05 October 2006

Ala-Ala Hantaran Gitu...






Korang tgk gambar kat atas ni, rasa2 cantik tak kalau dibuat hantaran untuk majlis pertunangan?? Mintak korang bagi komen jerr…actually tu bukanlah aku nyer hasil kerja tangan…member chatting aku yg reka khas untuk kwn dia masa bertunang ari tu…aku just belek2 gambar tu, kot2 leh ikut idea dia…pasal aku memang langsung x kreatif bab2 camni, bab2 gubah bunga ker, memang aku x minat, kalau aku tgk org buat apepun, nampak lawa jer pada mata aku, bila aku buat sendiri, ikutlah camner org buat pun tapi gubahan tu still kaku, beku dan kejung, muehehehe…nape ekkk…takperlah, kali ni aku terpaksa gak gubah sendiri hantaran aku ni…memula dulu memang cam ura2 nak bagi adik aku jer yg tolong gubahkan, tapi rasa simpati aku kat dia skrg ni meluap2 la pulak, mcm nasi yg penuh time menggelegak kat atas dapur tuu…haa, camtu ler lebih kurang…yerlah, korang pun tahu skrg ni dia tgh camner kan…tgh peknen, rasa lemah badan, rasa pening kepala, rasa nak baring, rasa nak tido, rasa nak bersantai sepanjang masa…takperlah dik, ko rehatlah bebetul…jaga kandungan ko tu baik2 yerk…hehehehe…aku leh buat sendiri mane yg aku mampu, tak mampu aku tibai letak barang2 tu atas dulang, abih citer…wakakaka…

Berbalik pada gambar hantaran tadi tu ekk…eh2, mesti korang tertanye-tanyer kan, bila aku nak tunang?? insyaallah kalau takder aral melintang patah, kalau diizinkan tuhan, moga2 perjalanan aku dipermudahkan tuhan, insyallah 05 November 2006, seminggu lepas raya lebih kurang camtu lah, akan ader majlis kecil-kecilan kat umah di kampung aku…hishhh, perabih segan aku ni aihhhh…rasa cam x nak tunang pun ader, aku bab2 camni memang bercinta org kata…nak jadi tumpuan org ramai ni aku memang cukup tak berkenan…malu aiihhhh…tapi nak wat camner, dah memang itu adat resam budaya org melayu, org islam…emmm, ikut jer la….ikut perancangan aku ngan dia, bagi aku tak perlu nak hantar byk2 barang pun, cukuplah dia bwk 5 aku balas 7, rasa2 sesuai tak kalau aku bagi dia, sirih junjung, baju t-shirt kolar, sejadah, pot pori, coklat, buah, kuih manis…boleh?? Kalau tak ok korang kasi opinion skit kat aku ehhh..

So, gambar kat atas ni pada korang ok tak?? x nampak simple sgt ker?? tema aku memang kaler purple pun, ader lah satu hantaran aku dah cuba ikut cam member aku nyer gubahan ni, tapi nampak cam simple sgt pulak, nak tambah bunga byk2 nampak serabut lak, korang bagi idea sikit2 leh tak? kalau sesaper yg nak sumbang idea laa, kalau yg memang no idea tu jangan lak paksa2 perah otak lak nak pikir pasal ni sumer, nak pulak bulan2 puasa ni, kang tak memasal migrain pulak…muehehehe…aku ni sebenarnya no idea sgt ler ari ni, kering idea nak citer ape pun tak tahu..tapi sesekali nak gak update blog aku, asyik tgk blog org jer dah di update, ape citerrrrrrrrrrrr….oklah yerk, aku nak kena kuar satni, ader hal skit…sila2 bagi komen ape yg patut…pai pai…

38 comments:

mysha said...

sonata...

kira confirm la tarikh 5 NOvember tue ko tunang..tahniah yek...

pasal hantaran tue aku pun nak nasihatkan ko..aku pun lebih kurang ko gak tak kreatif langsung..tapi kalau akulah,bila tiba time2 tak kreatif nie better ko belilah majalah atau buku sebagai rujukan..kat majalah pun banyak..ko belilah majalah pengantin ke ..banyak woo kat situ..ko buat reference...confirm cantek2 belaka....

RaFFLeSiA MeRaH said...

mysha : insyallah, ko doakan tuhan permudahkan perjalanan hidup aku yer...majalah pengantin adik aku dah byk beli, tapi hantaran tu cam grand bebenor lak pulak...nanti ler time aku kawin nanti ler aku ikut cam majalah tu yerk, tapi ok kalau nak touch-up skit2 kan...thanks bagi pendapat...

elly said...

kalau simple ko letak le bunga setangkai 2 je..tak yah byk2...simple n cantik..nak mintak aku tolong boleh gak..tapi tolong baik je la...kalau suruh aku gubah dr a to z tak pandai nye aku..nak adjust nampak cantik tu aku pandai ler...tapi yg dlm gamabar tu pun dah nampak cantik n simple apa...

