26 September 2006

Awal Bulan Pose...

Maiza Azrina : Slm Ramadhan Al-Mubarak, Semoga mendapat taufik dan hidayah kepada kita, Selamat Berpuasa (sms minah ni tah camner aku terdelete, bih2 kurang la ni, aku ingat2 jer ni…ko jgn marah azrina, ko tu tgh peknen…jgn suka memarah aku tau, hehehehe…)

Ieyta : Tiada Hari Seindah Jumaat, Tiada Kata Seindah Zikir, tiada Ibadah Seindah Solat, Tiada Bulan Seindah Ramadhan, Salam Ramadhan Al-Mubarak.

Nozie : Most Beautiful Word = Allah, Most Beautiful Song = Azan, World’s Perfect Encyclopedia = Al-Quran, Best Exercise = Praying, Best Diet = Fasting. Selamat Berpuasa.

Yatie : Dunia itu racun, zuhud itu ubatnya, harta itu racun, zakat itu ubatnya, perkataan yg sia2 itu racun, zikir itu ubatnya, seluruh tahun itu racun, ramadhan itu ubatnya, seribu mlm itu racun, mlm lailatul qadar itu ubatnya. Slmt menyambut Ramadhan Al-Mubarak. Lakukan ibadat sedaya kita mampu. Moga diberkati Allah.

Elly : Selamat Berpuasa…

Mas (UIA) : Bila nak buat jahat time bulan pose ni, pikirlah le byk kali, tanyer iman pasti jwb x boleh…tapi kalau tanyer aiman, habih arrr…sbb ape, nanti dia jwb – aiman tak kisah…Selamat Berpuasa (Nis nyer sms pun lebih kurang camni gak, hehehehe)

Kak Ina (Rompin) : Salam Ramadhan, semoga mendapat keinsafan dan keberkatan hendaknya, selamat berpuasa…

Linda : Selamat Berpose…(sori ganggu ko kat kg ari tu...)

Member Tganu : Harta yang paling untung sabar, teman yg paling akrab amal, pengawal yg paling waspada diam, bahasa yg paling indah senyum, org yang paling ensem…biasalah…yg antar sms ni la…(hehehehe) slmt berpuasa – perasannyer olang..

Bf aku : Selamat Berpuasa…balik kg nanti kim slm kat mak ayg ekk (adehhh…x kreatif, x puitis, x romantiknyerrrrrrrrrrrrr…..)

Sms Sesat : Walau Tangan Tak Terjabat Namun Hati Tetap Terikat. Sucikan Hati, Bersihkan Jiwa – Selamat Menyambut Bulan Suci Ramadhan (tah sape2 budak ni, aku pun x kenal, silap number katanyer...apepun thanks utk budak name izwan tu).


Itulah antara ucapan2 yg aku terima sempena sambutan bulan puasa ni…thanks utk u all…tak lupa jugak aku nak ucap Salam Ramadhan untuk sumer member2 blog aku, member2 chatting aku yg mane selalu baca blog aku ni…dah promotion tu, jgn lupa jenguk2 kat sini tau…aku suka bangat baca komen2 korang tu, kekdg tu time boring kat opis aku rajin baca byk kali komen2 korang tu, rasa terhibur sgt2, thanks very much…emmm, walaupun ari ni dah masuk ari ketiga puasa, tapi baru sgt lagi bagi aku…semangat puasa tu masih berkobar2, tapi time esok nak puasa tu lagi aku cam smgt nak bangun sahur..kebetulan pulak mlm 1st sahur tu aku berpeluang sahur kat kg, tapi x selera laa nak mkn nasi, takat satu senduk tu lepas la jugak kat tekak aku ni…dah 2 pagi ni pun aku still selera mkn buah kurma jer 2 biji, tu pun main paksa2 anak tekak aku ni menelan…mata ingat nak tido jer…dan dah 2 mlm ni jugak aku menginap kat umah adik aku, kat sebelah taman aku tinggal…dekat jer, naik keter x sampai 5 minit pun, bukan pasal aper aku duk melepak kat situ, kebetulan bonda (rasa cam erra fazira citer cindrella la pulak, muehehehe…) aku ikut kitorg balik dari pahang ahad baru ni, tu yg aku temankan dia duk situ, so…dah 3 ptg la jugak aku bukak pose reramai, same2 mak aku…same2 adik aku…same2 adik ipar aku (yon adik aku tu lerrr….sesape yg kenal puteri satu ler mesti tahu name manje hubby dia tuuu….)

