21 September 2006

Koleksi Novel Cinta...








MAHLIGAI CINTA

Novel ini mampu mengajak anda menyelami watak-watak yang bermain dengan perasaan terhadap pasangan masing-masing sama ada kecewa, gembira, pasrah, sayang, cinta dan sebagainya. Namun, lumrah percintaan; ada cerita duka, ada cerita ceria, semuanya saling menyinggah. Tidak kiralah anak dara, tunangan, isteri, suami, janda malah dua sekalipun berjak memiliki anugerah paling agung - CINTA. MAHLIGAI CINTA - memuatkan momen-momen cinta, sengsara, suda dan duka. Antara kejujuran dan kepuraan, antara keikhlasan dan pendustaan. Ada cinta yang terhalang... ada rindu yang tercicir.

GEMERSIK KALBU

Raihana... pertama kali kutatap wajahmu, ada getar yang menusuk di kalbu. Saat itu, hanya suaramu yang bisa melunakkan mimpiku. Meskipun tawamu nampak bahagia, mengapa bening mata itu bersalut duka? Andainya kau pernah terluka, izinkan aku mengubatinya. Namun, jawapanmu sering menyongsang makna. Tinggal harapanku tergapai-gapai, kau biarkan begitu sahaja. Puas kukikis namamu. Lelah jasadku dek tipu helahmu. Berkali-kali kuulang; aku lelaki yang tak tahu malu. Sayangnya... bayangmu jua yang hadir mengocak tenangku. Belajarlah menerima hakikat, aku adalah kenyataan dan dia adalah kenangan! Sekali lagi kutunggu lafaz cintamu kerana aku bukan lelaki yang tewas! Sufian... cinta bukan paksaan. Cinta juga bukan simpati. Ikrar kasih kami dulu ibarat tugu di hati ini. Janji setia itu tak mungkin diingkari hanya kerana kamu. Mengertilah... semuanya bukan kemahuan fikiran. Impian dan ingatan terhadapnya sukar diusir pergi. Biarpun bayang duka merantai hidup ini, tapi aku tetap rela. Bukankah sudah berkali-kali kubilang; belajarlah jadi lelaki yang waras. Sekelumitpun tiada namamu di ruang hati ini. Tapi godaanmu mengekoriku walau di mana. Kau terus memburu, sedangkan dalam mimpi pun aku tak inginkan wajahmu. Biar didera ataupun dipaksa, namun hatiku tidak serapuh salju! Akhirnya, Raihana begini dan Sufian begitu. Di manakah titik pertemuan mereka?

ADAM DAN HAWA

Ain, zaman solonya ternoktah pada usia remaja. Hanya kerana silap perhitungan, timbul prasangka buruk, menyebabkan dia dan Adam terjerat. Rayuannya tidak dipedulikan. Lelaki itu pula diam membisu, seolah-olah benar apa yg berlaku. Akhirnya, ijab kabul antara mereka terlafaz dalam paksa dan tanpa rela. Sayangnya, hubungan suami isteri ini hanya tertulis di atas kertas sahaja. Ain yang kecewa, pergi jauh mencari harga diri. Adam yg ditinggalkan, menghitung hari nan sepi. Setiap saat rindunya terus melimpah. Namun Ain tidak pernah berpaling melihat cinta yang mekar di hatinya. Ah!Adam pasrah! Semua itu salahnya kerana tidak berani memaknakan kata-kata. Setelah lapan tahun pergi dan menanti, Ain dan Adam dipertemukan di depan pintu Majidilharam. Bagi Adam, kebetulan ini memang didoakan sekian lama. Ain terus membenci dan menganggap ikatan mereka sudah terputus. Hanya lafaz Adam yang ditunggu. Tapi tegarkah Ain? Sejak pertemuan itu, hati Ain berbolak-balik, perasaannya jadi gementar,hidupnya tidak keruan hanya kerana Adam. Benarkah dalam hati ada cinta? Tapi keegoannya cuba menidakkan. Ingin diluah, mulut tak terkata. Ingin disimpan hati tak tertanggung. Bagi Adam, dia tetap menanti Hawanya biarpun 8 tahun lagi...

