19 October 2006

Kisah Cincin Tunang Pulak....


Petang smlm gi bukak pose ngan dia…selama pose ni x penah lagi bukak pose sesame, ri tu pun planning batal, pasal dia ader hal..last2 dpt bersahur jer, tu pun kat baja café tu bukannya boleh order cam biasa, pasal bulan pose diorg x masak cam ari2 biasa…so, ptg smlm sempatlah bukak pose sesame, aku ajak dia mkn nasi putih jer..dia order lauk lain, sup sayur, sotong masak kerabu, daging masak merah, telur masak dadar, dia air kopi tarik, aku air barli suam…emmmm…best gak, tapi jenuh aku nak perabih, nasi nyer punyer la byk…tapi slow2 mkn, pastu licin gak…muehehehe…

Pas smbhyg magrib kat masjid, gi ampang point pulak, aku nak cari kain pasang, dia nak cari kasut…aduii, dlm2 dia x cerewet tu rupanyer baru aku tahu bab cari kasut dia, adehhhhh….cerewet weiii, jenuh turun naik 4 tingkat kat ampang point tu…sampai kedai nak tutup baru berkenan satu kasut tuh, tu pun kali kedua masuk kedai tuh…tu bab kasut, dulu aku penah citer kat korg aku dah beli cincin risik yg mcm bukan cincin risik, org lain cincin risik pilih yg belah rotan, aku nyer cincin langsung x cam rotan, wakaka…so, mlm tadi dia ajak aku pilih cincin tunang pulak, yeiiii, bestnyer…sejak gi kedai mas pilih cincin risik dulu tu, cam smgt jer aku nak masuk kedai mas, wakakaka…dah bertahun x masuk kedai mas, haa, camni la rupe nyer…masuk ler kat kedai tuhhh…cina tu kata, mau beli ape maa? Dlm hati aku takkan nak beli keter lak, muehehehe…pilih cincin tu pun mcm pilih cincin ri tu jugak, sarung yg tu, sarung yg ni, memula ader satu cincin 3 mata…tapi aku kurang suka yg byk2 mata nih, mahal pun mahal skit…aku ckp kat dia x yah cari yg mahal pun takper, membazir jer duit nak pilih yg mahal2 sgt, bwh 3 ratus pun takper…dia ckp, takperlaa yg 3 ratus pun ok, last2 sumer cincin harga 2 ratus lebih jer yg aku belek…aku x nak yg mahal2 sgt sbb aku tau gaji dia bukannya 5/6 ribu…kalau byk tu, sah2 aku nak yg permata berlian tuhhh, harga seribu katas tuh, lawaaa…muehehehe…dan akhirnya terpaut jugak aku ngan sebentuk cincin seketul permata biasa jer, bukan permata berlian pun, alaaa harga 2 ratus lebih jerr…nantilah, ader rezeki aku tunjukkan jari aku pakai cincin tu nanti yerr…bila tuh, aku x pasti lagi laaa, tapi bestlah dpt 2 bentuk cincin serentak nih, korg2 yg lum tunang tu, suruhlah bf korg buat merisik ngan tunang sekali….wakakaka…

Rasanya ni entry terakhir aku sebelum raya, dah takder idea lagi dah, kad pun dah suruh korg sumer baca, mintak maaf pun dah sudah…ucap ri raya pun dah selesai, so, cukup utk kali ni dulu la yerr…aku nak rehatkan otak aku, nak bagi perhatian pada hantaran aku pulak pasni, pikir punyer pikir memang aku nak letak dlm kotak jer hantaran aku tuh, bagi aku tu lah idea yg paling bagus utk org yg x kreatif cam aku nih, muehehehe…okla kengkwn, insyallah aku balik pahang ri sabtu , balik ke kl mungkin ri sabtu depannyer…kalau takder aral melintang dia nak dtg raya sabtu depan jugak, so balik sekali la ngan dia…itupun kalau jadi laaa…sbb adik aku raya ketiga atau keempat nak balik sepang raya umah mertua dia…abih aku?? takkan tinggal bontang kat pahang tuh…waaaaaaaa….sedey, sedey…keyla, sekali lagi nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI, MAAF ZAHIR BATIN…jumpa pas raya nanti yerr…

16 comments:

Purpleheart said...