Anonymous said...

Suka aku dgr khabar ko nak nak tunang 5/11 ni. Tahniah...harap ianya menjadi kenyataan..... Pasai hantaran yg ko nak wat cenggitu tu.....okper. Aku ni lg kerastif...ekekekekke...Bila dah jadi nnt cantik je........Apapun usaha tangga kejayaan.....Selamat menempuh alam pertunangan.....bykkn bersabar, byk ujian dan dugaan tu.....
Rinde JB

cd said...

salam..
haaa.. baru la bleh hantar komen kat akak ni ha.. selama ni tumpang bace jer.. tak dpt komen.. :(..

oo dah nak bertunang eh? tahniah la yer..

isk... tetibe sy rasa teruja lak..
iskh... hehehe :D

happyirfa said...

kak RM..tahniah dr saya..selamat bertunang..moga majlis berjalan dgn lancar..kita balik kampung 3 hari..bila lalu kat pahang ingat kat akak..boleh gitu? byk dah saya miss sbb dah byk ari tak bukak blog..bye dan selamt berbuka

Anonymous said...

Selalu baca tapi x pernah tinggal komen...tahniah RM. Semoga apa yang diimpikan jadi kenyataan.
Pasal hantaran ni kan, bagi akulah, baik letak dalam kotak (yang transparent tu), sebab kalau gubah2 ni, dlm kereta dah tertonggeng2..pastu, hias betul2 atas kotak tu...tapi sekarang ni dah banyak kedai yang dah hias siap2 kotak tu, so beli dah hias je, tambah bunga2 siket2 kat atas kotak lagi, kosnya tak adalah mahal sangat....just my 2 cent...

ina

RaFFLeSiA MeRaH said...

elly : hampehh ko, aku bimbang ko adjust punyer adjust tah jadi hape gubahan aku tu...silap2 terus terburai...

Rinde JB : suker ko ekk? time kasih lah atas harapan ko tu...ko doakan aku yerk...ko lah kwn aku dunia akhirat...muehehehe...

cd said : sape ni ekk? apepun thanks bebyk selalu masuk blog kita, teruja ekk?? alaa...nanti turn awk pulak, jgn bimbang...

happyirfa : tima kasih, doakan semuanyer berjalan lancar yer, ingat akak ekk?? nanti raya singgahlah kampung akak...

ina : thanks selalu lawat blog kita, nak taruk dlm kotak ekk? ingat pun camtu gak...senang kan, hias atas kotak jer...tgklah camner...

MamaRisyia said...

Yeeeeeeaaaa dah nak bertunang..nanti bleh makan nasi minyak!!!pastikan keduri kawin dibuat selepas bulan 6 yachhhh...

RaFFLeSiA MeRaH said...

MR : muehehehe, sukernyer dia, pas bulan ni tu taknak jaga badan ker?? kekeke...insyallah, ader rezeki leh jer MR nak rasa nasi minyak org pahang...doa2kan yer...

Ummi insyaAllah said...

alhamdulillah...tumpang gembira mendgrnya...
psl hantaran tu ok dah kot...tp klu kat ktan org lelaki yg bg sirih...org pompuan tk bg sirih..eh ye ke..confius plak...rasanya laa...sbb pihak lelaki yg dtg meminang...
apa kata Raff tgk majalah...pastu tiru...lebih seronok hasilkan sendiri...lebih puas hati nnt...
takpelah org tgk tk cantik pun...kdg2 org yg tk creatif ni sekali dia buat terus jd lawa...

RaFFLeSiA MeRaH said...

Ummi : mungkin negeri2 adat dia berbeza, tapi cam adik RM bertunang, memang ader sirih junjung ni dia buat...yg lelaki pun samer, ader hantaran sirih junjung gak...tu la, nantilah ader masa tgk majalah...thanks bie...

Purpleheart said...

rm, terharunya kau nak bertunang, semoga impian menjadi kenyataan.. yang paling terharu warnanya ialah purple.. huhuhuhuh...

idup purple!

kalau purple, aku belasah cantik jer..

RaFFLeSiA MeRaH said...

purpleheart : wakakaka, favourite nko ekk...terlupa lak, insyallah doakan impian kan jadi nyata...

ladyqiss said...

salammm
Tahniah ya cikRM..
mudah2an allah permudahkan perjalanan hidup mu..amiinn..

