12 September 2006

Terasa Diriku Bebal IT....

Smlm aku dpt borak ngan sorg member blog aku, nis name dia…sonok borak, dari tengahari aku borak sampai la aku balik, hehehe…satu keje pun aku x buat, sib baik x der keje yg urgent…memang dah lame aku duk perati blog budak nis ni, rasanyer dekat setahun kot, jumpa blog dia pun melalui blog kwn chatting aku gak…mula2 tu biasalah aku mane pandai nak bagi komen ke ape kat blog2 org ni, takat aku baca, the end kat situ jerk…teringin gak nak berborak kat ym ker, tapi x tahu camner nak contact, bila dah tahu skit2 pasal blog, add blog dia kat list blog aku…dah pandai komen skit2 kat blog org, tetiba lak teringat nak tanyer boleh online ke x? yerlaa…duk borak kat kotak komen tu, x best lerr…lambat dpt jwpnnyer…hehehehe…so, ptg smlm mcm mimpi lak dpt borak ngan dia…sib baik tergerak hati nak tanyer id dia aper…hehehehe…bila kita baca blog seseorang tu, rasa cam kita dekat jer ngan dia bila kita dah tahu skit2 pasal diri dia, pasal family dia, pasal keje dia, yerla pasal sumer sekali bab diri dia…ape sajer yg dia citerkan kat blog dia dari awal sampai yg terbaru, kira aku dah tahu lah bab diri dia ni…emmm, bih kurang gak kehidupan dia ngan kehidupan aku…tapi nis ni kira muda lah dari usia aku…hehehe…mcm2 topik duk borak ptg smlm, rasa cam x cukup time pulak…takperlah nanti ader masa, kita borak lagi kan??

Ari ni aku rasa mimpi sekali lagi, ari ni dpt borak lak ngan kak sya…kali ni bukan aper, aku teringin sgt nak belajar camaner nak letak lagu kat blog aku cam blog kak sya tuuu, aku mintak tolong betul2 ngan kak sya supaya dpt ajar aku camaner nak letak lagu,hehehehe…tapi tu ler, terasa sgt diri aku ni bebal bab2 internet ni sumer…rasa mcm aku baru masuk darjah satu, org lain dah masuk universiti, haa…camtu lah diibaratnyer diri aku ni…sib baik jer aku dpt komputer satu kat opis ni org bagi, kalau diorg buat test kat sesaper yg nak dpt pc, sahnyer aku x dpt…test bab menaip takper lagi, aku rasa aku lepaslah kat situ, buatnyer diorg bagi test yg nak d/load itu, nak amik kat internet, nak itu, nak ini, mampus aku x lulus…memang diorg bagi pakai typewriter patern dolu2 la jwbnyer, hehehe…masa aku belajar menaip pas spm dulu memang aku guna mesin taip tu jenis tu lerr, ingat lagi dlm kelas tu ader lah dlm 20 biji mesin taip camtu…kalau ramai budak2 yg dtg kelas, mcm kandang ayam tgh mkn padi jer aku rasa…wakakaka...yerlah, korg bayangkan bunyi mesin taip manual macamaner kan?? kelentung kelentang lerrr kat dlm bilik tu…ingat2 balik rasa nak gelak jer…tapi dari situ lah aku leh dpt keje skrg ni, kalau tak guna sijil kelas menaip aku tu, memang susahlah nak dpt…alhamdulillah, walaupun gaji x setinggi mane, tapi aku syukur sgt2, skrg aku dpt pc satu, dpt printer satu, duk keje dlm aircond, kengkwn pun ok, bos pun ok…memang patut aku syukurlah dengan anugerah tuhan bagi pada aku ni….

Eh2…melalut lak citer aku kan?? ni sambung citer kak sya…so, sempatlah dia ajar aku camner nak letak lagu, tapi aku bebal betullaa…sampai sekerat jalan aku dah rasa nak mengalah, hehehe…payah rupanyer nak letak lagu kat blog ni, bukan mudah yer…apepun tima kasih byk2 kat kak sya sbb nak ajar aku walaupun penuh dengan soklan yg diajukan pada kak sya…takperla...kalau kak sya free kak sya ajar lagi ekk?? skrg dah boleh contact kak sya bila2…senang la skit...so, kat blog aku skrg ni memang x der lagu lagilah wat masa ni, konon2 nak pilih lagu biarlah rahsia, hehehe…kak sya kata boleh tukar-tukar lagu kalau kita nak…tapi satu lagu pun lum lepas lagi, camner tuuuu…hehehe…it's ok…dengar lagu kat pc pun dah ok, kan?? ha... saper2 yg nak lagu yg x der dlm simpanan korang, kalau naklah...mintak jer kat aku…aku leh bagi, sbb dlm pc aku ni byk lagu aku dah save....tapi kalau lagu omputih tu, aku mintak maap ler, memang aku ni bukan penggemar lagu omputih…lagu melayu jer yg aku berkenannya, sbb aku org melayu tulen…keylah, stop sini dulu…wat entry panjang2 nanti korg lelah pulak nak baca,…kekekekeke…

13 comments:

~comei~ said...

insyaallah.. nanti bebila free kita borak lagi :D

tak sangka gak dpt borak ngan kak RM ni. hehe

RaFFLeSiA MeRaH said...

comei : okey..no problem, bukan senang nak borak ngan RM ni, kena mintak izin ngan bank negara dulu, wakakaka....RM (Ringgit Malaysia), kekekeke...

elly said...

blajar wei jgn tak blajar.....bila dah pandai boleh ajar aku lak....

~comei~ said...

ya betull tu kak elly :D (betul ke akak?)

sya said...

Bukan bebal tapi baru nak belajar, nanti lelama pandai le. kak sya yang dah nak masuk setengah abad ni leh lagi belajar sendiri .. u ni muda lagi kan? Lagi banyak leh belajar

MaNiQ KaYaNgaN said...

huhuhu..slow2 wak..!! belajar daripada mereka yang pandai.. kita pon akan pandai jugak.... kak sya cobit dia kalo dia degil.. mana tau dia plak yg lebih2.. wakaka

Kak Lady said...

Rafflesia...kita ni sama...belajar letak lagu ngan kak sya...ntah kenapa dah hari ni dah bisu plak...

Dan sama lah kita...kalau masuk blog akak memang le dengar lagu melayu aje...jarang minat lagu omputih...maklumlah...kak lady blogger kampung ...tak pandai cakap omputih...hehehe

RaFFLeSiA MeRaH said...

elly : lum khatam2 lagi aku belajar, last2 nak suruh kak sya jer la buatkan...hehehehe

kak sya : hehehe, akak kena sabar jer la ngajar org cam sy ni...

MK : slow la ni...kalau laju lagi x menjadi, kak sya x leh cubit pun, jauh jaraknyer pun...

Kak Lady : kita serupa la nmpknyer ye kak...takperlah, sabar jer laa, nak pandai kena byk belajar...

elly said...

RM: tumpang jap yek...

comei: betul la akak....lebih kurang umor kak RM je...

happyirfa said...

raflesia..saya nak awak tolong saya..camner nak contact awak ?
emai-l saya buleh tak
happyirfa@yahoo.com.my

RaFFLeSiA MeRaH said...

happyirfa : gen2_merah06@yahoo.com, send kat situ jerk...kalau leh online kat skype atau ym bagi jer nikname, nanti kita pm awk...

Purpleheart said...

pun masih bebal gak, tapi tamau la ketinggalan juga, masih belajar n terus belajar..

Babyfacekiller said...

hidup ni kan satu proses pembelajaran... ;)