Tu baru kes tunang, belum lagi kes kahwin.. alamat kalo nak kawen sure pusing satu kl n selangor kot, hehehehe.. jangan marah rm..

masa su dulu nak kawen, sampai ke nilai cari baju kawen, sudahnya jumpa kat wangsa maju.. bukan apa, kalo baju cantik, mahal sangat, kalo murah, baju tak de saiz@baju kecik, macam-macam laa..

apa-apa pun salam lebaran, maaf zahir dan batin.. kalo tersalah taip harap maaf ya..

akumasihdisini said...

waa..dah nak tunang rupanya.. baguslah..tahniah, moga kekal pertunangan hingga ke jinjang pelamin dan perkahwinan nanti kekal hingga ke akhir hayat...selamat menyamburt aidilfitri

akumasihdisini said...

waa..dah nak tunang rupanya.. baguslah..tahniah, moga kekal pertunangan hingga ke jinjang pelamin dan perkahwinan nanti kekal hingga ke akhir hayat...selamat menyamburt aidilfitri

Anonymous said...

Pes kali, tahniah lah......hajat ko nak dptkan cincin tunang tu dah tercapai......cuma lom tunang aje.
Adatla....bila carik barang2 tu bukan senang nak dpt satu tempat. Aku pon dah rase dolu2. Tu lom nak wat majlis kawin lg.....Sabo je la nnt....ko pasti akan rase...percayalah.
Nnt dah tunang lain lak citernya.....Banyakkan sabo yer..dugaan tu darah tengah manis.......hehehheheheh
Camner pun aku nak ucapkan selamat berhari raya, selamat bertunang, moga hajat ko nak idup semati dgn dia termakbul......amin.
Rinde JB

elly said...

oooo...sakan ler ko shopping smlm ropenyer...ingatkan takat beli cincin tunang je...wei hati2 dijalanraye..jadi ke bersahur dlm kete?hehehehe...

13may said...

Selamat Hari Raya...

Pisces said...

Semoga segala yg dirancang berjalan dengan lancar..

EdRyNA said...

Baguslah ko fikir gak bab2 kemampuan...
Aku dulu???hahahah tak fikir sngt pun....aku terus tunjuk apa yg aku nak....sbb bagi aku tunang sekali, nikah sekali..lepas2 dah kawin entah dpt lagi ke x??? muahaha Tapi x fikir pun aku pilih yg affordable gaklah..karang tunjuk cincin yg RM15K maunya dia pengsan kat situ....terus lari gamaknya

Yana said...

Selamat hari raya...

hmm..kalut nampak nak prepare nak bertunang..masa yana dulu bertunang juz in two week preparation ..sbb sebelah laki bagi tau ad-hoc..ngan hantaran la, baju tunang n macam2 lagi la..bab cincin risik ngan cincin yang syoknya takde masa nak gi survey sbb my future MIL dah siapkan beli..no choice pakai jer la yang future MIL kasi..(takde chan nak pilih sendiri :P)

by the way, maaf zahir dan batin...sowi sgt lama tak lawat blog nie n leave comments..sebenarnya ader citer sebalik nie...

Tata..

ayu_mkay said...

ske ler tuh nak pat cincin.... raya taun ni syiok abis kan... berabih nak raya... nak tunang lagik... ermmmm mudah2an semuanya selamat..!

selamat hari raya, maaf zahir batin :)

Syikin said...

salam,

selamat menyambut syawal bersama keluarga tercinta ya..

maaf zahir batin kalau komen2 akak ada menyinggung perasaan RM

beshnya dpt cincin lagi..jga diri elok2 ya

laddyberd said...

Selamat hari raya.. sronok aper pusing kedai... ha..ha...

opss... maaf zahir batin..

night queen said...

tahniah.. tahniah...

emmm.. selamat hari raya aidilfitri...

salam kenalan juga..

MaNiQ KaYaNgaN said...

uiitt.. dah nak tunang awok erkk.. selamat wak..!! moga awok selamat balik pahang nanti erk.. kim slm kat org pahang.. rindunya ngan pahang darul makmur.. huhuhu

Anonymous said...

Selamat Hari Raya untuk RM sekeluarga..

tak sabar nak tunggu cerita RM beli barang hantaran..mesti satu malaya pusing mencari..

happyirfa said...

kak RM..rindu akak..SELAMAT HARI RAYA..maaf zahir batin(walaupun berjumpa dan bersembang dilam maya)tapi saya tetap suka kat akak..sbb saya x der kakak..boleh gitu..akhirnya hari ni baru boleh bukak internet itupun dah petang..
harap2 esok buleh bukak internet lagi..jgnlah password expired lagi..AMIN