08 September 2006

Entry Ulangan...Hehehehe....

honestly.. rupa2nyer susah ekk, bagi kita utk create rasa sayang.. susahnya nak create rasa rindu.. susahnya nak create rasa percaya.. susahnya nak mengaku hati telah dimiliki.. susahnya nak mengiyakan diri menyayangi.. susah juga mengakui diri merindui.. tapi hati ni tewas dr mengakui hakikat tersebut.. rindu itu wujud.. kasih itu telah hadir.. sayang itu ada.. dan akhirnya terpaksa diakui perasaan semakin nyata.. insyaallah.. kalau ada jodoh aku…kalau mmg dia yg diciptakan tuhan sebagai pasangan hidup aku.. adalah nanti ikatan janji....dan adalah juga penyatuan hati..semoga Allah tabahkan hati ini.. tingkatkan kesabaran aku, kesabaran diri dia…semoga persefahaman dan kepercayaan yg ada antara kitorg berterusan.. dan semoga saling ingat mengingati antara satu sama lain samaada tentang kesabaran, kepercayaan, ketabahan dan tanggungjawab. Apapun..aku serahkan segalanya pada Dia Yg Maha Kuasa..Dia Maha Mengetahui segala sesuatu.. dan aku akan berusaha apa yg terdaya.. segalanya telah ditentukan.. insyaallah.. kekalnya hubungan kitorg kini kerana Dia dan atas usaha kitorg sendiri.. tiada kejayaan yg akan dtg bergolek tanpa usaha.. insyaallah niat kami ikhlas, lillahitaala..aku bahagia kenal diri dia…aku redha dgn apa yg tuhan kurniakan buat aku skrg ni…

Nak tambah skit, aku suka sgt baca blog sorg member aku yg mula2 ajar aku camner nak buat blog, thanks shai...aku suka entry shai yg paling latest tuh, bih kurang camni ler, aku pinjam jap ayat ko tu yer shai, hehehehe.... "Hidup kita macam ni lah....kadang-kadang kita selalu rasa macam Allah tu tak adil, beri kita kehidupan yang kita tak mau. Beri kita pasangan yang kita tak gemar tapi sebenarnya apa yang berlaku pada diri kita tu adalah dari diri kita sendiri dan Dia tau tahap mana kita boleh pergi, kita jer yang tak sedar. Dia beri peluang pada kita sedikit dan dalam masa yang sama dia uji kita sedikit, tapi adakalanya kita yang tak sabar".

p/s : utk pengetahuan korg ni entry ulangan, wakakaka...1stime reka blog, ayat ni lah aku letak, sure korg yg baru jenguk blog aku ni, x der masa nak tgk entry aku yg mula2 dulu, betul x?? hehehe....apepun skrg aku dah ramai member blog, sukerrr bangatttt...hehehehe...nak pulak yg rajin komen tu, mekacih-mekacih...selain member chatting, aku dah pandai kumpul member kat blog pulak...best, best...

14 comments:

elly said...

wakakakaka..aku tak nak komen sbb dah komen dah dulu...n3 blog pun ada siaran ulangan yek..hehehe

RaFFLeSiA MeRaH said...

elly : hehehe...kita buat dia, bukan dia yg buat kita, boleh ajer...

dingin said...

tiba-tiba..(watak antogonis)

betul tu elly kita buat dia, bukan dia yang buat kita...

ehehehe

maaf aku sesat

Purpleheart said...

betul tu, kadang2 kite pun tak sempat nk tengok yang lepas2.. anyway time kasih kerana sudi bersahabat ngan kite..

Syikin said...

camner sekarang? bila nak kahwin?

Cekik darah tul gerai org tu, buat kena kutuk aje..camner nak majukan?

yus said...

n3 ulangan ker?? takpelah, sbb saya belum berkesempatan nak belek yg lama2.

kalau ada jodoh tak kemana....

Ayu said...

kite doakan awak dipermudahkan segala urusan especially bab jodoh ni.. aaamiiiiiiiiinnnnnnn...

ulangan pon orait perrrrrr :P

RaFFLeSiA MeRaH said...

for u all yg komen kat sini : thanks bebyk atas doa kalian tu, moga jadi nyata...amin...takper kan, me buat siaran ulangan kejap, hehehe...

~comei~ said...

:-) kak, buatlah msg box plak.

RaFFLeSiA MeRaH said...

comei : akak x pandai lah nis, nak kena ajar dulu, baru reti, hehehehe...baru jer nak berjinak kat dunia blog ni...mane lah pandai lagi...

Kak Lady said...

Rafflesia...hehehe...ade entry ulangan ye...betul tu ...kita yang buat dia...bukan dia buat kita kan...ayat ni memang hubby akak suka gunakan...kalau anak2 mengeluh tak dpt buat sesuatu kerja..

Dlm dunia blogging...kalau nak berkawan memang ramai...

Ayu said...

bila nak abis siaran ulangan nih hehehehehehe... nak entry baru!!! entry baru!!!
*lariiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

jgn marah aaa RM :)

MaNiQ KaYaNgaN said...

wah...bercinta dah upernya...?? mamat maner ntah.. pak guard kat bilik pengawal tue kot.. wakakka.. jgn2 dato zam.. opss!!.. ko ulang erk.. tak perasan plak.. !! ahaksss

~comei~ said...

kak.. jgn lupa cari email tu. hehe.. tak puas hati.. nak tgk gak email tu.. :D