KAU KEKASIHKU

Dhira yang baru sahaja dilukai oleh seorang lelaki menyatakan bahawa dia tidak mahu bercinta lagi. Namun, hatinya kalah dengan kenyataannya itu apabila terpaut dengan Zairi ketika melancong ke Beijing. Sejak pertemuan yang membibitkan kenangan manis, hubungan Dhira dengan Zairi semakin mesra selepas pulang dari melancong. Namun, Dhira pasrah walaupun Zairi menunjukkan sikap prihatinnya dan cemburu, lelaki itu agak sukar menyatakan cinta kepadanya. Akhirnya, lafaz cinta keluar dari bibir Zairi dan ingin melamar Dhira menjadi suri dalam hidupnya. Namun, ada sesuatu yang menjadi persoalan dalam diri Dhira, apabila dia tidak pernah disentuh oleh suaminya sendiri selama di alam perkahwinan. Apakah masalah yang sedang dihadapi oleh Zairi? Mengapa dia tidak mahu menyentuh Dhira sedangkan tanggungjawab lain ditunaikan? Adakah kerana Dhira yang menjadi puncanya? Akhirnya, Dhira dapat menemui jawapannya yang sering membelenggu dirinya. Antara kasihan dan kasih, perlukah Dhira mengharunginya bersama suami tercinta?

p/s : Inilah antara novel-novel yang dah jadi koleksi aku...tapi tang nak membaca tu, aku ni lembap skit nak baca satu2 novel ni, kena amik masa skit...biasalah, bila dah time mengadap jer, mata aku ni cepat lalok, cepat mamai, last2 terus tertido, terus bermimpi...muehehehe...4 novel yg aku letak kat entry aku kali ni, kira yg terlatest aku beli laa, yg lain2 tu memang dah sedia wat koleksi...kalau korg tgk kat umah adik aku, buku citer aku beli bih kurang dlm 100 buah dah kot...kalau tak alaf 21, novel keluaran creatif enterprise (cesb) yg aku suka beli...lain2 keluaran, cam kureng skit, tapi biasa sebelum aku beli novel2 ni, aku suka tgk penulis dia jugak...kalau tak best wat perabih duit jer beli....CINTA menjadikan manusia lebih kuat tetapi cinta juga adakalanya menjadikan manusia sentiasa kehausan, kesakitan dan ingin berlari jauh. Apabila anda mula mendekati cinta, mula berjinak-jinak dengan cinta, mula merasakan nikmatnya cinta, awasilah langkah kerana ia datang bersama sendu, pilu, rindu, sayang dan adakalanya air mata dan kemurungan (copyright dari salah satu novel keluaran alaf 21)...

59 comments:

Kak Lady said...

Rafflesia...pertama sekali nak ucap tahniah kat adik yang pregnan tu...moga segalanya selamat...

Akak dah beli novel Adam dan Hawa...tapi masih belum berbaca lagi...sibuk memanjang...

Anonymous said...

Dah baca adam dan hawa..besh..yg dua lagi tu tgh kumpul duit sehari doploh sen..hihi

elly said...

gemersik kalbu, kau kekasihku, adam dan hawa..mmg tak jemu aku baca tiga novel tu..best...boleh angan2 sekali hehehe..mahligai cinta tu je blom...

