18 September 2006

Tudung Selai....

Perbualan aku ngan dia minggu lepas kat tipon :

Aku : abanggg (ala2 manjer gitu…) ahad depan abg gi mane??
Dia : emmm…tak tahu lagi, lum ader planning lagi…
Aku : emmmm…ari sabtu??
Dia : emmm…pun tak tahu lagi, nape…ayang nak gi maner?
Aku : ayang nak gi amik tudung kat umah kwn laa…
Dia : kawan ayang duk kat mane?
Aku : kat Subang…
Dia : oooo…Subang kat mane??
Aku : tah…ari tu dia kata area kg. melayu subang, alamat dia lum mintak lagi laa…
Dia : takper laa…nanti ayang mintak alamat dia…
Aku : boleh ke abang teman ayang gi saner??
Dia : insyallah, kalau abang x der hal, kita pegi ekk…tp abang x janji yerr…
Aku : ok…nanti ape2 abg msg ekk…
Dia : tudung ayang nak amik tu bape byk??
Aku : (Teragak-agak aku jwb…) selai jerk….(sambil sengih2 sensorg)
Dia : laaa…abg ingat satu kudi kerrr….(wakakakaka…sambil gelakkan aku)
Aku : (pun gelak same…)
Dia : kalau camtu suruh jer kwn ayang tu pos pakai kurier ker, takpun pos laju ker.
Aku : alaaaa…tudung tu memangla selai jerk, tapi ayang nak jumpa dia, mane penah jumpa lagi, ni member chat ayang laaa…dah lame borak kat chatting, jumpa x penah lagi…
Dia : heheheheh…ye ker…ok2, kalau abg x der aper hal, kita pegi yer…tapi kalau ari sabtu ptg boleh tak?? sbb pagi sabtu ngan pagi ahad memang x boleh, abg nak bwk mak abg gi tanjung karang…
Aku : tak kisah, ikut time abang free jerk…(Yessssss…berjaya gak aku goda dia…wakakaka)

Itulah antara perbualan aku ngan dia, hehehehe…korg rasa aku ni spesis pandai mengayat tak?? atau korang rasa aku ni menggedik?? menyongkets? menggeletis?? Tapi yg pasti ptg sabtu tu memang aku berjaya pegi amik tudung aku tuhh, walaupun time kuar tu ujan lebat sesgt....hehehe, ari ni siap pakai lagi tudung baru….lawa, kaler krim....mengerlip-relip kat opis ni ha, tapi sorg pun x tegur aku pakai tudung baru…(wakakakaka), pasal aku kalau kat opis memang pakai baju sejuk, so, x nampak la sgt batu2 ni…

Perbualan aku ngan dia dlm keter pas balik dari subang :

Aku : abang…tgklah tudung ayang ni…cantik tak (sambil tenang2 tudung tu…)
Dia : emmm…lawa…bape harga dia? (Sambil pegang tudung aku tuuu…)
Aku : alaaa…32 ringgit jerk…
Dia : ha?? 32 ringgit?? Mahal nyerrr yang…
Aku : abg tgk la betul2, kain dia lembut…ha, abg tgk batu dia ni, kan merelip relip, bukan cam tudung yg lain tu…ni bawal no 1 tau…batu dia pun jenis original…
Dia : ooooo…kalau jual kat pajak gadai boleh tak yang?? (sambil gelak2 kan aku)
Aku : (eh2…mula la nak wat lawak tu…) byk la pajak gadai abang…

Org lelaki, kan…biasalah…mane suka sgt part minat org pompuan ni, yg dia tahu bola, yg dia tahu bwk keter lelaju, yg dia tahu merokok…tu jer yg dia tahu, yg dia minat, yg dia suka…hishhh, x suker nyer akuuuuuuuuuuuuuuuuuu……


16 comments:

elly said...

wakakaka...ler kt kg melayu subang ke...dah nak dekat ngan umah aku ler ko ni...