Dan selama 2 mlm tu jugak, syukur alhamdulillah aku terawikh cukup 20 rakaat, tu pun temankan mak aku…hehehehe, sian gak kat dia nak balik sensorg tempat tak biasa, kalau aku sorg lum tentu lagi kot cukup 20 rakaat tu, cukup 8 rakaat pepandai jer mata aku ni pedih la, mata aku berair la, mata aku mamai ler…memcm jenis, memacam patern la iblis yg ader, penuh berwarna-warni kat tepi birai mata aku ni…jahatnyer nko iblis, cubalah hormat manusia cam aku ni skit…bagilah peluang aku wat pahala di bulan2 yg mulia ni, pastu nanti kalau ko nak goda aku pun ko goda laaa, sekali aku karate kang, baru ko tau…hehehehe..tahun ni, insyallah aku cuba jugak buat yg terbaik utk ramadhan kali ni, sementara umur ader, sementara kudrat ader ni…aku cuba semampu aku…insyallah….ni kira 1stime aku terawikh kat masjid, emmm…ramainyer umat, mlm pertama aku terawikh kat sebelah kanan aku tu ader sorg pompuan yg dah agak berumur, mungkin dlm 50an kot…adehhh, dari mula aku smbhyg isyak tu, sampai membawak ke terawikh 20 rakaat, witir 3 rakat, selama tu ler kaki aku kena tindih, aku ingat makcik tu x larat nak duduk betul2 kot…kaki aku asyik kena henyak jerr…naik pedih dah nkorang tahu, tapi aku tahankan jugak…takkan aku nak laser lak kat makcik tu kan?? dlm hati aku…memang dia duduk jenis camtu kot…redha jer laaa……mlm td dia duk sebelah mak aku pulak…mak aku pun citer camtu gak…tapi sib baik mlm td dah duk jarang2 skit…taklah teruk kaki mak aku kena belasah…hehehehe…oklaa…dah panjang sgt entry aku ni…korg baca dulu la mane yg korang termampu ekk…utk ilangkan ngantuk korg tu boleh la kott…sok nak citer bab juadah pose la pulak…baru best…ri ni kita tahan nafsu dulu yerrr…

18 comments:

elly said...

dalam banyak2 ucapan tu aku punyer yg paling pendek...hehehehe...seronot la ko ye ada mak kat sisi berpuasa...jelesnye aku..takpe weekend ni aku balik kg jugak....

mysha said...

awek...

banyak2 ucapan yang macam kawan ko kat UIA tu yang paling banyak aku dapat...hehehe

RaFFLeSiA MeRaH said...

elly : pendek2 pun aku hargai sesgt, thanks bebyk...ooo, eksyen ko nak balik ekk? weiii, mlm td aku mkn sayur lemak maman...best..

mysha : kekekeke...ayat biasa dengar tu ekk..takper, janji ingatan tu penting...

Anonymous said...

salam ramadhan..
makcik tu syokk tu dok atas kaki orang..hehe

RaFFLeSiA MeRaH said...

mama singa : thanks lawat blog kita, hehehe...syok2 pun kaki ni dah naik kebas dah weiii...

Purpleheart said...

rm,
rajinnya dia wat sampai 20 rakaat, kiter wat 8 aje pun sesekali temankan mak pi terawih.. tak larat la mak nak buat sampai 20, kiter pun ikut sekali tak larat laa, hehehehe..

ari selasa sampai khamis kat tv3 ada citer best lak tu, balik umah kemas awal2, pukul 10.30 ngadap tv..

RaFFLeSiA MeRaH said...

purpleheart : kita pun teman mak jugak...dia yg nak wat 20 tu, sian gak biar dia balik sorg, bukan jalan tu dia biasa pun..lain la kat kg...

PuteriSatu said...

aku buat lapan jek....tak larat aar...rasa hoyong hayang je..cam nak pitam pun ya...dapat 8 pun dah alhamdulillah...Cik Kak aku ni memang rajin....aku je malas....muahahhaha....

Aku Bukan Bidadari said...

Ini ucapan utk ko
"kalo rasa nk buat jahat di bulan poser, tanya lah imam
mesti imam ckp tak leh
tp jgn tanya aiman
nanti aiman jwb
aiman tak kesah..

keh keh keh

*rec sms from some1.

Syikin said...

salam,

cayalah RM dpt 20 rakaat..

kalau kena lagi ngan makcik tu, slow talk ngan dia kata dia tak sengaja terduduk atas kaki RM..nanti dia beralih sikitlah kot..jgn dia marah udah..huhu

RaFFLeSiA MeRaH said...

puterisatu : ko tu alasan jer nak pitam, x larat nak smbhyg berdiri, pepandai ler duduk cik puan ooiii...

aku bukan bidadari : hehehe...sms tu aku dah dpt 2, tapi imam tu diorg tukar jadi iman...tak tahu ler kot ko silap type...hehehe...

syikin : insyallah, kalau boleh nak terus wat 20 pasni, tu pun kalau larat laa...time mak dah balik kg nanti, silap2 dah kurang rakaat kot...muehehehe...byk jugak iblis rupanye bulan pose ni yek..

noha chomel said...

20 rakaat? kalau si kecil nurin tak mengakacau, ok gak

apa pun , im trying the very best, nak kaut semua hikmah dan ahmah di bulan mulia ni, harap RM pun macam tu jugak

RaFFLeSiA MeRaH said...

noha chomel : aáh...kalau RM dah ader anak kecik pun rasa nyer x terbuat gak...kena pakai org gaji lak...muehehehe....

kasutVINCCI said...

byk nyer ucapan. Selamat berpuasa RM.;P

RaFFLeSiA MeRaH said...

slmt berpose kat buat KV, x beli ingat nak cari sepasang la kasut brand vincci buat raya tahun ni, muehehehe...

Bie said...

Raff...
slmt berpuasa dan berterawih hingga ke akhir ramadhan...

RaFFLeSiA MeRaH said...

bie : slmt berpose gak, leh tahu saper ampunyer diri?? biasa yg komen2 kat blog ni, member2 blog.. kalau bukak balik entry ni, mintak kenalkan diri yer...heheheh...

Anonymous said...

jgn risau .di mna ader jodoh di s2la ada dier.....hehehehehehehe