensorg...insyallah aku akan syg dia sampai bila2...hehehehe...dugaan yerk? seram sejuk lak aku ni...

Bie said...

ooo cenggitu ceritanya...hehe sweet je kan...InsyaAllah Raff bahagia dunia akhirat hingga ke hujung nyawa...

ada jugak keserasian tu...Raff kembar dan dia pun ada adik kembar...mungkin persamaan itu menemukan jodoh korang berdua...Tuhan Maha Penentu kan...

Syikin said...

salam,

wah..leganya dah settle semua.ni tunggu majlis nikah plak.

jaga diri elok2..darah manis..banyak red light lagi tu, tak de yellow light pun kalau ikutkan..

akak doakan mudah pula urusan perkahwinan RM ya..

RaFFLeSiA MeRaH said...

bie : hehehehe...tang mane yg sweet tu bie?? tima kasih atas doa bie tu yer...insyallah kalau jodoh tu ader, jodoh tu panjang, aderlah majlis kawin tu nanti...

kak syikin : memang dah lega la wat masa ni...insyallah RM ingat pesan kak syikin tu and tima kasih byk2 atas doa kak syikin tu...

Kak Lady said...

Rafflesia...rasanya belum terlewat untuk akak mengucapkan TAHNIAH atas pertunangan ang baru berlalu...Moga segalanya baik sehingga ke jinjang pelamin...

Ketika di alam pertunangan inilah kita menyelami hati budi pasangan dengan lebih mendalam lagi....

Tahniah sekali lagik...

13may said...

Tahniah....semoga semuanya berjalan dgn lancar:)

ps: aku tergelak2 baca kisah cinta hang...bukan apa...walaupun aku tak nampak muka hang dan tak pernah kenal hang, tapi aku tau dan dapat rasa...hang mesti tengah gembira & bahagia sgt2...sebab tu aku pun tumpang happy dan tergelak2 kat sini:D

Anonymous said...

laa..ingatkan cincin RM..baru nak kata"wuihhh..gempaknya.."tak jadilah..Org kata,kalau kawin,sebelah pompuan ada keturunan kembar,sebelah lelaki pon ada,90%compirm kembar anak RM nanti..nyet..nyet...amin..

akumasihdisini said...

klau cantik di mata tapi hatinya tak jujur...masalah besar tue...tapi klau masing2 jujur dan ikhlas...insyallah...akan selamat hingga ke akhir hayat...tahniah 2 kali lagi...!

MaNiQ KaYaNgaN said...

adehh.. baru ari nih nyempat ngutuk ko untuk kesekian kalinya.. yerlah kutuk sebelum ko ada "penyelamat".. huhuhuhuu...

Wakaka..tapi aku baik arr 2/3 hari nih.. so aku kutuk selo2 jer.. tapi tak puas hati la tunjuk gambar cincin org lain.. tak aci la.. aku nak gak tgk cincin ko.. mana tau cincin sakti ker.. cincin belah kapak ker.. huhuhu..

amboii... dapat muda setahun upernya.. ok-ok.. tak mao komen yg tue..

Ko dating kat ampang arr.. ko tau tak tue tempat aku.. hari2 aku tawaf seluruh ampang tau.. ko jgn main2 kang aku tunjuk muka ko kat blog kang.. muhahhaha..

apa2 pon moga jodoh berkekalan arr.. aku tau ko tak sabor dah.. tapi bawak bertenang.. huhuhu..


citer arrr lagi.. jgn malu2.. aku sedia membaca dan mengumen cam selalu..chiowwwwww

RaFFLeSiA MeRaH said...

kak lady : time kasih byk2 kak lady, insyallah RM praktik kan ape yg kak lady gtahu tu...

13may : awat hang gelak aku, hehehe...memang hepi pun...x dpt nak gambarkan dengan kata2, cewaahhhh...

razlizahazleen : cincin kita ni x gempak pun, simple sesgt...eh, betul ke 90% nko? ok gak...aku suker bangat tu...umur dah 30 lebih ni patut sekali beranak terus dpt 2...tapi larat ke nak jaga ehhh??

aku masih disini : tul sgt tuu, setuju 200%, cari yg encem kang takut ramai nak yg nak tackle, ye dok...apepun tima kasih byk2...

maniq kayangan : haaa...kan aku dah kata minah ni nyer komen punyer la panjang...syabas MK, aku suker ngan nko punyer komen, lagi byk perenggan, lagi aku suker...len kali ko tambah lagi perenggan ko tuhhh...nantila aku tayang jari aku yg halus runcing ni siap ngan cincin tunang aku ni jugak...ko sabor la yerk...

Babyfacekiller said...

tu dia.. siap tarikh lahir cik abang dia mention kat dalam ni... ;D

RaFFLeSiA MeRaH said...

babyfacekiller : muehehehe...untuk pengetahuan sendiri jer tu, kot2 terlupa lak, leh rujuk kat blog ni, muehehehe...

Pisces said...

kalau tak nak share kek, beli je kek yg kecik tu.. RM2.50 sepotong, sekali ngap jerk buleh abis.. hehehe..