RaFFLeSiA MeRaH said...

kak lady : tima kasih kak..sy yg x sibuk pun x abih2 lagi baca kak...bagi bf sy baca citer adam dan hawa tu, tapi akak tahu, 3 bulan baca, takat muka surat 40 tak bergerak-gerak...adehhhh....

razlizahazleen : kumpul, jgn x kumpul, tapi ari tu beli mahligai cinta kat kedai buku tepi tangga parking belakang tu, dia bagi diskaun dari 19 ringgit dpt harga 17 ringgit jer...terkejut gak...

elly : ko memang suka berangan elly, ko beli mahligai cinta tu pulak, baru ko tau selok belok jadi bini org...wakakaka...

Syikin said...

salam,

akak nikan..masa anak dara dulu, suka sangat baca novel, hatta rajin buat cerpen.tp..sejak dah kawin, dua2 ni hancur lebur.

tak tau p mana entah minat tu..
hai..samalah kat rmh mak tu, sorang adik akak jadikan koleksi novel2 ni, mak akak pun rajin layan..hehe.

ita... said...

hi...
lama tak g blog ita kan. emm.. cuba baca novel lama nie - tenggelamnya kapal van der vick, karya agung HAMKA. cinta trajis, jalan ceritanya, bahasanya..... kisah cinta pdNYA dan cinta yg tak kesampaian, kerna kita semua adalah MILIKNYA......

RaFFLeSiA MeRaH said...

syikin : masa bujang kalau dah ader minat, ada bakat sesikit tu, memang leh jadi nyer laa...

ita : sori ekk, duk ralit ngan blog kita sendiri, lupa nak gi blog ita...hehehe, tapi baru xsat ni dah masuk blog ita dah...tq masuk sini...

Ayu said...

adam dan hawa best giler.. hehehe Kau Kekasihku pon best jugak hehehe.. aku plak kalo dah baca buku cerita jenuh laaaaa dok ngadap buku jer.. sbb tuh aku selalu beli buku byk waktu hubby outstation so that aku bleh all out baca bulu cerita hahahaha

Ayu said...

lupa nak bgtau.. kalo beli kat pasar mlm harganya jauh lebih murah tauuuu.. kat JLN TAR nya pasar mlm ada.. kat umah mak kat Tmn Melawati pon ada..

RaFFLeSiA MeRaH said...

Ayu : wakakaka...ni mesti kes takut hubby marah beli kan?? cam aku lerr, kalau time ujung2 bulan, time gi bayar sewa umah, sorok2 gi beli buku citer, nanti adik aku bising...kekekeke...sib baik handbag muat nak sumbat sebuah buku tuuu...

EdRyNA said...

Mahligai Cinta tu best ke??? Saya baru baca 1 buku tulisan Sri Diah..Buku2 yg lain tu semuanya saya dah baca coz mmg my fav author..
Cuba RM baca buku Nyanyian Tanjung Sepi publisher cesb author Noor Suraya mmg best..(Siap promosi lagi tu)

happyirfa said...

kak RM..saya pun cam akak suka beli dan baca novel..berkotak novel alaf 21 dan creative enterprise..tapi paling byk alaf21 lah..dulu letak kat rak buku tapi sejak ada hero kena bubuh dlm kotak..kalau tidak habihlah..akak g lunch ke ..kalau free boleh call saya 03-877 64846
saya ada benda nak cakap..bye

alinlai said...

suka baca tapi tak berapa suka beli... pssttt RF bleh pinjam ka?

RaFFLeSiA MeRaH said...

edryna : best2 citer tu, tapi lum khatam lagi lerr...sesuai utk sape dah jadi mak abah lerr...novel nyanyian tanjung sepi tu dah baca dah...memang best pun..

happyirfa : samer la kita, sy lum ader hero pun pakat letak kat umah adik, housemate suka buat harta sendiri...emm, nanti ader masa akak call...nape ekk? cam ader hal penting jer...

alinlai : byk ler ko nyer pinjam...hehehehe...satu buku aku charge 10 ringgit, lambat pulang ader charge lain...kekeke...

mysha said...

wei Rafflesia..

