05 August 2010

DAH NAK PUASA RUPA2 NYER...

pagi ni sy cuba jugak nak mencuri masa utk update blog sy ni
takder citer menarik pun
sy sihat alhamdulillah
berita terkini?? x der berita yg terkini pun
sy masih berdua dan belum lg bertiga...insyallah coming soon
kalau tuhan izinkan utk kami diberi rezeki zuriat sendiri
mudah-mudahan, berkat doa kalian, berkat doa kami berdua
dan berkat doa keluarga sendiri
insyallah, tuhan makbulkan jugak ape yg dihajati
cuma masa jer belum tiba
sabarlah hati....
ooooh yerr...pejam celik minggu dpn kita dh mula berpuasa
thn ni tahun ke-3 sy berpuasa sebagai seorg isteri
harap2 tahun dpn dah berubah title
sebagai seorg isteri dan seorg ibu pulak, hikss...
kuih raya?? ohhh...sy dh order 3,4 jenis..
hahahaha...sedangkan ari tu suami sy bagi suggestion
tahun ni ape kata kita buat sendiri kuih raya
huhuhu...insyallah sy cuba jugak tunaikan hajat suami sy tu
walaupun mgkin sejenis dua ajer yg mampu dibuat
yg sonang2 ajo laa yerr..janji buat sendiri
kalau diingatkan balik
ketika zaman sy sekolah rendah dulu
x pernah berbeli biskut2 raya ni
mesti buat sendiri
2 hari sabtu ahad tu la kami memulun duk buat kuih raya
dulu2 kami ni suka bersaing sesama kengkwn sekolah
sape yg paling byk buat kuih raya
huhuhu...ape la paedah pun sy x tau
tp skrg, dah x kisah bab tu semua
lebih2 lg kg sy pun budak2 dah kurg beraya
nak banding zaman sy dulu
budak2 kat kg sy skrg ni pun x berape nak kenal
dgn kitorg nih

9 comments:

nUR_rOsALiNdA said...

Insyaallah kak..
Kita pun sedang menunggu rezeki itu
Kalau diberi keizinan oleh-NYA

RaFFLeSiA MeRaH said...

nur rosalinda ~ insyallah, same2 la kita berdoa pd yg maha esa....

elly said...

Diam tak diam dah 3 tahun ye kau kawin....Insyaallah ada rezeki tu nanti....aku pun doakan kau sentiasa bahagia dan moga ada lebih sinar untuk penyeri rumahtangga...amin..

elly said...

Apa FB kau ek?

RaFFLeSiA MeRaH said...

elly ~ terima kasih byk2 atas doa tuhhh...fb aku name viva biru...try la search, gambar aku pakai tudung hitam...

RaFFLeSiA MeRaH said...

elly ~ gambar kat avatar fb tu same dgn gambar profile blog aku ni gak...senang ko nak cari...

nbk466 said...

Lama x singgah sini.. Moga2 dikurniakan penyeri rumahtangganya tu nanti ya RM...

hajarus said...

Insyaallah kak... sama2lah kita berdoa semoga Allah memakbulkan doa kita untuk merasai nikmat rezeki itu...

anyway selamat menyambut bulan ramadhan & selamat berpuasa kak.. ;d

ArELeEz said...

happy fastin' to u & hubby..! ;)