Kak Lady said...

ALHAMDULILLAH....tarikh bahagia akan menjelma tak lama lagi...

Kak lady ni tak pandai sgt nak mengubah hantaran...tapi kalau dulu adik2 ipar & adik yang kawin kak ladylah yang mengubah hantaran...

Sekarang ni barang2 hantaran mudah aje...cuma lipat2 letak atas polysterine yang dah di hias...kemudian hias dengan bunga-bungan & riben...

Akak ade jugak gambar2 hantaran masa adik al bertunang...kalau nak ..email akak...nanti akak mail kat RM

EdRyNA said...

aku pun tak kreatif..dulu aku pergi kedai bunga reben kat jln TAR aku shopping je kat situ..beli potpuri ready made..beli ribbon, kotak, bunga..then glue jer..jadi pun cantik je..org pun puji....ribbon pun mcm2 jenis..ada yg lebar ada yg kecik..sambil2 tu tgk contoh kat kedai..ko alter2 skit jadilah...jgn risau..aku ni pun tangan bangku gak...
apa2pun..Tahniah dah nak bertunang yer..semoga berbahagia..

Anonymous said...

congrats RM..cantik jugak kalo mcm dlm gambar tu..saya dulu buat sendiri gak, main boh dlm kotak sbb nak senang, tp mak nak sruh gak gubah cam orang dulu2..mana ler pandai tangan keras ni nak buat..

~comei~ said...

letak je dlm kotak. lipat elok2. kotak tu taruk reben dan bunga sket kat ujung. dah siap...

tahniah :)

Syikin said...

SALAM,

oh, bakal tunang org.hehe..darah tgh manis ni.

jgn tunang lama2 ya, lbh banyak buruk drp baiknya.

bab hantaran..ha, saya dulu mmg tak kreatip langsung. tpkan, sajalah ronda2 masuk ke kedai jual barang2 utk buat hantaran ni, tgk bahan2 asasnya satu persatu, then blh timbul idea.
paling senang, masukkan dlm kotak aje, belilah reben (byk pesen n jenis. tinggal mahal murah aje). lekatlah kat keliling kotak tu, then tambahlah hiasan lagi apa yg patut.

saya dulu semua buat sendiri, hantaran kawin n pertunangan. rasa macam satu kepuasan buat sendiri.cumanya bab gubah sirih junjung tu yg tak reti, terpaksa gak minta mak sedara..tp la ni kat dlm majalah, mcm2 hantaran simple n menarik ada ditunjukkan.kalau buah2an tu, senang aje, masukkan dlm bakul, then lilitlah pemegangnya ngan reben cantik n keliling bakul tu pun sama.

ha, lapik dulang hantaran buat ke beli? kalau nak mudah, beli, tp kalua nak ada sentuhan sendiri, buatlah..

apapun, tahniah ya..doakan mudah segala urusan nak bertunang ni..adatlah kalau tiba2 rasa mcm tak mo bertunang aje tu..godaan sbnrnya tu. itu belum lagi bila nak dkt tarikh kawin, rasa mcm nak tarik diri aje..hehee..

oklah tu, barang2 hantaran yg dicadangkan tu. tp ada gak kain baju utk dipakai masa akad nikah dijadikan hantaran pertunangan. ni adik sepupu akak buat camtu dulu.

RaFFLeSiA MeRaH said...

ladyqis : time kacihhhh bebyk....

kak lady : betul kak, byk contoh kat majalah, kat kedai, tapi kena kreatif skit laa kalau nak lagi cantik...nanti sy send e-mail kat akak yerr...nak gak tgk hantaran tu...

edryna : betul tu...kat kedai bunga tu memcm jenis ribon, tinggal lagi pandai pilih jer, tima kasih byk2...

mamasinga : tu lerr, letak dlm kotak gak yg paling mudah, x yah nak gubah2 lagi...cuma hias kotak tu jerr...tgn RM lagi keras kematu...

comei : dlm kotak ekk? insyallah mane yg akak rasa elok taruk dlm kotak akak buh jer laaa...

syikin : thanks kak syikin bagi pendapat panjang lebar tuuu...hehehe, ader perasaan camtu ekk?? bukan excited ker?? apepun doa2 sumernyer berjalan lancar dan dipermudahkan segala urusan...

MaNiQ KaYaNgaN said...

muakkakkaka.. nak tunang upernya..!! ada hati perasaan.. aku ingat takde.. ekkeke.. Weii la nih baru aku bley masuk blog ko.. hampeh betol..!!.. aku rasa kan ko kena mandi bunga la.. aku takot bukan takat gubah bunga ko tak reti.. kang time masak.. kejang dan kaku plak.. huhuhuhu..!! haru mak mentua..

camaner pon tahniah untuk bulan depan tau.. ko tak takot ker.. wakakkaka...!! ( gelak jahat!! )

RaFFLeSiA MeRaH said...