RaFFLeSiA MeRaH said...

takper laa...len kali aku pegi umah ko pulak...satu ari nak pi jumpa tiap chatters aku, tumbang bf aku nak layan akuuuu ni....muehehehe...

Kasih Alyza said...

bertuah ko raff, bf da masa nk layan....

huhuuuu pas 2 ko ajak la bf ko dtg melawat aku lak kt penang, aci x:p
bole laaa.. bole laaaa :D

Syikin said...

salam,

tunjuklah kat sini tudung baru tu :D

Kak Lady said...

Kg. Melayu Subang?? Belakang rumah akak ni aje...kenapa tak cakap...heheheh...

Bab mengayat mintak2 beli barang ni...pompuan memang le pandai...tapi bab mengayat tackle pompuan pulak...kepandaian lelaki plak...

Hahahaha....

alinlai said...

minggu lepas baru pi lepak kat kg melayu subang...ke ke ke. logik gak soalan dia tu....dah batu original bleh pi gadai ke kalau sesak2...kwang kwang kwang

~comei~ said...

tqlaa bt sy sengih pagi ni :)

Ayu said...

Aku nak jugak tudung selai..nnt aku tggu ko kt Ampang Point ko blanje aku selai ek hahahahahah..nak yg ade batu merelip-relip gak bleh? hahahahaha

RaFFLeSiA MeRaH said...

kasih alyza : time nak layan, time bolayan tu, pepandai ler aku bwk diri aku ni...penang?? jauhnyer...

syikin : hehehe...tudung yg xder sulam tu jerk, yg keliling tu ader batu...senang nak pakai..nak scan tudung tu...payah skit lerr...

kak lady : ye ke kak?? alaa...sampai kat subang pun dah maghrib, sorg member chat pun ajak terus ke s.alam...adehhh, takut kena tinggal tgh jalan jerk...heheheh..tul kak diorg pandai ayat pompuan, tapi mula2 jerk, bila sah jd gf kureng dah ayat depa ni...

alinlai : wakakakaka...batu berlian laku ker pi pajak gadai?...emas boleh lerr

comei : tq sebab baca blog akak, and akak suka sgt2 comei leh sengih baca blog akak ni...kira berkesan la jugak citer akak ni kan? hehehe...

ayu : ko nak suh aku belanja ko tudung? x penah dibuat org belanja kengkwn tudung, belanja mkn ker normal la jugak...muehehehe...

tgazfa said...

a ah..org lelaki mmg cenggitu kan? ... tapi actually dia suker kalau kiter suka .. lagi pulak bila kiter pakai cantik. dia laagi suka .. hiksss ...

-fara-

Ummie Nawwaratul Mar'iyah said...

asm, salam perkenalan..

sebelum nie ada dtg lawat blog sy..maaflah sy lambat reply lawatan akk sonata_biru nie:)

anyway terima kasih...
bila bacakan artikel2 yg akak buat kat blog akk, hmm...hangat sungguh yer..almaklum org tgh bercinta;)

so, terpanggil utk kongsi satu blog yg rasanya amat sesuai ditatap oleh akk & mgkin rakan2 blog yg lain(yg bakal berumahtangga;)..selamat membaca!!!

http://www.saifulislam.com/teladanhidup.html

wallahuaalam...

RaFFLeSiA MeRaH said...

tgazfa : biasala tu kan...

ummie : thanks sudi lawat blog kita lak...and web tu dah baca, memang best...

Arena said...

itu normal lah tu..

Purpleheart said...

masa ni la nk manje2.. tapi ada hadnyer.. :-)

RaFFLeSiA MeRaH said...

arena : tul...memang normal la tu, nak gurau-gurau, baru best hubungan tu kan?? asyik serius jer memanjang, bowing...bowing...

purpleheart : tul tu...mesti ader had, janji tahu jaga diri kita, jaga maruah kita, jaga nama baik keluarga kita, kan...insyallah masih ingat lagi...

Anonymous said...

rasenyer...xperlulah nak memburuk2 lelaki wpon xsuke...hubby u pon lelaki jgak kan...