tak sangka arrr minat kita sama..aku pun ada banyak koleksi novel dari sekolah menengah tau sampai sekarang...tapi bila kawan2 aku pinjam sume buat bodo tak pulangkan...adeh..geram tul...

aku dah baca citer adam dan hawa tue..best sehhh...yang latest nie aku beli novel Cinta Syaza lupa arr nama editornya... aku rekemenkan ko citer Duri karya Fauziah Ashaari..yang penah buat citer Ombak Rindu..ko penah baca tak citer tue..ada sambungan nya...ada 2 novel pastu ..aku lupa dah tajuknya..karya dia sume best2....cuma kau kekasihku jek aku lum beli lagik..tapi memang nak beli arrrrr...Nti kita tukar2 baca eh...suka banget baca novel..heheeh

RaFFLeSiA MeRaH said...

mysha : suker bangat ya?? hehehe...aku x penah beli lagi novel fauziah ashaari tu..kau kekasihku tu memang best citer dia...nak tukar2 yer?? mai dtg kl lerr...

Syikin said...

Salam,

SALAM RAMADHAN...

blackpurple said...

Salam.

Lama tak baca novel genre begitu. Sekarang ni kalau baca pun buku2 motivasi ataupun novel thriller... :)

kasutVINCCI said...

RM,
kv dah ada Adam dan Hawa & kau kekasihku tu, dah jadi koleksi pun.

Mimi Amilia said...

I've rea Adam & Hawa..best!memang suka Aisya Sofea nyer novel.

Babyfacekiller said...

gemersik kalbu tu best~~!!... xminat pun baca novel, ntah macam mana terbaca plak... ;P

Anonymous said...

MR dah baca Adam dan hawa & Gemersik Kalbu mmg best!!!

zamdee said...

bluekkkkkkkkkkkkkkkkk (muntah ditepi laptop)

Kak Lady said...

Kak lady memang suka baca novel...setakat ni novel yang buat kak lady masih sebut2 ialah Janji Assila, Bukan Puteri Lindungan Bulan,Pergilah Lara dan Orang Ketiga.....

Kalau ada yang best Rafflesia cakap kat kak lady tau... :)

Aku Bukan Bidadari said...

Adik ko x apdet..heheh dpt baca blog kembar dia pun jadilah

hehe

salam kenal dan rasanya tk terlambat nk cakap selamat berpuasa :)

RaFFLeSiA MeRaH said...

Syikin : Salam Ramadhan Al-Mubarak.

Blackpurple : Aáh, bila umur dah makin meningkat ni teringin nak baca artikel2 motivasi jer, novel ni dah cam kureng skit...yerlaa, kehidupan yg sebenarnya tu penting dari dunia khayalan novel ni kan??

Kasut Vincci : Baguih2, wat koleksi ekk, kita suka sampul buku tu elok2 ngan plastik, pastu simpan dlm almari, puas jer mata memandang...

Mimi Amilia : Ni x sabar nak baca buku tu, tapi x berkesempatan lagi, nak pulak bulan2 pose ni, nanti ler, pas2 raya ni start balik...

babyfacekiller : haa...gemersik kalbu memang best nyer novel, memang kalau dah start2 citer best, rasa cam nak tahu ending citer kan??

mamarisyia : best kan citer tu?? kira x rugi la perabih duit beli buku tu kan?? puas hati bangat...heheheh...

zamdee : eeeeeiii...budak ni memang lerr, hang nak muntah pi jauh2 skit...kalah org ngandung ler mamat ni, sajer buat2 muntah la tu...nak ngelat pose...kan, kan??

kak lady : byk yg best kak lady, tak tersenarai, nanti la, dah memang takder keje, sy senaraikan novel yg sy beli, mane yg best sgt2 tu sy highlight kan yerr...

aku bukan bidadari : thanks lawat blog aku...sikit2 cam dah tahu skit lah pasal hang ni, adik aku selalu citer gak pasal ko ni...apepun slmt berpose gak...tadi dah masuk kat blog hang...dah tinggai komen pun...

laddyberd said...

mak aii..semua orang minat baca novel n ada koleksi.. dah lama tak baca novel.. byk betul citer br..