MK : sila la masuk MK, lorr, lame hang x lawat kat blog aku no...apepun ko memang hampehhh, eiii, bencinyer akuuuu...bunga tu aku x men ler wat mandi2...mahal weii bunga skrg ni, tak tahu la ko mandi bunga tahi ayam, muehehehe...

tima kasih ler bebyk kat ko ucap tahniah kat aku...aku ni manusia mestilah ader perasaan, ko ingat aku ape ha? kucing? dugong? kalau aku kucing, ko pun spesis kucing gak...wakakaka...

lempoyak said...

haloo ni buat kunjungan balas ni..

skrg ni kan dh mudah.. semua dh siap just sediakan duit je. rasanya kalo ko buat pun kos dia lebih kurang je.. apa kata ko try pi kat SSF, kat sana byk pilihan. lg cantik2..

RaFFLeSiA MeRaH said...

lempoyak : thanks buat kunjungan balas, emmm...SSF ekk, ok me try pegi saner...salam perkenalan untuk lempoyak (name betul x tahu, hehehehe...)

~comei~ said...

kalo nak nis tolong kasitau ler eh. bleh je insyaallah :D

MaNiQ KaYaNgaN said...

uikss..rindu gak ngan kelibat aku kat sini upernya.. muhahaha..!! pasni aku nak libas semua entri ko.. kasi komen kaw2 punya.. muhahaha.. jgn wat ayat locah lagi kang tak pepasal aku tak leh kesini.. huhuhu..!!

Ayu said...

alhamdulillah... tak lama lagi jadi isteri org la pulak yer :) mudah2an Allah permudahkan :)
pasal hantaran ko tuh hehehe.. alaaa simple pon takpe asalkan nampak cantik..
tahniah ek RM :)

alinlai said...

kiranya nanti kena ucapkan selamat hari raya dan selamat bertunang le kan?....

laddyberd said...

wah.. tahniah!!!
termakbul jugak impian maknyer.. he..he..

pasal hantaran tue, biar simple, jangan serabut dah... he..he.. (macam pakar jerr...)

tahniah yerr...

excited lak....

RaFFLeSiA MeRaH said...

ayu : insyallah, doakan2 yer moga tuhan permudahkan jalan hidup aku ni...

alinlai : boleh laaaa...2 in 1 ekk...

laddyberd : alhamdulillah, doa2kan yerr...

MaNiQ KaYaNgaN said...

woitt.. aku plak lindu tak nampak kelibat ko.. muhahaha..!! dah siap ker sumer tue..??

kunci said...

salam & tahniah..bakal jadi tunangan org. gambar tu kalau tunggu lens fokus dulu mesti lagi sharp. puas mata memandang. purple lawa la. first time kat sini. :)

RaFFLeSiA MeRaH said...

maniq kayangan : aku baru lepas masuk bagi komen kat blog ko, dari tadi intenet mengong...

kunci : thanks masuk blog kita, ader masa kita masuk lawat blog awk lak yer...tima kasih bebyk...doakan2 segalanyer berjalan lancar...

tgazfa said...

Tahniahhhh!!!!! nak tunang eh ... semoga terus ke jinjang pelamin .. jaga emosi masa bertunang, maklum ler .. byk dugaan huhuhuuh ... itu ler masa2 kecederaan syaitan durjana nk kacau ..

:-)

ayu_mkay said...

tahniah..! dr akak. moga bahagia menanti hari di nanti akan berpanjangan...

selamat.... - berpuasa
- hari raya
- bertunangggggggggg

:)

spanking erotica art stories said...

How did his dick change if I didnt give him any doses. I then told him that I would be obedient and do mybest for him when he thought the time was right for him to shareme with his friend.
adult xxx uncensored sexy stories
gay teen stories xxx
incest porn stories
brother sister fuck stories
gay father in law sex stories
How did his dick change if I didnt give him any doses. I then told him that I would be obedient and do mybest for him when he thought the time was right for him to shareme with his friend.

true hot sex stories said...

They were clearly willing to kill someoneto get what they wanted. You see, secretly, when Melvin wasout of the house, Clifford would still try and suck on my tits.
aunt and niece lesbian sex stories
self bondage stories
gay male sex stories pictures
femdom hoh petticoat punishment spanking stories
free rape torture stories
They were clearly willing to kill someoneto get what they wanted. You see, secretly, when Melvin wasout of the house, Clifford would still try and suck on my tits.