29 December 2010

HAMPIR BERPINDAH....

sedar x sedar tinggal 3 hari jer lg kita nk menjengah ke thn baru...
kejap jer dah abih setahun...
tahun dpn insyallah dah berubah skit kehidupan sy...
lokasi kediaman pun dah nak bertukar...
sblum ni kalau org tanyer, duk kat maner??
jawapannya mesti lah di damansara rumah pusaka arwah mertua...
lepas ni nanti, kena la jwb...duk kat bangi rumah sendiri...
dan bermulalah kehidupan sy nak berulang jauh...
dari bangi ke jln raja laut...agak jauh la jugak kan...
mgkin kos minyak dgn tol ajer dekat 400 jugak...
ooo yerr...berciter pasal rumah sy di Bangi
insyallah, mgkin dlm masa seminggu dua ni sy dah boleh amik kunci
dan kelmarin sy dah dpt surat dari pemaju pasal kunci rumah...
sy pun call lah pemaju...katanya ade yg dah collect kunci...
ni semua yg amik loan RHB...cepat jer dorg settle kan last payment...
kami yg amik loan kerajaan ni, biasalah...lewat skit...
tp insyallah, dlm minggu ni cek dah boleh keluar...
mgkin mggu dpn sampai ke pemaju...
lepas tu baru lah boleh collect kunci rumah...yehuuuu...bestnya...
mlm td dah calculate brp bajet kami...uhuhuhu...hampir 20K jugak...
aduyyaaaiiii...tp x per laa....demi rumah sy....
bila nak pindah?? insyallah bulan 2 kot...
sbb bulan 1 sy nak settle kan urusan renovate skit2...




14 comments:

zino said...

jalan raja laut.. macam sebaris je opis kita ni hehe

PuteriKureKure said...

yeayyy!!! dah boleh masuk umah baru...~

RaFFLeSiA MeRaH said...

zino ~ ooo ye kerrr...kot2 berjiran la tuuu...huhuhu...

puterikure2 ~ x lame lagi...alhamdulillah....

PUANSTOBERI said...

Waa..besh besh masuk umah baru. Sy gak tgh tggu neh. Tak sabau gak.
Tkpe..kat bangi tu byk jalan leh lalu. Asal duk umah sendiri pun da puas ati kan :))

Kasih Firdaus said...

tahniah dapat masuk umah baru bersama dgn tahun baru..

mrP said...

Akak wat grill kat mana? saya pon tgh survey2 jugak.. byk nya 20k.. tambah apa lagi?

Saya kat blok A. akak kat blok mana?

ArELeEz said...

bestnye! nanti buleh la wat house warmin'! jemput blogger seantero malaya. heh3..

Anonymous said...

Just popping in to say nice site.

PuaN su SU said...

selamat berpindah ke rumah baru akak

antalya said...

jgn lupa jemput bila wat warming house nnti ye

RaFFLeSiA MeRaH said...

MrP ~ 20K tu termasuk perabot2, brg2 letrik dgn kitchen kabinet....sbb akak skrg duk umah mertua, serba serbi dah ade dlm umah ni...jadinya nak kuar nanti x der la nak bwk pindah same brg sedia ade ni...jadi kami kena beli baru serba serbinya...tu yg bajet kena lebih...kalau duk umah sewa dan ade brg sendiri, memang x der la nak beli baru...hangkut ajer la brg sedia ade...huhuhu....akak pun duk blok A tingkat 3....

RaFFLeSiA MeRaH said...

Puan Su, Areleez, Antalya ~ insyallah, kalau ade rezeki, memang nak jemput jugak... sbb korg2 semua lebih dulu tahu cerita pindah ni kan...hehehe....

mrP said...

ye ke? Block A gak?

Akak nat wat grill kat ne? sya tgh mencari2 lagi..

Ingat nak wat ramai2 grill boleh mintak less..

RaFFLeSiA MeRaH said...

mr. P ~ x tau lagi nak buat kat maner...tgk2 kat internet jer laa....nak tunggu kumpul buat ramai2 lambat pulak nanti...kita ni kalau boleh x nak tunggu lame2 nak pasang grill...sbb memang akak plan nak duduk situ...so, hari ni akak nak amik kunci, terus call org ukur nak buat grill kot...