RaFFLeSiA MeRaH said...

laddyberd : tu lerr...sumer nyer duk pakat baca novel ni, leh wat club novel2 semalaysia nih...pompuan kan?? normal la tuuu...

novel lover said...

salam rafflesia, saya nak tanya, pernah x dengar novel yang watak utamanya nama insyirah dan ibunya siti baiduri? saya dah lama cari tajuk novel ni, tp x igt. thx.

Qaseh chenta said...

slalu penulis mn yg best??,bru nk bljar2 membaca/kumpul novel nih

Anonymous said...

saya dah ulang baca novel adam dan hawa 4 kali terkini baru habis untk kali ke 5 ....best giler.... yang 2 lagi tu dah baca juga ...ok la

Anonymous said...

Normally I don't learn post on blogs, however I wish to say that this write-up very compelled me to check out and do so! Your writing taste has been amazed me. Thanks, quite nice article.
Here is my blog - forex currency trading software

Anonymous said...

Informative article, totally what I was looking for.
My blog :: online work at home jobs

Anonymous said...

I don't know whether it's just me or if everybody else encountering problems with your blog.
It seems like some of the text on your content are running off
the screen. Can someone else please provide feedback and let
me know if this is happening to them too? This may be a problem with my
internet browser because I've had this happen previously. Kudos
My blog post - learn online forex trading

Anonymous said...

Hello! I just wish to offer you a huge thumbs up for your
excellent information you have got right here on this post.
I will be coming back to your website for more soon.
Also see my website > real online work at home jobs

Anonymous said...

I absolutely love your blog.. Great colors & theme.
Did you make this amazing site yourself? Please reply back as I'm looking to create my very own blog and would like to find out where you got this from or just what the theme is named. Many thanks!
Review my weblog - learn forex

Anonymous said...

If you are going for best contents like myself, simply pay a quick visit
this web page everyday as it offers quality contents,
thanks
Here is my web page ; legitimate work at home jobs

Anonymous said...

My brother suggested I might like this blog.
He was totally right. This post actually made
my day. You can not imagine simply how much time I had spent for this information!

Thanks!

Here is my web page ... how to make money

Anonymous said...

Hey there! Would you mind if I share your blog with my twitter
group? There's a lot of folks that I think would really appreciate your content. Please let me know. Thank you

My webpage; how to make money with money

Anonymous said...

With havin so much written content do you ever run into any problems of plagorism or copyright violation?
My website has a lot of exclusive content I've either created myself or outsourced but it seems a lot of it is popping it up all over the web without my agreement. Do you know any techniques to help prevent content from being stolen? I'd really appreciate
it.

Check out my web page :: Day Trading Systemsforex Live Trading

Anonymous said...

When someone writes an piece of writing he/she maintains the thought
of a user in his/her mind that how a user can be
aware of it. Therefore that's why this article is perfect. Thanks!

Visit my blog; online jobs home

Anonymous said...

I'm not sure exactly why but this weblog is loading extremely slow for me. Is anyone else having this problem or is it a issue on my end? I'll check back later and see if the problem still exists.


My web site: how to make your money grow fast
my website > how to make Money fast At home

Anonymous said...

I constantly emailed this website post page to all my associates, because if like to read it then my contacts will
too.

Here is my blog; make money online

Anonymous said...

My coder is trying to convince me to move to .
net from PHP. I have always disliked the idea because
of the expenses. But he's tryiong none the less. I've been using WordPress on
various websites for about a year and am worried about switching to another platform.
I have heard very good things about blogengine.net. Is there a way I can transfer all my wordpress content into it?
Any kind of help would be greatly appreciated!

Here is my web site :: quick way to make money online

Anonymous said...

