25 August 2006

Durian Oh Durian...















Slurrrrppppp...bestnyer kalau pekena buah yg ader duri2 ni ekk, org kata raja segala buah...tapi tu ler, umah kat kg aku pokok durian ni langsung x der...eh! ader laa...cuma sebatang kat depan umah aku, pokok tu aku yg tanam, tapi awat tak berbuah2 lagi...aku rasa dah bertahun dah aku tanam pokok tu, nape sampai skrg masih x berbunga-bunga...ai, takkan ler pokok tu jantan lak kot, takpun takkan la pulak pokok pondan lak atuk aku suruh tanam...x logik, x logik...hishhh, dah jenuh duk tunggu dah ni...nak gak rasa buah durian yg aku tanam ngan tangan aku sendiri...yg kelakarnya adik aku tanam jugak pokok tu, tapi langsung x nak besar2, bantut, wakakaka...ko tanam cane dik?? last2 aku tgk skrg ni pokok tu dah tinggal batang jer, daun langsung x derk...jap lagi menyembah bumi la tuuuu...

Ptg smlm aku ngan adik singgah tepi umah aku, beli buah durian, 3 biji 10 ringgit, duk bagi aku sebiji, dah lame tul x mkn, tah...lately ni cam takut jer nak makan buah durian, takut pening kepala...tu pun aku duk mkn seulas jer...cam x best jerk, dahla isi dia nipis bukan main, sampaikan nampak jelas biji kat dlm, korg bayangkan la camner, last2 aku taruk dlm tupperware, masuk peti ais...yg aku nyampah kat umah aku tu, sorg hamba allah (housemate aku ler) mengalahkan org bandor, bau durian tu seolah-olah cam busuk benor...padahal org kelantan, petai x mkn, konon cam sopan benor ler tu...pigi dahhhh...time belakang aku bantai gak petai aku letak kat meja mkn tu, minah ni memang cakap tak serupa bikin tul laaa....meluat aku weiiii....

Aduiiii...ni sementara nak tunggu balik jer, sempat la nak update blog aku ni...tgk kat luar gelap gelita, x berani aku ngan adik aku nak redah cuaca camni, kelmarin dulu rasa x der jantung aku duk kat trafik light jelatek tu, dengan ujan lebatnyer + angin ributnyer, fuhhhh...aku bantai baca jer ayat ape aku teringat, dahlah sebelah nyebelah pokok besar2, pastu satu bangunan perkeso tersergam kat sebelah kanan kitorg....aku nanti masa jer ade benda jatuh hempap keter, nauzubillah, masa tu nyesal balik awal...duk dlm keter tu pun terasa bergoyang, korg bayangkanla....oklah, nak gi smbhyg dulu laa...

11 comments:

PB said...

wah besh nya

buah kesukaan beta itu..

Syikin said...

heehe, dah tau rupa tuan punya blog ni. jd, puterisatu tu saudara kembar RM lah ya...

akak anak beranak mmg hantu durian hehe.

elly said...

ooo...ko suka durian eh...mehle gi kg aku kat raub..durian kg sedap2..aku durian kurang..tapi tempoyak aku balun...hehehehe

MaNiQ KaYaNgaN said...

Durian...syok tue..!!

kasutVINCCI said...

ooo...suka durian eh? Kat klate dah nak habis musim durian.

Purpleheart said...

Isy, rugi tu sapa tak suka makan durian.. puas makan durian saja, buat kuah durian, makan dengan pulut, tak pun cecah dengan roti, lebihnya tu buat tempoyak.. nyam nyam..

RaFFLeSiA MeRaH said...

thanks sbb lawat blog me, nanti ader masa me singgah kat blog u all key...memang dulu suka sesgt durian ni, tapi bila dah lame x mkn, rasa cam x teruja la pulak...muehehehe....

MAMARISYIA said...

huishhhh...MR cukup alah ngan bau raja buah ni!!!

RaFFLeSiA MeRaH said...

MR : rugi la x suka raja buah ni, tapi nak pekena byk pun me tak berani sgt...mkn pun kira nak bagi tekak merasa jerk...

Purpleheart said...

tak boleh makan banyak, nanti badan panas, walaupun dah amalkan minum kat kulit durian. tatau la knape..

EdRyNA said...

saya antara kalangan manusia yg akan mabuk kalau bau durian yg melampau batas2 hidung ni...hahahaha
mkn durian pun xgemar sngt..makan sikit2 oklah...yg pahit2 tu sorrylah...yg org kata tawar tu yg saya boleh makan...