14 August 2006

Kangkung Raksasa

13 Ogos 2006 (Ahad)

Bangun pagi ni, rasa cam nak tido kejap jerk, malas nak tido lame2, nanti mata bengkak, aku ni kalau tido paling lame pun takat kul 9 jerk, kalau lebih dari time tu, mula la aku lemah2 satu badan, cam lesu jerk, sib baik x pucat lesi…turun pasar tani beli mee goreng panas2, emmm…rasa cam x cukup lak satu polistrin tu, (hamba ni kalau tuan2 hamba nak tahu…memang manusia yg kuat mkn skit…hehehehe) tapi walaupun aku kuat mkn, aku ni jenis rajin masak weiii…tapi aku paling sakit ati kalau aku masak, ader org sedap2 sorong pinggan nak tumpang mkn same…tapi aku tak kisah kalau dia selalu masak pastu ajak aku mkn same…ni kang ajak aku mkn pun takat goreng telur dadar jer, yg aku masak lak siap ader sayur, ader kuah, ader ikan, ader ulam, ader sambal…mane adil camtu weiii….korang rasa adil ker? kalau bwk mahkamah pun lum tentu diorg leh menang…aku mesti menang nyerr…percaya la cakap aku…

Tghari aku masak nasi, sorg2 jer aku kat umah satu ari tu…minah kat sebelah tu biasalah, bukan lekat kat umah, yg sorg lagi pegi kelang umah adik dia…lantak ler diorg nak pegi mane…yg penting aku nak masak sedap2 ri ni…hehehe, dah siap masak cukuplah sumer sekali, maka mengadap ler aku nak mkn…tgh2 mkn, hishhh…nape lak tekak aku ni cam lain jerk, rasa cam nak muntah, rasa semcm jer tau…ape tak kena ngan masakan aku ni ekk…last2 lum abih satu pinggan aku kena stop jugak, nak kata aku kenyang perut aku lapor…pastu aku duk pikir2, agaknyer kangkung aku goreng ni tadi kangkung raksasa kot…wakakaka (korang mesti x percaya, batang kangkung yg aku beli kat pasar tani tu, batang dia besar batang sawi tuh, daun dia lebar besar piring kuih tu…) tu pasal aku panggil kangkung raksasa....sebelum ni x penah lak aku tgk kangkung serupa itu…apepun aku kena stop mkn dulu walaupun selera aku nak bertambah, kalau aku mkn jugak korg tahu la ape akan jadi, hehehehe (malas nak sebut jer...)

Satu jam kemudian perut aku lapor balik, yer laa, stgh pinggan pun aku x sempat nak abihkan…hehehehe, ape lagi, aku try mkn lagi sekali, tapi aku x layan dah goreng kangkung aku tu…aku pandang bodoh jer, hehehe…ha…ok pun, tak rasa mcm tadi dah pun..ai, ni kalau adik aku confirm dah nak jadi tuhhh…aku pulak nak jadi ape, nak jadi habuan indah water ader laa, wakakaka…masuk time mlm, 3 kali aku mkn nasi, kira 3 pinggan ler, ha, skrg percaya tak aku ni kuat mkn?…fuhhh, kenyang tul aku…mlm tu aku ngadu ngan bf aku, aku mkn nasi 3 kali…hehehehe…dia jwb ape…okla tu, janji badan tak naik…yo la tu…takat ni memang x naik lerr, mkn byk mane pun badan aku x nak naik, ko nak belajar ngan aku x elly?? tapi aku nak ajor ko pun aku x reti…mlm tadi pun bf aku kuar ngan kengkwn dia…aku tipon tu pun dia ready nak kuar, pastu kul 12 tgh mlm duk ganggu aku tgh tido…ngantuk weiiiii, last2 aku jwb call pun cam sedar x sedar, tgh syok mimpi weiii….

6 comments:

elly said...

hehehe....terror jugak ko msk kangkung raksasa....

RaFFLeSiA MeRaH said...

tu la pasal...firstime aku masak kangkung rupa itu...sajer pakcik tu jual ahad baru ni, nak bagi gempak skit kot...

PuteriSatu said...

kangkung raksasa plak ek....besor benor kangkung ko tuh...takut aku dengor...

MaNiQ KaYaNgaN said...

Kangkung raksaksa..wah.. takot gak dgr.. salam kenal errrkkk..!!

razlizahazleen said...

kiter kuat mkn..nak msk tak bleh sbb mak kiter tak kasik..ish..ish..

Purpleheart said...

Sedap kangkung raksasa ni, baru minggu lepas buat stimboat kat ofis.. nyam nyam.. makan lak dengan sotong ball, fishball..