I absolutely love your website.. Very nice colors & theme.
Did you create this website yourself? Please reply back
as I'm looking to create my own personal website and would like to find out where you got this from or just what the theme is called. Thank you!

Here is my site ... work from home Jobs in pa

Anonymous said...

Hi there! I could have sworn I've been to this website before but after browsing through a few of the articles I realized it's new
to me. Anyways, I'm definitely happy I discovered it and I'll
be book-marking it and checking back often!

Feel free to surf to my blog post work from home jobs in az

Anonymous said...

of course like your website however you need to take a look at the spelling on quite a few of your posts.
A number of them are rife with spelling problems and I in finding it very bothersome to inform the reality nevertheless I'll certainly come back again.

Also visit my homepage how to make money online fast

Anonymous said...

Hi there! I could have sworn I've visited this website before but after browsing through some of the posts I realized it's new
to me. Anyhow, I'm definitely pleased I found it and I'll be book-marking it and checking back
regularly!

Feel free to surf to my page - day trading softwareforex profit multiplier
My web page - day trading rulesacm forex trading

Anonymous said...

Thank you a bunch for sharing this with all folks you actually recognize
what you are talking approximately! Bookmarked. Kindly additionally talk over with my website
=). We may have a link alternate arrangement
among us

Feel free to visit my web blog: best ways to make money online
Also see my webpage :: what is the best way to Make money fast

Anonymous said...

Excellent blog here! Also your website loads up fast!
What host are you using? Can I get your affiliate link to
your host? I wish my web site loaded up as fast as yours lol

Have a look at my web blog: how to earn money blogging

Anonymous said...

My family members always say that I am wasting my time here at web,
however I know I am getting knowledge every day
by reading such nice posts.

my web page; free money right now

Anonymous said...

I'm really enjoying the design and layout of your blog. It's
a very easy on the eyes which makes it much more pleasant for me to come here and visit more often.
Did you hire out a designer to create your theme? Great work!



Also visit my web-site - How can i get free money

Anonymous said...

Hi, I do think this is a great web site.

I stumbledupon it ;) I will come back once again since I book-marked it.

Money and freedom is the best way to change, may you be rich and continue to help others.


My weblog :: i need free money today

Anonymous said...

My partner and I stumbled over here by a different website and thought I should check things out.
I like what I see so now i am following you. Look forward to looking over your web page for a second time.



Look at my webpage :: best way to make money from money

Anonymous said...

Hi would you mind stating which blog platform you're using? I'm going to
start my own blog soon but I'm having a tough time making a decision between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your design seems different then most blogs and I'm looking for
something completely unique. P.S My apologies for getting off-topic but I had to ask!


Check out my webpage ... how to make Money online from home
Also see my web site > how to make money from home fast

Anonymous said...

Hello! I knоω this is kinda off topiс but I'd figured I'd ask.
Would you be іntereѕtеԁ in еxсhanging linκs oг maуbe
guest authοrіng a blog artісle οr νice-ѵersa?
Μу wеbsite goeѕ over a lot of thе same ѕubϳects as youгs and Ι believе we
cоuld gгeаtlу benefit from eасh other.
If you are intеrested feel frеe to senԁ me an emaіl.
I lοοk forwaгd to hearing from you!
Тerrifіс blog by the ωay!

Rеviеw my web ѕite; raspberry ketone uk

Anonymous said...

Excellent blog here! Also your web site loads up very fast!
What host are you using? Can I get your affiliate link to your
host? I wish my website loaded up as fast as yours lol

Stop by my web site klimatyzacja

Anonymous said...

Every weekend i used to pay a visit this website,
as i wish for enjoyment, since this this web page conations actually nice funny
stuff too.

Here is my blog; klimatyzacja

Anonymous said...

smokeless cigarettes, electronic cigarettes, smokeless cigarettes, ecigarette, buy electronic cigarette, smokeless cigarettes